fazlasıyla gereksiz adetler, zaten çiftler bir sürü masrafa giriyor bir de üstüne milletin gönlünü yapma işi. ben de yapmak istemem ama bizim millet bi bohça yapamadı diye kınar. eğer takmam laf söz diyorsanız yapmayın ama bir şey duyarsam üzülürüm canım sıkılır derseniz yapın gitsin zaten durumunuzda varmış. şimdiden mutluluklar dilerim :)
Tabi ki değilsiniz.. Birde alınanlar olurmuş buyursunlar alınsınlar o zaman.. Bohça illa yapılacaksa anneye babaya birde damada yapın yeterli..
Benim kismetse bir ay sonra nisanim var. ben oldum olasi sevmem bohca isini. Konusu acildiginda kayinvalide adayima bohca yapmak ve almak istemedigimi soylemistim. Sonra annemle bir araya geldiklerinde annem yapmayalim dedi o da kabul etti. Velhasil hicbir sey yapmiyoruz. Bir tek nisan elbiselerimizi ve alyanslarimizi aldik. Bohca olmadan olur mu dedi akrabalarim ben istemiyorum gereksiz dedim arkamdan konussun dursunlar banane :)
negüzel söylemişsiniz siz direk.benim annem hayatta söylemez.keşke söylesede bende yüz göz olmamış olurdum.benimden arkamdan konuşurlar kesin ama takmamaya çalışıcam.
selam kızlar.inş nasipse bir aksilik çıkmazsa seneye evlenmeyi düşünüyorum.(babam sırun çıkarmazsa.konumu okuyanlar bilir)erkek arkadaşım 7 kardeşler.1 tane ablası var.diğerleri hepsi erkek.ve evliler.ben bütün 7 kardeşine eşlerine bohça hazırlamak zorundamıyım ya?yani konuştuk bu konuyu .ablana hazırlarım dedim.oda ozaman büyük yengem darılır dedi.eee ozaman diğerleride istiycek?yani birde öyle içli dışlıda deiller.maddi olarak hep benim erkek arkadaşımdan borç isterler.bekar olan tek benim arkadaşım aralarında.evlensek inanın hiçbiri elini cebine atmaz.zaten biz yaparız maddi durumu iyi zaten.ihtiyacımız olmaz.bohça işi nasıl olucak bi akıl verirmisiniz?
eğer maddi imkanın varsa ufakta olsa bi bohça yap bence ...milletin dırdırını çekeceğine hiç olmazsa kafan rahat olur ağızlarını kaparsın..
çok tşk ederim.zaten çok stresli olıcam o dönemde.babam istemio evlenmemi.baya uzun hikayeler işte.bi şekilde ikna ettim sayılır.bide üstüne bohçayla uğraşamam.laf söz olursa duyarsam kafamı takarım.ama yinede yapmıycam:)
zorunda değilsiniz tabiki zaten yeterince stresli işler bunlar.kendi evinizle hazırlıklarınızla ilgilenmeniz gereken yerde böyle saçma işlerle uğraşmak zorunda kalmak üzücü.ama ilerde canınızı sıkacak daha büyük sorunlar olacak gibiyse anneye babaya ve damada küçük bişeyler yapabilirsiniz.
selam kızlar.inş nasipse bir aksilik çıkmazsa seneye evlenmeyi düşünüyorum.(babam sırun çıkarmazsa.konumu okuyanlar bilir)erkek arkadaşım 7 kardeşler.1 tane ablası var.diğerleri hepsi erkek.ve evliler.ben bütün 7 kardeşine eşlerine bohça hazırlamak zorundamıyım ya?yani konuştuk bu konuyu .ablana hazırlarım dedim.oda ozaman büyük yengem darılır dedi.eee ozaman diğerleride istiycek?yani birde öyle içli dışlıda deiller.maddi olarak hep benim erkek arkadaşımdan borç isterler.bekar olan tek benim arkadaşım aralarında.evlensek inanın hiçbiri elini cebine atmaz.zaten biz yaparız maddi durumu iyi zaten.ihtiyacımız olmaz.bohça işi nasıl olucak bi akıl verirmisiniz?
böyle şeylere kafa yoruyoruz adetler yüzünden en güzelini yapıyorsunuz birilerinin dur demesi lazım artık böyle şeylere :)
iki tarafta doğulu.bizim adetler ağır oluo.yani ufak şeyler alsam begenmezler eminim yine konuşurlar.yinede düşünücem bunu.saolun:)
Sadece kayın validene hazırlasan yeterli olur, evde bekar varsa aynı bohçaya onlarada hediye koy.. Nüfus kalabalık
anneye babaya ve damada zaten hazırlıycam güzel bohçalar.ama diğerleri maşallah 2 deil 3 deil.7 kişiler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?