ah ah bu konudan ben de muzdaribim.ben de öğretmenim.bu sene ben kpss için dershaneye gidiyordum.kızım var 3 yaşında.ve kayınvalide kayınpeder bana geldiler.3.5 ay ben de kaldılar.sabah 7 kalkıyorum kızımı hazırlıyorum kahvaltı hazırlığı sonra onu kreşe bırakıyordum.sonra ben dershaneye akşam 6.30 a kadar.kızımı alıp eve gel daha üstümü çıkaramadan yemek hazırlığına başla kayınvalidem bütün gün evde oturmaktan yorgun yemek falan yapamaz.yemek yenir.masa topla sonra eşim gelir ona da hazırla.muftağı topla çay meyve ikram et.sonra makineye çamaşır at.en son kızımı uyut.ertesi gün için yemek pişir.bu arada eşimin çok değerli akrabaları ben eve gelince gelirler.hafta içi bu kısır döngü.hafta sonu evi temizle bolca misafir ağırla.ben güya ders çalışcam.sınava 2 ay kala gittiler ben ondan sonra ne çalıştıysam.taban puanın 1 puan üstünde aldım bakalım atanacak mıyım.
bir öğretmenin robot olma hikayesini dinlediniz.bu her sene katlanarak devam edecek.
ecetuğba84 bu duruma nasıl isyan etmedin hayret doğrusu
ben olsam isyan bayrağını çekerdim...
bu tempoda ders mi çalışılır...
Umarım atanırsınız işallah o kadar emek vermişsiniz olacaktır elbet :))
Ben sınav kağıtlarından bahsedince çalıştığınızı düşündüm.89 larla bekleyenler vardı hadi hayırlısı..Darısı lise branşlarını başına :))
2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 86yla bekledim ben de beklemek çok kötü amin inşallah bütün branşların yüzü gülsün artık:)
bir arkadaşım aşk evliliği yaptı.Çok da abartmayalım sırf meslek için de gelmiyordur hepsi. Kendinize haksızlık etmeyin. Eskiden düğünlerde hamamlarda güzelliğine göre karar verilirdi. Buna bir de meslek eklendi. Eğer oğulları da eğitimli kültürlüyse DENK bir eş aramak , aile huzuru için çok mantıklı. Damat beyin geliri zaten iyi ise öğretmen hanım evinin işi için yardımcı alır , çocuğu olunca bir yardımcı daha alır. Hem çok kutsal bir mesleği yapar , hem rahat yaşar hem emekliliğinde parası da olur. Ben kadının hem çalıştığı , hem ezildiği duruma karşıyım.Kimse okumamış doğru düzgün bir geliri olmayan oğluna en iyisi olsun diye gelin aramasın. Kul hakkı bu ya.Etinden sütünden faydalan ohh. Bu beni çok kızdırıyor işte.
Evet maalesef şimdi Atanmış öğretmen revaçta...atanmış öğretmenler altın değerindesiniz bilesinizŞaka bir yana en yakın şahidim teyzem; teyzemin oğlu öğretmen ve onun bir kız ardakadaşı var çok da tatlı hatta kız valilikte atanmış memur ama gel gör ki teyzem ve eniştem gelin adaylarının (2 oğlu var) ısrarla öğretmen olmasını istiyor...Belkide kendi çaplarında haklı olabilirler işin mantığındalar ama aşktanda anlamadıkları kesin...
bir arkadaşım aşk evliliği yaptı.
eşi yüksek derecede memurdu. arkadaş ise işsiz.
kayın valide istemedi. eşi diretti işsiz diye vazgeçmem ben seviyorum onu diye.
doktor kız bulmuş. öğretmen bulmuş. neyse ne yaptı etti engelleyemedi.
evlendiler. kayın valide bir gün celallenip boş boş oturuyorsun evde
çalışmıyorsun da oğlumun parasını yiyorsun.
ben okuttum sen ye ne ala dünya demiş :)
sonuç olarak arkadaş kadro bekliyordu puanı da vardı. bir yıl sonra işe başladı.
aynı kayın valide sonra para istemeye başlamış. saçma sapan nedenlerle.
çalışan kızın yağını sanırım sadece oğullarına düşünmüyorlar.
kendilerine pay çıkarıyorar =)
valla benim eşimde öğretmen arıyordu bende tanıştığımız zamanlarda okul bitmemişti hatta ben okul bitsin ondan sonra evlenelim dedim ama kocam beni kaçırmak istemedi sanırımokul bitti şimdi ama şu anda bebek beklediğim için atanmak için birşeyler yapmıyorum ama eşim her fırsatta çalışmamın iyi olacağını söyler hatta sadece eşim değil kayınpederede dert olmuş ki neden en azından ücretli öğretmenlik yapmadığımı inceden inceden dokundurarak söyler demekki bu öğretmen kız aramak modaymışş bak benimkinler bu okul biter atanır diye önceden kapmışlar benii
Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...[/QUOT
hiç güleceğim yoktu yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?