- Konu Sahibi 85ophelia85
-
Ne güzel biz birtanem isim secmede zorlanirken, siz iki isim ariyorsunuz
Bizde galiba Miran isminde kaldik, hayirli bir evlat, bey olur inşallah
miranin yaninada caganı yakıştıramadım, saten kulağıma çağan gıbı isimler kaba geliyor,
Rüzgar ismi güzel belki ama rūzgar gibi olmasin çocuk, hani herkes ismi ile yaşarmış yaeymen uyuyor sanki, kabada değil! Kayra ismini bizde düşündük ama anlamı, yüce, yaratan gibi biri oldugunu okumuştum o Yüzden fazgectım.
Miranin ismin yanina aslinda uyumlu bir kaç isim daha var,
Miran, Boran, baran. Anlamlarıda inşallah hoştur
Ne güzel biz birtanem isim secmede zorlanirken, siz iki isim ariyorsunuz
Bizde galiba Miran isminde kaldik, hayirli bir evlat, bey olur inşallah
miranin yaninada caganı yakıştıramadım, saten kulağıma çağan gıbı isimler kaba geliyor,
Rüzgar ismi güzel belki ama rūzgar gibi olmasin çocuk, hani herkes ismi ile yaşarmış yaeymen uyuyor sanki, kabada değil! Kayra ismini bizde düşündük ama anlamı, yüce, yaratan gibi biri oldugunu okumuştum o Yüzden fazgectım.
Miranin ismin yanina aslinda uyumlu bir kaç isim daha var,
Miran, Boran, baran. Anlamlarıda inşallah hoştur
Kız biz seninle hemen hemen aynı isimlerden taraftarız:)Arel;temiz durust
Barlas:savasci yigit
Cinar;uzun yillar yasayan agac
Deran:guzellik
Cagan:mutlu gun bayram
Kayra:tanridan gelen iyilik
Miran:efendi aga
Noyanrdular komutani
Ruzgar:
Renan.kizil kan
Baran ismini istemedim ben.boranda ruzGara gore daha sert ya korktum.benimki olursa yazin esen tatli ruzgar olsun:)
Haha gercekten mi ayni kafadayiz demek.ne guzel sen miran da kararlisin.benim daha ikinci bebiko var.renan ismi soylnisi guzel ama anlami kanliKız biz seninle hemen hemen aynı isimlerden taraftarız:)
Benim listemdede noyan, renan vardı ama benim gicik kocişim yine istemedi
Baran/ boranda senin yorumladığın gibi , cocuk ismi ile Yaşar diye çekindim:)
Aren ismide cok cok hoşuma gitmişti
Ama benim kaldığım yerde cok ermeni var ve onların ismine cok benziyordu
Babamda sonra ermeni ismi galiba diyince oda listeden silindi Saten değişik isimler kac senedir İnternet'e cok yaygın ve cogu yunan, ermeni yada baska ırkdan. Böyle olunca yanlış isimler seciyoruzdüşünsene turk/ Müslüman bir cok insan bilmeden bu isimleri veriyor cocuklarına:)
Yok ya karar veremiyoruz kii.. Eşim en son Tarık i bulmuş :) öyle tabi herkesin ortak beğendiği bir ismi bulmak imkansız..dusunmemlazim
hayirlisi olsun canim, karar verdinizmi simdi? sinan saten benim kulagima cok cok hos geliyor, babasida karsi gelmeseydi, belki sinan olurdu bizimkide
harun ismi ise gelmiyordu, ama herkesin kulagina hos gelecek diye bir sey yok, sahsen bu ismi verirseniz, hayirli olsun insallah!
ozlemyanki
hayirli olsun ismi :)))
Cok ciddiyim:)Haha gercekten mi ayni kafadayiz demek.ne guzel sen miran da kararlisin.benim daha ikinci bebiko var.renan ismi soylnisi guzel ama anlami kanli
Benim gibi yap sende ozamanYok ya karar veremiyoruz kii.. Eşim en son Tarık i bulmuş :) öyle tabi herkesin ortak beğendiği bir ismi bulmak imkansız..
Mahkeme kadarıyla değiştirebilirsiniz bence yol yakınken sonra daha zor oluyor
Ne kadar emrivakı insanlar,
Ben olsam çıldırmıştım!
Mir ismi miranmı oluyor? Ya vallah nedır bu kv de ve kb lardan cekdıgımız!
Allah yardımcımız olsun, her zaman derim; çocuk ismi anne ve babanin hakıdır,
Dedesi kusura bakmayacak! Üzüldüm senin için ve kuzuna! Inşallah tekrar bir araya gelirsiniz ve gelirsenizde diyerleri ile mesafeni çok ıyı koru!
Valla benim bildiğim mir yıllan demek Kürtçe'de. Hata kiz olursa mira koyacaktim, bir tanidıkda o ne be dedi, mır(a) yıllan demek demişdi ve ben nasil sinir oldum anlatamamHayir sadece Mir
kurtceymis, beylerbeyi anlamina geliyormus.
Kusura bakmayacaklar da al iste adama agladim yalvardim istemiyorum bu benim cocugum diye gitmis cikartmis nufus kagidini.. cok kiymetli ailesi yuvamizi da yikti rahatlasinlar simdi evladimin adini da koydurttular. Kocamla bizi de birbirimize dusurduler.. evimiz dagildi.. geberseler cenazelerine gitmem dedigi ailesi o donem bi kiymetli oldu karisini cocugunu gozu gormedi. Simdi noldu yine onlarla da koptu, biz de biz olmaktan ciktik..
Ömer çok özel, güzel isimler Arasında benim için! Ama aslan ismini ilkez duydumKiz da olsa erkek te olsa isimleri baştan hazırı doktor % 90 erkek deyince bizde ona yoğunlaştık Ömer olacak ilk ismi ikinciyi de en katmak istedim araştırıyodum eşimde aslan oğlum aslan oğlum benim diye diye en sonunda aslan olsun dedi yani Ömer Aslan olacak sonradan beni de alıştırdı dilime dolandı ama yinede yedek isim arıyorum
Ben daha önce bir harf yüzünden isim değişikliği yaptım yanlış yazılmıştı nüfus memuru tarafından baya öyle idare ettim ama en son artık değiştirdik herkese açıklama yapmak zorunda kalıyordum a ile yazılmıyor e diye o yüzden bilgim var mesajdan yazabilirsiniz.Bilginiz varsa konuya dair ozelden devam etmek isterim?
Valla benim bildiğim mir yıllan demek Kürtçe'de. Hata kiz olursa mira koyacaktim, bir tanidıkda o ne be dedi, mır(a) yıllan demek demişdi ve ben nasil sinir oldum anlatamam
Ama erkek oldu ve yine miran, mir oldu ama ne alaka mir değil miran, değilmi !?
Ama seninki üzgünüm tam mir olmuş( yıllan) anlami belki bey olabilir ama en azından iki anlam taşiyor, belki bu bahane ile fazgecer eşin ediyecektim ama sanirım iş işden gecmişüzülme sen canim!! Sen çocuğunu ikinci ismi yada şöyle diyeyım,
Nüfüs cüzdanında başka bir isim olması herşey demek değil,
Dayiminkinde Recep yazıyor ama herkes İbrahim der, zamanında abisi bebek iken ölmüş sonra dayim doğmuş, böylece nüfüs cüzdanı ona Kalmış, eskiden bir çok insan böyle yapiyormuş. Bir çocukluk arkadaşimda var onun kimliğinde ise hüzran yaziyor ama okulda bile herkes meryem derdi:) hüsran yazdigini bir ben bilirdim, yani bir şekilde belki eşinle düzelte bilirsiniz bu durumu.
Ailesine gelince mezarlarina bile gitmek istemiyorsan gitmezsin!
Kimse seni barişmak içinde zorlayamaz, bir insan bir şeyleri yaparken; bilerek, isteyerek yapar! Öğle yuva bozup sonra canlari istediğinde hiç bir şey eskisi gibi olmasini beklemesin, o Yüzden herkes ayagini yorganina göre çekecek. Ben saten tahammülüm yok o Tür yuva bozanlara, sürekli arayı yapmaya degil, bir çözüm yerine ortalığı karişdıranlardan korkarim, Allah affetsin ne diyeyim? Sende en güzeli bekdua yerine Allah'a havale et, inan ozaman daha huzurlu olursun, onların belki Allah korkusu yok ama en azından sen onlar gibi olma, Allahtan hep kork canim,
Saten bir Şeyler olduysa demek, bunu yaşayacakmişiz öğle böyle...
Akılsiz insan olduğu sürece ezilır, üzülürüz..
Ben o Yüzden bana yada sevdiklerıme zarar gelmemesi için, en azından mesafemi korumaya çalışırım bazı insanlarla
Selam yazini okuyup merak edio baktim.bende ama kurtcede yilan mar demekmis.mir degil yani mir bey yoneten baskumandan amir buyuk ulu anlamina geliyor ve farsca bi kelime anlamca cok guzel slkma bu kadar canini bence.pireye yorgan yakma kisiligini sen olustur cocugununBu Mir kelimesinin yılan olduğunu nerden net öğrenebilirim yani internette zaten hiç çıkmıyor da
yani sözlük gibi ya da herhangi bişey var mı ulaşabileceğim, bu anlama geliyor bu diye yazılı?
Selam yazini okuyup merak edio baktim.bende ama kurtcede yilan mar demekmis.mir degil yani mir bey yoneten baskumandan amir buyuk ulu anlamina geliyor ve farsca bi kelime anlamca cok guzel slkma bu kadar canini bence.pireye yorgan yakma kisiligini sen olustur cocugunun
Sordum canım ama karıştırmışBu Mir kelimesinin yılan olduğunu nerden net öğrenebilirim yani internette zaten hiç çıkmıyor da
yani sözlük gibi ya da herhangi bişey var mı ulaşabileceğim, bu anlama geliyor bu diye yazılı?
Sordum canım ama karıştırmış
Mir bey, aga bey anlamına geliyormuş
Mirandan gelmeymiş:) kabullensen belki daha az üzülürsün.. Yada ikinci ismi varsa onunla seslen
Ölene kadar kabullenemeyeceğim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?