Erkek bebeğe pembe kıyafet paradoksu

ben sadece erkek çocuklarda külotlu çorba karşıyım çok nahoş duruyor yahu.... bebeleri tenzih ederimde 2 yaştan sonra ı ııh yakışmıyo :))

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Eşim pembe hariç hiç bir renk kalmamış mı acaba diye sinirlendi.

Sizce giydirmeli miyim? siz ne düşünürdünüz?
bir erkek bebeğe sahibim ,bebeği geçtim şimdi kazık kadar adamlar pembe gömlek giyince sorun yokta minnak oğluşumk pembe giyerse mi sorun..ful pembe giydirmem ama bir iki pembe t-shirt ya da şortu var farklı renklerle kombinleyerek giydiriyorum.

Benim mor alanım olsa mor giydiricem, o kadar alanım edenim yok.Takılmayın renklere, bebek o daha ne olacak?

Inanin o kadar biktim su cocuklarda cinsiyet ayriminin o kadar baskin olmasina.
Kizima pembe almaktak da biktim.
Hem kiz hem erkegin giyebilecegi seyler üretilsin.
Belli bir yasa kadar onlar kiz erkek degil de cocuk olarak anilmali.
Erkek ve kiz reyonlari o kadar keskin bir cizgiyle ayriliyor ki.
Erkek reyonundan alsam onun erkek icin oldugu o kadar belli ki. Ya da kiz reyonundan alinan birsey kesinlikle erkeklere giydirilemez birsey oluyor.
Konusu burasi degil ama bir sekilde sikayetimizi iletecegimiz bir yer yok mu giyim ürünleri icin.
Ben kizimin kafasinda kedi kulagi leopar desenli taytlardan giymesine acayip karsiyim.
Hele düsük bel cocuk pantollonlarindan biktim. Erkek reyonundan pantalon alir oldum.
Böyle beklememiz de dogru gelmiyor cocuklar kücükten sekilleniyor resmen.

Ben de yenidogan bebeği olan arkadaşlara çok hediyeler aldım. Ben renk ayrımı yapmasam da kizi olana mavi; oğlu olana pembe bir şeyler almak ayıptır. Bence siz bunu söylemek istiyorsunuz. Hani "aldım ama seve seve kullanma diye aldim" gibisinden olmuş. Bence haklısınız.

Renk ayrımı yapmamak lazım, herşeyi giydirebilmeliyiz ama kasten yapar gibi herşeyi pembiş pembiş almanın manası nedir acaba, ilginç....

Yani turuncusu var sarısı var yeşili var, ille mavi olmayacaksa bile..
Küçük bebekler giydikleri kıyafetlerden anlaşılıyor bi yerde...
Doğum yapınca hastanede bile pembe veya mavi künye takıyorlar kolumuza, onlar klasikleşmiş artık.

Anladığım kadarıyla hastane çıkışı sırf pembe değilmiş beyaz kenarları pembe dikişli içinde kırmızı mavi renklerde varmış giydirin gitsin zaten hastane çıkışlarını en fazla iki ay giydirebilirsiniz.

Renklerin ve oyuncaklarin cinsiyeti yoktur
Ama gunun sonunda erkek cocuklarin babalarina kiz cocuklarinin annelerine ozenmesi dogrusudur bu tabi yeni dogan icin soz konusu olamaz cinsiyet ayrimini 3 yasa dogru ogrenebiliyorlar bu ayrimi ogrenebilmesi icin bir cok gorseli takip edicek yani erkekler firfirli giymiyor ben erkegim neden giyiyorum diye ikilemde kalir
Ama sizin konunuzla alakasi yok yinede bildigimi paylastim
Size gelince begendiyseniz giydirin icinize sinmediyse geri gonderin rica edin degistirsinler esiniz begenmediyse annesine soyleyin kimsenin gonlunu yapmayin once siz

bir erkek bebeğe sahibim ,bebeği geçtim şimdi kazık kadar adamlar pembe gömlek giyince sorun yokta minnak oğluşumk pembe giyerse mi sorun..ful pembe giydirmem ama bir iki pembe t-shirt ya da şortu var farklı renklerle kombinleyerek giydiriyorum.
Bende ogluma pembe giydiriyorum bazen tshirt filan size katiliyorum ama kiyafetin sekli cok onemli yani bence erkek bebek reyonundan olmasi dogru kizlarinkinde illa bi fiyonk bi tas bisey oluyor bu cocuklar bir sekilde cinsiyet ayrimini ogrenicek

Erkek reyonundan alsam onun erkek icin oldugu o kadar belli ki. Ya da kiz reyonundan alinan birsey kesinlikle erkeklere giydirilemez birsey oluyor.
Konusu burasi degil ama bir sekilde sikayetimizi iletecegimiz bir yer yok mu giyim ürünleri icin.
Ben kizimin kafasinda kedi kulagi leopar desenli taytlardan giymesine acayip karsiyim.
Hele düsük bel cocuk pantollonlarindan biktim. Erkek reyonundan pantalon alir oldum.
Cok dogru cok keskin bir cizgiyle ayriliyor yani kiza erkek erkege kiz reyonundan bisey begenip alsan gercekten siritiyor
Kiz cocuklarinin asiri kadinsi kiyafet giynelerini bende hic dogru bulmuyorum cocuk onlar yaa

kızımın pijamalarını, eşofmanlarını, penye şortlarını erkek reyonundan alıyorum, çünkü kız pijamaları genelde ya çok baskılı, ya taşlı tuşlu kurdeleli oluyor, bi de dar ve düşük bel oluyorlar, erkek reyonundan alıp rahat rahat giydiriyorum.

Sürekli üzerinde durmayacak ki zaten. Kayınvalideniz varken onun aldığını giydirin birkaç kez. Babaannesi ne ciciler almış oğluma. Yakıştı mı babaannesi falan dersiniz. Kalabalık misafir geldiğinde de istediğiniz gibi giydirirsiniz. Kirletti kıyafetini sıpa diyerek. Kimse kırılmamış, üzülmemiş olur.
Yalnız eşiniz anne ya aslan oğluma nasıl kıyafetler alıyorsunuz öyle diyecek gibi. :KK53:

bu tarz cinsiyetçi ve eril düşünceleri bırakına rdınızda lütfen. yurtdışında bir grup alternatif ebeveyn toysrus mağazasını bile mahkemeye verdi, oyuncakların cinsiyeti olmaz, mağazanızda ki kız erkek çocuk reyonu ibarelerini kaldırın diye ve başardılar, toysrus markası geri adım atıp bu ayrımı akldıracaklarını açıkladı. sene 2016, kırın bu zincirlerinizi. ondan sonra da ta bebeklikten üstümüze yapıştırılan bu kadın ve erkek sosyal rolleri yüzünden hayatımızda debelenip duruyoruz bu ülkede.

Cinsiyete göre renk tutumlarını yanlış buluyorum. Benim oğlum olsa , beğendiğim bişeyse rengi pembe olsun sarı olsun farketmez alırdım. Çocukları cinsiyet ayrımından uzat tutun daha çok küçük,bütün renkler bizim için var. Tüllü vs bişey olsa o zaman giydirmeyin tabi ama dikişleri pembe diye de giydirmemezlik yapmayın.

Back
X