Erkek İki Yüzlülüğü

Clemencia

Anlıyorum
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
6.691
15.597
248
Merhaba kızlar şimdi bu da dert mi amaan canın sıkıldı takacak şey arıyorsun galiba diyebilirsiniz ama gerçekten çok canımı sıkıyor bu olaylar artık
YouTube'da Amerika'da Uber(bir nevi taksi şoförlüğü yani) şoförlüğü yapan genç Türk bir çocuğun videosuna denk geldim.Arabaya binen yolcularıyla videolar çekiyor yolculuk boyunca.E haliyle kültür farkı,yetiştirilme tarzı yabancılar bizden daha rahat insanlar kötü anlamda demiyorum bunu bu arada yanlış anlaşılmasın.Yorumlara bakıyorum istisnasız her erkek Türk kızlarını gömüp yabancı kızlar şöyle rahat,böyle sıcak kanlı Türk kızları niye böyle diye kötülemişler.Sonra buna benzer konsepli yine Türk birinin Türkiye'de çektiği bir videoya rastladım.Kızlarla ilk buluşmasını arabada yapıyor falan olayı çokta anlamadım neyse.O videodaki her kızada nerdeyse her erkek bildiğiniz gömmüş ve afedersiniz yollu demeye getirmişler.

Şimdi bu iki yüzlülük değilde nedir? Neden bizim erkeklerimiz hem rahat,sıcakkanlı kız isteyip hem de böyle kızlara kötü gözle bakarlar? Napalım ölelim mi yani ne istiyorsunuz bizden ya?Yüz versek bi türlü vermesek burnu havada. Vallaha çok sinirime dokunuyo artık bu iki yüzlülük hiç bir erkeğe güvenemez oldum artık bunları gördükçe.

Bak bu dogru yuz versen yollu diyolar cogu, vermesen havali… bencede 2 yuzluler
Karşılarına istedikleri şekile gelecek kız çıksın istiyolar ama aynı istekleri kendi kız kardeşleri yapsa ooo olay çıkarırlar öylede delikanlılar.

Karşılarına istedikleri şekile gelecek kız çıksın istiyolar ama aynı istekleri kendi kız kardeşleri yapsa ooo olay çıkarırlar öylede delikanlılar.
Valla cogu bi kizla yillarca cikiyo herseyi yasiyor sonra birakip 1 ayda nisan yapiyo… her halti yedigi o kiz arkadasi yollu oluyo kotu oluyo.. halbuki kendide ayni naneleri yiyo gidiyo guyya temiz aile kizi aliyor. Sonrada iste umursamaz duygusuz erkekler turuyo. Demiyorum her severek evlenen mutlu ama bu karsidaki kadinlara haksizlik.

Bu tamamen aşağılık psikolojisinden gelen bir durum..
Ve ne yazık ki bu durum evladını yanlış zihniyetle büyüten ailelerin suçu en çok..
Bizim toplumumuzda bir erkek bir kızı ağına düşürünce ASLAN oluyor, ama düşen kız amiyane bir tabirle YOLLU ne yazık ki..
Bu konuda nette çok güzel bir yazı okumuştum..
Kız ve erkek kimliği için daha bebeklikten başlar bu iki yüzlülük eğitimi diye..

Buradan en büyük payı kendimize çıkarıp gelecek nesli ona göre eğitmeliyiz ki ancak düzelebilelim..

Tabiki de haksızlık. Ya daha bir kaç gün önce bir kadın evine gitmek için bindiği asansörde tecavüze uğruyordu az kalsın bu ülkede yani biz kadınlardan ne bekliyorlar cidden anlamıyorum.İllaki kendini beğenmiş kadınlarda vardır da bunu genele yaymak ne kadar saçma bir şey ya.

Elin adamının iki yüzlülüğünu biz niye dert ediyoruz yaw?

Konuda bahsi geçen eşiniz ya da sevgiliniz mi?

Hiçbiri değilse karşınıza bunlardan çıkarsa yol verirsiniz olur biter.
Elin adamı evet ama o elin adamları toplumun kadına olan genel bakış açısının özeti olduğu için bir kadın olarak dertlendim bu durumu.

Aptal işte..senin evlendiğin kız da zamanında başkasını sevdi belki kendi çapında birşeyler de yaşadı..sonra aile baskısı ile seninle evlendi

Elin adamı evet ama o elin adamları toplumun kadına olan genel bakış açısının özeti olduğu için bir kadın olarak dertlendim bu durumu.

Siz kendi eşinize ya da sevgilinize bakın yoksa herkese dertlenirseniz işiniz var. Herkesi biz değiştiremeyiz ama bu tip adamları seçerseniz o zaman büyük dert. Ona bakarsanız buradaki hemcinslerimizin kocamdir sever de döver de tutumları ne olacak? Demek ki bunlara prim veren birileri var.

Tabiki de biz herkesi değiştiremeyiz ama bu toplumda yaşayan bir kadın olarak bu tutumu kendime dert edinmemin çokta abes olmadığını düşünüyorum.Çünkü bu tip insanlar her yerde neredeyse her gün muhatap olduğumuz bir zihniyet bu.Ben zaten o tarz hemcinslerimin tutumunuda doğru bulmuyorum.Doğru bulmadığım için zaten bu tarz bir konu açtım.Herkesi değiştiremeyiz ama en azından kendimizi bilinçlerdirirsek böyle böyle azaltabiliriz bu zihniyeti.

İkiyüzlülük degilde cehalet desek daha iyi.Gelisimini tamamlayamayan beyinlerin yorumlari onlar..

Videolara öyle boş boş yorum yazan erkekleri ciddiye almam genelde %90'ı imcisözlük yazarı liseli oluyor.
Keşke sadece videoda kalsa ben turizm sektöründe çalışıyorum ve bu tarz kıyaslamalara çok kulak misafiri oldum o yüzden midem bulandı artık bu muhabbetlerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…