evet smashım buara çok stresliyim birsürü tüp bebek sitesine sorular sordum doktorlardan fikir aldım kafam allak bullak oldu neden okdar acı çekip sıkıntı .çekip ameliayt olduk neden hiç etki etmedi hep bunu düşünüyorum belkide test verirken ki stresinden böyle olmuştur diye geçiriyorum avutuyorum kendimi birçoğu vakit kaybetmedn tüp bebek tedavise başlamam gerektiğini söylüyor ama ben kendimi buna bile ahzır hissetmiyorum anlıcanız karışım inşallah bütün sıkıntılarımız gider
doğru diyorsun semihacım.. herşey Allah'ın izniyle kaderimizde ne varsa yaşıyacaz.. inş tek bebişle bırakmaz bizi rabbim.. herkese istediği kadar nasip eder inş..
Benim eksikliğimden olacak ki tam anlatamadım herhalde.Sonuçta herkes inandığını yaşıyor elbette ama herkesin inandığı değil inandığımızın sünnete uygunluğu önemli.
Bunlar çok önemli ve uzun konular aslında ama incitmekten ve sıkmaktan korktuğum için uzatmamaya çalışacağım.
ılk olarak bu dua Kuranda kesinlikle mevcut değil.Allah ya da Resulunden gelen bir dua değil yani.Ayrıca duaları Arapça ya da Türkçe taşımak bile duadan meded ummaktır sadece okuyup Allaha sığınmak vardır ıslamın özünde.Dua eğer Kuran ve sünnet kaynaklı değilse ibadet haline getirilip şekillendirilip kayıtlara bağlanamaz.Rasulullah (sav)bu dinin tamamlandığını kesinlikle ilavelerin batıl ve bidat olacağını veda hutbesinde ve hadislerinde bildirmiştir.
Kabirler ıslamda sadece ziyaretiyle ölüm hakkında ibret alınacak yerlerdir.Yine Rasulullah (sav)şöyle buyuruyor:''Kabirleri mescit edinmeyiniz.''Sahabeler hiçbir zaman Rasulullahın kabrine gidip el açıp dua etmediler çünkü onlar bu konuda bilinçlendirilmişlerdi.Malesef din tekrar karıştırılıp çarpıtılıyor ,bundan ilk önce alimler sonra doğruyu bilip de anlatmayanlar mesul tabii.Sonra da dinini Kurandan değil tavsiyelerden öğrenmekle yetinen herkes.
Üç harfliler Kuranda var evet ve sıkıntılarına karşı Allah rukye ayetlerini indirmiş.Bunlar şu surelerde bulunur:Fatiha,Bakara,ıhlas,Felak,Nas,Al-i ımran,Araf,Müminun,Saffat,Rahman,Haşr,Hümeze,Cin,Felak,Yunus,Taha.Rasulullah(sav) de bunlardan korunmak için her farz namazından sonra Euzu bi kelimetillahi min şerri ma halak duasını yapmış ve her sabah akşam 10 kere La ılahe illallahu vahdehu la şerike leh lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kulli şeyin kadir demiştir.Bunlar gibi başka bilgileri güvenilir muhaddislerden alabilirsiniz.
Daha öncede belirttiğim gibi tek amacım sizlerin dünya ve ahiret hayatınızdaki iyiliğiniz doğrultusunda.Lütfen bunları size yönelik bir tartışma gibi değil bir tebliğ olarak görün ve ben de dahil olmak üzere hiçkimsenin Kuran ve sünnetin dışında kalan uygulamalarını almayın.
Cidale girmemesi için bir daha bu konu hakkında yazmayacağım.Allaha emanet olun.Selamun aleykum ve rahmetullahı ve berakatuhu...a.s.
arkadaşlar biliosunuz düşük yapmıştım kendim evde yaptım yani evde düştü kanamam devam etti bugün dr.a gittim düşmüş ama ufak parçacıklar var dedi alalım kürtajla dedi ama ben kürtaj olmak istemiyorum bir hafta daha bekle o zaman ayrıntılı doppler çektir gel dedi eğer hala duruosa o zaman alırız dedi.ben de iice temizlensin die civanperçemi içiyorum siz ce yanlış mı yapmışım,kürtaj olmak istemiyorum bebeğim gitti nasıl olsa kananmam da azalarak devam ediyor civanperçemi de içiyorum..
arkadaşlar biliosunuz düşük yapmıştım kendim evde yaptım yani evde düştü kanamam devam etti bugün dr.a gittim düşmüş ama ufak parçacıklar var dedi alalım kürtajla dedi ama ben kürtaj olmak istemiyorum bir hafta daha bekle o zaman ayrıntılı doppler çektir gel dedi eğer hala duruosa o zaman alırız dedi.ben de iice temizlensin die civanperçemi içiyorum siz ce yanlış mı yapmışım,kürtaj olmak istemiyorum bebeğim gitti nasıl olsa kananmam da azalarak devam ediyor civanperçemi de içiyorum..
slm, kizlar nasilsiniz?
ben ailevi sorunlar yuzunden sizlerden ayri kaliyorum ama aklim hep sizde
ummusubyan olayina aklim takildi
bende3sene once filan bi hocaya gitmistim kitap aralamisti bana evliligim ilk 4senesi çocugumun olmayacagini ve ilk hamileligimin ikiz olup dusecegini soylemisti, dedigi gibide oldu, evleligimin 4.senesi bitti ve ben hamile kaldim, tam kesin olmasada dusugumun ikiz olma ihtimali oldugunu soylemisti doktor o zaman...
ve yine o hoca(kadindi) bana sende subyan yeli var demisti, annen sana hamileyken baba evine gelmis ve evin onundeki kuyudan aksam vakti su cekmis ve bunu yaparkende yanlis yere basmis, annende nedensiz agrilara sanada çocuk sahibi olmada zorluga neden oluyo demisti, dedikleride dogru..
annem baba hamileyken turkiyeye gitmisti koydede o zamanlar evde su yokmus ve kuyudan cekilirdi...
bugune kadarda anlatmadigim bisey var anlatayim, benim adetlerim genelde gec olur, gunu belli olmaz, ama korunmayi biktagimdan beri adet olmadan bi gece once
kotu ruyalar gorurum ecis bucus insanlar, hep kaciyorum ama bazen yakalanirim,ve ertesi gun adetim gelir, simdi diyorum acaba bu o uumussubyanmi!!!
bu duayi arapca internetten bulsak ve çikarsak muskamizi kendimiz yapsak olmazmi???
Kızlarhihoyyyt
bugün çoookkk mutluyum.hihoyyyt:sm_cool:
Eşim akşam sperm testi yaptırdı
Veeeeee:sm_cool:
değerleri çok güzel artmış.:sm_cool::teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?