Erkek arkadaşın arkadaşlarını koruması

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
333
Başlıkta okuyunca ne var bunda diye düşünebilirsiniz ama ben bu durumdan çok sıkıldım. Erkek arkadaşımla arkadaşlarımızın nerdeyse hepsi ortak. Onun erkek arkadaşlarıyla çok iyi anlaşırım beni de severler. Her arkadaşlıkta olabileceği gibi arada ters düştüğümüz olur benim erkek arkadaşım da sürekli kendi arkadaşlarını bana savunur.
Konu ne olursa olsun sürekli araya girer susmamı, uzatmamamı söyler. Bunu da yalnızken değil arkadaşlarının yanında yapar. Ben haklı da olsam asla onlara sen haksızsın, bunu bunu yapmaman/söylememen gerekirdi demez. Aksine bana kalp kırma onlar seni çok seviyor der.
Onların yanında beni susturmaya çalıştığı zaman cok rencide olmuş hissediyorum çünkü asla onlara bir şey demiyor. İki tarafı değil sadece beni susturuyor. Haksız bile olsam bana bunu yalnızken söylemeli. Defalarca söyledim ben biriyle konuşurken araya girme, avukatlık yapma diye.
Az önce de böyle bir olay yaşadık, yine araya girip beni susturdu. Öyle düşündüğünüz gibi bağırıp çağırmıyorum da gayet normal bir ses tonuyla konuşuyorum ben. Uyarmama rağmen yine yapıyor, bu sefer ona karşı tavır alıyorum, uzattı büyüttü oluyor.
Ne yapmam gerek tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu problemi bu kadar çok yaşadığınıza göre sık sık beraber takılıyorsunuz. Neden bu kadar çok beraber takılıyorsunuz ki? Fazla samimiyet beraberinde sorunları da getiriyor. Bir de konu ne? neden ters düşüyorsunuz?

Aslında biz o kadar sık bir araya gelmiyoruz. Onların arkadaş grubu aynı mahalleden. Onlar sık sık bir araya geliyor. Ben onları birkaç haftada bir görüyorum. Daha öncesinde bu arkadaşın kendine beğendiği bir kızın numarasını almak için benim erkek arkadaşımı araya sokması yüzünden büyük bi tatsızlık çıktı. Karşı taraftaki kızlar da 3 kişilik bi gruptu bu yüzden erkek arkadaşımı sevgilisi yokmuş gibi gösterdiler benim salak da bunların aklına uydu. Üzerinden çok zaman geçti kızlarla da konuşup olayı öğrenip sevgilimin art niyetle bir şey yapmadığına kanaat getirdim ama beni sinirlendiren bu işe dahil olmasıydı. Aynı zamanda iki arkadaşının da ağzının payını verdim. Bu konu daha sonrasında birkaç defa açılınca (ben o iki arkadaşa bu konuyla ilgili laf sokunca) susturulan ben oldum. Suçlu benim ya(!)
Az önceki olay da yine bahsi geçen kişilerden biri, sevgilime bugün hep birlikte oturmak için beni çağırdığını söylemiş. Ama öyle bir şey olmadı bana sadece manikk, naber diye mesaj atmış. Ben de uyanınca gördüm cevap verdim hala dönmedi.
İkisi yan yanaydı telefonda konuşuyorduk, hayır öyle bir şey olmadı beni çağırmadı sadece bunu bunu dedi, dedim. Yok öyle bi şey ben seni geçenlerde arayıp çağırmadım mı diyince yine hayır cevabını verdim. (Geçenlerde dediği 10 gün oluyor) bunun üzerine erkek arkadaşım telefonu ondan alıp tamam neden uzatıyosun, hep böyle uzatıyosun, sanki çağırsa çıkabilecek miydin dedi. Bugün işim olduğu için.
Yani yine arkadaşının yanında beni susturup uzattığımı abarttığımı belirtti. Onların yanında böyle yapınca küçük düşmüş gibi hissediyorum çok mu alınganım bilmiyorum.

Acaba ortak arkadaşlarla daha az mı bir araya gelseniz geldiğiniz zamanlarda da mesafeli olun en iyisi.
Bugün size karşı haklı da olsanız arkadaşlarını savunan yarın öbür gün evlendiğinizde de aileci olur.

Ayril. Boyle adamlar herkese karşi sizi rezil eder. Evlenseniz ayni şeyi ailesiyle de yasayacaksiniz. Ailem hakli sus diyecek hep.
Özguvensiz bir tip erkek arkadasin. Vir tek sana agzini acabilen ozguvensiz bir tiple birlikte olup kendini ayak alti yaptirma.

Bunun cozumu arkadaslariyla mesafe filn degil. Sorun erkek arkadasinin karakteri, sonsuza dek sadece ikiniz gorusemezsiniz. Aile, arkadaslar illaki hayatinizda olacak boyle olmaz.

Bu ne kişiliksiz bi adam anlamadım. Erkek arkadaşınız sizi arkadaşlarınin yanında susturmaya çalışırsa siz de onu arkadaşlarinin yanında bozun "benim senin aklına ihtiyacım yok ben nerde susucagimi bilirim" diye. Erkek arkadaşınız size trip falan aticaktir bu yüzden, hiiic açıklama yapmayın, "bu hadsiz davranışların devam ettikçe benim de bu tavrım devam edicek, istediğin kadar trip atabilirsin" deyin hatta onu uzatmakla suçlayin. He kökten mi çözüm istiyosunuz? Bu karaktersiz kişiden ayrılın. Bugün sizi arkadaşlarına ezdiren yarın anasına danasina paspas yapar

Onun erkek arkadaşlarıyla çok iyi anlaşırım beni de severler.
Emin miyiz?
Sevseler saygı duysalar şu planı yapmazlardı sırf bi kızın nosu için.
Sevgilin de buna dahil oluyor kızın nosunu almak için sevgilisi yokmuş gibi davranıyor, berbat.

Emin miyiz?
Sevseler saygı duysalar şu planı yapmazlardı sırf bi kızın nosu için.
Sevgilin de buna dahil oluyor kızın nosunu almak için sevgilisi yokmuş gibi davranıyor, berbat.
Sevgilimin en büyük kusurlarından biri hayır diyememesi. O olay için savunması da şu: "arkadaşlarımı kıramadım"
Öğrendikten sonra şunu dedim
Onların aklına uyduğun için ilişkin bitme noktasına geldi artık gorusmeyeceksin onlarla, ama yine benden habersiz görüştüklerini yakaladım, salak işte saklamayı da beceremiyor. En sonunda arkadaşlarını da aldı geldi biz görüşmek istiyoruz yıllardır dostuz böyle böyle yaptık amacımız sadece numara almaktı sevgilini de bu işe dahil ettik pişmanız özür dileriz diyince ben de affettiğimi ancak bu yaptıklarını asla unutmayacağımı ve attıkları her adımı takip edeceğimi belirttim. Belki de bu ilişkiyi o zaman bitirmeliydim ama artık bu konu üzerinden yürüyemem. Çok zaman geçti.
Ama şu bi gerçek, gerçekten severler beni. Sevgilimi benden ayırıp da rahat rahat kız kovalamak amacıyla böyle bir işe kalkışmadıklarını biliyorum sadece çıkar amacıyla kullandılar onu. Saygı derseniz; evet saygı olsaydı başta beni düşünürlerdi.

Ya arkadaşların ya ben desen arkadaşlarını seçecek biri bence
Ki demezsin de durumu idrak edebilmek açısından söylüyorum
Onları asla uyarmak yok ama sana sus sesini çıkarma es geç görmezden gel uzatma demeyi biliyor
Bi tık sen daha önplanda ve önemli olmalısın. Böyle hayatı arkadaşları olan insanlar özel hayatlarında hep mutsuz ediyorlar malesef.

Araya girmek susturmaya çalışmak... Çok çiğ ve saygısızca hareketler bunlar ya. Kaç yaşında insansın bilmeyecek misin nerede , ne kadar konuşacağını ? Sert tepki göster ve hareketlerini izle. Yarın evlenirsin aynı şeyi ailesi ile birlikte iken de yapar. Ve o zaman işler daha karışık olur o yüzden dananın kuyruğu kopacaksa daha önce kopsun...

Tercih yapmasını zaten olay patlak verdiğinde söyledim, dediğim gibi görüştüler. Olaya onun gözüyle baktığım zaman şöyle görüyorum ama, gerçekten onlardan başka hiç arkadaşı yok. Tek akranı olarak 2-3 yaş büyük abisi var, o da aynı kişilerle takılıyor. Zaten benden gizli görüşmesinin sebebi de buydu, başka arkadaşı yoktu.
Yukarıda birkaç üye daha yazmış bugün arkadaşlarını savunan yarın evlenince ailesini savunur diye. K Kimbu CiRiLLA xkadarbilinmeyen Black Wine Bissunicole
Anne-babası beni senelerdir tanır, sık sık davet eder ve çok severler. Her zaman gelinimiz olmanı çok istiyoruz derler. Tabi zaman ne getirir bilemem belki de evlenirsek onlarla da çok ters düşebiliriz ama şuandan konuşmak gerekirse hayatımda gördüğüm en zararsız, pasif, iyi kalpli insanlardan.

Birkaç saattir telefonlarını açmıyorum eve döndüğü zaman daha sık arayacaktır ama haftasonuna kadar diyalog halinde olmayı istemiyorum. Haftasonu yüzyüze görüşeceğiz. Ne demeliyim, tavrım ne olmalı, net olduğumu nasıl belli edebilirim?

Son düzenleme:
. Ne demeliyim, tavrım ne olmalı, net olduğumu nasıl belli edebilirim?
Burada yazdığınız gibi rahatsızlığınızı gayet açık ve net ifade edin bence. Burada gayet güzel anlattınız problemi.

Arkadaşlara katılıyorum, ayrıca belli yaştan sonra insanın anne babası karışmıyor nerede ne konuştuğuna. Arkadaşlar arası fikir uyuşmazlığı olabilir, herkes kendini ifade eder. Bundan doğal ne var ki, neye müdadale ediyor sanki bağır çağır kavga var da müdahale ediliyor..

Rahatsızlığımı her yaptığında dile getirdim ama ciddiye almıyor olsa gerek hep aynı şeyi yapıyor. Karakteri diyeceğim ama bu değişmeyecek bir huy değil ki. Şuan için elimden gelen telefonlarını açmamak. Trip atıyorsun uzatıyorsun diyecek. Ne söylemem gerekiyor da artık anlasın bilmiyorum

Acaba sizi korumak için de susturuyor olabilir onlarla tartışmaya girip üzülmemeniz için yanlış yapıyor ama sebebi bu da olabilir. Belki sadece tartışma uzamasin diyedir bunlar sadece tahmin. Şimdi ben de arkadaşım ve sevgilim tartışsa hemen araya girip sevgilimin uzatmamasini isteyebilirim çünkü arkadaşım biraz daha alıngan olur sevgilime nazım geçer ne bilim. Belki sizi susturmak ya da kötü hissettirmek değil de dediğim gibi herhangi büyük bir tartışmanın önüne geçip ne arkadaşıyla ne de sizinle kötü olmak istemiyor olabilir. Onun karakterini niyetini siz daha iyi bilirsiniz tabi.

O zaman bu davranışına bu şekilde devam edersen ben yokum çok kırılıyorum. Bu davranış beni çok yıpratıyor, senden uzaklaşıyorum minvalinde konuşun. Belki sizin gideceğiniz ihtimalini görürse değişir.. Dediğiniz gibi değişmeyecek bir huy değil..Buna rağmen değişmezse inanın bilemiyorum ne denir.. Ama siz haklısınız bu şekilde sizin için çok yorucu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…