• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Erkek olsam seni istemem”

Annem ben 40 gunlukken beni sutten kesmek zorunda kalmis, cunku ciddi ameliyatlik bir fitik gecirmis, bana bakan halamlar beni her gun hastaneye goturuyorlarmis, ben ateslenip hastalaninca da goturememisler, bu sebeple emzirememis beni.

Doktor oldugu ve emzirmenin onemini bildiginden cok uzulmus bunun icin, cok kafaya takmis.

3-4 sene once bunu anlatiyordu boyle gene "ah bilsen ne uzuldum, ne agladim" modunda. Dedim anne gayet saglikliyim soylemesi ayip bak yani super bi insana donustum sorunum yok asiri da zekiyim bisey olmamis yani sorun ne.

Boyle bana bir garibana, bir deliye, bir yarali yavru kopege bakar gibi uzuuuun uzuuuun bakti ve inanilmaz icten bir sekilde sunu dedi:

OBEZITE PROBLEMIN VE PSIKOLOJIK SORUNLARIN BUNDAN OLABILIR DIYE DUSUNUYORUM.

Bir keresinde de aksam yemegi yemisiz, annem aldigim her lokmaya gozunu dikip bakiyor uzun uzun. Onaylamaz bir sekilde ic cekiyor sonunda "Yeter en buyuk kk yeter, yeme artik" dedi. Ben de iyi dedim yerimden kalktim, mutfaga gidiyorum bisey almaya, babama sey diyor: "Cemil baksana k.cina micina kamyon gibi oldu artik napiim birinin bisey demesi lazim artik kac tabak yedi".

Bir gun babamla 31 yasinda olmama ragmen hala evlenememi konusuyoruz. Babam dedi ki "eh kizim sen herkesi begenmezsin egitim kariyer bakimindan sana denk erkek bulmak zor. Ha yok mu oyle erkek? Var tabi, ama onlar da sana bakmaz. Daha gencini, guzelini ararlar, isin zor."

Baska bir gun annemle babama LGBT bir genc olmanin bu toplumda ne kadar zor oldugundan bahsediyorum. Dedim ki: "Ya dusunsenize o genclerin ne cektigini hayatlari boyunca. Seni en cok onaylamasi, sevmesi, destek olmasi gereken kisiler, ailen, seni onaylamiyor, varolusunu onaylamiyor, dusunsenize, ne temel bir eksiklik!" filan. Babam bana baktiii, baktiii, sey dedi: "Peki sen homoseksuel degilsin de bizim seni cok onayladigimizi mi saniyorsun?" Ailemin beni, toplum normlarina gayet uyan bir kiz evlat olmama ragmen, pek de begenmedigini iste o zaman anladim... :KK43:

O yuzden konu sahibi, sana ne yazsam teselli olarak bilemedim. "Boyle toksik insanlari hayatindan cikar!!!" derdim de kelin merhemi olsa basina surermis. :KK70: En iyisi cok da takmamak. Ailemiz bizim hep en iyi olmamizi istiyor, bu sekilde ebeveynlik anksiyeteleriyle basa cikiyorlar, hep eksik gedik bularak. O yuzden he de gec, ha hakli buluyorsan da azicik dikkate al, o yonlerini torpule.

Ay senin hikayene hem üzüldüm seni kırdıkları ve bunu devam ettirdikleri için hemde sana azıcık üzüldüm cevap veremediğin için . Tatlım güzelim anneye babaya saygısızlık yapmadan da çok güzel laf söylenir.
Bkz; Anne and Baba sana birşey mi söyledi hemen cevap Eman anne/baba genler sağlam değil hayata bir sıfır yenik başladım ne bekliyorsunuz deyip gülün ki sonra yaş kaç olursa olsun kaçınılmaz terlikle arkadaş olmak zorunda kalmayasınız

aslında annenizin söylediği doğru ama seçtiği kelimeler yanlış. onu da çok yargılayamadım çünkü o nesil böyle öğrenmiş birşeyleri.
ayrıca özür dilemiş. amacı sizi gaza getirmektir.
insan değişmez ama dönüşür. emin olun sadece karşı cins değil aynı cins bile çevresindeki o daha soğuk duran kişiyi hayatına katmak istemiyor. o kadar zor ki zaten yaşamlarımız, bir de başkasının asık suratlı soğuk duruşu iyice yük gibi geliyor.
gülümseyen ve neşeli insanları dahil etmek istiyoruz ve onlara yakın oluyoruz.

erkek arkadaşımda geçenlerde bir dönem baya suratsızdı, evde onu anlamıyorlar diye annesine söylenmiş. annesi de "ayçiçek nasıl güneşe dönerse insan da yüzü gülene döner" demiş.

mevzu bu.

annenizin lafına takılmaktansa daha neşeli biri olmak için çabalayın derim.

Ay senin hikayene hem üzüldüm seni kırdıkları ve bunu devam ettirdikleri için hemde sana azıcık üzüldüm cevap veremediğin için . Tatlım güzelim anneye babaya saygısızlık yapmadan da çok güzel laf söylenir.
Bkz; Anne and Baba sana birşey mi söyledi hemen cevap Eman anne/baba genler sağlam değil hayata bir sıfır yenik başladım ne bekliyorsunuz deyip gülün ki sonra yaş kaç olursa olsun kaçınılmaz terlikle arkadaş olmak zorunda kalmayasınız

Ya cok kirilmadim o zaman cunku bunu yaptiklari zamanlar 98 kiloydum (simdi 80, hala veriyorum). Asiri bakimsizdim, kendimi dagitmistim, depresyondaydim, onlar da uzulup endiselendikleri icin boyle diyorlardi. Normalde bu kadar kotu diiller. Biraz esprituel sekilde anlatmaya calistim aslinda.

Annem bana öyle dese "beni sen yetiştirmedin mi? Bir düşün bakalım bu kızın neden hayat enerjisi yok?" diye geri atarım. Sanki dünyada tek hedef kendini bir erkeğe begendirmek.. Tövbe estağfurullah

Bana da annem neler neler derdi

Hiç alınmıyorum

Umrumda da değil açıkçası ne düşündüğü

Seni de seven sevecek günün birinde merak etme :)

Yanlış gaz vermiş annenin dediğine üzülmek yerine biraz çabala sende

Ben de yapı olarak soğuk bir insanım.Hatta eski sevgilim benimle tanışmak istediğini ama terslerim diye korktuğunu söylemiş yakın arkadaşlarıma onlar olaya el koyup bizi tanıştırmıştı:KK48:Kendisi çok neşeli ve konuşkan biriydi bense sessiz ve soğuk ama hiç sorun yapmazdı bunu.O Yurtdışına taşındığı ben gitmek istemediğim için ayrıldık.Yani bunları anlatmamın sebebi farklı karakterdeki insanlarda birbirini dengeleyebilir anneniz yanlış düşünüyor kafaya takmayın.

Yorumlarda annelerden bahsedilmiş anneme ilişkilerimden hiç bahsetmem bir gün bana sen evlenemezsin zaten hiç sevgilin de olmamıştır kesin demişti dudak bükerek gülüp geçtim sizde öyle yapın bence :)

Sen annenin söylediğini takma,benim annemde senin gibi bir kız olmam için söylenir dururdu,sessiz ,sakin vs ... Ama olamadım ,olmak için uğraşmadım, tek tip insan olur mu mümkün değil...

Annem ben 40 gunlukken beni sutten kesmek zorunda kalmis, cunku ciddi ameliyatlik bir fitik gecirmis, bana bakan halamlar beni her gun hastaneye goturuyorlarmis, ben ateslenip hastalaninca da goturememisler, bu sebeple emzirememis beni.

Doktor oldugu ve emzirmenin onemini bildiginden cok uzulmus bunun icin, cok kafaya takmis.

3-4 sene once bunu anlatiyordu boyle gene "ah bilsen ne uzuldum, ne agladim" modunda. Dedim anne gayet saglikliyim soylemesi ayip bak yani super bi insana donustum sorunum yok asiri da zekiyim bisey olmamis yani sorun ne.

Boyle bana bir garibana, bir deliye, bir yarali yavru kopege bakar gibi uzuuuun uzuuuun bakti ve inanilmaz icten bir sekilde sunu dedi:

OBEZITE PROBLEMIN VE PSIKOLOJIK SORUNLARIN BUNDAN OLABILIR DIYE DUSUNUYORUM.

Bir keresinde de aksam yemegi yemisiz, annem aldigim her lokmaya gozunu dikip bakiyor uzun uzun. Onaylamaz bir sekilde ic cekiyor sonunda "Yeter en buyuk kk yeter, yeme artik" dedi. Ben de iyi dedim yerimden kalktim, mutfaga gidiyorum bisey almaya, babama sey diyor: "Cemil baksana k.cina micina kamyon gibi oldu artik napiim birinin bisey demesi lazim artik kac tabak yedi".

Bir gun babamla 31 yasinda olmama ragmen hala evlenememi konusuyoruz. Babam dedi ki "eh kizim sen herkesi begenmezsin egitim kariyer bakimindan sana denk erkek bulmak zor. Ha yok mu oyle erkek? Var tabi, ama onlar da sana bakmaz. Daha gencini, guzelini ararlar, isin zor."

Baska bir gun annemle babama LGBT bir genc olmanin bu toplumda ne kadar zor oldugundan bahsediyorum. Dedim ki: "Ya dusunsenize o genclerin ne cektigini hayatlari boyunca. Seni en cok onaylamasi, sevmesi, destek olmasi gereken kisiler, ailen, seni onaylamiyor, varolusunu onaylamiyor, dusunsenize, ne temel bir eksiklik!" filan. Babam bana baktiii, baktiii, sey dedi: "Peki sen homoseksuel degilsin de bizim seni cok onayladigimizi mi saniyorsun?" Ailemin beni, toplum normlarina gayet uyan bir kiz evlat olmama ragmen, pek de begenmedigini iste o zaman anladim... :KK43:

O yuzden konu sahibi, sana ne yazsam teselli olarak bilemedim. "Boyle toksik insanlari hayatindan cikar!!!" derdim de kelin merhemi olsa basina surermis. :KK70: En iyisi cok da takmamak. Ailemiz bizim hep en iyi olmamizi istiyor, bu sekilde ebeveynlik anksiyeteleriyle basa cikiyorlar, hep eksik gedik bularak. O yuzden he de gec, ha hakli buluyorsan da azicik dikkate al, o yonlerini torpule.
Benim kızım beni emmedi ne yaptıysam bebekken tabi bende çok üzüldüm o ise tersine hiç iştahı yok çok zayıf kemiklerini görünüyor çok duygusal ve hasas bir kız,
Bu anne sütü ile alakalı konu değil daha çok annenin tavırlarıyl alakalı, çocukken sana verilen sevgi ve alakayla ilgili bence:kahve:

Annemle muhabbet ederken durduk yere bana “bence sen çok sıkıcısın erkek olsam asla senin gibi biriyle birlikte olmak istemem.” dedi.
Bu olay 1 ay önce yaşandı ki yaşanmasını takiben hemen gözlerim doldu benim, çünkü zaten şu yaşa kadar hiç erkek arkadaşım olmadığını ve bu konularda üzüldüğümü biliyor. 1 ay geçmesine rağmen içime öyle oturmuş ki o kırıklığı atamıyorum. Neden öyle dedin diye sorduğumda yaşama enerjim yokmuş da nasıl genç kızmışım bi şeyler bi şeyler. Evet yapı gereği soğuğum, ama sevdiğim insanların arasında gayet sıcakkanlı neşeliyim.. ayrıca bu benim karakterim nasıl değiştirebilirim ki bunu? Ben de isterdim cilveli edalı nepneşeli bi kız olmak.
kızlar kalbim çok kırıldı bazen aklıma geliyor kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum.
Bi insan evladına neden bunu der. Sonradan üzüldüğümü görünce özür diledi ama ne fayda.
Bakış açımı ve yapımı değiştirmem mümkün mü siZce?
Anne olarak şunu söylüyorum kız evladımda var isterse dünyanın en sıkıcı en soguk en cekilmez kızı olsun benim gözümde dünya güzelidir her açıdan

Benim annem bırak benim sessiz sakin oluşumu bir yeri güzel silmeyince bile ben seninle evli olsam kızarım burası niye böyle derim derdi ve türevelerini . Hiç takma olduģun gibi davran . Zaten sen istediģin zaman o elektrik sana ister istemez gelecek . Daha geçen gün evi temizlemeye iki kişi gelecek ben yapamıyorum dedim . Hemen orda insanları kandırırlar temizledim diye uyanik olmak lazım gibi bir laf etti ondan sonra benim icime korku girdi ve sonra dedimki bebim annem zaten hep böyle yaparak ben daha çok çekildim herşeyden en güzeli içinden geleni yapmak ve korkmamak kendine güvenmek dedim 😎

Annemin bana söylediklerini söylesem oturur ağlarsın:) anneler de bazen biraz şeydir

Annelerin prototipi hep aynı ama merak etme erkekler o prototipi degil senin gibileri beğeniyor. Her anne kızının neşeli canlı olmasını ister bu muhabbet çoğu anne-kız arasında geçmiştir. Sen bu konuda hassas olduğun için takilmissin. Bu lafta bu kadar kırılacak birşey yok. Unut gitsin.

Burdaki konulari gorunce sasiriyorum annem bana neler derdi bekarken hic takmazdim.bunlari iyi niyetle soyledigini dusunurdum ki oyle bence.annem hep der insan bu dunyada sadece evlatlarinin onlardan daha iyi yerlerde olmasini ister.

Benimde 15 yasinda yegenim var surekli surati asık gibi duruyor.bende ona diyorum sanki kocani topraga gomup cenazesi bitmeden gelmis gibisin;) egr surekli mutsuz gorunuyosaniz annenizde sizi gaza getirmek icin soylemistir

Reiiissss o senin annen kötü niyetle dememiştir bazen anneler çocuklarına bu şekilde yaklaşır ki kendini düzeltsin . O yüzden hiç üzülme kimse için kendini değiştirmk zorunda değilsin . ki zaten değiştiremezsin de ..

Bi anlık söylemiştir. Sonra özür dilemiş takmayın bu kadar. Benim annem de yıllar önce bana ne kadar tembelsin hiç bsy yapmıyorsun senin yaşındakiler neler yapıyor evlendi evi çekip çeviriyor diye söylenir dururdu. Bazen iyiliğimiz içn öyle konusabiliyorlar
He sonra evlendim gayette işimi yapabiliyorum vs.

Back
X