erkek karısından çalışmasını isteyebilir mi?

Bunun erkekle , kocayla alakası yok.
Kadın evlide olsa bekarda olsa çalışmalı.
Kendi özgüveni olmalı,bir şeyler üretmenin verdiği his apayrıdır.
Ve tabi ki evlilikte iki tarafında çalışması bütçeye de çok yarar sağlar.

sadece maddi özgürlük için değil sağladığı manevi katki için de çalışmalı kadın.
bir kadının iş güç sahibi bir erkekle evlenmek istemesi ne kadar normalse bir erkeğin de iş güç sahibi bir kadınla evlenmek istemesi o kadar normal.

bir mühendis olarak her bayanın en iyi üniversitelerde en iyi eğitimi alıp en kritik işleri yapmasını en güzel paraları kazanmasını savunan biriyim. fakat evleneince ve çocuklar olunca kadının dezavantajlı duruma düşebileceğini düşünüyorum. ben evli değilim ama tahminim bu yönde..ev işleri çocuklarla ilgilenmek zaten bütün gün iş derken kadının enerjisi kalmıyor..o yüzden bence mümkünse evlilik ve özellikle çocuklardan sonra kadınlar yarım günlük veya home office bi işte çalışmslı..tabi bu türkiye şartlarında ne kadar mümkün bilmiyorum..ama bence erkeğin kadından çalışmasını istemesi hoş değil..annelik ve bir evi çevip çevirme zaten ne kadar emek ve enerji isteyen şeyler..erkek kadından çalışmasını istiyorsa anneliğin ve ev çevirmenin kıymetini bilmeyecekmiş gibi geliyor bana..belki de yanlış düşünüyorum bilmiyorum...

cinsiyetçi ayrım yapılınca atmaca kesiliriz, ama konu çalışmak olunca erkeğin görevi olur. ben buna inanmıyorum. kadın da erkek de çalışmalı. hem çalışmak kötü bir şey değil ki..çalışan kadın daha güçlü olur, boynu bükük durmaz, istediğini alır, giyer, hem birikim de yapılır güzel güzel. eğitim yoksa ona bir şey diyemem ama en az lise mezunu bir kadının çalışmaması için hiç bir engeli yok.

Kadının kendisine güvenmesi,kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için çalışması gerekli diye düşünüyorum.

Cinsiyete nasıl ayrılmış bu konu yahu, sanırım bu durum sadece bizim ülkemizde var.

Şimdi kendi açımdan bakayım; devlet memuruyum, saygın bir ortamım var, bir kaç hafta önce boşandım, ailemin yanına yerleştim ama sanırım bir aya kendi evime cıkacağım, manevi yıkımım dışında hayat standardımda hicbir değişme yok. Çalışmasaydım eğer ya baba evinde babama muhtaç olacaktım ya da koca evinde çile dolduracaktım.

Kadın da erkekte elbette çalışmalıdır. Ancak özel sebepler olur;

Kadın çalışmayı sevmez veya ortamı kötüdür,

Yeni doğum yapmıştır,

Eğitim durumu,

Çalışmaya engel bir rahatsızlığı varıdr bunalrın dışında sebep aklıma gelmiyor ama evde sıkıntı yaşarken o ''kadın çalışmaz'' diyen bayanlar ansıl rahat ediyor. Ki birçok bayan artık evde zaman geçirmekten sıkılıyor , psikojik sorunlar yaşanıyor. Kadın kendini gösterebilmek , ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek, maddi manevi özgürlüğe sahip olabilmek ayrıca da evine destek olabilmek için çalışmak zorundadır.

herkes kadının çalışmasının manevi boyutundan bahsetmiş.

sabah evden çıkarken arkanda ağlayan bir bebek ve sıcak bir yatak bırakıp sabahın köründe koşturuyorsan bunun neresinde ne maneviyat olabilir ki?

ve bu şartlarda seni çalışmaya zorlayan bir eşin varsa? sen çalışmak istemiyorsan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…