erkek karısından çalışmasını isteyebilir mi?

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
öncelikle herkese mrb , ara ara kafama takılan cevabını netleştiremediğim bi soru vardı ve bugün gittiğim kursta da mevzusu olunca buraya konu açmak istedim.
kursta bi ablamız kaynına evlenecek kız arıyormuş şu yaşlar arasında olsun ve kesinlikle çalışan bayan olsun dedi. orda olay koptu zaten herkes söylenmeye başladı
- kadın çalışmak zorunda değil
- kadının çalışmasını isteyene adam mı denir
- kadın ister çalışır istemezse kocasının bunu isteme hakkı yoktur
- erkekler kendilerine güvenemiyorlar ve o yüzden çalışan bayan istiyolar evlenmek için
- o sorumluluğun altına giremeyeceklerse evlenmesinler
- atalarımız boşa dememiş kocanın 2 kaşığı varsa birini kıracaksın ama şimdi kadınlar kaşık üstüne kaşık ekliyorlar
işte kadınlar aasında bu konuşmalar geçerken aklıma takılan soruular cevap buldu, ben bekarken çalışıyordum evlendim bi sire daha çalıştım şimdi ise evdeyim çalışmıyorum. bazen eşim sen şu an çalışıyor olsaydın öreneğin şu arabayı alabilirdik ama tek ben çalıştığım için daha ucuzunu aldık vs, vs, arada sırada bunları söylüyor ben çok sinirleniyorum ve inadına çalışmak istemiyorum.
sizin bu konu hakındaki fikirlerinizi merak ediyorum. sizce erkeğin kadından çalışmasını istemesi çok normal mi?
yada kadın kesinlikle çalışmalı mı ?

kişiden kişiye değişebilir...

ben bekarken ve evlendikten sonra calışıyordum taa ki hamileliğimin 2. yarısına kadar. sonra bıraktım kızım nisanda 3 yaşını bitirecek.ona doyasıya annelik yapıyorum.
bazan ben diyorum 'ben calışıyor olsaydım şöyle yapardık böyle yapardık' ama eşim diyor ki ' kızımız herşeyden önemli.o büyüyünceye kadar ara vermiş dinlenmiş olursun sonra tekrar istersen calışırsın'
hic zorlamıyor yanii.
ben de öyle alıştım ki ev hanımlığına sormayın gitsin. bakalım geri dönüşüm muhteşem olacak mı?

ama kayınvalide adaylarının oğullarına sagacak inek bulmak icin calışan kız aramalarına tahammülüm yok acıkcası!!

eğer maddi durumu yeterliyse ve belli bir mesleğide yoksa bayanın calışması taraftarı değilim.
ama maddi yetersizliği varsa insan evine destek olsun diye namusuyla her işte calışmalıdır bence.

bu arada ne kursuna gidiyorsunuz?

arkadaşım devir öyle bir devir ki ne çalışan hakkettiğini alıyor nede geçinebiliyor. Eskiden babamız çalışır 3-4 çocuğa bakar anamızda evlen ilgilenirdi üzerine birde mal mülk sahibi olmaya çalışırlardı şimdi ne mümkün sadece kocan çalışacak ev almayı bırak 3 kuruş para bile kenara atamazsın hayat maalesef çok pahalı paranın kıymeti yok bende çalışmak istemiyorum ama iyi bir yaşam için çalışıyorum normal standart arabam için evim olması için yaz tatillerinde tatilimede gidebilmek için mecbur çalışıyorum tek maaşla kesinlikle olmaz şuan durumu çok iyi olup karı koca çalışması gerek bile olmayan insanlar halen çalışıyorlar niye hep bi çıta üst olmak için ne kadar kazanılırsa masraflar o kadarda artıyor

ne kadar gelirin varsa o kadar da giderin olur maalesef ..
bu bir kısır döngüdür.

para parayı ceker.zenginler daha da cimrileşir vs vs.....

fikirlerine aynen katılıyorum
dikiş kursuna gidiyorum cnm

Maddi kazanç için olmasa bile manevi kazanç için çalışmalı.
Aslında ikisi de birbirinin bonusu.
Para kazanır, evine destek olur.
Para kazanır, eşine destek olur.
Kendine güveni artar,sosyalleşir.

Ha, benim de hoşuma gider domestik takılayım öyle yıllarca ama bi yerden sonra boğar yani birinin eline bakmak, kocan bile olsa.
İnsana bir yaştan sonra anne babasından para istemek bile zor geliyor.

Yıllarca çalıştım,evlenince rahat etmek istiyorum diyen varsa,buyursun etsin.
Erkek tarafı (!) "çalış" deyince gocunan da oluyor.Bence bunu istemeye hakkı var biraz da.Mantıklı olalım.Bu devirde malesef tek derdimiz ev geçindirmek değil.Tatiliydi,gezmesi tozması,giyim kuşam vs...Lüks zevkler edindik artık.Zor oluyor.

Yıllarca babasının evinde suya sabuna dokunmadan yaşayan insan da ona göre bir eş seçer kendine samanlık seyran olur.

devir zor kesinlikle katılyorum ama bakın sizde diyorsunuz hep bi çıta üstte olmak için kadın çalışmak zorunda kalıyor aslında aza kanaat etsek, lüksü bi kenara bıraksak belkide çalışmak zorunda kalmayacak kadınlar. bu arada tabiki okuyup meslek sahibi olan kadınlar için demiyorum ben sadece evi geçindirmek iiçin çalıştırılan kadınlar için konu açtım yanlış anlaşılmasında.

ya bi kere canım eşin sana hani sende çalışssan su arabayı alırdık bunu yapardık dediğin de sende de ki sen ek iş yapsan yada işte hangi işte çalışıyorsa illa ki daha iyi mevkiilerde çalışma ihtimali vardır her neyse sende daha ii mevkiilerde çalıssaydın bnm çalışmama ihtyc duymazdın falan de bence yaa ne biliyim bence de aslında erkeklerin eşlerini çalıştırmaması lazım bu dini yönden de böyledir hem çalışan kadınlar evleriyle alakaları azalıyor yorgun oluyorlar ev iş derken kafayı yiyorlar sen çalıştığında ev işlerine yardımcı olur mu acaba onu da düşünmek lazım bitanem

eger erkeğin maaşı yetiyorsa bence lüks yaşamak gezmek eğlenmek icin kadının calışması gerekmez.
sosyallik cevre vs edinmek icinse bilemem ama tanıdığım hic calışmamış ama cok güzel sosyal mevkisi olan insANlar da var yanii..

ama su da bir gercek ki hayat bu ne olacagı belli olmaz.
her an kötü birşey olma ihtimaline karşılık bayan kendini herzaman geliştirmelidir.okumuşsa zaten bir ünvanı vardır.
okumamışsa da bir şekilde kendini yeterli hale getirip koluna o altın bileziğini takmalıdır.

Benim eşimde borçlarımız sebebiyle benim çalışmamı istiyor. Bende tam tersi çalışmak istemiyorum. Bunu kendisine ifade ettiğimde borçlarımız ne olacak diye sorup, borçlarımız bitince işten ayrılabileceğimi söylüyor . Evet kendince o da haklı. Sonra ben kendime bakıyorum bunca yıldır çalıştım sigortam var deyip devam ederim heralde diye düşünüyorum. İşin kısası hayat öyle bir döngü ki boşa koysan dolmaz doluya koysan almaz ikileminde bıraktı bizi anlayacağınız.

Çalışmak zorunda olmamayı ben de isterdim ama.
Zorunlu olmak işleri hep zorlaştırır çünkü.

Maddi olarak bir zorunluluğum yok ama çalışmak bana kendimi iyi hissettiriyor.En verimli yaşımda birşeyler üretiyorum,bunun karşılığında takdir ve para kazanıyorum.Ayrıca kendime güven.

Ama biri bana "çalışmak zorundasın" dese kendimi biraz kötü hissederdim, evet.

ayrıca sunu da eklemek istiyorum.
kocası kahvede kağıt oynarken , kendisi sabahtan akşama ayagı suyun icinde temizlik yapanları da gördüm.

fazla yüz vermeye de gelmiyorlar bazıları..

aslında her yazılana kısmen katılıyorum.herkes kendi capında haklı.

bekarken calışmak cok zevklidir.paranı yer gezersin.ceyiz alırsın .sevdiklerine hediye alırsın.ev gecindirme zorunluluğu yoktur.

dolayısıyla bu konu bariz evlileri yakından ilgilendiriyor.

benim bir arkadaşım vardı kocası da kendisi de tıp doktoruydu.
ama kadın başörtüsü dolayısıyla meslegini hic yapamamıştı.

Bence bu bir ikilem, şimdi eğer modern takılıyorsanız kadın ve erkeğin eşit olduğuna inanıyorsanız eşinizin sizden çalışmanızı istemesi normal, o tek başına tüm maddi yükü taşımak zorunda değil.
Ama yok gelenekçiyseniz; erkeğin görevi evi geçindirmek, kadının görevi de evi çekip çevirmek çocuklarını büyütmektir diyorsanız eşinizin sizden böyle bir şey istemeye hakkı yok.
Seçim sizin, tabii işinize gelen tarafa birden kaymak da olmaz. Bunca yıl hangisi olarak yetiştiniz ve hangisi olduğunuzu iddia ettiyseniz ona göre bir cevaba ulaşırsınız. Saygılar

hayat müşterektir..çalışsa da olur çalışmasa da..ama kadın çalışamaz, kadın şunu yapamaz bilmem ne ayaklarından nefret ediyorum..eğer maddi durum iyiyse kendi rizasına bırakılmalı bence..ayrıca annem bana hep şunu der : oku, çalış kocanın eline bakma..ne kadar doğru bilemem ama anneme katılıyorum..şahsen ben kocamdan para ver demeye utanırdım..

cok iyi para kazanan erkek zaten karısının calısıp calısmadıgına bakmaz ama ortalama bir para kazanıyorsa eh adamda napsın yani zaten insanlar evlenirken eslerinin durumunu bilipde evleniyor kadın calısmam ben diyorsa ozaman esinden gelen paraya razı olucak hır gür cıkartmıycak calısıyorsada daha iyi imkanlarda yasayıp rahatlıgını gorecek..evlenmeden once erkeklerin birini ararken calısıyor olsun demesinde abes bir durum goremiyorum yetmiyorsa parası neyapcak evlenmiycekmi mutlaka evlendikten sonra calısmayı dusunen kendine gore bir bayan bulacaktır zatenn kadınların calısmaları kendine fayda hayatta ne olcagı bilinmez sigortan olsun ilerde emekli maasın olsun bunlar hep iyi seyler

çalışan kadın gerçeğine daha alışamadığımız ne kadar belli elalem uzaya çıkıyor biz hala kadın çalışsın çalışmasın diyoruz. çalışmak kadının kendisi için yapması gerekendir öyle koca istedi filan olmaz yarın ne olacağı bellimi olur.
eskiden erkekler tek maaşla koca nüfusa bakarmış ama kadınlar da kadınmış tasarrufu düzeni bilirmiş bir kıyafeti yıllarca giyermiş şimdi bizler böyle değiliz ki.o yüzden erkeğe yüklenmenin anlamı yok.
sonra koca eline bakanları görüyoruz dayak aldatma hır gür ne ararsan var nasıl olsa adama bağlı ya adam kıymet bilmiyor forumdaki benzer konulara bir göz gezdirin.
kadın mutlaka meslek sahibi olmalı ki ezilmesin yarın öbürgün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…