• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkdasimdan siddet goruyorum..

Yaklasik 2 yildir birlikteyiz, 3.5 aydir birlikte yasiyoruz. Ayni universiteye gidiyoruz, kucuk bi sehirdeyiz. Birbirimizi cok seviyoruz, onun da bana cok deger verdigini biliyorum ama sinirlerine hakimiyet konusunda sorunlari var. Iliskimizde burda da anlattigim gibi eski sevgili sorunlari vs olmustu onlari atlattik bi sekilde ben onun icin tek oldugumu biliyorum,goruyorum. Normalde cok dusuncelidir, cok iyi kalplidir ama konu tartismaya gelince artik siddet gormeye basladim. Daha aylar once ilk defa sacimi cekmisti, sonra tokat geldi ve simdi resmen dovuyor. Kufur,hakaret falan bunlari saymiyorum. Normalde hic boyle biri degil ama sinir krizleri geciriyor ve bana saldiriyor. Onu cok cok cok seviyorum ilerde yanimda onu gormek istiyorum o da oyle bilyorum cok pisman oluyo agliyo sonra ama ben artik dayanamiyorum. Ayrilmak istiyorum ama beni bekleyen o yalnizlik o bunalim, ona karsi olcak olan ozleme, onsuzluga cesaret edemiyorum. Ondan baska kimseye asik olamam gibi hissediyorum,o benim ilk sevgilim. Dusuncek olursakta kendimi bu sekilde mahvedemem. Annesine soyledim annesi konusmus onunla, hak vermis annesine. Bugun babasina yazmayi dusunuyorum daha az once cok buyuk bir kavga gecti aramizda. Ben kendi babama soylersem isler cok karisicak, babam onu yasatmaz resmen. Aklim cok karisik en buyuk pismanligim belki de onunla ayni eve cikmak oldu, ha deyince degisilmiyo, ayni evin icinde hapis gibi. :/ kizlar bir akil verin yardimci olun bana lutfen cok buyuk bir cikmazdayim, cok kotu durumdayim artik siddet gormekten biktim ama okadar cok seviyorum ki onsuz olmakta istemiyorum bunun bi cozumu yok gibi :/

Ayrılmanız gerektiğini siz de biliyorsunuz. Ama şu an bunu yapabilecek GÜCE sahip değilsiniz. Zayıfsınız. Çünkü bir şekilde onu hayatınızın merkezine koymuşsunuz, tüm gücünüzü onun sevgisinden almışsınız. O size vurduğunda güçsüzleşiyorsunuz.

Normalde bir insan bir şeyi yapmaya hazır değilse, biraz daha bekle denir, kendini hazır hisset denir. Ama siz bu ilişkide kaldıkça şiddet görmeye devam edip daha da güçsüzleşeceksiniz. İlişkiden çıkacak mecaliniz kalmayacak. Tek umudunuz onun iyileşmesi olacak. Bu umutla ayakta duracaksınız. Sonra yeniden şiddet uyguladığında daha da güçsüzleşeceksiniz ve ayrılma ihtimaliniz kalmayacak. Yani bir kısır döngünün içindesiniz ve gün geçtikçe sizi içine çeken girdap daha da kuvvetlenecek.

Peki çözümü? GÜÇ kazanmanız lazım. Bir kez bu konuda bir makale okumuştum. Bu tür (alkol, uyuşturucu, ilişki, yeme) bağımlılıklarda kişi bağımlı olduğu şeyden veya kişiden ayrılmak istediğinde bir anne bebeği zorla elinden alınmak istediğinde veya ufak bir çocuk annesinden koparılmak istendiğinde nasıl bir acı yaşarsa öyle bir acı yaşarmış.

İlişki bağımlılığı çok basit haliyle şu: Her ne olursa olsun ilişkiyi bitiremiyorsunuz, veya hayatınızda ilişki olmadan yaşayamıyorsunuz ve problemli ilişkiyi anca başka bir ilişkiye başlayarak bitirebiliyorsunuz.

Neden oluyor bu? Benim okuduğum ve hatırladığım kadarıyla bunun tek bir sebebi var. Çocuklukta sizi büyüten kişiyle kurulan ilişkide (İngilizce literatürde attachment diye geçiyor) bir sorun oluyor veya birini kaybediyorsunuz. Örneğin çocukken sevdiğiniz, bağlandığınız birinden (anne, baba veya bakıcıdan) fiziksel veya psikolojik şiddet görmek. Veya o kişinin size fiziksel veya psikolojik şiddet gösterip sonrasında sizi birden sevgiye boğması, yani dengesiz davranması. Veya ebeveynlerden birini sürekli özlemek zorunda kalmak. Ebeveynlerden birini veya size bakan ve bağlandığınız birini kaybetme korkusu yaşamak veya kaybetmek. Spesifik araştırmalar da var. Mesela, bir erkek çocuğu annesine çok bağlı olabilir. Ama 3 yaşına gelince babasının (veya babası yoksa erkek bir aile büyüğü de olur sanırım) ara sıra onu alıp parka falan götürüp, onunla annesi olmadan erkek erkeğe zaman geçirmesini tavsiye ediyorlar. Bu yaşta erkek çocuğu annesinin dibinden hafifçe uzaklaştırılmazsa ileride karşı cinle ilişkilerinde problem yaşayabiliyor, gerektiğinde ilişkiyi bitiremeyebiliyor veya karşı taraf bitirdiğinde kabullenemeyebiliyormuş.

Belki sizin durumunuzda altta yatan neden annenizi kaybetmeniz olabilir. Çocuk yaştaymışsınız. Gerçi herkeste her şey aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok. Ben psikolog da değilim. Sizi yanıltmak istemem. Ama erkek arkadaşınız tedavi olsun veya olmasın, kesin olan bir şey var ki sizin iyi bir psikolog bulup gitmeniz ve ilişki bağımlılığından kurtulmanız gerekiyor. Çünkü bu ilişkiniz biter, sonra başka ilişkide yine problem yaşayabilirsiniz.

Özetle, çok iyi bir psikolog bulun. Mümkünse ilişki bağımlılığı konularında çalışmış biri olsun. Çok iyi olsun diyorum çünkü tedavisi zormuş hatırladığım kadarıyla. Bebeği kucağından zorla alınan feryat figan ağlayan bir annenin acısı gibi veya tam tersi annesinden koparılan ufak bir çocuğun acısı ve çaresizliği gibi. O yüzden umarım çok iyi bir psikolog bulup bu probleminizi halledip GÜÇ kazanırsınız. Ondan sonrası zaten kolay. Ya adam tedavi olmuştur zaten (bu konuda bir bilgim yok, tedavi olabiliyorlar mı bilmiyorum, psikoloğunuza sorarsınız) veya siz kendinizi en mutlu edecek kararı verirsiniz zaten.

Bu arada her ne olursa olsun ve her ne yaparsanız yapın can güvenliğinizi birinci plana alın lütfen. Umarım çok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Konu başlığını okuyunca uzun uzun yazdığın şeyi bile okumamak lazımdı da neyse. Eğer erkek arkadaşınsa o kisi ve şiddet girdiyse bu ilişkinin içine emin ol hiç bi zaman mutlu olamazsın. Şu kafayı bi atın kendinizden. Kimse vazgeçilmez değildir. Yok seviyorum onsuz yapamam ayaklarını bi geçin. Bu yüzden kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Şimdi vuran evlenince daha kötüsünü yapar. Bak benim erkek arkadaşım da çok sinirli ama bana bagiramaz bile ha çekindigi için mi ? Tabiki değil. Erkek olmakla 'Adam' olmak arasında ince bu çizgi vardır. Ve adam olan bi kızı İncitmeye kıyamaz. Benimde ilişkim 2 yıllik ama bana zarar verirse emin ol sevgi falan dinlemem silerim. Ki sen birlikte yasıyormussun ipleri onun eline çoktan vermişsin. Ha bu söylediklerim senin bir kulağından girer diğerinden çıkar. Çünkü bizim kadınlarımız alışmış sevgiye yenik düşmeye. ! Yazık etmeyin.

ben boyle ilişkileri anlamıyorum ewlenmeden niye ayni ewde yasanirki ewlilige yasanacak ne kaldi ama sunuda soylim daha cok dayak yersin sahsen beni doven birine degil sevmek nefretim bile az gelir ben ewliyim kocam el kadirir gibi oluyo cookkk büyük kavgalarda onu bile unutamiyorum sen baya dayak yiyorsun
Ayni sekilde imam nikahi ile yasayanlar ne yapiyor sizce? Hic bir kanuni koruma altinda olmayan metresler ve cocuklari, kumalar, ikinci kadinlar aileler... eve cikip adami tanimaya calismak yanlis, bunlar dogru oyle mi...

Canım burada yazılanlara sinirlenmişsin ama acı gerçek var ki o da senin haytından bu insanı çıkartman gerektiği. Zaman geçtikçe o büyük aşk bitiyor karşındaki insandan sadece sevgi ve saygı bekliyorsun ama siz bunu şimdiden bitirmişsiniz. Kesinlikle yardım, almalı ama siz kendi hayatınız için bu kişiden yavaş yavaş uzaklaşın, çünkü ilerleyen zamanda istesen de kurtulamaya bilirsin. Herşeyin kısıtlanacak ve birzaman sonra kendine saygın kalmayacak kimse için kendini kendi gözünde küçük düşürmeye değmez. Hayat o kadar süprizlerle dolu ki, sen zannediyor musun ki sen erkek arkadaşın gibi olsaydın ve o senin yerinde olsaydı seni öyle kabul edecek seni çekecek, anında arkasını dönüp giderdi. Ve sana şunu da söyleyeyim tedavi oldu diyelim ama sen onun o kadar kahrını çektikten sonra en ufacık bi tribinde seni bırakabilir. Erkekler ayran gönüllüdür.

Yaklasik 2 yildir birlikteyiz, 3.5 aydir birlikte yasiyoruz. Ayni universiteye gidiyoruz, kucuk bi sehirdeyiz. Birbirimizi cok seviyoruz, onun da bana cok deger verdigini biliyorum ama sinirlerine hakimiyet konusunda sorunlari var. Iliskimizde burda da anlattigim gibi eski sevgili sorunlari vs olmustu onlari atlattik bi sekilde ben onun icin tek oldugumu biliyorum,goruyorum. Normalde cok dusuncelidir, cok iyi kalplidir ama konu tartismaya gelince artik siddet gormeye basladim. Daha aylar once ilk defa sacimi cekmisti, sonra tokat geldi ve simdi resmen dovuyor. Kufur,hakaret falan bunlari saymiyorum. Normalde hic boyle biri degil ama sinir krizleri geciriyor ve bana saldiriyor. Onu cok cok cok seviyorum ilerde yanimda onu gormek istiyorum o da oyle bilyorum cok pisman oluyo agliyo sonra ama ben artik dayanamiyorum. Ayrilmak istiyorum ama beni bekleyen o yalnizlik o bunalim, ona karsi olcak olan ozleme, onsuzluga cesaret edemiyorum. Ondan baska kimseye asik olamam gibi hissediyorum,o benim ilk sevgilim. Dusuncek olursakta kendimi bu sekilde mahvedemem. Annesine soyledim annesi konusmus onunla, hak vermis annesine. Bugun babasina yazmayi dusunuyorum daha az once cok buyuk bir kavga gecti aramizda. Ben kendi babama soylersem isler cok karisicak, babam onu yasatmaz resmen. Aklim cok karisik en buyuk pismanligim belki de onunla ayni eve cikmak oldu, ha deyince degisilmiyo, ayni evin icinde hapis gibi. :/ kizlar bir akil verin yardimci olun bana lutfen cok buyuk bir cikmazdayim, cok kotu durumdayim artik siddet gormekten biktim ama okadar cok seviyorum ki onsuz olmakta istemiyorum bunun bi cozumu yok gibi :/
Böyle olunca bi süre sonra sevgiden eser kalmıyor. Canına yazık değilmi

Cnm evli degilsin ayrilmak senin icin ask konusunda zor olacak ama evli olnadigin icin kolay da olur

Siz kimseyi dinlemeyin, dayak dışında çok iyi anlaşıyormuşsunuz. İlişkinizin nazar boncuğu olur. Canım ülkemde hasta tedavi bekleyen yüzlerce koca var sizin ki tedavi olup bu amansız hastalıktan kurtulur inş.
Gaddarca yapılan yorumlardan değil benim yorumum tam sizin istediğiniz gibi, allah mesut etsin diyeyim bir de tam olsun.
Dayak cennetten çıkmadır zaten, kocadır döver de sever de
Dayağı atan razı, yiyen razı dağılalım o halde.

kisliginiz oturmamis henuz, yoksa kendinize biraz sayginiz olsa bu soruyu burda sormaz derhal ayrilirdiniz.

Ayni sekilde imam nikahi ile yasayanlar ne yapiyor sizce? Hic bir kanuni koruma altinda olmayan metresler ve cocuklari, kumalar, ikinci kadinlar aileler... eve cikip adami tanimaya calismak yanlis, bunlar dogru oyle mi...

Evlenince tanıyıp dayak, ihanet gibi şeylerle karşınca da kaderine isyan ederler. Bazen bazı şeyler insanın kendi elinde. . .
Dünyada o kadar şey varken ayıp olan bunlar zaten.

:KK57:
Fake sindir umarım. Böyle bir kızın gerçekten var olabileceğine inanmıyorum...
Polise neden gitmiyorsun neden hala seni döven bir adamla aynı evde kalabiliyorsun aranızda hiç bir hukuki bağ yok?Seni ona mecbur kılan başka şeyler var demek ki. :KK14:
Babama söyleyeceğim demişsin de baban erkek arkadaşınla aynı evde yaşadığını biliyor mu?
Erkek arkadaşının ailesi senin oğulları ile aynı evda kaldığından haberi var mı? Varsa onların gözünde kötü bir durumdasın hiç de umursamıyorlardır oğlumuzun elinin kiri gibi bakıyorlardır muhtemelen.
Benim abimde yengemle hemen hemen aynı evde yaşadı ve şimdi evliler biz hiç öyle bi gözle bakmadik hic hos biseyde degil elinin kiri felan . herşeyin de en güzeli oldu onlarda. Tabi herkez aynı olmayabilir ama bu yorumu görünce o saçma düşünceye cevap vermeden gecemedim. Konu o değil zaten arkadaşın şiddet gormesi

benim yazdiklarimami dediniz anlayamadım?
maviruyadyg dedi:
ben boyle ilişkileri anlamıyorum ewlenmeden niye ayni ewde yasanirki ewlilige yasanacak ne kaldi ama sunuda soylim daha cok dayak yersin sahsen beni doven birine degil sevmek nefretim bile az gelir ben ewliyim kocam el kadirir gibi oluyo cookkk büyük kavgalarda onu bile unutamiyorum sen baya dayak yiyorsun

evet

ben yanlis buluyorum sizin yazdığınız seyleride tabiki cookk yanlış buluyorum cookk insan var bu sekilde şiddet e magruz kalan ama bence ayni ewde ewlenmeden yasamak dogru degill israrla söylüyorum soylerimde mecburi ayri bu arkadasin yaşadığı ayri dayak dedigi halde seviyorum bilmem ne ve hâlâ ayni ewde yaşamaya devam 2 yildir beraberlermis dayak yiyerek tanimaya devammi edicek olmasimi doğru...

Back
X