• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Erkek olsam seni istemem”

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Annemle muhabbet ederken durduk yere bana “bence sen çok sıkıcısın erkek olsam asla senin gibi biriyle birlikte olmak istemem.” dedi.
Bu olay 1 ay önce yaşandı ki yaşanmasını takiben hemen gözlerim doldu benim, çünkü zaten şu yaşa kadar hiç erkek arkadaşım olmadığını ve bu konularda üzüldüğümü biliyor. 1 ay geçmesine rağmen içime öyle oturmuş ki o kırıklığı atamıyorum. Neden öyle dedin diye sorduğumda yaşama enerjim yokmuş da nasıl genç kızmışım bi şeyler bi şeyler. Evet yapı gereği soğuğum, ama sevdiğim insanların arasında gayet sıcakkanlı neşeliyim.. ayrıca bu benim karakterim nasıl değiştirebilirim ki bunu? Ben de isterdim cilveli edalı nepneşeli bi kız olmak.
kızlar kalbim çok kırıldı bazen aklıma geliyor kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum.
Bi insan evladına neden bunu der. Sonradan üzüldüğümü görünce özür diledi ama ne fayda.
Bakış açımı ve yapımı değiştirmem mümkün mü siZce?

Anneniz size gaz vermek istemiş ama yanlış kelimeler seçmiş. Özrünü de dilemiş, uzatacak bir şey yok bence.

Siz de probleminizin farkındasınız. Kişilik değiştirmek olarak değil davranış değiştirmek olarak bakın bu duruma. Biraz gülümsemekten zarar gelmez sanıyorum.

Anneler bazen evlatlarını gaza getirmek için böyle saçmasapan,travmatik cümleler kurabiliyor maalesef.Anneniz muhakkak sizi daha keyifli,neşeli görmek istediğinden böyle saçma bi cümle kurmuş. Sevgili olayını dile getireyim de belki gaza gelir,daha canlı,mutlu olur evladım demiştir.Keşke böyle süper zeki cümleleri düşünüp gaza getirmeye çalışacaklarına direkt ne istiolarsa onu söyleseler.Benim annemin de vardır böyle unutulmaz cümleleri ama niyeti kötü değil diyip geçioz napalım,anadır; atsan atılmaz satsan satılmaz.

Anneniz sizin arkadaş ortamında nasıl biri olduğunu bilemeyebilir. Çoğu kişinin dediği gibi anneniz size gaz vermek istemiş. Bence kendinizi yetersiz hissetmeyin, kendiniz olmaktan da asla vazgeçmeyin.

ben sizi anladım. mesela kimimiz takmayız böyle bi lafı güler geçeriz, kimimiz içinse çok ağırdır. çünkü mesele o kurduğu cümle değil. mesele sizin kendinizdeki değersizlik duygunuz, anneniz o cümleyle o duyguyu tetiklemiş. değersizliği yükleyen kim? yine ebeveyn. karakterinizi değiştirebilirsiniz, ama annenizin istediği yönde değil, kendinizin şekillendirdiği yönde. anneniz sizin oldugunuz halinizi kabullenmiyor, ilk nesneniz de anneniz olduğu icin aynalama döneminden başlamak suretiyle siz de kendinizi oldugunuz halinizle sevemiyosunuz. hatta muhtemelen ne oldugunuz konusunda bile kafanız karışık. terapi imkanınız varsa değerlendirin derim, çünkü olayın tek bir cümleyle ilgisi yok.

Ay benim annemde çok bencilsin, çok soğuksun, çok zorsun vs der. Ama yine de kimseye yakıştıramaz beni.
Takılmayın bu kadar

ben sizi anladım. mesela kimimiz takmayız böyle bi lafı güler geçeriz, kimimiz içinse çok ağırdır. çünkü mesele o kurduğu cümle değil. mesele sizin kendinizdeki değersizlik duygunuz, anneniz o cümleyle o duyguyu tetiklemiş. değersizliği yükleyen kim? yine ebeveyn. karakterinizi değiştirebilirsiniz, ama annenizin istediği yönde değil, kendinizin şekillendirdiği yönde. anneniz sizin oldugunuz halinizi kabullenmiyor, ilk nesneniz de anneniz olduğu icin aynalama döneminden başlamak suretiyle siz de kendinizi oldugunuz halinizle sevemiyosunuz. hatta muhtemelen ne oldugunuz konusunda bile kafanız karışık. terapi imkanınız varsa değerlendirin derim, çünkü olayın tek bir cümleyle ilgisi yok.

Bence beni en iyi siz anladınız..
Burdan dokundu bana yazdıklarınız teşekkür ederim.
Terapi için şuan maddi bir bütçem yok.. başka neler yapabilirim?

Sakin bir yapım vardır, bu yüzden annem bana hep duvar benzetmesi yapar, ben de güler geçerim.
Bu kadar önemli değil, yaşlı insanlar sonuçta, ve benimki de bu konuda o kadar haksız değil.
Sen de takılma bence. :)

Benim annem de yaşama enerjim yüksek diye seni kimse istemez diyor kız dediğin hanım hanımcık olmalıymış. Aileleri mutlu ve memnun etmek imkânsız. Herkesinki farklı bir şeye takılıyor özrünü dilediyse ve normalde size karşı düşünceliyse bu kadar takacak bir şey yok. Bir anlık ağzından çıkıvermiş işte

Her anne çocuğunu illa eleştirir annenizde kötü birşey dememiş aslında biraz daha neşeli hayat dolu dışa dönük ol kıpır kıpır ol istiyor bakın sizde diyorsunuz hiç erkek arladaşım olmadı diye biraz kendinizi değiştirmeye çalışın bu kadar kafaya takacak birşey yok

Annem ben 40 gunlukken beni sutten kesmek zorunda kalmis, cunku ciddi ameliyatlik bir fitik gecirmis, bana bakan halamlar beni her gun hastaneye goturuyorlarmis, ben ateslenip hastalaninca da goturememisler, bu sebeple emzirememis beni.

Doktor oldugu ve emzirmenin onemini bildiginden cok uzulmus bunun icin, cok kafaya takmis.

3-4 sene once bunu anlatiyordu boyle gene "ah bilsen ne uzuldum, ne agladim" modunda. Dedim anne gayet saglikliyim soylemesi ayip bak yani super bi insana donustum sorunum yok asiri da zekiyim bisey olmamis yani sorun ne.

Boyle bana bir garibana, bir deliye, bir yarali yavru kopege bakar gibi uzuuuun uzuuuun bakti ve inanilmaz icten bir sekilde sunu dedi:

OBEZITE PROBLEMIN VE PSIKOLOJIK SORUNLARIN BUNDAN OLABILIR DIYE DUSUNUYORUM.

Bir keresinde de aksam yemegi yemisiz, annem aldigim her lokmaya gozunu dikip bakiyor uzun uzun. Onaylamaz bir sekilde ic cekiyor sonunda "Yeter en buyuk kk yeter, yeme artik" dedi. Ben de iyi dedim yerimden kalktim, mutfaga gidiyorum bisey almaya, babama sey diyor: "Cemil baksana k.cina micina kamyon gibi oldu artik napiim birinin bisey demesi lazim artik kac tabak yedi".

Bir gun babamla 31 yasinda olmama ragmen hala evlenememi konusuyoruz. Babam dedi ki "eh kizim sen herkesi begenmezsin egitim kariyer bakimindan sana denk erkek bulmak zor. Ha yok mu oyle erkek? Var tabi, ama onlar da sana bakmaz. Daha gencini, guzelini ararlar, isin zor."

Baska bir gun annemle babama LGBT bir genc olmanin bu toplumda ne kadar zor oldugundan bahsediyorum. Dedim ki: "Ya dusunsenize o genclerin ne cektigini hayatlari boyunca. Seni en cok onaylamasi, sevmesi, destek olmasi gereken kisiler, ailen, seni onaylamiyor, varolusunu onaylamiyor, dusunsenize, ne temel bir eksiklik!" filan. Babam bana baktiii, baktiii, sey dedi: "Peki sen homoseksuel degilsin de bizim seni cok onayladigimizi mi saniyorsun?" Ailemin beni, toplum normlarina gayet uyan bir kiz evlat olmama ragmen, pek de begenmedigini iste o zaman anladim... :KK43:

O yuzden konu sahibi, sana ne yazsam teselli olarak bilemedim. "Boyle toksik insanlari hayatindan cikar!!!" derdim de kelin merhemi olsa basina surermis. :KK70: En iyisi cok da takmamak. Ailemiz bizim hep en iyi olmamizi istiyor, bu sekilde ebeveynlik anksiyeteleriyle basa cikiyorlar, hep eksik gedik bularak. O yuzden he de gec, ha hakli buluyorsan da azicik dikkate al, o yonlerini torpule.

Seni mutlu edecek şey bir erkeğin beğenisini almak mı? Beğenmezlerse beğenmesinler.

Annemle muhabbet ederken durduk yere bana “bence sen çok sıkıcısın erkek olsam asla senin gibi biriyle birlikte olmak istemem.” dedi.
Bu olay 1 ay önce yaşandı ki yaşanmasını takiben hemen gözlerim doldu benim, çünkü zaten şu yaşa kadar hiç erkek arkadaşım olmadığını ve bu konularda üzüldüğümü biliyor. 1 ay geçmesine rağmen içime öyle oturmuş ki o kırıklığı atamıyorum. Neden öyle dedin diye sorduğumda yaşama enerjim yokmuş da nasıl genç kızmışım bi şeyler bi şeyler. Evet yapı gereği soğuğum, ama sevdiğim insanların arasında gayet sıcakkanlı neşeliyim.. ayrıca bu benim karakterim nasıl değiştirebilirim ki bunu? Ben de isterdim cilveli edalı nepneşeli bi kız olmak.
kızlar kalbim çok kırıldı bazen aklıma geliyor kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum.
Bi insan evladına neden bunu der. Sonradan üzüldüğümü görünce özür diledi ama ne fayda.
Bakış açımı ve yapımı değiştirmem mümkün mü siZce?
ben annemle teyzemin telefonla konuşmasına kulak misafiri olmuştum, benim hakkımda teyzeme "aman yok be abla evlenemez o kim evlenir onunla ,(teyzem burda beni savunuyo), e çirkin abla görmüyo musun yani öyle zengin de değiliz biri istesin" dediğini duydum.beni zaten sevmez oğluna aşıktır bunu kabullendim senelerdir bilindik anne kavramı benim için geçerli değil , bari hakaret etme.

Back
X