- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.481
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Evet 3-4 kelime dışında tam söylediği kelime duymadım diğerlerini de söyleyemiyor annesi anlıyor ne dediğini video tv den dolayı geç konusur belki ama devamlı etrafında dönmesi dikkatimi çektiVideolar çok neden oluyor bir de çocuk şu istiyor ama şu demiyor eliyle gösteriyor ve ailesi de veriyorsa çocuk konuşma ihtiyacı duymuyor
Konusamayan çocuklar kendini anlatamadığı için farklı davranışlar sergiler TV video vb acmasinlar şu yemek oyuncak vb demeden bir şey vermesinler 1 haftaya konuşur 2 3 gün krizler çıkar 1 hafta sonrada konuşmazsa doktora götürülmesi gerekirsEvet 3-4 kelime dışında tam söylediği kelime duymadım diğerlerini de söyleyemiyor annesi anlıyor ne dediğini video tv den dolayı geç konusur belki ama devamlı etrafında dönmesi dikkatimi çekti
Umarım başka bi sıkıntı yokturKonusamayan çocuklar kendini anlatamadığı için farklı davranışlar sergiler TV video vb acmasinlar şu yemek oyuncak vb demeden bir şey vermesinler 1 haftaya konuşur 2 3 gün krizler çıkar 1 hafta sonrada konuşmazsa doktora götürülmesi gerekirs
Göz teması kuruyor mu? Bir iş yaparken ona odaklanıyor muUmarım başka bi sıkıntı yoktur
Dayımın oğlu okula başlayınca konuştu. Annesi bütün gün tv izletiyodu çünkü. Doktor 2 tavsiye vermişti, biri kesinlikle ekran yok. İkincisi diyelim su istiyo , su için buğu gibi bir kelime uydurmuştu. Ne dediğini anlayıp veriyolardı, vermeyin dedi. Su dedirtin öyle verin, araba mı istiyo araba istiyorum diyecek öyle vereceksiniz dedi. Çok hızlı düzeldi çocuk sonra. Okula da başlayınca normale döndü. Derdini anlatamadığında vururdu eşyalarla her yere, bir de çığlık atardı. O huyları da dili açıldıkça geçtiBi yakınımın çocuğu için soruyorum 2,5 yaşında doğru düzgün kelime çıkarmıyor sadece anne annene baba hamam(tamam) bikaç kelime en fazla. Sürekli etrafında dönüyor ve bebeklikten beri ekran izliyor ben o yüzden geç konusur diye düşünüyorum ama sürekli etrafında dönmesi de acaba dedirtti. Davranışları normal gibi mimikler vs. Anormal gelmedi sizce bi sıkıntı mı var yoksa ekrandan dolayı mı geç konuşacak
Evet bunları yapıyor onun dışında normal hareketleri sankiGöz teması kuruyor mu? Bir iş yaparken ona odaklanıyor mu
Dayımın oğlu okula başlayınca konuştu. Annesi bütün gün tv izletiyodu çünkü. Doktor 2 tavsiye vermişti, biri kesinlikle ekran yok. İkincisi diyelim su istiyo , su için buğu gibi bir kelime uydurmuştu. Ne dediğini anlayıp veriyolardı, vermeyin dedi. Su dedirtin öyle verin, araba mı istiyo araba istiyorum diyecek öyle vereceksiniz dedi. Çok hızlı düzeldi çocuk sonra. Okula da başlayınca normale döndü. Derdini anlatamadığında vururdu eşyalarla her yere, bir de çığlık atardı. O huyları da dili açıldıkça geçti
O zaman çok sorun olduğunu sanmıyorum tek cocuk muEvet bunları yapıyor onun dışında normal hareketleri sanki
Bir kadın takip ediyorum bende sizin dediğiniz gibi çocuğun yaşı da 4 den fazla hala konuşamıyor, su istediğinde düzeltip ya da söylemesini beklemeyip uzatıyor her şeyi aktivitelerde yapmıyor çünkü kendisinde ki bilgiler de çok eksik yani özür diliyorum görmese bile ondan ama kendide düzgün kelimeler kuramıyor, söyleyemiyor. Örnek vereyim bamyaya bamıya diyor, soğana suğan daha nicesi. Konu sahibine gelirsek bazı çocuklar geç konuşur sıkıntı yapmayın isterseniz bir çocuk doktoruna danışabilirsiniz o size daha detaylı anlatırVideolar çok neden oluyor bir de çocuk şu istiyor ama şu demiyor eliyle gösteriyor ve ailesi de veriyorsa çocuk konuşma ihtiyacı duymuyor
Annesi “benim abim de böyleydi” dedi3 yaşından sonra bi gariplik var diye düşünmediler mi neden konuşmuyor diye
Tek gibi çook sonradan oldu tek küçük çocukO zaman çok sorun olduğunu sanmıyorum tek cocuk mu
TeşekkürlerBir kadın takip ediyorum bende sizin dediğiniz gibi çocuğun yaşı da 4 den fazla hala konuşamıyor, su istediğinde düzeltip ya da söylemesini beklemeyip uzatıyor her şeyi aktivitelerde yapmıyor çünkü kendisinde ki bilgiler de çok eksik yani özür diliyorum görmese bile ondan ama kendide düzgün kelimeler kuramıyor, söyleyemiyor. Örnek vereyim bamyaya bamıya diyor, soğana suğan daha nicesi. Konu sahibine gelirsek bazı çocuklar geç konuşur sıkıntı yapmayın isterseniz bir çocuk doktoruna danışabilirsiniz o size daha detaylı anlatır
Annesi “benim abim de böyleydi” dedieltisine inat bakamayacağı çocuğu doğurduğu için çocukcağızı en son teyzemler götürdü zaten doktora.
Ben ekranın çocuğun hayatını çok etkilediğini düşünüyorum. Tek taraflı etkileşim olduğu için. Ekranı kısıtlayıp bol bol kitap okuyup konuşun. 3 yaş sonrası hala durumda gelişme yoksa bir dil konuşma terapisti ile görüşün derimBi yakınımın çocuğu için soruyorum 2,5 yaşında doğru düzgün kelime çıkarmıyor sadece anne annene baba hamam(tamam) bikaç kelime en fazla. Sürekli etrafında dönüyor ve bebeklikten beri ekran izliyor ben o yüzden geç konusur diye düşünüyorum ama sürekli etrafında dönmesi de acaba dedirtti. Davranışları normal gibi mimikler vs. Anormal gelmedi sizce bi sıkıntı mı var yoksa ekrandan dolayı mı geç konuşacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?