Erkek tarafına bir şeyler aldırmak

Ne münasebet ya, erkek tarafı tabi yapacaklar ne demek. İyi valla, annen kız veriyorsa onlar da oğlan veriyor. Ben Evlenirken benim annem hiç böyle laflar etmedi. Bırakın şu zihniyeti artık. Kız oğlan ne fark eder. Evlat evlattır.

N
Olması gereken budur zaten. Ben de Evlenirken o şunu almalı bu şunu almalı demedik. Sorunsuz geçti herşey.

Ya dedim ya annemin takacağı durumlar değil aslında zaten nişanlımla konuştum ne istiyorsan alırız dedi sen mutlu ol yeter dedi.. Bu da bana yetti.. Bence annemin de sinirleri bozuk ondan bazen böyle durumlar cıkıyor.

Sorum biraz alakasız olacak ama ikimiz de çalışmıyoruz demişsiniz. Düğün ne zaman ve o zamana kadar iş konusu hallolacak mı? Adetlere anneniz fazla takılmış ama daha halı perde sizin adetlerde kim tarafından alınır belli değil sanki. Adetlere bu kadar bağımlı ise anneniz sizin kendi şehrinizin de bildiğiniz bir adeti olması gerekmez mi? Bir de yanlış mı anladım acaba, düğünün tamamını erkek tarafı yapıyor değil mi? Ve de eşyaları da onlar alacak.

sakın ha ben onu bilmem bunu bilmem yalanlarına inanma
30 sene olmuş nasıl bilmez?
benım kv de bilmiyorum falan diyordu. ama hepsi yalanmıs
ben açık açık söyledim. Sonucta genç kızız bizimde isteklerimiz olacak
Bedavaya kız almaya ne merkalı olmuş millet ya...

Boşver canım takma kafanı bizde suanda bu durumdayız hatta daha kötü durumdayız erkek tarafı hiçbişey yapmıyor sormuyor bile en son konuşmaya geldiklerinde evlencek kişi hasırda da oturur dediler yani ben cok sey istiyomuşum.Bizim kendi ödiyecegimiz mobilyaya bile karıştılar.sonuçta biz ödiceksek istedigimiz yerden alırız ama yok onların istedigi yerden alcakmışız.Tabi dinlemedik çektik kredi istegimiz yerden kafamıza göre alıyoruz.İşte hayat daha bizden borç bile aldılar İnsanlık görsünler başka bişey demiyorum...

Ya işin en dogrusu iki aileyi de karıştırmadan gidip almakmış herşeyi. Ama maalesef türkiye de işler böyle yürümüyor. Ben de de hatalar var annemi cok soktum bu işe. Herşeyde fikrini aldım falan. Öyle olunca fikir ayrılıkları oldu. Ama düğünden sonra herşey bitecek ve bir Oh çekices. Ama düğün hazırlığı zor şeymiş bunu anladım. Allah herkese kolaylık versin..

Türkiye'de bu işi böyle yürüten çok insan var ama bunun için evlenecek çiftlerin kendi ayakları üzerinde duran bireyler olması gerekiyor. Yani siz parayı verin biz gidip seçelim evet malesef Türkiye'de pek yok. Ama çalışıyorsa çiftler gidip evlerini tutmadan, ütüsünü almaya her şeyi kendileri yapabiliyor. Örnekleri mevcut. KKda da bir sürü var.

Evet çalışsaydık zaten durum farklı olurdu. Belki herşeyi daha kolay hallederdik. Zaten zamanımız az olurdu alır geçerdik belki de bukadar düşünmezdik. dediğim gibi hazırlık zamanının dar oluşu herşeyin aynı anda bakılması buna benim tabak canak yorgan yastık herseyin kendi beğenime göre alınması dahil olunca böyle sıkıntılı bir süreç oldu. Allah herkese yardımcı olsun bu zor zamanlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…