Erkek tarafına bir şeyler aldırmak

içim daraldı aynı şeyleri duydum haftalar boyunca çünkü, sadece ikimiz işin başında konuşurken "kızım, gelinlerine ne yakıştırıyorlarsa onu takarlar, ne sana ne bize eksik veya fazla demek düşmez." diyen annem, düğüne günler kala bir türlü çeneleri kapanmayan, teyze, komşu, yenge, yakın çirkef akrabalarla birlikte üstüme geliyorlardı her dakka, oğlan tarafı ne yapacak, ne takıcaklar, git sor kaynanan kaç bilezik alıcak?, biz kız eviyiz, şunu almadılar mı? neden hala almadılar?, paraları yok mu?, ne kadar paraları var?, deliriyordum artık!!! karışmadıkları bir halt kalmadı. ki ben de övemiyordum kaynana ve kayınpederi, en ufak iyi bir şey söylesem, bu sefer de sen şimdiden ezik olmuşsun, kaynananı şimdiden eziceksin ki kıymetli olacaksın diye güya yol gösteriyorlardı.

En pişman olduğum şey, artık laflara dayanamayacak duruma geldiğimden, konuşmam, tartışmam, bağırıp çağırmam, kavga etmem fayda etmediğinden nişanlıma istemeye istemeye set aldırmam oldu. Düğünden satmak istedim, yarısı bile etmez dedi aldığımız yer. Bir daha yüzüne bile bakmak istemedim.

Cevaba gelirsek, işin içinden çıkmanın bir çaresi yok, anne ne olursa olsun kendi bildiğini okuyor, ya erkek tarafı ellerinden geleni yapıyorlar demenin hiç bir faydası yok hele ki destekleyeni de varsa. Düğün gecesine kadar bu laflar devam ediyor, sonra da bıçakla kesilmiş gibi bitiyor, en baştan olması gerektiği gibi annen senin sadece mutluğununu isteyen haline geri dönüyor :) Bu benim yaşadıklarımdan dolayı olan öngörüm tabii, umarım siz annenizi sadece konuşarak daha ılımlı bir şekilde zaten karşı tarafın beklentilerinizi yeterince karşıladığına ikna edersiniz

Nişanlına söyle adetleri konuşalım diye, anneside gelsin oturup konuşun. Bu ikinizin halledeceği birşey değil. Daha önce önünde evlenmemiş birisi olabilir, anneside ne gerek var gibi konuşup almak istemiyorsa sizin dile getirmeniz gereksiz istek imajını uyandırabilir. Ben bizzat yaşadım. Maddi durumları olabilir, olmayabilir. Sonuçta annesi harcamasa bile nişanlınız harcamak zorunda. Evi tek başınıza kuracak değilsiniz ya. Davet edin, adetlerimizi konuşalım diyin. Daha şimdiden cimrilik yapıyorlar resmen. Bazı insanlar var böyle, para harcamayalım 2 halı 1 koltuk takımı evlendirelim gitsin modunda. Lafı siz açarsanız nişanlınızla daha çok kavga edersiniz. Sanki egonuzu tatmin etmek istiyormuş gibi düşünebilir sizi.

Annen çok haklı. Önemli olan yatak yorgan değil, bu yüzden neden kavga çıkıyor neden ortam geriliyor. Sizde zaten dünyaları isteyecek değilsiniz. Benim mesela, bohça olayım olmadı. Burdan hep bakardım insanların hazırladıklarına, süslü püslü hediye paketleri, tüllü bohçalar vs... Hep kavga ettik, sonunda nişanlımla çıktık (şimdi eşim oluyor), ne istersem aldı. Mağazada konulan karton çantalarla eve getirdim. Sonra yaşayacağımız eve götürdük. Geçenlerde bir yakınımız kız istemeye gidecekti, bohça sandık hazırlamışlar, bizide davet etti gittik gördük. Aldıkları benimkilerin belkide onda biri, ama öyle güzel süslemişler öyle güzel sandık almışlar ki (sandık desen sanki kaç para ) eşim çok bozuldu. Eve gelince çok üzüldüğünü söyledi, zamanında az dil dökmedim kavga çıkartıp durdun al işte kaç paralık sandık insanın içinde kalınca kalıyor şu saatten sonra altın işlemeli sandık alsan gözümde değer yok ama lafımı dinleseydin bunlar olmazdı dedim. (eşimin aileside daha önce kız evlendirmiş ve gelin almış, adetleri falan gayet iyi biliyorlar ama bilmeze yatıyorlar, diğer oğullarına aldıkları kızın ailesi tek tek ne istiyorlarsa söylemişler, paşa paşa almışlar, isteseydiniz sizede alırdık dediler, şok oldum) Herkes aynı kültürde değil, eşimin ailesi çok görgüsüz ve kültürsüz, zaten görüşmüyorumda, eşimde şikayetçi değil bu durumdan. Ama demem o ki, en güzel zamanlarını tek başına omuzlanma, annen o senin. Kız evlendiriyor, çağır damat tarafını dile getirsin istediklerini, ki çok zorada koşacağını sanmıyorum.

biz de böyle yaptık. ikimiz de çalışıyorduk. ailelerimiz eşyalarımızı ev dizilirken gördü. imkanınız varsa ikiniz yapın. aileler yapacaksa bilemiyorum. her şekilde huzursuzluk çıkıyor o işte.

E o da onların adetiymiş.Demek aile yadigarı takıyorlar.Filmlerde filan görünce ayıla bayıla izliyoruz,gerçekte olunca ıyy eski şey taktı oluyor.
Yastık yorgana takılmayın.Yatak odası genellikle kız tarafına ait zaten.Yastığı yorganı almamış kim bilecek,kim dert edecek annenden başka ?
Bence sen biraz anneni frenlesen daha iyi olur.

onların geleneği sözde de bizim geleneklerimiz yazılı mı,:44:

Canım cok sagol yorumun için. Bende yaşanmış bir örnekten birşeyler duymak istiyordum. Sanırım bizimde öyle olacak. Bende allahtan sadece annem var bunu söyleyen arada ananemde bişiler diyor ama genelde hazırlıklarıma karşı ilgisiz. Annem biraz yalnız kaldı bu işte ondan da stres sadece onun üstünde. İki kişi koşturuyoruz diyor herşeye. Yetişmiycek telaşı da var. Aileler arasında önceden olan tartışmalarda tabi annemde önyargıya sebep oluyor. Kendi yaşantısından örnekler veriyor. Genelleme yapıyor. Yaşayan bilir bu durumları. İşin ilginç yanı hep derdim ki ailelerimiz birbirine cok benziyor iyi anlasacaklarına eminim. :) :)

Canım aynı durum bizim ailelerde de vardı. Her 2 ailenin de ilk çocuklarıyız, ilk bizlerle düğün yapma tecrübesi edinecekler ve inanılmaz karışık bi durum.
Her kafadan ayrı ses çıkıyo, adet şöyledir yok böyledir diyen onca kişi var ki. Ve hep arada kalan ben oluyodum.
Neyse ki orta yolu buldum. Biraz ailemi biraz nişanlımın tarafını idare edebildim çok şükür.
Bizde de 2 ailenin çok bi iletişimi yoktur. Hepimiz yoğun tempoda çalışan insanlarız çünkü, bi de açıkçası kültürler de farklı ama olsun...
Ben izin günümüzde bi kahvaltı organize ettim geçen aylarda. Çünkü annemler haklı olarak beynimi yiyolardı erkek tarafıyla oturup düğünün detaylarını artık konuşmamız gerekiyo diye. Neyse geldi kayınvalideciğimle nişanlım. Annemler,teyzemler de toplaştılar hem sohbet muhabbet, hem de konuşulması gereken herşey çok şükür çıktı o gün aradan. Hem de bayan bayana görüşünce eskiye nazaran daha da kaynaşmış oldular.
Sana tavsiyem, ramazandan sonra sende böyle bişey yapabilirsin. Ben fazlasıyla etkisini gördüm, şükür Rabbime

Benim annemde ilk başlarda oyleydi kuzenimin kayivalidesi ona pike takimi yaptirmis 4 tane yastik vermis yok yorgan vermis bakalim senin kaynanan verecekmi falan diyip basimi sisiriyordu. Ya belki de yapacaklar nerden biliyorsun dedigimde de ben hep onlari koruyor oluyordum neyse ki aştı bunları ilk nisanlandigimiz da nisanlimdan ve ailesinden oyle kolay bahsedemezdim onlara gideceğim zaman zar zor soylerdim simdi 6 ayı geride biraktik hem biz rahatiz hem annem:))

Evet cnm öyle birşey olabilir o da ancak yazlıkta denk gelirsek çünkü iki aile de farklı şehirlerde oturuyor. Hatta annem Yemek vermeyi düşünüyor belki orda bu konular açılabilir. Birde alakasız olacak ama biz kız tarafı olarak yatak odası ve mutfak yapalım dedik. Buna perde ve halı da dahil mi birde onu sorabilir miyim??

tatlım hepsi olur gider. .
Canını sıkma..

Peki sen ne dedin de anneni ikna ettin yani nasıl konuştun. Ya da kayınvaliden sana da aldı böylece annen ikna mı oldu?

Yatak yorgan niye alınıyor ki kaynana içinden gelirse alır verir gelmezse almaz şart değil ki

Sanırım perde dahildi ama halı değil.
Gerçi benim perdelerimi kayınbabam aldı ama o da tanıdığı perdeci vardı o vesileyle. Halılar da Allah'a emanet :) Şuan evimde hala halım yok. Ama erkek tarafı alıcak onu da bizde.

bence oturup konuşulsun yani söylemen lazım söylememen yüzünden bütün masrafı siz ödeyeceksiniz diye bişey yok evlilik dayanışma üzerinedir zaten, inanç, adet şekli olarakta yine oturulup konuşulunur bence

canım ben içanadolu gelınıyım ve iç anadoluluyum
burada counlukla soyle oluyor
salon ve oturma odası, halı perdeleriyle birlikte ve buzdolabı erkek tarafının
yatak odası, mutfak banyo kız tarafının
ara korıdor halılarını da bırlıkte aldık

nişanlının kaçacagı bır durum yok, herkes esıt elını tasın altına koyacak

Vlaa tatlim ben evleneli birbucuk ay oldu biz hic oturup şunu alin bunu alin demedik. Ben ne alabiliorsam aldim kalanlarida kvm aldi. Ama ben de onlara hic siz sunu alcaniz yastigimi alin yorgani alin demedim. Yeri geldi onlarin alcagi seyi ben aldim yeri geldi benm alcagimi onlar aldi. Evin kuruluor ufak hesaplar yapma gücün neye yetiorsa ondan o kadarlik al nisanlininda gucu neye yetiorsa ondan o kadarlik aldik. Esya yüzünden tartisip kocanla simdiden aranizza soukluk sokma. On yillik falan deme ole bi sour ki aklin almaz...

Ya kızlar bizde de sadece bir kere oturulup konuşuldu. Gerisi ben ile nişanlım arasında konuşuluyor. Ama ister istemez gerginlikler yaşanıyor. para sıkıntısı şu bu derken karşılıklı Yıpranıyoruz. Neyse yine de öyle böyle kurulacak yuva yapılacak düğün artık herşey bitince bir ohh çekicem sanırım Tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim :) biraz olsun rahatlıyorum.

Peki sen ne dedin de anneni ikna ettin yani nasıl konuştun. Ya da kayınvaliden sana da aldı böylece annen ikna mı oldu?

Yok canim yani kv pike takimi falan almadi sadece havlu patik falan veriyor bazen :)) annem kendiliğinden duzeldi nisanlimin durumu iyi cok sukur eksiginiz oldukca alirsiniz madem demeye basladi sonucta benim annem nisanlim icin neyse onun annesi de benim icin o hersey ne kadar guzel olursa olsun muhakkak birseylerden memnun olmayanlar çıkıyor. Yine kala kala iki anne baba ve eşinizle siz kalıyorsunuz. Benim annem elle dugune bayrama gidilir biz isimize bakalim dedi ve atlattik cok sukur:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…