arkadaşlar eşimin tahlilerinde morfolojisie bakmamış doktora bizimmi söylememiz lazım morfolojisinde bakılması için
evet canim heryer bakmiyor morfolojiye
bakiyormusunuz diye sorup yaptirin yada ayni yere sorun bakalim yapiyorlarmi
eşim yeni test yaptırdı değerler aşağıda canım sıkıldı bu değerlere;
ANALİZ SONUÇ YIKAMA SONRASI
Sperm Sayısı 8 Ml 7
Toplam Sperm Sa. 20
MOTİLİTE
A hızlı doğrusal hareketli % 0 % 0
B Yavaş doğrusal hareketli % 37,5 % 57,01
Yerinde Hareketli %25 % 14,3
Hareketsiz % 37,5 %28,60
eşimin motilite değerlerine çok benziyor..
asicim canım içinde olunca vakit geçmek bilmiyor. Gel de bana sor. Ama dışardan çok hızlı geçmiş gibi geliyor canım. Ben de tedavideki arkadaşları takip ederken çok hızlı ilerliyor gibi geliyodu. Bu arada sabah yine kan verdim hematokrit için. Allaha şükür nefes alırken zorluk çekmiyorum artık. Dr da sorun yok dedi. Hayırlısı haftaya pazartesini iple çekiyorum. Bir de bu hafta eşimle transfer öncesinden itibaren çok stres yaşadım. Çok tartışmalarımız oldu. Birini atlattık derken biri daha derken, Bu streslerden yana korkuyorum. İnşallah olumsuz bir etkisi olmamıştır bebişlerime.senağlamakorkuyorum bir taraftan da
ileri hareketli 0 old.için aşılama önermiyorum dedi..hem zaman kaybı,hem maddi kayıp olur dedi..direk tüp bebk önerdi..ama biz yine de 1yıl denedik..keçiboynuzu kürü falan. %0 lık değer,ancak % 5oldu.sayısı da biraz artmıştı..ama yine de olmadı..sonra tıpış tıpış tekrar hastanenin yolunu tuttuk canım..yerimsenibenpeki doktor size ne dedi şuan hangi yolu izliyorsunuz
ileri hareketli 0 old.için aşılama önermiyorum dedi..hem zaman kaybı,hem maddi kayıp olur dedi..direk tüp bebk önerdi..ama biz yine de 1yıl denedik..keçiboynuzu kürü falan. %0 lık değer,ancak % 5oldu.sayısı da biraz artmıştı..ama yine de olmadı..sonra tıpış tıpış tekrar hastanenin yolunu tuttuk canım..yerimseniben
canım geçmiş olsun..hematokrit nedir??ve neden nefes alırken zorlanıyorsun??eşinle yaşadığın stres, kullandığın hormon ilaçlarından olmuştur bence..pazrtesigünü kan testi mi yapacaksınız?yoksa kalp sesini duyacaksınız bebişin??
canım bu Allahın işi..belli olmaz yanii..bakarsın doğal yoldan oluvermiş,inşallah olur bu aradaopuyorumnanaktan:) bizede aşılama dedi eşim şimdi keçiboynuzu kürü, klomen, evicap kullanıyor biraz ( 3 ay ) kullanıp bakacağız değerlender bir yükselme olacakmı diye ( Sence olurmu ) ondan sonra aşılamayı deneyeceğiz. tüp bebek için 3 aşılma şartı varya (Sosyal güvence kapsamında ) ücretli yaptırmaya gücümüz yok da ondan
birde şuanki tedavinizin masrafı nekadar :sinifsinif::sinifsinif:
canım çarşamba günü transferim yapıldı. Cuma günü akşam sanki göğüs kafesime bastırılıyor gibi, ya da ağzımı birileri kapatıyor gibi nefes almakta zorluk çekmeye başladım. cmts günü kan tahlili yaptılar, bol protein tüket dedi dr. OHSS başlangıcı olmasından korktuk. hematokrit kandaki alyuvarlarla alakalı, yani kandaki oksijen miktarı ile. Ona bakılıyor yani
anladım canım..aman dikkat et de bebişlerin sıkı sıkı tutunsun..bende bir tüp bebk uzmanından dinledi..özellikle transferden sonra bebeğin tutunması için bolbol protein(özellikle de buğday özü veya buğday ezmesinden) alnmasından bahsetti..aktarlarda da satılıyor,marketlerde de(doğa markasıyla)..bi dene istersen canım..dualarımız seninle:Saruboceq::Saruboceq:
canım bu Allahın işi..belli olmaz yanii..bakarsın doğal yoldan oluvermiş,inşallah olur bu aradaopuyorumnanaktan
biz 5 yıllık evliyiz,son 3 senedir uğraşıyoruz,,artık uğraşamıcam neyse ne olsun dedik..devlette değil bizimki,özelde..masraflı haliyle tabii..ilaçlar 1,5 civarında tuttu,tüp bebek tedaviside 3600 müş..işte toplamda 5i buluyor..Allahım inşallah hamişler listesine biz de katılırız..kaydirigubbakcemile
İnşallah canım
Biz 2 yıllık evliyiz son 5 aydır çocuk düşünüyoruz kendimizi çocuk için hazır hissettiğimizde kontrol amaçlı doktora gittik bende hiç bir problem çıkmadı ama eşim tahlil sonuçları ortada allaha şükürler olsunki en azında az olsa sperm var
allahım isteyen herkesin kucağına bebeğini almayı nasip etsin
Şuanda siz tedavinin hangi aşamadasınız
cok tesekkurler tulıny bılgılendırdıgın ıcın alt alta yazmayı denedım fakat olmadı nedense cok sagol yanlız benım esım asılama ıstemıyor doktor asılamayı onerdı esımde olursa dogal yoldan olsun ıstıyor beklemek ıstıyor
merhaba kizlar
bu gun hastaneyi aradik sekreterle konustu esim napicaz diye
doktorlar toplanip konusucekmis ona gore karar alinicak nasil bir tedavi yapicaz diye
onlari bekliycem simdi
tuliny canim hadi hayirlisi
insallah olmustur ya insallahhh
tülin hayırlısı tatlım inşş senin için halaylar çekilir buırda inşşşş :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Merhaba kızlar;
eşim yeni test yaptırdı eğerler aşağıda canım sıkıldı bu değerlere;
ANALİZ SONUÇ YIKAMA SONRASI
Sperm Sayısı 8 Ml 7
Toplam Sperm Sa. 20
MOTİLİTE
A hızlı doğrusal hareketli % 0 % 0
B Yavaş doğrusal hareketli % 37,5 % 57,01
Yerinde Hareketli %25 % 14,3
Hareketsiz % 37,5 %28,60
tuliynımm ınsallhh hamılesındırr canımm.Ama bence var bişilerr bu ayy ınsallh:dance:
senin ağzın ne söylüyor tülişim delikafadulden
inşallah hadi hayırlısı :1rolleyes:
tülin hadi canım inşallah ya hamişsindir...inşallah mujdeli haberi vereceksin bizlere..
slm kızlar nasılsınız? kızlar ya size birşey sormak istiyorum..ben geçe ay 15 mayısta kurtaj olmuştum ya ben hiç korunmadım tam gaz çalıştım..ama dün adet olmam gerekiyodu hala olmadım..bu günde test yaptım kocaman bir negatif ama hala gelen giden yok ..acaba testi erken mi yaptım ya anlayamadım...sizce tek çizgi çıkması normaldirir..bişey varsa ikinci çizgi çıkardı ama değil mi?gerçi edet nezaman olucağımıda hoş bilmiyorum ya dr kürtaj olduğun gün adetin ilk günü sayılıyo demişti ana göre hesapladım..yani bugünde olabilirim testide bu gün yaptım..sizce testi erken mi yaptım ya
kafam çok karıştı
inşalllaaaaahhhhhhh canım gelmez..hayırlı haberlerini bekliyoruzz..hihoyyythihoyyyt:Saruboceq::Saruboceq:
kızlar benim aşılama olmadı malesefEşim kırmızı kore ginsengi ve L-Carnitiene kullanmayı düşünüyo ne dersiniz işe yararmı??
TÜLİN canım hadi bakalım canım inşallah hayırlı haberlerini alıcaz artık :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceqpuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:teytey::teytey::teytey::teytey:
Slm arkadaŞlar ben yenİ gİrdİm bu foruma cevaplarsanız sevİnİrİm bu konuda bİlgİnİz varsa yardım edermİsİnİz
ph 7,6
volÜm 3,2
sayı 85 mİlyon
total motİlİte %42
progresİf motİlİte %58
progsesİf hareketlİ sperm sayısı 21 mİlyon
toplam sperm sayısı 272 mİlyon
yuvarlak hÜcre 6,3mİlyon
normal morfolojİ %4
morfolojİ detayları
hafİf baŞ anomalİsİ ½12
Şİddetlİ akrozomal anomalİ %30
Şİddetlİ nÜklear anomalİ %37 uzun baŞ %7
round head %0
pİn head %2
ooooooooooyyyyyyyy hadi tulinim bi müjdede senden gelsin sende şubat annelerine karışırsın inşallah canımkaydirigubbakcemile5
tulinim canim insallah senden buyuk haber gelecek allahin izni ile
bunu kalpten diliyorum
bu arada sen annenlerde degilmiydin yafu kocisi nerde buldun sen odami seninleydi
yoksa bardakdami goturdun kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar eşimin tahlilerinde morfolojisie bakmamış doktora bizimmi söylememiz lazım morfolojisinde bakılması için
Sağol canım. Ama ben buğday özünü hamilelik dönemi diye duymuştum. Şimdilik bir problem yok Allah a şükür. Bakalım beklemedeyiz. Allahım emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?