'Erkek ve kız öğrencilerin bir arada yaşaması zinadır'

Bu iki yorumu çok beğendim.Dağıtılan bir bildiri sadece,inançsız olanlar neden üzerine alınır,bi yaptırım yok yani.
Ayrıca islamın kuralları bellidir, bunları kalp temizliği adı altında inkar edemeyiz ( lafım müslümanlara..)
Bizim kardeşimiz,çocuğumuz,akrabamız birlikte yaşayıp zina yapmadıysa bunu "bak bişey olmuyor" diye genelleyemeyiz.Haa aksi halinide genelleyemeyiz elbette.Ama "içinde yoksa yapmaz" ı kabul edemiyorum ben.Her insan beşer şaşar,bütün şartları bir araya getirirseniz yanlış yapma ihtimalide artar.Bugün kürtaj bu kadar arttıysa,okul tuvaletlerinden bebek ceninleri çıkıyorsa,bunun sebebini sadece "içlerinde varmış" olarak açıklamak çok yersiz olur.
Kız ve erkek öğrenci aynı evde yaşıyorsa ( yaşamaktan kastım arkadaşlarla toplaşıp oturmak,akrabaların ziyareti değil,bildiğiniz ikamet etmek ) bir ilişki yaşama ihtimalleri oldukça yüksek.Oturup pişpirik oynuyorlardır diye düşünemeyeceğim vallahi,varın senin aklın bel altı çalışıyor deyin.Bunu hepimiz gayet iyi biliyoruz aslında... Haa beni ilgilendiriyormu,asla...Kim ne yapıyorsa yapsın,banane...Sadece ben kendim ve çocuklarım için bunu tercih etmem.
durucum ya sanne babanın tepkisini almamak için allah korusun çocukların san söylemezse..pek çoğu saklıyor zaten

durucum ya sanne babanın tepkisini almamak için allah korusun çocukların san söylemezse..pek çoğu saklıyor zaten

cryptic,
bizim burda anlatmaya çalıştığımızda bu zaten, çocuklar ya baskıcı ya aşırı başıboş bırakılırsa, baskı altındakiler biraz soluklanmak başıboş bırakılanlarda ilgi görmek için eksik yanlarını tamamlasın diye başkalarından medet umuyor. Hala ısrarlıyım, aile içi eğitim, ailenin tüm fertlerinin uyduğu kurallar ve güven üçgeniyle büyüyen, herşeyini ailesiyle paylaşan çocukların hata yapma oranı daha az, onlarda hata yapar zira insanoğlu hayatı tecrübe ederek öğrenir ama hatalarından ders çıkarır ve attığı her adımın arkasında dururlar.

Bırakalım kız-erkek mevzunu, çok daha basit bir deneye var mısınız? Denemesi bedava yarın ben elimde bir koli çikolatayla sokağa çıkayım, sokakta gördüğüm her çocuğun yanına yaklaşıp çikolata uzatayım, bakalım kaç çocuk benden uzaklaşıp çikolatayı reddedecek?

Sizde deneyin, tanıdık tanımadık fark etmez sokakta gördüğünüz çocukların yanına yaklaşın, hatta anneleri yanındayken yaklaşın, çocuğun başını okşayıp çikolata uzatın, kaç çocuk annesinin gözüne bakıp onay beklemeden çikolataya elini uzatacak?

Çocuklara daha küçücükken kendini korumayı öğretmiyoruz, buyrun kayıp çocuklar birçoğu yakın çevre tarafından kaçırılıyor, öldürülüyor, ne zamanki çocuk biraz serpiliyor biz hopppp hemen aman kızım diyoruz, ondan öncesi yok bizde.

Misyonerlerin ücretsiz incil dagıtmasiyla ,, bu dernegin bildiri dagitmasi arasindan bir fark görmüyorum ben

Rahatsiz olacak bi durum da göremedim nedense
Yani hristiyan bizim ülkemizde inancini yaymaya çalişirken kimse bişey demiyor da,, bu kişiler islami ayetleri kagida bastirip dagitinca neden rahatsiz olup genelleyerek yorum yapıyor ki bazıları

Dini kuralları hükümetle bir tutmak en hoşlanmadıgım şey; malesef bunu çok yapıyorlar yıllardır,
Ha bildiriye uyarsın uymazsın o ayrı,, ama hakarete kadar vardırmak da bana çok uygarca gelmedi ....

O zaman her öğrenciye ayrı ayrı birer ev versinler ya, kimse kimseyle yaşamak zorunda kalmasın oh kesin çozum. Dinde zorlama yoktur ayeti ile cevap vermek lazım..

Misyonerlerin ücretsiz incil dagıtmasiyla ,, bu dernegin bildiri dagitmasi arasindan bir fark görmüyorum ben

Rahatsiz olacak bi durum da göremedim nedense
Yani hristiyan bizim ülkemizde inancini yaymaya çalişirken kimse bişey demiyor da,, bu kişiler islami ayetleri kagida bastirip dagitinca neden rahatsiz olup genelleyerek yorum yapıyor ki bazıları

Dini kuralları hükümetle bir tutmak en hoşlanmadıgım şey; malesef bunu çok yapıyorlar yıllardır,
Ha bildiriye uyarsın uymazsın o ayrı,, ama hakarete kadar vardırmak da bana çok uygarca gelmedi ....

çok güldüm bu kısma :KK70::KK70::KK70:

Yorumlari okudumda, sayfalarca dalga gecilmis, iftiralar atilmis. Yok bunlarin sanalda yemedikleri halt yok ama konu dine gelince melek oluyolar, yok bunlarin akillari seylerinde.... vs....

Herkes ayni görüste olmiyabilir eyvallah. Banada kac defa carsiya giderken elime, kilise reklami üstünde incilden ayet yazan kagitlar tutusturanlar oldu. Eve gelip incil dagitmaya calisanlarda oldu. Biz onlara saygisiz biz müslümaniz görmüyomusun diyip hakaret etmiyoruz ... Tatli dille ilgilenmedigimizi söyleyip reddediyoruz. Ilgimi cekmez almam bakmam. Hosunuza gitmiyosa sizde almayin okumayin arkadas. Zorla mi veriyolar size ... Su kagitlari baska dinden birileri dagitsa, kimse sizene bizim özel hayatimizdan demez. Ayrica tanimadiginiz insanlar hakkinda, bunlar sadece lafta müslüman gibi muamele etmeniz resmen iftiraya giriyor ... :KK12:

Bu arada bilgeceyle bizim yaptigimiz yorumlarda ne bi hakaret vardi nede baska bisey. Tamam uyariya ragmen devam ettik, ona bi sözüm yok ama burda sayfalarca tanimadiklari insanlar hakkinda ileri geri konusulmus ve nedense banlanan sadece biz olduk. Sirf ayni görüste olduklari icin mi uyari almadilar, ban almadilar !? Agir laflar olsun hakaret olsun, asagilama olsun, yeterki polemik olmasin ? Kusura bakma mune abla ama ciddi anlamda burda haksizlik yapildigini düsünüyorum.....

Amacim polemik yaratmak degil, sadece yazmadan gecemedim... Saygilar:KK52:

Dağıtılan broşürlerde İslam inancına zıt bir durum göremedim ben
İslamı kendine göre düzenleyenler dışında evet tamda İslamın kurallarından bahsedilmiş
Şimdi o insanlar bir nevi tebliğ görevini yerine getirmiş
Asıl ilginç ve tuaf olan bunun haber yapılması...
Şimdi burada kimin neye kızdığı belli değil...
Sen Ateist olabilirsin mesela o broşür eline geçti diyelim en fazla gülüp geçersin takmazsın bile
Ama belki bir Müslüman için yol gösterici olabilir
Bu kadar tepki verecek bir durum yok aslında alan alır almayan yoluna devam eder...
Ayrıca bunun ileri gitmeyle geriye gitmeyle de alakası yok
Kimse cinsellik yaşayarak atomu parçalamadı yani bildiğim kadarıyla :D
Herkes seçimlerinde özgürdük
Özgürlük diyerek toplum baskısını sonuna kadar dayatanlarda fena gerçekten

duruma bireysel bi şekilde bakıp bu şekilde cici cici yazması kolay elbette. ama aynısını bi ateist yapsın bakalım ne oluyor. ateizm propagandası yapan broşürler bi dagıt istersen, çıkıp da bi kendin dene de gör bakalım noluyor. öyle bi tepki görürsün ki aklın durur. iyi de haber olursun gazetelere...

müslümanlar özgürlügü yanlış anlıyor malesef. ''sadece bize özgürlük'' zihniyeti var müslüman toplumlarda. o yüzden müslüman ve özgürlük kelimelerininyanyana gelmesi bile abes.

Bu arada bilgeceyle bizim yaptigimiz yorumlarda ne bi hakaret vardi nede baska bisey. Tamam uyariya ragmen devam ettik, ona bi sözüm yok ama burda sayfalarca tanimadiklari insanlar hakkinda ileri geri konusulmus ve nedense banlanan sadece biz olduk. Sirf ayni görüste olduklari icin mi uyari almadilar, ban almadilar !? Agir laflar olsun hakaret olsun, asagilama olsun, yeterki polemik olmasin ? Kusura bakma mune abla ama ciddi anlamda burda haksizlik yapildigini düsünüyorum.....

Amacim polemik yaratmak degil, sadece yazmadan gecemedim... Saygilar:KK52:

tamdem,
bensibelim2 size mi yorum yapmıştı? Yoksa konuya mı? Konuya yorum yapmıştı, sizle ilgili birşey yazmadı, konuya fikrini yazıp çekildi, fikri kötüdür iyidir, o onun doğrusu, kendi doğrusu neyse onun yazmış herkes gibi, daha sonra siz ne yaptınız? Konuya yorum yerine bensibelim2'nin yorumunu alıp yazmaya başladınız, ben ne yaptım sırf sorun yaşamayın diye topiğe uyarı yazdım, uyarı sonrası tamam dediniz ama bensibelim2 gelipte kendi hakkında yazdıklarınızı alıntılayıp laf söylemeye başlayınca bildirim yapmak yerine laf yetiştirmeye devam ettiniz, sonuç sen, Bilgece ve bensibelim2 banlandı, şimdi kalkmış aynı görüşte oldukları için mi uyarı almadılar yazıyorsun, bensibelim2'nin yorumunu alıntılayıp onun huyu bu, tavrı bu vs yazan siz, haksızlık yapan ben, bu da iyiymiş tamdem, maalesef burda kimse yoğurdum ekşi demiyor, yoğurtları ekşi bulan suçlanıyor.
Siz üçünüzde polemikten ceza almıştınız, Bize Ulaşın linki yukarda mevcut, yazın yönetime incelesinler banlarınızı.

Son düzenleme:
tamdem,
bensibelim2 size mi yorum yapmıştı? Yoksa konuya mı? Konuya yorum yapmıştı, sizle ilgili birşey yazmadı, konuya fikrini yazıp çekildi, fikri kötüdür iyidir, o onun doğrusu, kendi doğrusu neyse onun yazmış herkes gibi, daha sonra siz ne yaptınız? Konuya yorum yerine bensibelim2'nin yorumunu alıp yazmaya başladınız, ben ne yaptım sırf sorun yaşamayın diye topiğe uyarı yazdım, uyarı sonrası tamam dediniz ama bensibelim2 gelipte kendi hakkında yazdıklarınızı alıntılayıp laf söylemeye başlayınca bildirim yapmak yerine laf yetiştirmeye devam ettiniz, sonuç sen, Bilgece ve bensibelim2 banlandı, şimdi kalkmış aynı görüşte oldukları için mi uyarı almadılar yazıyorsun, bensibelim2'nin yorumunu alıntılayıp onun huyu bu, tavrı bu vs yazan siz, haksızlık yapan ben, bu da iyiymiş tamdem, maalesef burda kimse yoğurdum ekşi demiyor, yoğurtları ekşi bulan suçlanıyor.
Siz üçünüzde polemikten ceza almıştınız, Bize Ulaşın linki yukarda mevcut, yazın yönetime incelesinler banlarınızı.
Mune abla, ben zaten beni banladin diye sikayet etmedim. Farkindaysan yukarda da uyarini dikkate almadigimiz icin banlandik ona diyecek bir seyim yok dedim. O konuda haklisin zaten. Ama bizden sonraki üsluplar da uyari veya ban sebebi olmaliydi. Bunlarin akillari sadece seylerinde gibi cümleler hic hos degil cünkü. En azinda bi uyari gerekliydi. Yani uyari almak icin illa üyelere yönelik hakaret olmasi gerekmez. Sana yinede saygim sonsuz... Suan hissettiklerim bunlar okadar.

Mune abla, ben zaten beni banladin diye sikayet etmedim. Farkindaysan yukarda da uyarini dikkate almadigimiz icin banlandik ona diyecek bir seyim yok dedim. O konuda haklisin zaten. Ama bizden sonrayi üsluplar da uyari veya ban sebebi olmaliydi. Bunlarin akillari sadece seylerinde gibi cümleler hic hos degil cünkü. En azinda bi uyari gerekliydi. Yani uyari almak icin illa üyelere yönelik hakaret olmamasi lazim. Sana yinede saygim sonsuz... Suan hissettiklerim bunlar okadar.
tamdem,
direkt hakaret var mı? Broşür dağıtanlarla ilgili eleştirilerini yazmışlar, her eleştiriyi de alın size ban diyerek banlamayla susturmak olur mu?
Burda her yazının altından bir mana çıkarsak topiklerde yazacak insan kalmaz, belli bir seviyeye kadar insanlar düşüncelerini yazar, seviye dengelenemediğinde araya girip müdahale ediyoruz, üstelik diyorsun ki aynı görüşteler diye mi banlanmadılar? Ben hangi aynı görüşte olduğum insanı banlamadım bugüne kadar? Tek bir örnek gösterebilir misiniz? Ki ben hiçbir dine mensup olmasam da, koyu bir partici de olsam site kuralları neyse onu yapıyorum, kişisel görüşlerime göre banlamıyorum, hadi ben banladım diyelim, benim verdiğim her uyarı, topiklere yazdığım her ikaz yazısını yönetim görüyor, gizli kapaklı değil ki, benim dengesizliğim olsa yönetim bana dur demez mi? Kazen benim kimseye haksızlık yapmama izin verir mi sanıyorsunuz? Ben banlamalara itirazı olan üyeler adına bizzat kendi kendimi yönetime bildirip şurda şöyle bir uyarı verdim, uyarıyı birde siz inceler misiniz, verdiğim banlama haksızsa haberdar edin üyeye bizzat özür mesajı göndereceğim diyen biriyim, buyursun herkes sorsun Bize Ulaşın'dan.

tamdem,
direkt hakaret var mı? Broşür dağıtanlarla ilgili eleştirilerini yazmışlar, her eleştiriyi de alın size ban diyerek banlamayla susturmak olur mu?
Burda her yazının altından bir mana çıkarsak topiklerde yazacak insan kalmaz, belli bir seviyeye kadar insanlar düşüncelerini yazar, seviye dengelenemediğinde araya girip müdahale ediyoruz, üstelik diyorsun ki aynı görüşteler diye mi banlanmadılar? Ben hangi aynı görüşte olduğum insanı banlamadım bugüne kadar? Tek bir örnek gösterebilir misiniz? Ki ben hiçbir dine mensup olmasam da, koyu bir partici de olsam site kuralları neyse onu yapıyorum, kişisel görüşlerime göre banlamıyorum, hadi ben banladım diyelim, benim verdiğim her uyarı, topiklere yazdığım her ikaz yazısını yönetim görüyor, gizli kapaklı değil ki, benim dengesizliğim olsa yönetim bana dur demez mi? Kazen benim kimseye haksızlık yapmama izin verir mi sanıyorsunuz? Ben banlamalara itirazı olan üyeler adına bizzat kendi kendimi yönetime bildirip şurda şöyle bir uyarı verdim, uyarıyı birde siz inceler misiniz, verdiğim banlama haksızsa haberdar edin üyeye bizzat özür mesajı göndereceğim diyen biriyim, buyursun herkes sorsun Bize Ulaşın'dan.
Tamam mune abla. Ben yanlis anladim. Özür diliyorum.

Burdan birşey daha yazayım, 2 konunun içeriğini silmişsin, bildirim gelmiş az önce, şimdi içerik silmek yasak, içerikler geri getirilecek ve kurallar gereği uyarı alman gerekiyor, yapıyorsunuz sonra :( neyse bu haksızlık yapılıyor mevzu gerçekten canımı sıkmaya başladı, ben gerekeni yaparım, itirazınız varsa Bize Ulaşın'dan benle ilgili sorunlarınızı yazarsınız, yaptığım her işlem ortadadır.

“Ergenlik çağını geçmiş bir erkek ve kızın aynı çatı altında nikahsız bir şekilde birlikte kalması dinimizce açık bir şekilde yasaktır”

Anadolu Gençlik Derneği'nin gey ve lezbiyenleri görmezden gelen bu açıklamasını esefle kınıyorum. =(
Gey iki erkeğin ve lezbiyen iki kadının da aynı evde yaşaması zinadır. =(
Dinimizi eksik öğreten Anadolu Gençlik Derneği'ni gerekli mercilere şikayet edeceğim. =(

tamdem,
inan okuduğuma şaşırdım. evet bende yazdım. ama broşür dağıtanlara yazdım
kişinin fikri neyse zikri odurda ondan.
dedim. bunuda evet o haberdekilere dedimm.,
neden insanlar üstüne alınıyor anlamıyorum. broşur dağıtanlar içindemi vardı da bunu yazan arkadasş üstüne alındı anlamam mümkün değil. gerçekten siyasette artık yazmamaya çslışıyorum. çünkü a desek aa bana hakaret ettin aa bize kötü şey söyledin oluyor. inanın sırf bu yüzden bu çok sevdiğim bölümden uzak durmaya çaışıyorum. eskisi gibi takılmıyorum burada.

Burda bende yorum yaptım, yorumum broşürle ilgiliydi, derin düşünün, hepinizi birşekilde incitecek şeyler söylenmiş aslında, bir kızla erkeğin aynı evde kalması zinadır denmiş, peki size kendimden birşey anlatayım o zaman, nişanlıydım eşimin babannesi başka bir şehirde yaşıyordu, babanneden haber geldi ölüm döşeğindeymiş, beni hiç görmemişti ve evin ilk gelini olacaktım, kayınpederime gelin kızı alın gelin kötüyüm demiş, eşim askerde o zamanlar, kayınpederim ailemden izin aldı beni götürmek için, ben, kayınvalidem, kayınpederim, o zamanlar 15 yaşında olan kayınbiraderim ve eşimin halası yola çıktık, babanne beni gördü, öptü kokladı, helalleştik, o gece orda kaldık yani ben ergenlik çağındaki kayınbiraderimle aynı evde kaldım, o eve ilk defa gittiğim için biraz çekindim ve kayınvalidemin koynunda yattım ama sonuç olarak bu broşürdeki mantığa göre ben kayınbiraderimle nikahsız aynı evde kaldım mı kaldım, bir geceliğine bile olsa aynı evde yaşadım mı yaşadım, yani ben zina mı yaptım? Bu broşürdeki kızla erkek aynı evde yaşarsa zinadır sözü bana hakarettir.

Heee ben gidip babanneyle tanışıp elini öpüp hayır duasını aldıktan birkaç gün sonra babanne öldü, vicdanlı olan büyüklere hürmeti olan babam ve annem beni zina yapıyor desinler diye mi yolladılar babannnenin evine?

Back
X