Arkadaşlar birbuçuk yıllık evliyim. evliliğimiz süresinde hiç korunmmamış olmamıza rağmen hamile kalamadım. Doktora gittim ben de hamileliğe mani herhangi bir sorun yokmuş.
Eşimi zarzor ikna ettim 2 ay önce Doktora gitti tahliler ölçümler yapılmış Varikasöl varmış ayrıca Sperm tahlili soncunda benim gördüğüm kadarıyla "Hızlı İleri Hareketli ve SMİ (spremmotillleindeks)" lerde promlem var.
Yapılan tüm testlerin sonuçlarını aşağıya yazdım sizlerin tecrübesine güveniyor yorumlarınızı önemsiyorum.
Sonuçları değerlendiriseniz memnun olurum
HORMONLAR
FSH : 2.27 Mıu/mL
Radyoloji Sonucu
Solda pleksus pampiniformiste venöz yapılarda 3.2 mm olup derin valsalvada geri akım izlemektedir.
(sizce 3.2 mm çokmu ileri)
SEMEN ANALİZ RAPORU
Örnek Tipi : FRESH
Likefikasyon : Normal
Görünüm : Normal
Hacim : 2.8 ml
Viskosite : Normal
Ph : 7.8
Sperm Konsantrasyonu : 26 ml
Hareketlilik (a+b+c ) : % 66.6
Hızlı İleri Hareketli (a) : % 8.7
Yavaş İleri Hareketli (b) : % 39
Non-Prog. Hareketlilik (c) : % 20.9
Hareketsizlik : % 34.8
Morfoloji % Norma WHO
Formlar 3nd : % 34.8
Hareketli Sperm Konsantr. : 18.1 ml
PMSC ( a ) : 2.3 ml
PMSC ( b ) : 10.3 ml
Fonksiyonel Sperm Konsantr : 7.1 ml
Hız : 9 mic/s
SMİ (spremmotillleindeks) : 67
Toplam Sperm : 73.9 M/EJac.
Hareketli Sperm (a+b+c) : 50.7 M/EJac.
İleri Hareket Sperm (a+b) : 35.3 M/EJac.
Merhaba kızlar nasılsınız ben bir tuhafım ya kan testi yaptırmadım biliyorsunuz doktor idrarda çıktıysa gerek yok demişti ve bende hiç öyle belirgin bir belirti yok sadece biraz bel ağrısı oluyor sonra acaba yanlış olmuş olabilirmi diye soruyorum kendime .Keşke kan tahlilini yaptırsaydım şimdide hastaneye gitmek istemiyorum bakalım ya inşallah herşey güzel olur.
geçmiş olsun öncelikle xhoşgeldin aramıza
benim hareket gibi konularda pek bi bilgim yok canım arkadaşlar gelince cevaplar yardımcı olurlar sana.....
hesna 79 hoşgeldın canım
benim eşimin değerlerinden güzel hareketlilik tplamın %66 gözüküyo 50 iyi geçmesi yeterli diye biliyorum . benim eşimde varikosel vardı ameliyat oldu . ama bazı doktorlar keşke ameliyat olmasaydı dedi . bence birkaç dr daha git. varikosel pek bişey değiştirmiyo . hayırlısı olsun canım
canım öncelikle aramıza hoş geldin.çok geçmiş olsun.bildiğim kadarıyla yorum yapmak istedim.sperm konsantrasyonu en az 20milyon sizinki 26 mil.yani normal değerin biraz üstünde.yani kötü değil.hızlı ileri hareketli normal değerin altındayı kadar hareketlilikte çok önemli.normal morfoloji %34.8 çok iyi ama yanında WHO yazıyo .sanırım who kriterlerine göre yapılmış.who ya göre yapılınca yanılma payı çok oluyomuş.yani en doğru sonuçları kruger e göre yapılınca veriyomuş.bilmem anlatabildim mi.bu sonuçlara göre durumunuz çokta kötü değil.hareketliliği artırmak zor değil.sadece morfoloji çok zor düzelen bişey.isterseniz birde testi KRUGER E göre yaptırın.Solda pleksus pampiniformiste venöz yapılarda 3.2 mm olup derin valsalvada geri akım izlemektedir.
bu cümleyle ilgili bi bilgim yok.
teşekkür ederim çok sağol..
ege doğumevinde yaptırıyorum..
olacak diye değil aşılama prosedürünü aşmak için.. opuyorumnanaktan
sezeryan olacak
tarih belli 29 aralık saat 15:00 te şafak 11 akannehir
sağlıcakla inşallah zamanında bekliyoruz
heyecanlıyım vede korkulu Allah yardımcımız olsun
darısı burdaki tüm arkadaşlarımızın başına:Saruboceq:
hep dualarımdalar o günde dualarımda olacaklar:Saruboceq:
banada dua edin ne olur:Saruboceq:
çok teşekkürler canım bana bayramm süprizi yaptı meleğim doğal yoldan geldi canım bebişim allahım inşallah bu sefer sağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin sağlıklı hayırlı eli ayağı düzgün bir evlat nasip etsin canım
canisom yarın kontrolun varmış güzel haberlerle gel canım.
benimde bugün kontrolüm vardı. bugün doğum günüm ve meleğim bana bir sürpriz yaptı büyük ihtimalle kız teyzeleri .adıda yıllardır hazır zaten daha önce burdada kaç kere paylaşmıştım öyküm olacak.
ama kızlar inannın geçen sene diyenlere bana seneye mucizen göbüşünde olacak hadi ordan diyodum inanmıyodum. olmaz olmaz demeyin rabbim ol deyince oluyo sadece her şeyin bir zamanı varmış. hatırlarsınız ki zamanı gelmiş ki tedavimde herşey sıralı olmuştu işten çıkışım planlamadığım halde tedaviye başlayışım hemde adetimin 10 gün gecikip işten çıktığım tarihe denk gelip tedaviye başlamam hepsi peşpeşe olmuştu.
bu mübarek günlerin yüzü hürmetine allahım hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ve hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.
İyi geceler kızlar bugün çok mutluyum ve bunu eşimden sonra ilk kez burda sizinle paylaşıyorum...veeeeeeeee hamileyimmmmmmmmmmmmmm kızlar bugün idrar testi yaptım gayet belirgin çift çizgiyi gördüm .Yarın kan testi yaptırıcam rabbim evlat hasreti çeken ümmeti muhammede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.bu ay yumurta takibi yaptırmıştım biliyorsunuz.Ve bu ay ilişkiden sonra hemen banyo yapmadım sabah yaptım ayaklarımı duvara dayadım ve sallandım.tabi hepsinden önce rabbbim nasip etti vakti zamanı geldi demekki rabbim inşlh sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder iyi geceler sağlıcakla kalın.
inşallah canım...ben de adetimin 21.gününde 2.tüp bebeğe başlayacağım galiba dr.um bu sefer uzun protokol deneyelim dedi ve de co-cültür yapıcaz dedi açıkcası biraz karışığım beklesem mi yaptırsam mı acaba diye?bi yanım yaptır diyor bi yanım bekle.
selam kızlar artık buralardayım laptop aldım kendime ama keyfim yokk offf( Rabbim sizede nasip etsin ama çocuk büyütmek ne kadar zormuş ömrümden ömür gitti daha şu 2 ayda çok kusuyo sütüm etmiyo 4 gündür kabız ( müdahalesiz yapmıyo sizinle paylaşmak istedim
kizlar nerdeyse 5 gunden beri rahatsizim simdi hafifledi ama yutkununca bogazim aciyor
zor yutkunuyorum iyi gelicek birseyler biliyormusunuz
sut,bal ve karabiber ictim
limonlu cay
sicak su limon bal
ihlamur bunlari ictim ama faydasi olmadi
selam arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli.canım bilg.açmak dahi istemiyor o yüzden girmiyorum k.kya.heralde kış psikolojisi.laluz canım allah tamamına erdirdirsin.fadik adet tarihim 16 ocak.bide listede sorun hareket ve morfoloji yazıyor ya bizimki sadece morfolojiymiş.onuda düzeltirsen sevinirim.doktor sayı ve hareket iyi dedi.adepeli yeni üyemisin yoksa nickmi değiştin?
merhaba kızlar ben bugün işten gelirken tekrar test aldım ve yaptım çok şükür daha koyulaşmış bir çift çizgiyi görünce içim rahatladı artık inanıyorum bebeğim benimle.UMUDUNUKAYBETME Kız bebeğine haber gönderdim..a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?