- 4 Ocak 2011
- 1.399
- 24
- 118
- 35
- Konu Sahibi pelintoprak
-
öncelikle herkese mrb , ara ara kafama takılan cevabını netleştiremediğim bi soru vardı ve bugün gittiğim kursta da mevzusu olunca buraya konu açmak istedim.
kursta bi ablamız kaynına evlenecek kız arıyormuş şu yaşlar arasında olsun ve kesinlikle çalışan bayan olsun dedi. orda olay koptu zaten herkes söylenmeye başladı
- kadın çalışmak zorunda değil
- kadının çalışmasını isteyene adam mı denir
- kadın ister çalışır istemezse kocasının bunu isteme hakkı yoktur
- erkekler kendilerine güvenemiyorlar ve o yüzden çalışan bayan istiyolar evlenmek için
- o sorumluluğun altına giremeyeceklerse evlenmesinler
- atalarımız boşa dememiş kocanın 2 kaşığı varsa birini kıracaksın ama şimdi kadınlar kaşık üstüne kaşık ekliyorlar
işte kadınlar aasında bu konuşmalar geçerken aklıma takılan soruular cevap buldu, ben bekarken çalışıyordum evlendim bi sire daha çalıştım şimdi ise evdeyim çalışmıyorum. bazen eşim sen şu an çalışıyor olsaydın öreneğin şu arabayı alabilirdik ama tek ben çalıştığım için daha ucuzunu aldık vs, vs, arada sırada bunları söylüyor ben çok sinirleniyorum ve inadına çalışmak istemiyorum.
sizin bu konu hakındaki fikirlerinizi merak ediyorum. sizce erkeğin kadından çalışmasını istemesi çok normal mi?
yada kadın kesinlikle çalışmalı mı ?
kişiden kişiye değişebilir...
ben bekarken ve evlendikten sonra calışıyordum taa ki hamileliğimin 2. yarısına kadar. sonra bıraktım kızım nisanda 3 yaşını bitirecek.ona doyasıya annelik yapıyorum.
bazan ben diyorum 'ben calışıyor olsaydım şöyle yapardık böyle yapardık' ama eşim diyor ki ' kızımız herşeyden önemli.o büyüyünceye kadar ara vermiş dinlenmiş olursun sonra tekrar istersen calışırsın'
hic zorlamıyor yanii.
ben de öyle alıştım ki ev hanımlığına sormayın gitsin. bakalım geri dönüşüm muhteşem olacak mı?
ama kayınvalide adaylarının oğullarına sagacak inek bulmak icin calışan kız aramalarına tahammülüm yok acıkcası!!
eğer maddi durumu yeterliyse ve belli bir mesleğide yoksa bayanın calışması taraftarı değilim.
ama maddi yetersizliği varsa insan evine destek olsun diye namusuyla her işte calışmalıdır bence.
bu arada ne kursuna gidiyorsunuz?
fikirlerine aynen katılıyorum
dikiş kursuna gidiyorum cnm
arkadaşım devir öyle bir devir ki ne çalışan hakkettiğini alıyor nede geçinebiliyor. Eskiden babamız çalışır 3-4 çocuğa bakar anamızda evlen ilgilenirdi üzerine birde mal mülk sahibi olmaya çalışırlardı şimdi ne mümkün sadece kocan çalışacak ev almayı bırak 3 kuruş para bile kenara atamazsın hayat maalesef çok pahalı paranın kıymeti yok bende çalışmak istemiyorum ama iyi bir yaşam için çalışıyorum normal standart arabam için evim olması için yaz tatillerinde tatilimede gidebilmek için mecbur çalışıyorum tek maaşla kesinlikle olmaz şuan durumu çok iyi olup karı koca çalışması gerek bile olmayan insanlar halen çalışıyorlar niye hep bi çıta üst olmak için ne kadar kazanılırsa masraflar o kadarda artıyor
Sonuna dek katılıyorum bu düşünceye..ne kadar gelirin varsa o kadar da giderin olur maalesef ..
bu bir kısır döngüdür.
para parayı ceker.zenginler daha da cimrileşir vs vs.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?