Nişan Erkek Tarafına Bohça

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

keeper

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
339
3
96
45
İstanbul
Nişanlım ve ben bu tip bohça işleri olsun hiç istemedik zaten biz birbirimize her zaman hediye alırız :))ama istemesekte aileler arzu ediyormuş ve sonuçta onlar kazanıyormuş bunu gördük ...
sağolsunlar benim gönlüm kalır diye düşünmüşler bir sürü şeyler almışlar hepsini de çok beğendim ...
Ama ben erkek tarafı için bohça düğünden sonra gider diye bildiğim için bu konuda hiç acele etmedim burda arkadaşlar nişandan sonra erkek bohçasını götürmüş gördüm, ben mi yanlış biliyorum yoksa herkes de farklı mı adetler ?

nişan bohçası ayrı, düğün alışverişi ayrı oluyor sanırım. herkesin adetleri değişebiliyor. sana bohçeyı getirdiler mi? ne zaman? ve ne zaman nişanlandınız?

kız bohçası nişandan 1 hafta 10 gün maksimum 1 ay sonra götürülür, damada gidecek bohça da benzer bir zaman aralığından sonra gider bunlar nişan ve düğün aralığında yapılan şeylerdir umarım arası çok olmamıştır çünkü bu iş dedikodo malzemesi olmaya çok müsaittir

nişan bohçası ayrı, düğün alışverişi ayrı oluyor sanırım. herkesin adetleri değişebiliyor. sana bohçeyı getirdiler mi? ne zaman? ve ne zaman nişanlandınız?

Nişandan 1 hafta sonra geldi benim bohçam çünkü bizde ailelerin tanışması, isteme, söz, nişan hepsi bir kerede yapıldı :)

Nişanlım ve ben bu tip bohça işleri olsun hiç istemedik zaten biz birbirimize her zaman hediye alırız :))ama istemesekte aileler arzu ediyormuş ve sonuçta onlar kazanıyormuş bunu gördük ...
sağolsunlar benim gönlüm kalır diye düşünmüşler bir sürü şeyler almışlar hepsini de çok beğendim ...
Ama ben erkek tarafı için bohça düğünden sonra gider diye bildiğim için bu konuda hiç acele etmedim burda arkadaşlar nişandan sonra erkek bohçasını götürmüş gördüm, ben mi yanlış biliyorum yoksa herkes de farklı mı adetler ?

bizim adette de erkek tarafının bohçası evlenince gider hemde bütün sülaleye tek tek götürülür bohça

Öncelikle hayırlı olsun Allah tamamını erdirsin inşallah.Walla canım bende 14 mayısta nişanlanıyorum ama bizde kız bohçası da erkek bohçasıda aynı anda verilir isteyen düğünde isteyene nişanda ama biz nişanda vereceğiz ve nişan gününde verilecek nişan sallonda olacak bohçalar oraya gelecek giderken herkes kendi bohçasını alıp gidecek :)

cnm bızım nısan salonda olucak oturduk konustuk kayınvalıdemle o gelene gıdene gostermek ıstıo ama salona serılmesınıde ıstemıyoruz bız cunku o telasede bıde onlarla ugrasmak zor olucak dıe anlastıkıkı tarafta karsılıklı olarak ıkı hafta once goturcez bohcalarımızı herkes karsıdan gelen bohcayı evıne sercek gelıp gormek ısteyen eve geıp bakıcak

nişandan sonra bohça götürmesi adettendir bende pazar günü nişanlandım ben ve nişanlımda bohça işine sıcak bakmıyordulk ama aileler ve adetler bizden daha güçlü çıktı. çok birşey olmasa bile madem nişnalının ailesi sana birşeyler almış azda olsa seninde birşeyler hazırlaman uygun olur diye düşünüyorum ama karar yinede senindir.

Back
X