Erkek sizce neden aldatir?

Linç yemek istemiyorum ama bana evlilik kurumu çok saçma geliyor. Aşk dediğin şey insan doğası gereği max 3 yılda bitiyor. 3 yıldan sonra kalırsa sevgi saygı kalıyor o da yatak odasını aktif tutmak için yetmiyor işte heyecan tutku başka bir şey. Zaten ülkemizde düğün masrafıydı kaynanasıydı gelinin kaprisiydi şunun bunun lafıydı derken sevgi saygı da azalıyor. Tek erkek içinde değil kadın içinde böyle ama işte insanlar yalnız kalmamak için herkes evleniyor diye evleniyor bir ömür boyu zincirle bağlı tutkusuz bir hayat. Sevgiliyken aldatıyorsa da böyle demek ki heyecan bitmiş gözler başka yerlere kaymış ilişki miadını doldurmuş size saygısı da yokmuş saygı olsa ayrılır ne yapacaksa o zaman yapardı. Olayın güzellikle ilgisi de yok dünyanın en güzel kadınıyla en yakışıklı erkeğiyle beraber de olunsa o heyecan bitiyor insanın gözü alışıyor bir kere. İlişkinin altı doluysa taraflar zihnen ve bedenen çok uyumluysa belki o sıkılma olayı gerçekleşmeyebilir..

Ne kadının ilgisizliğiyle, ne kadının bakımsızlığıyla, ne duygusal bir boşluk vs. alakası yok cevabı sadece ve sadece karaktersizlik ve kendine başka kadınları da hak görme. Dizilerde bile erkek hep aldatıyor. Elinin kiri çünkü. Ama kadın aldatsa namussuz. YOK YAAA!!!

Arsızsa aldatır!

Bilinçaltındaki değersizlik duygusunu yenmek içindir.
Eğer sürekli eleştirildiği ve kendi olarak sevilip kabul görmediği bir ailede büyüdü ise ciddi miktarda değersizlik duygusu olur.
Bunu da kadınlarla kapatır.Annesi onu sevmedi ise annesine benzeyen her kadından çocuklukta alamadığı ilgiyi almaya çalışır.
Tabi ki her değersizlik duygusu yaşayan bunu yapmaz.Çoğu kişi eksikliğinin farkındadır.Bunu çözmeye çalışır.

Aldatanlar çözmek istemeyenlerdir.

Namussuz olduğu için aldatır. Namus sadece kadınlara özgü bir şey değil benim gözümde..

Tek eşlilik konusuna bilimsel olarak güzel bir açıklama yapılmış burada.

Bizler biyolojimiz dışında yaşadığımız kültürle de şekilleniyoruz.
-Özellikle- bu toplumda neden erkeklerin daha çok aldattığı belli. Çünkü kaybedecekleri şeyler hep daha az ve kültürel olarak erkeklikleri kutsanarak büyüyorlar.
Çoğu kendini daha zeki sanıyor ve asla yakalanmayacaklarını düşünüyorlar. Yakalandıklarında da bir kadın kadar ayıplanmıyorlar.

Ama tek eşlilik çok eşlilik meselesinden bağımsız olarak bakarsak aldatmak karakter meselesidir ve karaktersizliktir.
Sadakat sözü verdiğin insana yalan söylemenin, arkasından iş çevirmenin hiçbir toplumda hoş karşılandığını sanmıyorum.

Yani olaya cinsellik açısından bakmak meseleyi çok hafifletiyor bence.
Aldatmak biriyle birlikte olmanın çok ötesinde bir şey ve affı olmaması gerekir.

Söylediklerinizde haklısınız.
Ama cinsel açlığın ülkesi burası.
Bu sebeple de çoğu cinsel anlamda ihanet ederken akşam hicbirsey olmamış gibi evine gidip aşkım,hayatım riyakarlığı yapıyor.
Duygusal boşluktan olanı da vardır illaki.
Ama neresinden tutarsanız tutun tartışmasız çirkin ve yanlış bir eylem..

Son düzenleme:
Benim duymak istediğim cevap derken? :)

Biz bunu masayla dinazorla çakmakla anlattık ama
Neyse bence aşık olmadığından gerçek aşk ve uyumda sanki gözü görmez gibi. Bir de kaybetme korkusu taşımak lazım. Karşıdakine mecbur olmak değil tercihi olmak lazım.
Eşimin ailesi süper bu konuda. Babası hala eşine nasıl aşık. Laf söyletmez. Gelir gider öper. Annesi de darlanır hiç sevmez öpülmeyi. İzlemek bile hoşuma gidiyor.
50 senelik evlilik ama sıkılma değil birbirinin eli ayağı gibiler.

Öncelikle başlığınız yanlış.
Erkek/kadın neden aldatır değil, insan neden aldatır şeklinde olmalı. Bu arada insan dediysem lafın gelişi, yoksa aldatanları insan olarak dahi görmüyorum. Bir birey düşebileceği en leş çukura düşmüş ise o artık insanlığındanda vazgeçmiştir.
Ve boşuna temelinde ne var diyede aramayın. Zira bunun bir temeli yok. Bunun için bir temel aramanız dalgalı okyanusta taş sektirmeye çalışmaya benzerki bu beyhudedir, abesle iştigaldir.
Aldatan karaktersizdir. Başka bir şey yok.
Karım/kocam ilgisiz, kocam tembel, karım şişman çirkin, ben boşluktaydım vırt zırt vs vs bunlar hikaye... Bir melekle yada bir şeytanla evli-nişanlı-sevgili olabilirsin ama aldatmak senin şahsiyetinle alakalıdır.

Herkes erkeklere yüklenmiş kimse kimseyi kandirmasin bunun erkeği kadını yok her insan aldatabilir kızlar lütfen biraz mantikli düşünün. Genelleme yapmak yanlış bu konuda

Bunu kafama bile takmam.. banane kendisi bilir.. erkekler den tiksiniyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…