Erkek arkadaşımın tavrı

Ben aileme bu kadar derinden anlatmadım hiç bir şeyi o anlatmış demek ki
Evlencek erkek hiç kalmamış.
Bende seviyor diye umut ediyordum
Evleneyim kafasında olan biri.

Evet evleneyim kafasinda biri. Raskele ama. Yeterki ailem begensin. Yeterki anneme, aileme hizmet etsin kadin. Evimi temizlesin, donlarimi yikasin ve seksimi versin.

Kafasi bu.

Evlenmek öyle matah birsey degil. Dogru insan ile evlenmek, dogru sartlar altinde evlenmek matah birsey. 3 ayda birini tanimak imkansiz. 3 ayda tanidigin biri ile mutlu bir evlilik geçirmen imkansiz.

Bir daha bir iliskiye basladiginda, hemen aklinda evlenme olmasin. Normalinde önce flört olur, birbirini tanirsin, saatlerce konusursun, çikarsan beraber tiyatroya, sinemaya,.. ve birbirinizi daha çok sevmeye ve tanimaya baslarsin. Sonra belirli bir noktadan sonra, karsindakini iyi tanidiktan sonra, mutlu olduktan sonra insan evlenmeyi düsünmeli.

Sizin yaptiginiz ne "Ben evlenmek istiyorum, x'te evlenmiyor, eh olsun bu is". Tabiki bu sekilde sonu hüsran olur.

Bu kadar ailesine önem verdiği yani aileme git tani seni görsünler tanısinlar
Bir sürü şey taa ilişki başından itibaren böyleydi.

Sende "aa ailesine ne kadar önem veriyor, tam aile babasi"mi diye düsündün? Aileye tabiki önem verilir fakat bu kadar saplantili derecede degil.

Daha konuyu okurken adamin israrla " aileme git onlari tani" seklinde kurdugu sacma sapan cumleyle yoruma baslayacagimi dusunmustum ki konu tam da benim tahmin ettigim gibi yorumlayacagim şekilde ilerlemis. Azicik akli basinda olan bir insan olsa o sekilde konusmaz. Aileme git nedir ya? Hayirdir sen niye gidiyorsun? Kendi geldi mi? Uslubundan asiri bir annecilik durumu oldugu o kadar belli ki.

Babaniz sorun etmemis ama benim babam olsa sorun ederdi sizin ayarladiginiz tanismayi. Babami gecip elalemin anasini tanismaya eve davet etmezdik neyse diyeyim.

Bizde once benim eşim annem ve babamla tanisti, sonra ben onun ailesiyle tanistim. En son aileler bir araya geldi 1 kez tanisma olarak ve 2. Kez isteme oldu zaten.
Zirt pirt neyin davetiymis bu? Herkes onlari nazlamak zorunda mi, her istediklerinde hazir bekliyor olmak zorunda mi?
Adami daha bastaki kurdugu cumle şeklinden bu tarz bir insan oldugu belli oluyor. Kaldi ki sizin davet etmeme gibi bir niyetiniz bile olmamis ama verilen tepki durum ortada.

Hala daha herseyi duzeltcegimi soyleyeyim diyorsun. Yahu daha tanisma aşamasindaki ilk minik durumda "anaaaami istemiyonuuuz" diye tutturan bir insan söz, nişan, dügün işlerine girildiginde size zehir edecek herseyi, yetmez evlenince dunya kac bucak goreceksin.

Bu derece kör olacak kadar nasil bir evlilik merakliligi sasiriyorum size ya
Annesini de kendisi zorla davet ettirdi
Ortak komşularla geldi tanıştık.
Sonra başka bir ev gezmesinde halası yengesiyle tanıştık.
Dedikleriniz de haklısınız kesinlikle.

Sende "aa ailesine ne kadar önem veriyor, tam aile babasi"mi diye düsündün? Aileye tabiki önem verilir fakat bu kadar saplantili derecede degil.
Tuhafima gidiyordu bazı şeyler
Ama bu denli ailem de ailem diyen biri olması beni hüsrana uğratti.

Bana şöyle bir soru sordu
İstanbul da yasicaz biz
Aileler samsunda bende samsundayim
Samsuna gezmeye geldin diyelim
İlk hangi eve gidersin dedi
Bizim eve gidersin orasi senin evin artik dedi.
Ailenin evin de misafirsin olursun dedi.

yani o da sizi ne sanmış anlamadım ki
sanki 22 23 yaşlarında gibisiniz
açıkçası bu muhabbettte siz neden isteklerinizi söylemiyorsunuz onu da çözemedim
o anda "ne münasebet" diye çıkışsaydınız böyle kalakalırdı ya da size söz geçiremeyeceğini anlardı.
bir dahaki ilişkilerinizde net olun, pat pat da ne gerekiyorsa söyleyin.

sımdı surda hatanız var
musaıt olunca arayın deyıp konuyu orda bırakmıssınızhalbukı
bugun musaıt degılız verılmıs sozumuz var davetlıyız ama yarın beklerız buyrun deyıp almanız gerekıyordu
pek sallamamıs olmussunuz bıraz alınmıslar oyuzden

Evet ilişkimiz henüz 3 aylıktı nişanlanmak istedi.Ben çok şaşırdım uzak mesafe ilişkisi ve tam anlamıyla tanımadigim bende kabul etmedim.
Bitmesi daha hayırlı bir durum sanırım.
"Bizim eve gidersin orasi senin evin artik dedi.
Ailenin evin de misafirsin olursun dedi"

Şu cümle ağzından çıkmış bir adamla evlenilir mi zaten? Adamdaki kafaya bak... Evlenmeyi sizi evlat edinme, tapunuzu ve kullanım haklarınızı alma gibi durum zannediyor herhalde. Salak. Ayrılmanız tabi ki en hayırlısı olmuş. Bu muameleye ömür boyu katlanmak daha hayırlı olacak değil ya...

Annemle konuşmuşlar müsait olunca ararim sizi demis annem
Çok uzatmak istemiyorum sıkılmayin diye.
Erkek arkadaşım da ayrilalim bu iş olmaz deyince bende aramak istemedim
Ne konusacaktik ki.
erkek arkadasınızın ayrılmak ıstemesındekı sebep zaten umursamamıs olmanız
sızın en basta bugun verılmıs sozumuz var ama yarın beklerız buyrun demenız gerekıyordu
musaıt degılız deyıp gorusme sonlandırılmaz bır tarıh saat bır sozlesme verılır herseyın bır usulu adabı var ayıp etmıssınız
kultur catısmanız var bellı zaten anlasmanız zor onlar ınce dusunen ınsanlar sız bıraz rahatsınız galıba zaten sorun yasarmıssınız bastan baslamaması ıyı olmus

erkek arkadasının aılesı cook kıymetlı dıye gomenler olmusda herkesın aılesı kıymetlıdır tabıkı kıymetlı olacak benımde annem arasa gorusmek ıstese karsı taraf musaıt degılım dese gerı donmese bende bozulurdum

Bunlar gelecekte yasayacaklarinin yarisi bnce ayril simdiden gostermis allah sana cok sanslisin devam etme cok cekersin

sızın en basta bugun verılmıs sozumuz var ama yarın beklerız buyrun demenız gerekıyordu
musaıt degılız deyıp gorusme sonlandırılmaz bır tarıh saat bır sozlesme verılır herseyın bır usulu adabı var ayıp etmıssınız
kultur catısmanız var bellı zaten anlasmanız zor onlar ınce dusunen ınsanlar sız bıraz rahatsınız galıba zaten sorun yasarmıssınız bastan baslamaması ıyı olmus

erkek arkadasının aılesı cook kıymetlı dıye gomenler olmusda herkesın aılesı kıymetlıdır tabıkı kıymetlı olacak benımde annem arasa gorusmek ıstese karsı taraf musaıt degılım dese gerı donmese bende bozulurdum

İnsanlar biz her istedigimizde musait olmayabilir bunu anlmayi ogrenmemiz lazim toplumca. Hadi bozulduk diyelim bu duruma bozulma sekli " annemi istemiyorsunuz bu iş olmaz"seklinde oluyorsa yol alsin gitsin. Evet herkesin ailesi kiymetli ama ortada yapilmis bir hakaret, saygisizlik yok bence. Altiustu insanlar musait degil.
Herkesten ailene royal family muamelesi bekleyemezsiniz
Musiat olmayinca bozulacak insan da biz zahmet ben geliyorum emrivakisi yapmaycak, soracak once ne zaman musait okur iki taraf

İnsanlar biz her istedigimizde musait olmayabilir bunu anlmayi ogrenmemiz lazim toplumca. Hadi bozulduk diyelim bu duruma bozulma sekli " annemi istemiyorsunuz bu iş olmaz"seklinde oluyorsa yol alsin gitsin. Evet herkesin ailesi kiymetli ama ortada yapilmis bir hakaret, saygisizlik yok bence. Altiustu insanlar musait degil.
Herkesten ailene royal family muamelesi bekleyemezsiniz
ben ne dedım kı hayırdır nıye alındınız :)
zaten o an nıye kabul etmedınız demedım bugun musaıt degılız ama su gun beklerız demesı lazım beklemıyorlarsa ıstemıyorlarsa sessız kalınır dönulmez
e bu ıkı kısı gorusuyor adam evlenmek ıstıyor kızda tamam demıs e nıye donulmuyor kabul edılmıyor

arıstokrat olmaya gerek yok usul dıye bırsey var toplum ıcınde saygı kuralları dıye bırsey var genel kabul gormus dogrular var alınmanıza gerek yok ben sızın fıkrınızı takıp etmedım sıze bırsey de demedım konu sahıbıyle konusuyorum

ıyı forumlar

ben ne dedım kı hayırdır nıye alındınız :)
zaten o an nıye kabul etmedınız demedım bugun musaıt degılız ama su gun beklerız demesı lazım beklemıyorlarsa ıstemıyorlarsa sessız kalınır dönulmez
e bu ıkı kısı gorusuyor adam evlenmek ıstıyor kızda tamam demıs e nıye donulmuyor kabul edılmıyor

arıstokrat olmaya gerek yok usul dıye bırsey var toplum ıcınde saygı kuralları dıye bırsey var genel kabul gormus dogrular var alınmanıza gerek yok ben sızın fıkrınızı takıp etmedım sıze bırsey de demedım konu sahıbıyle konusuyorum

ıyı forumlar

Yahu tartisiyoruz surda farkli fikirler olarak. Ben de fikir belirtiyorum. Herseye alinmam mi lazim? 5 yil olmus ben evleneli neye alinabilirim şu konuda?

İstanbul da yasicaz biz
ay buda sacma ama
ıkı eve de gıdersınız ne demek ılk hangı ev :D ılk hangı ev daha musaıtse ona gıdılır ıkı tarafda sızın evınız sız gelınsenız oda damat aılenın evınde mısafırsın ne demek bır gecmısınız var

Olay şu şekilde ben o kısmı uzun yazmadim
Erkek arkadaşım Eylül'de yıllık izne gelicek.
Bu yıllık izinde bir ay duracak biz o zaman nişan yapicaktik.
Ben aileme dedim bunu
Sonra kendisi annem size gelicek konuscak dedi neyi dedim
Nasil olcak napcaz vs gibisinden konusmak için gelecekmiş.
Bende erkek arkadaşıma bunları bizde konusabilirz dedim.
Yok annem gelicek dedi.
Yurt dışından kuzenim geldi yanına gittim anneme de cagirdim
Annem evden çıkmadan önce kayınvalide adayi aramis size gelicem diye
Annemde biz yurtdışından gelen akrabaya gidiyoruz demiş annem
Müsait olunca arasiriz demis annem
Ben seni ararim x abla demis tamam demiş.
Sonra ben misafirlikten geldim mesaj atmış bana erkek arkadaşım ben ayrılmak istiyorum bu iş olmaz anneme böyle böyle demişsiniz
Biz seninle yapamayiz yazmış
Şok oldum benden ayrılmak isteyince bende kimseyi davet etme gereği duymadim.

Olay şu şekilde ben o kısmı uzun yazmadim
Erkek arkadaşım Eylül'de yıllık izne gelicek.
Bu yıllık izinde bir ay duracak biz o zaman nişan yapicaktik.
Ben aileme dedim bunu
Sonra kendisi annem size gelicek konuscak dedi neyi dedim
Nasil olcak napcaz vs gibisinden konusmak için gelecekmiş.
Bende erkek arkadaşıma bunları bizde konusabilirz dedim.
Yok annem gelicek dedi.
Yurt dışından kuzenim geldi yanına gittim anneme de cagirdim
Annem evden çıkmadan önce kayınvalide adayi aramis size gelicem diye
Annemde biz yurtdışından gelen akrabaya gidiyoruz demiş annem
Müsait olunca arasiriz demis annem
Ben seni ararim x abla demis tamam demiş.
Sonra ben misafirlikten geldim mesaj atmış bana erkek arkadaşım ben ayrılmak istiyorum bu iş olmaz anneme böyle böyle demişsiniz
Biz seninle yapamayiz yazmış
Şok oldum benden ayrılmak isteyince bende kimseyi davet etme gereği duymadim.
anladım yanlıs anlasılma olmus
bozulmus olabılır ama bu ayrılma nedenı degıl ayrılmak ıcın sacma bır sebep belkı bozuldum ben heyecanlandıgım ıcın aynı heyecanı sende goremedım dese anlarım ama bu tepkısı abartı

sorun yasadıgı mevzuyu cozmek yerıne hemen ayrılmayı secen adamla evlenılmez evlılık oyle tuhaf bırsey kı asla olmaz dıyecegınız sıze ters gelen seylerle aynı evde yasayabılıyorsunuz ıstedıgınız kadar oncesınde tanıyın bazı seyler aynı eve cıkınca anlasılıyor bırde hayatda ne buyuk sorunlar var karsılasılabılen hemen ayrılalım kafasında olan bırıyle bır yola cıkılmaz

dedıgım gıbı kultur catısması var

anladım yanlıs anlasılma olmus
bozulmus olabılır ama bu ayrılma nedenı degıl ayrılmak ıcın sacma bır sebep belkı bozuldum ben heyecanlandıgım ıcın aynı heyecanı sende goremedım dese anlarım ama bu tepkısı abartı

sorun yasadıgı mevzuyu cozmek yerıne hemen ayrılmayı secen adamla evlenılmez evlılık oyle tuhaf bırsey kı asla olmaz dıyecegınız sıze ters gelen seylerle aynı evde yasayabılıyorsunuz ıstedıgınız kadar oncesınde tanıyın bazı seyler aynı eve cıkınca anlasılıyor bırde hayatda ne buyuk sorunlar var karsılasılabılen hemen ayrılalım kafasında olan bırıyle bır yola cıkılmaz

dedıgım gıbı kultur catısması var
Haklısınız bende ayrılalım lafını görünce şaşırdım ailesinin doldurusuna gelen biriymis
Hayırlısı olsun ne diyelim.
Teşekkürler yorumunuz için.

Hayır kız evi naz evi siz oğlu ile görüşüyorsunuz diye aileniz onun ailesini hazır kıta beklemek zorunda mı. Senelerce kabul etmeyen kız aileleri var onlar ne yapsın. Annenizde kötü olumsuz birşey dememiş bence. O kendine eş değil annesine gelin arıyormuş . Demekki annesi memleketten istemiş oda sizi gözüne kestirmiş ondan yani baştan beri niyetim ciddi annemle görüş demesi onay makamı olan annesinin onayını istemiş o istemeyincede yol vermiş. Üzgünüm ama o niyetim ciddi halleri size olan aşkından değilmiş bence.

İstanbul da yasicaz biz
Bence telefon "musait olunca ararim" denilerek kapatilmaz bu biraz isteksiz gibi gostermis ailenizi. O an iki gun sonra beklerim dese belki mesele olmayacakti diye yorum yapacaktim ancak su mesajinizdan sonra cok iyi düşünün derim. Tam bir eski kafa zihniyeti

Back
X