Erkek arkadaşla/ eşle mesleki açıdan eşit görülmeyenler

Onlar onu çok iyi bir konumda beni ise hiç bir yerlerde görmüyorlar. Ancak ben alanımdan da meslek açısından da cok memnunum. Başarılı bir iktisatçı olacağım inşallaj
Çok iyi konumda falan değiller resmen öyle bir ilüzyon yaratmışlar. Kendine daha fazla güvenmen gerekiyor. Dediğine göre iyi bir üniversitede iyi, önü açık bir bölüm okuyorsun seni böyle demoralize etmelerine izin verme. Umarım çok başarılı olup çok iyi yerlere gelirsin. Yanında da seni eksik hissetiren değil de çok mutlu edip yanında olan biri olur.

Benim erkek arkadaşım tıp okuyor arkadaş çevresine bakıyorum benim ilkokul mezunu tanıdıklarım daha iyi oturmasını kalkmasını biliyorlar bazilarina kıyasla. Meslek ile hiç bir şey ölçülemez.

ya genel olarak bakılırsa
tıp okuyanların bir kısmının anası babası doktor filandır
az biraz kısmı da iyi durumlu ailelerin idealist çocuklarıdır
onların zaten okumasalar da belli bir çevresi ve imkanı vardır

ama geneli köylüdür
geneli dar gelirlidir
özellikle erkekleri okula gelene kadar zaten bir ortam görmemiştir ki hayatı dar imkanlarla ve ders çalışarak geçmiştir. asosyal olanı da çoktur. özellikle de erkeklerinde bu konuda büyük sıkıntı var.

tıp okurken değil uzman olduktan sonra elleri para gözleri ortam görür -erkekleri genelde ondan sonra kuduruyor zaten bi sıkıntı da orada

daha bu yaz büyük bir tıp kongresine katıldım -işim bu alanda

100 genç doktor varsa 50 kadın 50 erkek diyelim
erkeklerden 45'i afedersiniz g.tü göbeği salmış. cizgili kahvede okey/tavla atan emmi modeli tişörtü geçirmiş üstüne, dökülüyor halde gelmiş...neredeyse hepsi de evliydi gümüş alyanslıydı çoğu. hele Urfanın Elazığın filan doktorları...doktor mu tırcı mı belli değil.

normalde yeni nesil erkekler çok çok daha bakımlı benim neslime göre
ama tıpçılar hala aynı

kızlardan ise en az 40'ı çiçek gibiydi. hele dokuz eylülün kızlarına inanamadım hepsi ikon gibiydi maşallah. 3-4 tanesi bebekli ya da gebeydi onlar konu dışı, kendini salmış 3-4 tane bulursun ancak.

ay bırak yaa
ben de bişey sandım
doktor, yüksek mühendis, savcı, hakim ne bileyim en kötü ihtimalle profesör falan diye düşündüm
çıka çıka subay çıktı
gerçek mi bu konu

zamanında deniz kuvvetlerinde çalışan bi subay çok istedi beni
afedersin de sümük atmadım
gittim kendi işini kurmuş bi reklamcıya aşık oldum

Bu sene mezun olacak ancak subay oldugu için uzman cavus, astsubay gibi değil bir de denizci kara subayı değil cok yükselebiliyorlar mesleklerinde
Tamam da şu an daha rütbesi yok yani. Evet zamanla rütbesi yükselir de o da onun çabasıyla alakalı bir şey değil yani.

Çok iyi konumda falan değiller resmen öyle bir ilüzyon yaratmışlar. Kendine daha fazla güvenmen gerekiyor. Dediğine göre iyi bir üniversitede iyi, önü açık bir bölüm okuyorsun seni böyle demoralize etmelerine izin verme. Umarım çok başarılı olup çok iyi yerlere gelirsin. Yanında da seni eksik hissetiren değil de çok mutlu edip yanında olan biri olur.
Cok tatlısınız tesekkür ederim

Gururum kırıldı yalnızca böyle içimde garip bir his oldu. Cünkü cok seviyorum erkek arkadaşımı isterdim ki cok basarılı bir cift olarak görünelim bilemiyorum ya cok haklısınız suan cok duygusalım mantıjlı düşünemiyorum
Teyzeleri mi sizin nasıl göründüğünüze karar verecek kişiler?
İliskinizde kendinizi ispatlamaya çalışan konuma sokmak istemiyorsanız böyle şeylerde sessiz kalmayın. Şimdi güya sizi destekleyen sevgiliniz yarın birgün ben senden üstünüm havalarına girebilir.

Kamuda olursanız öyle bir sihir ki aşırı saçma ama en üstün gibi oluyor özellikle eski nesilin gözünde. Eşim mühendis yönetici bir firmada benden kat kat fazla maaş alıyor benim kamuda öğretmen olduğumu duyab bana dikkat kesiliyor. Ev tutarken bile öyle artısı. Geçen bir satıcı teyze mesleklerimizi zordu eşim söyledi sonra ben söyledim döndü bana 10 saat övdü eşimi duymadı bile.

Ben kendimi aşağıda hissetmiyorum açıkçası ama onun yaptıklarının çoğunu yapamam mesela öğretmenlik sınıfa girdi mi sen ve vicdanın arasında ve kazandığım dandirik sorulara çalışarak verdiğim doğru cevaplar. Eşim ise çocukluktan başlayan bir ilgi ve emekle geldi buralara. İnsan algıları çok garip. Anlattığım örnekten yola çıkarak kimsenin fikrine değer vermeneniz gerektiğini görebilirsiniz. Ben eşim olmasa kirasını dahi ödeyemeyecek bir öğretmenim… Çok komikler😂

Hedefiniz kamuysa, parlak zihinlerin kamuda heba olmasına kendimce karşı olsam da, asla duymayacaksınız da hissetmeyeceksiniz bunları ilerde.

Tamam da şu an daha rütbesi yok yani. Evet zamanla rütbesi yükselir de o da onun çabasıyla alakalı bir şey değil yani.
Kendi aile cevresinde en iyi yere gelen erkek arkadaşım oldugu için cevreden de çok övgü alıyor. İsmini bilmeyenler mesleğini biliyor oyle soyleyeyim bunun ozgüveni var ailesinde. Sevgilim böyle biri değil ancak ailesinin böyle oldugunu düşünüyorum. Yokse dediğiniz gibi onlardan duyana kadar hiç böyle bir düşüncem olmamıştı kendime güvenen biriyim

Vallahi ben dümdüz arayüz tasarımcısıyım, nişanlım da mühendis. İkimiz de sayılı üniversitelerden birinde okuduk, ondan fazla kazanıyorum 🥲 ama statü olarak bakarsanız tam tersi işliyor toplumda. Ayrıca kendileri ve eşleri ne işle uğraşıyorlarmış ki denklik arayabiliyorlar ? İktisat da aslında çok önü açık bir alan, eğer yüksek lisans düşünürseniz Türkiye için Bilkent, yurt dışı için Bocconi'ye bir bakın derim.

Ben de iktisat öğrencisiyim ama eşim uzman doktor. Bakıldığında asıl statü farkı bizim aramızda var, sizin değil. Subay ile ekonomist arasında bir fark olacaksa o da sizden kaynaklı olurdu o yüzden kendinizi aşağı görmeyin. Erkek arkadaşınız biraz kendini yüksekten görmeye çalışmış anladığım kadarıyla.

Kamuda olursanız öyle bir sihir ki aşırı saçma ama en üstün gibi oluyor özellikle eski nesilin gözünde. Eşim mühendis yönetici bir firmada benden kat kat fazla maaş alıyor benim kamuda öğretmen olduğumu duyab bana dikkat kesiliyor. Ev tutarken bile öyle artısı. Geçen bir satıcı teyze mesleklerimizi zordu eşim söyledi sonra ben söyledim döndü bana 10 saat övdü eşimi duymadı bile.

Ben kendimi aşağıda hissetmiyorum açıkçası ama onun yaptıklarının çoğunu yapamam mesela öğretmenlik sınıfa girdi mi sen ve vicdanın arasında ve kazandığım dandirik sorulara çalışarak verdiğim doğru cevaplar. Eşim ise çocukluktan başlayan bir ilgi ve emekle geldi buralara. İnsan algıları çok garip. Anlattığım örnekten yola çıkarak kimsenin fikrine değer vermeneniz gerektiğini görebilirsiniz. Ben eşim olması kirasını dahi ödeyemeyecek bir öğretmenim… Çok komikler😂

Hedefiniz kamuysa, oarlak zihinlerin kamuda heva olmasına kendimce karşı olsam da, asla duymayacaksınız da hissetmeyeceksiniz bunları ilerde.
tam olarak bundan bahsediyorum garanti meslek gözüyle bakıyorlar memur olunca aynı durum bizdeki de

Benim kardeşim öğretmen. Bunun doktor kız arkadaşı olmuştu zamanında. Bana kızın işini söylemedi. Sürpriz olacakmış. Ben diğer kardeşimden duydum kız kardeşime söylemiş de bana söylememiş. Komplekse girdiğini anladım. Eh görümcelik durur mu 😬 bildiğimi gizledim. Kızla bana geldiler tanışmaya. Hazır mısın diyor mesleğini soyliycem. Ee neymiş? Doktor. Aman ben de o kadar saklamana Mit ajanı falan zannetmiştim dedim 😬 eheh bozuldular kabul ama çok gıcık oluyorum böyle şeylere. Meslek üzerinden kendini üstün görmek ezik bir hareket. Bilmem ne mesleğinden yakınım var diye övünmek daha ezik bir hareket. Altı üstü subaymış ayol. Sattıkları cakaya bakan general zanneder. Siz de komplekse falan girmeyin ne münasebet.

Ben de iktisat öğrencisiyim ama eşim uzman doktor. Bakıldığında asıl statü farkı bizim aramızda var, sizin değil. Subay ile ekonomist arasında bir fark olacaksa o da sizden kaynaklı olurdu o yüzden kendinizi aşağı görmeyin. Erkek arkadaşınız biraz kendini yüksekten görmeye çalışmış anladığım kadarıyla.
Bana göre iktisat ile uzman doktor arasında da fark yok bunlar bu konuları acana kadar benim böyle bir düşüncem hiç olmamıştı. Teşekkür ederim yorumlarınız için eşinizle mutluluklar dilerim

X