'Erkek ve kız öğrencilerin bir arada yaşaması zinadır'

rahmetli babam derdi ki sizi öyle dürüst ve iyi yetiştirdimki bir tabur askerin içinden geçseniz sizden yana gözüm arkada kalmaz.sen öğretmezsen ,kısıtlayıp,dış dünyaya kapatırsan kızları sürekli "merve"de ders çalışmaya gider sende uyursun.erkek çocuktur yapar diye oğlunu gazla büyütmezsen senin benim kızımız bu kadar korkmaz hayattan.
Dini kullanıp kullan at nikahlar yapıp birlikte olanları bilmiyormuyuz.
ikinci eş adı altında karılarını aldatıp zina yapmıyorlar mı ?
yemişim onların "namus" anlayışını , pehhhh....

Valla Hanım sana birşey diyeyim mi? Çocukların aklına ateş barut meselesini sokmazsan birşey olmuyor, hatta bırak akrabayı, kızın ya da oğlunun karşı cinsten bir arkadaşıyla da aralarına o kız sen erkeksin gibi ayrıştırıcı şeyler sokmazsan yine birşey olmuyor, kızımın çocukluk arkadaşı var, yıllardır görüşürler, kızım çocuğa brother, çocuk kızıma sister lakabı taktı, sabahtan akşama kadar telefonda laklak yaptıkları olur, çıkar gezerler, bugüne kadar birbirlerini hep kardeş gördüler, ben araya girip kızım o erkek, erkekten kardeş olmaz, erkekle yalnızca evlenilir, erkekle gezilmez ayıp deseydim birbirlerine başka türlü bakarlar mıydı? Bakarlardı, ne gezmesine, ne arkadaşlarıyla arasındaki ilişkilere karışmadım, ki dipnot kızım 19 yaşında bugüne kadar flörtü olmadı, benimki kız değil mi? Yok yani kızım diye demiyorum maşaallah sülün gibi de kızdır, heryerde terbiyesiyle bilinir.
Oy aklıma düştü yavrum, dershanede kafa patlatıyor şimdi, annesi kurban olsun ona.

Heleki bizim dönemlerimiz daha iyiydi,mahalle arkadaşlarımızla hiç yanlış gözle bakmazdık bile..Aileler görüşür gidilip gelinirdi..Birazda ailenin yaşama tarzı etki müdüürm,kızlar aman erkekle konuşmasın gezmesin diyen aileler yok mu hala var bu zamanda..Önemli olan çocuklarımıza doğruyu yanlışı anlatabilmek değilmi..Bizler ne verirsek onlarda alırlar zaten..
Oyyyy maşşallah kızına rabbim zihin açıklığı versin istediği okulu kazansın inşallahh :nazar::nazar: bak benşmkide büyüdüde eli ekmek tutuyor çalışıyor artık..Pazartesi iş gezisi için şefi ile mersine gitti,akşama döndü,2 tanede koreli müşterileri vardı..Çizmesini ve bağçeden kopardıkları greyfurtları adamların valizine koymuşlar havaalanında alırız diye..
Çizme ve greyfurt korede şu anda :KK70::KK70:

Ahhh eskilere gittim sayende ya bizim için herkes arkadaştı, benim rahmetli babamda hep anlatır, onların zamanında mahallelerinde çok kız ve erkek varmış, birlikte sinemaya, çay bahçelerine, konserlere giderlermiş, kimse kimseye yan gözle bakmamış, gece dışarı çıkarlarmış kızlı erkekli, aileler çocuklatına güvenirmiş, zaten mühim olanda çocuğuna eğriyi doğruyu anlatmak, hayat tecrübelerini aktarmak ve güvenmek.
okypete'ye katılıyorum, üniversite yaşamında da birbirine birtakım şeyler yaşamak için yaklaşanlar olur ama senin libidon tavan yapmazsa birşey olmaz, Allah göstermesin zorla olanlar hariç.
Yasaklamak çözüm değil, yasaklar hep tatlı gelir, bu saldım çayıra mevlam kayıra demekte değil, dengeli yaklaşmak gerekiyor, çocuk sana herşeyini anlatıp danışabiliyorsa çokta sorun yaşanmıyor zaten.

Ahhh eskilere gittim sayende ya bizim için herkes arkadaştı, benim rahmetli babamda hep anlatır, onların zamanında mahallelerinde çok kız ve erkek varmış, birlikte sinemaya, çay bahçelerine, konserlere giderlermiş, kimse kimseye yan gözle bakmamış, gece dışarı çıkarlarmış kızlı erkekli, aileler çocuklatına güvenirmiş, zaten mühim olanda çocuğuna eğriyi doğruyu anlatmak, hayat tecrübelerini aktarmak ve güvenmek.
okypete'ye katılıyorum, üniversite yaşamında da birbirine birtakım şeyler yaşamak için yaklaşanlar olur ama senin libidon tavan yapmazsa birşey olmaz, Allah göstermesin zorla olanlar hariç.
Yasaklamak çözüm değil, yasaklar hep tatlı gelir, bu saldım çayıra mevlam kayıra demekte değil, dengeli yaklaşmak gerekiyor, çocuk sana herşeyini anlatıp danışabiliyorsa çokta sorun yaşanmıyor zaten.
okulun son günüydü evler boşaltılmıştı artık ve eşyalar satılmıştı
son gün tek göz odada 7 kızbir erkek(eşim) kaldık biz yaa
hiç mi çekinmezler o kızlar kardeş gibiydik çünkü biz
gurbette birbirine tutunmaya çalışan gençlerdik.
çok şükür böle bir arkadaşlıklar edindik.

okulun son günüydü evler boşaltılmıştı artık ve eşyalar satılmıştı
son gün tek göz odada 7 kızbir erkek(eşim) kaldık biz yaa
hiç mi çekinmezler o kızlar kardeş gibiydik çünkü biz
gurbette birbirine tutunmaya çalışan gençlerdik.
çok şükür böle bir arkadaşlıklar edindik.
Ne mutlu sizlere, o arkadaşlıklar hiç unutulmaz.
Ki hepimizin değer yargıları var, biz böyle şeyler yazınca değer yargıları, kuralları olmayan insanlar sanmasınlar bizleri, bizlerde örf ananelerle büyüdük.

gençleri birbirinden korumak yerine,
yerel halkın,öfkesinden,tacizinden,yanlış bakışaçısından koruyun ey devlet
keza çogu zman o olmaz dediğiniz erkekli kızlı ortamlar korudu,mahalle sakinlerinin yanlışlarından.
bizzat şahit oldum arkadaşım evine giremiyordu,yerel halktan biri taciz ediyordu.yine onu koruyan kollayan arkadaş grubundaki ERKEKLER oldu...

Ne mutlu sizlere, o arkadaşlıklar hiç unutulmaz.
Ki hepimizin değer yargıları var, biz böyle şeyler yazınca değer yargıları, kuralları olmayan insanlar sanmasınlar bizleri, bizlerde örf ananelerle büyüdük.
elbette bağlıyız hepimiz örf adetlerimize çok şükür merhamet sahibi insanlarla karşılaştık biz.rabbim evlatlarımızada bizler gibi arkadaşlıklar nasip etsin.

dikkat ettimde bizim tarzımız büyüyenin erkek arkadaşları olmuş ama genelde sonunda bu arkadaşlarda eşleri olmuş.
yani yine o yasakçılar gibi gez toz kafasını yaşamamışız.elimizde imkan olsada doğru yanlışı bilmişiz.
bütün tezlerini çürütebilirim .hem üniversite hayatımda gördüklerim hemde yurtta gördüklerimle.

dikkat ettimde bizim tarzımız büyüyenin erkek arkadaşları olmuş ama genelde sonunda bu arkadaşlarda eşleri olmuş.
yani yine o yasakçılar gibi gez toz kafasını yaşamamışız.elimizde imkan olsada doğru yanlışı bilmişiz.
bütün tezlerini çürütebilirim .hem üniversite hayatımda gördüklerim hemde yurtta gördüklerimle.
AYNEN DE öle öncelikle insanın içinde allah korusu,sonrasın dada aile sevgisi olacak ben onu bunu bilmem

Dağıtılan broşürlerde İslam inancına zıt bir durum göremedim ben
İslamı kendine göre düzenleyenler dışında evet tamda İslamın kurallarından bahsedilmiş
Şimdi o insanlar bir nevi tebliğ görevini yerine getirmiş
Asıl ilginç ve tuaf olan bunun haber yapılması...
Şimdi burada kimin neye kızdığı belli değil...
Sen Ateist olabilirsin mesela o broşür eline geçti diyelim en fazla gülüp geçersin takmazsın bile
Ama belki bir Müslüman için yol gösterici olabilir
Bu kadar tepki verecek bir durum yok aslında alan alır almayan yoluna devam eder...
Ayrıca bunun ileri gitmeyle geriye gitmeyle de alakası yok
Kimse cinsellik yaşayarak atomu parçalamadı yani bildiğim kadarıyla :D
Herkes seçimlerinde özgürdük
Özgürlük diyerek toplum baskısını sonuna kadar dayatanlarda fena gerçekten

Sanalda yemedikleri hakt yoktur bunların,sanki melek hepsi,sonrada zinadan bahsederler :cool:

Bunlarda beyinde yokki şeylerinde olsun :KK53: aklı olan her yerde konuşuyor işte,kaale bile almamak lazım bunları
erkek kardeşim ünüversitede okurken kız arkadaşlarının kaldığı eve misafirliğe giderlerdi..onların hazırladığı şeylerden yerlerdi,batak oynarlardı..çok garip kız erkek aynı evde olması zina yaptığı anlamına gelmez değilmi?

İslamı kendine göre düzenleyenler dışında evet tamda İslamın kurallarından bahsedilmiş
Sen Ateist olabilirsin mesela o broşür eline geçti diyelim en fazla gülüp geçersin takmazsın bile
Bu kadar tepki verecek bir durum yok aslında alan alır almayan yoluna devam eder...
fıstığım,yapay gündem gibi geldi bana..

erkek kardeşim ünüversitede okurken kız arkadaşlarının kaldığı eve misafirliğe giderlerdi..onların hazırladığı şeylerden yerlerdi,batak oynarlardı..çok garip kız erkek aynı evde olması zina yaptığı anlamına gelmez değilmi?

Sanki kız erkek aynı evde olunca onlara öyle geliyor ama..

Aramızda yaş farkı var ama bizim zamanımızda da öyleydi müdürüm..
Çok güzel bir arkadaş grubumuz vardı, gruptaki erkeklere babamız gibi güvenirdik..Herkes ailesinden ayrı neticede.

Hiç unutmam bir gün şirinceye gittik..Bilen belki bilir şarapları ev yapımıdır ve hiç içki içiyor hissi vermez..
O gün meyve suyu içer gibi şarap içtim..Benim bünye alkole pek alışkın değildir..Yamuldum haliyle..
Ama ne yamulmak, bir hafta kendime gelemedim..
Her neyse, bizim kızların hepsi yamulmuş..Narkoz yemiş gibi hiç bir şey hatırlamıyorum o güne dair..Erkek arkadaşlarımız ilgilenmiş o gün bizimle..Beni gökhan diye bir arkadaşım eve getirmiş..Elimi yüzümü yıkamış..Yatağıma yatırmış..
Baş ucuma kova koymuş:KK45:

Bir de her ihtimale karşı yanımda kalmış..Sabah gözümü bi açtım yerde biri yatıyor :70:

Neyse, 10 sene öncesinden bahsediyorum..Hala bize gelir gider eşiyle ve bu anımızı babamla konuşur konuşur gülerler..

Noldu şimdi biz zina mı yaptık?

Biz abimiz, kardeşimiz bildiğimiz erkek arkadaşlarımızla sevişmiyorduk...

Bunları ortaya atanları bilemem tabi:KK14:

Aramızda yaş farkı var ama bizim zamanımızda da öyleydi müdürüm..
Çok güzel bir arkadaş grubumuz vardı, gruptaki erkeklere babamız gibi güvenirdik..Herkes ailesinden ayrı neticede.

Hiç unutmam bir gün şirinceye gittik..Bilen belki bilir şarapları ev yapımıdır ve hiç içki içiyor hissi vermez..
O gün meyve suyu içer gibi şarap içtim..Benim bünye alkole pek alışkın değildir..Yamuldum haliyle..
Ama ne yamulmak, bir hafta kendime gelemedim..
Her neyse, bizim kızların hepsi yamulmuş..Narkoz yemiş gibi hiç bir şey hatırlamıyorum o güne dair..Erkek arkadaşlarımız ilgilenmiş o gün bizimle..Beni gökhan diye bir arkadaşım eve getirmiş..Elimi yüzümü yıkamış..Yatağıma yatırmış..
Baş ucuma kova koymuş:KK45:

Bir de her ihtimale karşı yanımda kalmış..Sabah gözümü bi açtım yerde biri yatıyor :KK70:

Neyse, 10 sene öncesinden bahsediyorum..Hala bize gelir gider eşiyle ve bu anımızı babamla konuşur konuşur gülerler..

Noldu şimdi biz zina mı yaptık?

Biz abimiz, kardeşimiz bildiğimiz erkek arkadaşlarımızla sevişmiyorduk...

Bunları ortaya atanları bilemem tabi:KK14:
ne güzel bir anı hepimizin hayatının bu dönemi çok özel kalacak.hala görüştügüm dostlarım var erkekli kızlı

ortalık çelişkilerle dolu.
bdv ya da erkekler ile ilgili forumlarda "bu erkekler hep cinsellik mi düşünür" temalı başlık sayısı az da değil.
ben üniversitede görevli bir bayanım. öğrencileri çok net bir şekilde gözlemleme imkanım var.
üniversite öğrencisi. ergenlikten yeni yeni çıkmış, aileden uzaksa bir de. arkadaş ortamı alemler akıyorsa. bu erkeklerin düşüneceği 3 şeyden biri de cinselliktir.
hee, isteyen istediğini yapar, hesabını soracak olan insanoğlu değil ama.
böyle bir durumda, kimse kusura bakmasın o bildiride yapılan açıklamaların çoğuna katılırım.
kızım olsa böyle bir duruma izin vermem. ister ahlak bekçiliği diyin ister yobaz.

Bu iki yorumu çok beğendim.Dağıtılan bir bildiri sadece,inançsız olanlar neden üzerine alınır,bi yaptırım yok yani.
Ayrıca islamın kuralları bellidir, bunları kalp temizliği adı altında inkar edemeyiz ( lafım müslümanlara..)
Bizim kardeşimiz,çocuğumuz,akrabamız birlikte yaşayıp zina yapmadıysa bunu "bak bişey olmuyor" diye genelleyemeyiz.Haa aksi halinide genelleyemeyiz elbette.Ama "içinde yoksa yapmaz" ı kabul edemiyorum ben.Her insan beşer şaşar,bütün şartları bir araya getirirseniz yanlış yapma ihtimalide artar.Bugün kürtaj bu kadar arttıysa,okul tuvaletlerinden bebek ceninleri çıkıyorsa,bunun sebebini sadece "içlerinde varmış" olarak açıklamak çok yersiz olur.
Kız ve erkek öğrenci aynı evde yaşıyorsa ( yaşamaktan kastım arkadaşlarla toplaşıp oturmak,akrabaların ziyareti değil,bildiğiniz ikamet etmek ) bir ilişki yaşama ihtimalleri oldukça yüksek.Oturup pişpirik oynuyorlardır diye düşünemeyeceğim vallahi,varın senin aklın bel altı çalışıyor deyin.Bunu hepimiz gayet iyi biliyoruz aslında... Haa beni ilgilendiriyormu,asla...Kim ne yapıyorsa yapsın,banane...Sadece ben kendim ve çocuklarım için bunu tercih etmem.

Back
X