Erkek arkadasiniz/esiniz in geliri onemli mi?

Erkek arkadasiniz/esinizin maddi geliri onemli mi?

• Tabi ki onemli.Benim maasimdan az olmamali

OY: 92 59,7%
  • Ne onemi var canim, benim param onun parasi ne de olsa.

OY: 49 31,8%
  • Benim icin onemli degil ama ailem ilcin onemli

OY: 16 10,4%

• Ankete Katılan
    154

Osso

sıfırdan başlamak
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
339
2
96
Diğer
Birliktelige basladiginizda/evlendiginizde erkek arkadasinizin maddi geliri sizin icin ne tur belirleyici bir kriter olmustur?

Eşimle arkadaş olduğumuzda ikimizde üniversitede öğrenciydik. O zaman tabi ki ilerde ne kadar kazanır acaba diye düşünmedim.
Evlenmeye karar verdiğimizde de belli bir zaman bekledik çünkü düğünümüz için para biriktirmemiz gerekiyordu.
Maddi açıdan benim için evimizi geçindirecek, başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilecek kadar kazancımızın olması yeterliydi. Bunu da sağlıyoruz çok şükür.
Onun dışında evinin arabasının olmaması önemli değildi.

Son düzenleme:
artık iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.malesef gelir çok önemli

çok önemli...
alıştığım hayatı yaşamaya devam etmek önemliydi benim için...
çok şükür, ikimiz de iyi kazanıyoruz...
iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık...para önemli...

benim için mühim şahsen.
benden yüksek kazanması tercihim olurdu.
tabi sewiyorsamda bırakmam yani sonradan öğrenirsem..

önemli benim için, alıştığım düzeyin çok altında olmasını istemem..

ben sonuçta kendi paramı kazanaıcam ama bigün olurda hastalanırsam çalışmak istemezsen, eşim bana bakabilmeli. Paraya çok önem vermem ama beni şu an yaşadığım standartların altına sokmamalı. Babaevinde yaşadığım rahatlığı kendi evimde de görmeliyim. Kimseye borcumuz olmamalı. Aklımda sürekli bu ay ne kadar paramız kalacak, kime ne kadar borcumuz var sorusu olmamalı. O yüzden erkek arkadaş seçerken ilerde gelebileceği konuma bakarım. Eğer geleceği parlak görünmüyosa o kişiyle beraber olmam. Sonuçta aşkın ömrü belli. Samanlığın seyran oma durumunu pek gerçekçi bulmuyorum. İlişki belli bür süreyi geçince aşk bitecek huzur ve rahatlık arayacaksın. Çocuklarımın geleceğini düşünürken para bana engel olmamalı. Kısacası ben özgür hissetirecek kadar param olmalı. Daha fazlasını istemem..

tabiki onemli benim maaşımdan az olmamalı...
ki zaten öylede.......:asigim:

günümüzde maddiyat önemli tabi ki.
erkek arkaşımın ya da eşimin belirli bir kriterin üzerinde geliri olması gerekli çünkü günümüz şartları bunu gerektiriyor. benden az ya da fazla olması önemli deil ama bana yakın olmalı diye düşünüyorum.

zangin olsun diye tutturup aramam ama beni ve evini geçindirebilecek kadar olamlı bence....

bence bir önemi yok. hele evlendikten sonra hiçbir önemi yok. sonuçta o hayatı beraber yaşayacağız.

ama etrafta sıkça duyduğum bir laf var ki; erkeğin maaşı bayandan düşük olmamalı gibi, kompleks yapıyorlarmış.

benim erkek arkadaşımın maaşı benden bayağı düşüktü, kompleks yaptığı zamanlar olmuştur ama sıkıcı şekilde değildi kompleksleri.

tabii ki çok önemli, beni çok yüksek standartlarda yaşatmalı.babamın evinde nasıl yaşadığımı görüyordu :))
çok şükür eşimin geliri çok yüksek.
para konusunda böyle düşündüğümü de bilmiyor :)

Velev ki aşkınız bitti ; yahut hiç yaşanmadı ; o zaman maddiyata muhabbetten daha çok değer ve önem yükleyebilirsiniz..
Lakin aşkınız ayakta ve sapasağlam duruyorsa (ki hakiki sevgi bir ömür saygı ile yoğrularak devam eder)
işin maddi kısmının pek önemi yoktur;herşeyi beraber göğüsler ve beraberce sarılırsınız yaşama..
Aile saadetinin temelinde bu anlayış ve dustur yatar aslında..

Bir yerden sonra tıkanmalar başlar ya hani..O tıkanmalar olunca materyala ve ziynete daha çok düşkün olur insan;yapısı budur.. Tıkandıkça sevgi ve ilgi kayboldukça ;karmaşıklaşır maddiyata düşer ve sahip olma duygusu artmaya başlar olmayınca da evlilikte huzur bozulur;karmaşıklaşır herşey..

Neticede ailemizi geçindirmek yavrularımıza iyi bir gelecek sağlamak için gelirin iyi olması gerekiyor ama bu bir imtihan;gelecekte elde avuçta kalmayabilir o zaman şıp diye bitiremezsiniz değil mi evliliği sırf bu yüzden..
Tevekkül bizden taktir Allahtan..

Fazlaca iyimser yaklaşmak değil bu;asıl gerçek bence: yeter ki SEVGı nizden emin olun..
Seçenekleri iyi değerlendirin para kazanılır her zaman Allahın izni ile ama kişilik haysiyet ve sevgi gibi değerler para ile satın alınmaz..

benim maaşımdan yüksek olsun yeterli.. aksi takdirde kendisi hazmedemez ve huzursuzluklar çıkar. erkekler böyle şeyleri guru yaparlar.. bu arada e.arkadaşımın ne kadr maaş aldığını bilmiyorum :1no2: utanıyorum sormaya.. çok mu utangaç oldum ben yahu :kedi:

Maaş önemli...Tabi ki iyi bir durumda olmalı..Zaten evlenirken hem tahsiline hem durumuna baktım.Sevgide önemli yalnız.Bende ailemin evinde nasılsam çok şükür hıc eksıksız aynı şekilde yaşıyorum.ıleride çoluk çocuk olacak,insanın üzerine bir sorumluluk daha yüklenecek parasız yaşanmaz bu memlekette...Para olmayınca aşkınızı mı oturup yiyeceksiniz...Hem para hem tahsil...

Bu devirde para tabiki çok önemli, parasız tuvalete bile gidemiyorsunuz dışarıda. laelaelaelaelae Lakin çok zengin die gargamel gibi biriyle de evlenmeyi düşünmem. sempatiksalakcinni İçim ısınmalı yani... a.s

Back
X