erkek karısından çalışmasını isteyebilir mi?

bence bir bayan çalışmak zorunda..
bence bır erkekte esını calıstırmak zorunda..
ben 6 aylık evlıyım 4 ay evde oturdum ...
delırcektım yalnızlıktan camasır makınasıyla falan konusmaya baslamıstım..
bılmedıgım bı memlekete gelın geldım cunku kımsem yok burda..
suratım asık hergun esımde mutsuz oluyordu benım suratım öyle olunca..
senın kesın calısman lazım dıyordu....
çalışcaksın sen ayaklarının üzerinde durmalısın aılen senı bosa okutmadı dıyordu..
allaha hamdolsun eşim ayda 5 6 mılyar para kazanıyor..
paraya ıhtıyacımız oldugu ıcın degıldı calıstırmak ıstemesı...
ama paraya ıhtıyacımız olsaydıda bende aslan gıbı calısır kocama verırdım parayı.
sımdı 2 aydır calısıyorum..
kocam bana bakmak zorunda degıl..
benım alısverısım kozmetıgım cartum curtum derken ayda 600 700 mılyon harcıyorum...
bunları kocam almak zorundamı bana ?
bız evlendık 6 ay oldu...
nısanlıyken evımızı aldık...
sımdı 6 aylık evlıyız bırtane daha ev aldık..
bıze ek gelır olsun dıye..
ben maaşımla ev kredısı oduyorum..
ve cokta gurur duyuyorum bununla..
22 yaşındayım ev kredısı oduyorum..
kadının calısması dimdik durmasıdır bence..
ve her bayan calısmalı mutlaka...

kadın çalışmak zorunda değil dinmizcede zaten bu böyle bildiğim kadarıyla yanlşm varsa düzeltin şartları var uyması gereken kurallar var. ama şahsi fikrim kadın elbette çalışmalı evde napıcaksın ki zaten el ele olup daha çok şey yapmak varken neden koca parası yiceksinki:) hı hasta olursun çocuna bakcak biri olmaz eşin yardımcı olmuodur evde ozaman çalşmazsın:) erkeiğin ezikliği kadınını çlştrıo gibi laflar bence cehaletten doğuyor

Kadınlar, maddi ya da medeni durumları ne olursa olsun çalışmalıdır.
Tüketmek için öncelikli olan şey üretmek ise, bunu yerine getirmelidir.
Bu üretim illa ki kapının dışında gerçekleşmez, başka yöntemlerle de hem ailesine hem de ülkesine fayda sağlayabilir.
Çok inandığım bir laf vardır; ne kadar ekmek o kadar köfte...

erkek karısının çalışıp çalışmamasına karışamaz düşüncesindeyim
bu konu da tavrım çok nettir o yüzden eşim o düşüncede bi insan değil

eşinin ne okulu ne kariyeri ne işi ne maaşı seni kurtarmıyor gün geliyor o gününü gün ederken maaşını kadınlarla çatır çatır yerken
kadın 5 kuruş nafaka bağlatmak için kırk takla atılıyor

hayat bu kime ne olacağı belli olmaz o yüzden çalışıyorum
belki şuan maaşım evimize gidiyor ama olsun en azından güvencem var

evliyken kocaya güven baba evindeyken babaya güven modunda olmadım hiç
evet çoğu zaman bugun işe gitmesem diye dolaşsam da seviyorum çalışmayı

nasıl ki kadınlar ben çalışmak zorunda değilim evde keyfime bakarım kocam bana baksın diyorsa
erkeklerinde ben tek çalımak zorunda değilim evimiz için eşimde çalışmalı bi katkısı olmalı düşüncesinde olabilir

neden hemen erkekleri yadırgıyoruz ki
bende erkek olsam çalışan kadın isterdim

Şu izdivaç programlarında evi olsun arabası olsun diye kriter koyanlar kadar 'karım çalışsın' demek te saçma bence

Çalışıp çalışmama kadının kendi tercihi olmalı
Erkek çalış ta diyemez çalışma da bence

Bence kadınlar çalışmalı,gerektiğinde kimseye muhtaç olmamanın yanında;maddi açıdan refahlamak,belki daha lüks yaşamak ,aile huzuru için bile çalışmalı .

Evlendiğimde bebeklerim büyüyene kadar çalışmadım,rahatmıydım,evet.

Benim kocamda hiç gönüllü değildi çalışmama,ne gerek varki diyordu hep,tabii benim çalışma kararıma karışamadı.

Son 5 yıldır çalışıyorum ve kavgalarımız bile azaldı diyebilirim

Geçenlerde o bile itiraf etti ,''çalışmak sana çok yaradı,artık eskisi gibi herşeye takılıp kavga çıkarmıyorsun '' dedi

Ama kadının çalışıp çalışmayacağı konusuna erkek karışamaz.

Ben karımı çalıştırmam diyen hödükler kadar,karısına çalış diye baskı kuranlarda çok sinirlendiriyor beni.

konuyu hemen dine getirenler olmuş moda oldu zaten.çalışan peygamber eşleri yokmuydu?
onu geçtim yarın kocan seni döüp kapının önüne koyduğunda din seni kurtarmaz.elindeki mesleğin kurtarır. o yüzden cahil cahil konuşmayı bırakmak lazım.sağlıklı toplumlar her iki cinsiyetin toplumda aktif olarak yer almasıyla oluşur.

Neden diyemez?
Biz onlara her şeyi diyoruz ama?
Romantik ol, ince ol, ev işine yardım et, benimle ilgilen, bana şunu al, daha çok çalış, tatile götür vs vs ...
Daha uzatırım ben bu listeyi de neyse.
Onlar bize neden çalış diyemiyor, ben onu anlamadım.
Ben bir erkeğin çalışmasını istiyorsam, ondan bunu bekliyorsam aynı şekilde onun da beklemesi en doğal hakkıdır.

Erkek karısından çalışmasını isteyebilir.
İstemek başka birşeydir ; zorlamak başka birşey...
Eşler duruma ve şartlara göre değişen gidişat üzerinden birbirlerine önerilerde bulunabilirler bence.Hatta bulunmalılar da...

Ayrıca sizin verdiğiniz örnekte kişi henüz evlenmeden '' evleneceği kişi ile ilgili beklentilerini '' açıkça dile getirmiş ; bence bu da çok doğal.

Kadın çalışmalı mı ise ; ayrı bir başlık konusu.
Bana kalırsa herkes çalışmalı...Sadece ekonomik anlamda değil ; sosyal olarak aktif olmalı insanlar.Ama içinde yaşadığımız toplum erkeğe sadece eve ekmek getirme görevini yüklemişken ; kadının annelik , eşlik , ev işleri vs... gibi konulardaki sorumlulukları büyük bir yüzdenin çalışan kadın olma oranını düşürüyor.

eğer parası yetişmiyorsa isteyebilir ama şuda var yani çalışan kız arıyoruz demek çok çirkin .bakarsın birinle anlaşırsın sonra araştırırsın çalışıyor mu çalışmıyor mu diye .yani illa çalışan kız arıyoruz demek çıkarcılığına giriyor kim ne derse desin ve çok çirkin .bunu yapan insanlar kızın ailesinin gelirini falanda araştırırlar malı var babasından falan neyi var hepsini sorarlar kesin .eskiden kızlar aman evi olsun arabası şu olsun falan dedikleri için eleştirilirlerdi şimdi aynısını erkekler ve anaları yapıyor kimse onları eleştirmiyor valla .buda ülkemizde erkeklerin ne kadar baskın olduğunu gösteriyor .artık dışarda çalışan evde hizmetçi olan kadınla rmakbul çoğuda eşinin kendisine ihtiyacı olmadığını aslında kendi için çalıştığını söyler hiç inanmıyorum .tabi öyle tipler vardır ama bu devirde paraya ihtiyacı olmaması için bir erkeğin babasından mirası olucak anca öyle yoksa herkesin paraya ihtiyacı vardır .kadın kendini geliştirmek kariyer yapmak istiyorsa çalışmalı ama evde oturup çocuklarınla ilgilenmek istiyorsa çalışmama gibi bir lüksü olması gerekiyor .ama işte dediğim gibi artık lüks bunlar .en iyisi kadın çalışsın kimseyede laf düşmesin .

Herkesin kendine göre yaşayışı var.Mesela erkek çok para kazanır eşim çalışmasa da olur der.Çok zengin olduğu halde çalışacak derse tuhaf gelebilir.
Ama az para kazanıyorsa ne olacak.
Eşinin de çalışmasını isteyebilir.Der ki benim durumum ortada.Çalışan biri olursa daha rahat geçiniriz.Evlenecek kız da eğer derse ki ben çalışır eşime destek olurum neden olmasın.

Aslında burdaki olay bence çalışmak değil para kazanmak.Çünkü kadın evde de iş yapıyor.Para kazanmadığı çalışmadığı anlamına gelmez.
Para kazanmak içinse bu eğer durumlar müsaitse kadın eve para getirmeyebilir.

Yani evden dışarıya çöpü ev hanımı atınca çalışmıyor ama kapıcı atınca çalışıyor oluyor.Halbuki aynı işi yapıyorlar.Ama kapıcı para alıyor.
Kadın evini temizliyor çalışmıyor oluyor.Ama başka bir kadın parayla yapıyor bu işi çalışıyor oluyor.
Ya da bir vakıfta gönüllü olarak öğretmenlik yapıyor ama para almıyor.Buna da çalışmıyor diyebilir miyiz?
Ya da bir inşaat işçisi günlük 50 lira alıyor sırtında taş taşıyor belki.Bir şirket müdürü de günlük 300 lira alıyor.İnşaat işçisi daha mı az çalışıyor oluyor az para aldığı için?
Ev hanımları da hiç para almadığı için çalışmıyor oluyorlar.
Çalışmakla para kazanmak farklı şeyler bence.
Kadın erkek farketmez herkesin çalışması şart.Ama paraya gelince herkesin kendi bileceği iş, herkesin kendi hayatı.

benimki istemiyor valla. ama kişisine gore isteyebilir ozellikle zorlanıyorsa kadında dini yonden çekinmiyorsa çalışmaması ıcın bir neden yok gibi.

ben üniversteyi bitirdiğim gibi evlendim iş imkanları da çıktı karşıma ama eşimi ikna edemediğimden çalışmıyorum.Benim param ikimizi yeter diyor eskiden yapılırdı ya çerçeve alıp duvara asacam bende bari bir işe yarasın

okulumu bitirmeden önce eşim çok zorladı beni işe girmem konusunda bulunduğumzu yerde kasiyerlik,satış temsilcisi vs işler buldu ancak ben istemedim..şimdi okulum bitti kpssye hazırlanıyorum (alan),evde kendi imkanlarımla hazırlanıyorum ancak eşim buseferde çalışmamı istemiyor.. parasının ikimize yeteceğini düşünüyor.. bende bunca zaman dirsek çürütmedim diyorum.. dershaneyede göndermiyor çünkü fuzuli masraf olarak görüyor (!) ancak kendisi avcılık bilmemne sertifikası almak için kursa yazılacak onunkisi fuzuli olmuyor ne hikmetse!!!! netten video filan indirtmiyor kota doluyormus!!!

eşim önlisans mezunu ben 4 yıllık fakulte mezunuyum ve bu egitim farkı evde kendini hissettirmeye başladı hepten... şunuda belirtmeliyimki şu zamana kadar eşimi küçümseyici hal ve hareketlerde bulunmadım hiç bi zaman.. ayrıca eşimle evlendiğimizde ben okula gidiyordum zaten..

bu aralar beni deli etme safhasında

konu sahibi arkadaşım ne olursa olsun bunu inat olarak görme.. sen çalış yinede..kenara para koyarsın olmadı çocuguna bişey alırsın.. eşine bağımlı kalmazsın.. yeni iş arkadaşları edinirsin çevren genişler..sosyal hayatın renklenir.. vsvs olumlu özelleıkleri çoğaltılabilir yani.

22 yasıma kadar okumaya çalıştım çok başarılı alımlı kibar gösterişli hanımefendi melek gibi ışık saçan ünlü bir artist yıldız ışığı veren etkileyici bir genç kızdım hala öyleyim.Etrafımda isteyenlerimin hep çalışan kız ıstıyoruz gözüyle bana bakıp beni takip edip haberler yollaması ve illa çalışan bayan istıyoz falan ca akısı dıye bana goz dıkmelerıde benı rahatsız edıyordu inadına o tür kişilerden ailece kaçtık baştan pazarlık eder gibi oysa ben aşk sevgi arıyordum ve insan arıyordum daha başından kaybediyorlardı beni..Hayatta başıma gelenlerdende ne kadar haklı ve daha iyilerine layık olduğumu anladım çokkaliteli bir insanım herşeyden önce..bu tarz kişi isteyenlerin kalp gözü kör canım başka bişey demiyorum o adamın gözü paraya doymaz sağılacak inek arıyorlar tabırı caizse o çalışan kadının parasına tapar çalısmıyorsada ailesının mal varlığına tapar kadının kadından önce tapulara evlere göz diker kadın sesini çıkardınmıda o çalışan eş isteyen geçim sıkıntısından damardan girerek talepte bulunan arsız herif gün gelir çirkefliğinden senin ömür törpün olur aman ha kaçın böylelerinden.çok meraklıysa karısına iyi iş bulsunda ondan sonra konussun

aynen ya kadın çalışırsa kendı için çalışır zaten olay budur ..evını gecındırmek erkeğın gorevıdır kadınına bakmak zorundadır bedava kadınmı var.kadın mutlu ise kocasından memnun mu olay bu kadının elıne bakmak boştur bak şekil a senınle ılgılenmıyor kurslarını önemli bulmuyor bıraksınlar önce kadınlar kendıne yetsin uğraşmasınlar kadınlarla!biz ne yapcagımızı blırız boşuna okumadık 17 yıl!sevmek sahiplenilmek için evleniyoruz ailemız bizi ezılelım dıye emanet etmıyor

Tabi ki isteyebilir ! madem kadin erkek esittir diyoruz her iki taraf elinden geldigince yasam standartlarina yukseltmek için çalismalidir, çocuk olduktan sonra anne 2-3 yasina kadar bakmak istiyorsa esi bunu anlayisla karsilamalidir diye dusunuyorum...

Tabi is için bayan'in egitim durumu ve yapabilecegi isler, maasi ve esinin maasi goz onunde bulunmalidir, eger erkek 3000 aliyorsa esine git asgari ucret karsiligi temizlik yap demesi yanlis olur ama 1000 kusure sekreterlik yapacaksa olabilir... Ya da erkegin maasi 1000 ise esi de 800 alacaksa çalis diyebilir...

her bayan'a çalismayi tavsiye ederim, hem ekonomik ozgurlugu için hem ruh sagligi için çok onemli, kimseye muhtaç etmesin Allahim esime bile...

biraz rahatsızım şuan sabah eşimle tlfda konuşuyırum bana dediği , '' bide çalışmayı düşünüyorsun! nasıl olacak? bu hasta halinle nasıl gidecektin işe... sen daha kendine bakamıyosun bide çalışmkatn bahsediyosunnn.. dediiii ve benim sinirimiiii tepemeeee çıkardııı

ekonomik özgürlüğüm olacak diye kocemin ödü patlıyorrr ve bunu bu günlerde çok fazla belli ediyorrr...

aslında kocamın derdi paRa maaş kartımı ona verseydim güle oynaya beni dersaneye vs yerlere yazdırırdı ancak ben kesin olarak belirttim.. maaş kartımı sana vermem dedim.. evin ihtiyacı ne ise karşılarım istersen bütün masrafları ben öderim ama kenara 2 kuruşta olsa ayırırım dedim..ozamnda eşim , senin çalışmanın bir anlamı yok çalışma ozamn dedi

merhaba arkadaşlar.
herkesin düşüncesi kendine, eğer erkek istiyorsa, bu sadece istemekle kalmalıdır, herhangi bir baskı yapmak söz konusu olamaz!
En basiti, dinimize bir bakın isterseniz. Erkek evini geçindirmek, hanımına, çocuklarına bakmak zorundadır!
Asla çalış diye baskı yapamaz! Kadın eğer çalışmak isterse, eşinden rızasını almak durumundadır ki çalışabilmesi için!

Fakat henüz bekar bir Erkek, çalışan bir Bayan istiyorsa, bunu kötü algılamamak lazım. Hemen kötü düşünmemek lazım.
Demekki boş evde oturan bir hanım istemiyor, işinde gücünde olan ayakların üzerinde durabilen güclü bir bayan istiyor demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…