Yumurtlamadan hemen önce ve/veya sonraki ilişkiyle hamile kalanlar bebeginizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    518
Canım bende erkek bebeğine benzettim ama doktor kesin demisse öyledir. Başka doktora da görün istersen.
gulsah-34 . Bu arada bende cok beğenmiştim zeynep sare ismini görünce:)) adıyla yaşasın.
Cok teşekkür ederim canım benim hepımızın yavruları ınsallah :)

Kızlar ben de size sex terapisti Fransız bir bayanın bana söylediğini anlatayım(kendisi müşterimizdi)
Öncelikle erkek bebek için rahim pH değeri önemli, bunun için hamile kalmayı düşündüğünüz andan itibaren süt ve süt ürünlerini 6ay süreyle içme ve tuz alımını arttır demişti bana. Bir de ilişki gümünde yüksek kalorili yiyecekler ye demişti.Ne kadar doğru bilemem (daha denemedik biz) ama kendisinin 3 oğlu vardı..

Sen nasilsin canim nasıl gidiyor hamilelik

Canım hamilelik iyi gidiyor şükürler olsun
Tetanoz aşısı oldum cuma günü kolum ağrıo biraz
Ağırlaşdım artık, çabuk yoruluyorum, eğilemiyorum, daha 3 ayım var, günler çabuk geçsin diye dua ediyorum

Sen kan tahlili yaptırdınmı???

Merhaba,fransiz cinsiyet diyeti olarak adlandirilan bir diyet var,bahsettiginiz bayanin anlattigi da bu,kalsiyumu kesip sodyum ve potasyum agirlikli beslenme.soyledigi tuzu arttirma ve yuksek kalorili bir diyet uygulama(protein+karbonhidrat)bence de dogru,ama sut urunlerini diyetten cikarmadim ben cunku tersi yonde cok fazla tecrube var yabanci forumda tskip ettigim kadariyla.aksine dogurganligi arttirdigi icin tam yagli sut urunleri oneriliyor,hayvansal ve bitkisel tum protein kaynaklari erkek bebek diyetinde gayet iyi.iliski gunu yuksek kalorili beslen demesi kan sekeri duzeyiyle alakali,iliski aninda kadin ve erkegin tok olup kan seker duzeylerinin dusuk olmamasi gerekiyor deniyor.ph konusunda da vajenin dogal olarak en alkali oldugu ovulasyon zamaninda birliktelik oneriliyor cunku semenin phi 7 civarinda ve iliski zamaninda ortam da bu seviyelerde olursa daha fazla spermin canli kalip yumurtaya ulasabilecegi dusunuluyor.ve yumurtaya canli olarak/kapasiteli ulasan sperm sayisinin cok olmasi maviye yariyor.birde iliski sıklığı onemli,sperm her 24-48 saatte bir yenilendigi icin regl bitiminden sonra 2-3 gunde bir iliski(ve ovulasyon testinde lh pik yaptiginda(yani ovulasyon 24-36 saat sonra gerceklesecek ise)o gece ve sonraki gece,1 gun ara verip gec yumurtlama ihtimaline karsi sonraki gece 1 iliski daha seklinde birliktelik oneriliyor.zamanlama konusunda onemli olan erkegin sperm kalitesinin dusmemesi,bununicin de 2-4 gun arayla iliski deniyor.haftada bir iliski ve her gun iliski kiz bebek icin iyi cunku ikisi de kalite ve miktari dusuruyor vs vs :))

Bende ayni durumdayim 10 kg aalmisim allah bana sana bizim gibi olanlara selamet versin

Tebrik ediyorum.Ancak bu kadar güzel anlatılırdı.

Çok teşekkürler çok yardımcı olacak leyler yazmışsınız. Sadece ilişki sıklığını pek anlayamadım. Benim anladığım:
Adetten sonra 2-3 gün arayla ilişki(me zamana kadar?)
Yumurta çatlamaya hazır olduğunu (tahmini adetten 14 gün sonra) gümden itibaren her gün 3 güne kadar ilişki
Doğru rmu anlamışım?

Cocugumuzun cinsiyetini seçebilir miyiz ?

Sevgili Okurlar,

Yine SIKLIKLA sorulan bir konu hakkinda sizlere bilgi vermek istiyorum.

Yuzyillardan beridir yeryuzunde yasayan hemen tum topluluklarda dogacak çocugun cinsiyetini belirleyebilmek için çesitli teoriler uretilmis ve de çesitli yontemler onerilmistir.

Tabii eskiden beri daha çok erkek çocuk nasil yapilabilir konusu uzerinde daha çok dusunulmustur.

Eski yunanlarda erkek çocugun sag testikulden oldugu dusunulur o yuzden sol testikulun baglanmasi hatta alinmasi yontemlerine basvurulurdu !

Degisik toplumlarda degisik inançlara gore erkek çocuk yapmak için yataga ayakkabiyla girmek, yastigin altina balta koymak, kadinin sag kulagini isirmak gibi ilkel yontemler kullanilmistir.

Bunun disinda dogal hadiselere gore de tavsiyelerde bulunulmustur.

Ornegin ay « dolunay » oldugu zaman kiz çocuk « hilal seklinde oldugu zaman erkek çocuk olacagi, ruzgar kuzeyden estigi zaman erkek guneyden estigi zaman kiz çocuk olma olasiliginin daha fazla oldugu dusunulmustur.

Ayrica çok eskiden beri kadinin veya erkegin hangi yemekleri yerse erkek çocugu sahibi olabilecegi hakkinda diyet yontemleri uzerinde de kafa yorulmustur.

Peki gunumuzde kullanilmasi mumkun olan ve bilimsel dayanagi olan yontemler hangileridir ?

Bu yontemleri iki sekilde inceleyebiliriz.

Birincisi çocuk (embryon) olustuktan sonra henuz sadece bir kaç hucreden itibaret iken bunlardan birinin alinip incelenmesi ve cinsiyet belirlendikten sonra ana rahmine konulmasi yontemidir.

Bu yonteme DPI (Diagnostic pre-implantatoire) adi verilir. Ve sadece tup bebek yontemiyle kullanilabilir.

Bu yontemde sonuç %100 olmakla birlikte, yasal olarak sadece ailede bazi ciddi kalitsal hastaliklar varsa ( hemofili gibi) kullanilmasina izin verilir.

Daha hamile kalmadan sperm hucrelerinin erkek veya disi olanlarinin bir takim kimyasal islemlerle ayrilmasi ve asilama yontemiyle istenilen cinste çocuk sahibi olmasi yontemi oldukça etkili olmus ancak gunumuzde tum Avrupa ulkelerinde yasaklanmistir.

Hamileligin en erken donemlerinde anneden alinan kanla da çocugun cinsiyeti saptanabilmektedir fakat bu yontemin de çocugun cinsiyetinin belirlemede kullanilmasi yasaklanmistir.

Dogal yontemlerden olan “diyet”le çocugun cinsiyetini belirleme yontemi ilk onceleri bilim adamlari tarafindan kuskuyla karsilanmis ancak Kanada’da ve Rusya’da bazi doktorlar bunun mumkun olabilecegi hakkinda yayinlar yaptiktan sonra Fransa’da da Paris’te 5bin kadin uzerinde yapilan bir arastirma, “diyet” yonteminin yaklasik % 80 oraninda basariya ulasabilecegini gostermistir.

Burada prensip, yenilen gidalarin kadinin vajinasindaki pH yani asit baz sistemini etkilemesi ve bu sayede erkek ya da disi sperm hucrelerine oncelik tanimasidir.

Diyete baslamadan muhakkak doktor kontrolunden geçilmesi, bir takim hastaliklarin ekarte edilmesi ve bazen detayli bir kan tahlili yapilmasi gerekir.

Diyete hamile kalinmadan 4 ay once sadece kadin baslar.

Onumuzdeki ay bu diyetler hakkinda daha detayli bilgiler verecegim.

Hepinize saglikli çocuklar dilerim.

Dr Serdar DALKILIC

Longjumeau hastanesi Kadin Dogum ve Pediatrie servisleri bolum baskani

Rica ederim,bi taraftan arastirip bi taraftan dilim dondugunce yazmaya calisiyorum,ama sunu unutmamak lazim,burada olasiliklari artturma uzerine konusuyoruz,pgt yontemi disinda %100 sonuc verir diyemeyiz hicbirsey icin, herkesin farkli bilgi ve tecrubesi olmasi cok dogal,ve herkesin nihayetinde nasibinde ne varsa onu yasayacagi da zaten asikar.Yaradan insallah dualarimizi tutundugumuz sebepleri kabul etsin hepimize hayirli saglikli kiz erkek evlatlar bahsetsin.
Ovulasyon testi pik yapana kadar 2-3 gunde bir iliski.bu donemde servikal mukusun olmadigini/az oldugunu ve phin asidik degerlerde oldugunu onemli buluyorsaniz korunmalisiniz.onemli olan esinizin 2-3 gunde bir vucudundan atmasi.test pik yaptigi gunun gecesinde,ertesi gece,bir gun ara,bir iliski daha seklinde korunmasiz iliski hamilelik sansini maksimum duzeye cikarir.28 gunde regl oluyorsaniz tahmini 13. 14.ve 16.gunlere denk gelir bu.ama test ve doktor takibiyle ovu.gununu tayin edebilirseniz daha net bilirsiniz zamanlamayi.cogunlukla yumurta catladiginda tek iliski olmasi gerektigi dusunuluyor ama ben ovulasyon zamani 2-3 iliski ile içerdeki sperm miktarinin arttirilmasi taraftariyim,yani soyle soyleyeyim,tek iliskiyle 20 milyon yerine 3 iliskiyle 30-35 milyon daha iyidir ve diyelim ki yum.gununden kuskunuz var,bu durumda gun kacirmis olmazsiniz ve strese girmezsiniz.sahsen tek iliski fikri zamanlama konusunda beni strese sokardi.
Ph konusunda da kismen katiliyorum ama diyetle kan sekerinin duzende tutmanin ve genel vucut sagligi ve dogurganligin iyi olmasinin,ovu.zamanindaki servikal mukusun fazla olmasının,phtan daha onemli oldugunu dusunuyorum.cunku 4.5 phla erkek bebek sahibi olan da var.

Zamanlama konusunda arastirirken kiz ihtimalini arttirmak icin soyle bi bilgiye ulastim,nasil ki erkek icin sperm miktar ve kalitesi yuksek olmali deniyorsa kiz icin de tersi soz konusu.soyle bir zamanlama olabilir denmis(kaynak genderdreaming.com)denemeye baslamadan once 7-10gun boyunca hergun iliski (veya erkek hergun vucudundan atacak).sperm miktarini azaltmak icin.gunasiri degil hergun olmasi lazim gunasiri maviye yariyor.sonra tahmini ovulasyondan 2 gun oncesine kadar yani (o-3,o-2 gunlerde korunmasiz iliski.eger o.gununun maviye yaradigini dusunmuyorsaniz o gunde deneme yapabilirsiniz.tabi zamanlama sadece isin bir yonu,diyetle desteklenmesi gerekiyor

Geçmiş olsun canım. Boy kilo geriliği için endişe etme benim kızım şimdi 15 yaşında 8 yaşında başladık biz tedaviye. Büyüme hormonuna mı bakacaklar?

Tek ilişkiden yanayım bende annem de öyle diyor 1 hafta cinsel perhiz sonra tek ilişki .
Denenmiş şeyler daha çok aklıma yatıyor ya.Okudukça araştırdıkça kafam daha çok karışıyor.Gerçi bu aralar tek derdim doğum

Dogru canim olsunda. Sen neler yapiyorsun son adet tarihin ne zaman diyet yapiyormusun özellikle yedigin ictigin bisey varmi

ya kusura bakma iki gundur benim kiz hastaydi hic okuyamadim benim bugun adetimin 2. gunu 8 gun suruyor bittikten sonra deneyecegim bakalim. Canim ben ictigim suyun PH degerine cok dikkat ediyorum. kesinlikle PH'i 8in altinda su icmiyorum. bu son 1 aydir gunde 2 adet muz yemeye ozen gosteriyorum. Tuz alimimi arttirdim son 1 aydir. diyet konusunda bunlari yapiyorum bir de insallah iliski gunu esime kahve icerecegim yarim saat once ve soguk dus almasini saglayacagim. ve tabiki derin iliski. Sonrasi artik Allah'in takdiri. Kismetimizde varsa insallah yuzumuz guler.

Ben de bir hafta cinsel perhiz ve tek ilişkiden yanayım Erkek dinlenmiş ve zinde olacak kadın nefsine hakim olacak sağa yatılacak. tuzlu ve çok su içme de gözlemlediğim şeyler oğlu olanlardan.tabi en önemlisi dua adak ve sadaka. Rabbim ol desin olsun inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…