Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Umarım atanırsınız işallah o kadar emek vermişsiniz olacaktır elbet :))

ecetuğba84 bu duruma nasıl isyan etmedin hayret doğrusu

ben olsam isyan bayrağını çekerdim...

bu tempoda ders mi çalışılır...

ecetuğba84 bu duruma nasıl isyan etmedin hayret doğrusu

ben olsam isyan bayrağını çekerdim...

bu tempoda ders mi çalışılır...

ben de kendime inanamıyorum ama düşündükçe sinirlerim tavan yapıyor.eşime söylüyordum artık dayanamıyorum o da ne yapsın anne babasına git diyemez ki onlar düşünmeli. ben 3.5 ay çalışsaydım şimdi 80 falan alırdım istediğim yere rahat atanırdım.bir de eşim dememiz sabahtan akşama kadar dershanedeydin almalıydın o puanı.ben de dedim bu şartlarda mı

Ben sınav kağıtlarından bahsedince çalıştığınızı düşündüm.89 larla bekleyenler vardı hadi hayırlısı..Darısı lise branşlarını başına :))

2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 86yla bekledim ben de beklemek çok kötü amin inşallah bütün branşların yüzü gülsün artık:)

2 sene ücretli öğretmenlik yaptım 86yla bekledim ben de beklemek çok kötü amin inşallah bütün branşların yüzü gülsün artık:)

86 ile beklemek çok kötü.kpss zor bir sınav ve 86 almak hiç kolay değil.inşaallah atanırsınız.o kadar emek,para,zaman ve yıpranma
Allah gönlünüze göre versin.

bir arkadaşım aşk evliliği yaptı.
eşi yüksek derecede memurdu. arkadaş ise işsiz.
kayın valide istemedi. eşi diretti işsiz diye vazgeçmem ben seviyorum onu diye.
doktor kız bulmuş. öğretmen bulmuş. neyse ne yaptı etti engelleyemedi.
evlendiler. kayın valide bir gün celallenip boş boş oturuyorsun evde
çalışmıyorsun da oğlumun parasını yiyorsun.
ben okuttum sen ye ne ala dünya demiş :)
sonuç olarak arkadaş kadro bekliyordu puanı da vardı. bir yıl sonra işe başladı.
aynı kayın valide sonra para istemeye başlamış. saçma sapan nedenlerle.
çalışan kızın yağını sanırım sadece oğullarına düşünmüyorlar.
kendilerine pay çıkarıyorar =)

Evet maalesef şimdi Atanmış öğretmen revaçta...atanmış öğretmenler altın değerindesiniz bilesiniz Şaka bir yana en yakın şahidim teyzem; teyzemin oğlu öğretmen ve onun bir kız ardakadaşı var çok da tatlı hatta kız valilikte atanmış memur ama gel gör ki teyzem ve eniştem gelin adaylarının (2 oğlu var) ısrarla öğretmen olmasını istiyor...Belkide kendi çaplarında haklı olabilirler işin mantığındalar ama aşktanda anlamadıkları kesin...

Allahtan kız memurmuş, bir de işsiz olaymış, vay kızın haline, kızı paralardı onlar

Konu sahibi arkadaşım bence evde boş durma en azından hafta sonları falan bir kursa ya da etkinliğe yazıl, çevren genişler, belki birileriyle tanışırsın, aşk evliliği olursa kimse çalışmıyormuş falan sorun etmez... Ama Allah öğretmen gelin isteyen kayınvalideden korusun, alimallah düşman başına

Tütlerim ürperdi ben okuttum sen yiyorsun ne demek ,alsın oğlunu kurutsun o zaman aman Allahım ben duysam bunları hastanelik olurdum herhalde tam kaynana kaynar kazana..

Evet gerçekden durum aynen bu sanırım öğretmen tercih edilmesinin sebebide hem maaşı olacak hemde yaz tatili yarım gün çalışacak 15 tatili olacak yani kafalarına göre oğullarına hem eve para getiren hemde yarı ev hanımı olabilecek gibi bir kız almak:))))

üniversiteden arkadaşıma okulun son günü bile öğretim görevlileri aracılığıyla teklifler geliyordu.. hatta staja gittiğimiz okuldan bir öğretmen grupça yemeğe almıştı bizi :) meğer arkadaşımı oğluna beğenmiş :)) 2000 mezunları bilir, o zamanlar KPSS yerine DMS vardı.. sınav sonuçları açıklanmadan bir gün öncesine kadar bile köyünden haberler geliyordu.. arkadaşımın barajı aşamadığı için atanamayacağı belli olunca talipler bıçak kesilir gibi kesilmişti
bir ara çevremde de "kapalı, bayan öğretmen" aradıklarını duydum çok kızmıştım "oğullarına eş mi bakıyorlar yoksa eleman mı arıyorlar" diye.. hey Allahım yaaa

ben de atanmadan evlendim yani eşim beni işsiz sevdi :) hala da atanamadım belki şubata bir ümit diyorum.ama farkındayım kayınvalidem ve kayınpederim öğretmen olduğum için ayrı bir istekle heves ettiler evlenmemize.daha okurken şimdi iste yarın yapayım düğünü demişti.düğünüme birkaç gün kala da ablamın yanında öğretmen olmasaydı almazdım onu gibi bir şey zırvalamış.nasıl sinir oldum.eşim de sen ona bakma dedi.kpss hakkında da abuk sabuk konuşur anlamadığı halde.keşke 15 tane mat yapabilsen fln diyor.elimde olsa yapıcam zaten :)

Benim çevremde 30una merdiven dayayıpta evlenemeyen birçok öğretmen kız var bende öğretmenim ve 27imde evlendim (çokta erken değil) Benm öğretmen arkadaşlarımdA zaten şuan genelde bekarlar. Bence görücü olayına hiç imrenmeyin bile inanın o gelenlerde zaten o biçim oluyorlar. Hiç düzgün işi gücü karizması yerinde adam o yaşlarda görücü usülüyle ararmı? en iyisi soyal ortamda erkeklerle de sosyal arkadaş olabilmek.O zaman hem daha iyi tanıyorsun hemde baştan o niyetle yaklaşmamış oluyorsun. benm eşim benm en iyi arkadaşımdı :) halada öyle. Eminimki görücü olarak gelenlerden birini değerlendirseydim şuanda boşanmıştım bile.Bana pek sıcak gelmiyor görücü usülü. Çünkü insanlar tanışma sürecinde doğal olamıyorlar. Kendilerini farklı şekilde tanıtabiliyorlar. Benim eşim arkadaşken (çok iyi arkadaştık)bana nasılsa şimdide öyle. Hatta dahada iyi.. :)
Neyse konuyu dağıtmayım demek istediğim artık öğretmen kızlar bile evlenemiyorlar. İnanın bana ben yeni mezun olduğumda gelenler çoktu ama yaş geçtikçe gelenlerde azalıyor. Zaten inanın görücü usülü çok saçma bişey. Yani gerçekten öğretmen oolduğn için değilde oğullarına yakıştırdıkları için gelseler neyse ama gelenlerde ya kısa boylu olur ya sana yakışmaz,ya konuşmalarını sevmezsin..O yüzden hiç sevmiyorum görücü usülünü.

evet bende çok şahit oldum bu duruma.

yani biz kızlar nasıl evleneceğimiz erkeğin şuyu olsun, buyu olsun diyosak artık erkekler de bunları istiyorlar:)

bu okuduklarıma çok şaşırdım. cv filan istesinler kaynanalar. işleri kolay olur. beğenir seçer sonra da görüşmeye çağırırlar

Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...

kızlar bende eğitim fakültesi mezunuyum.
son sınıftık geçen yıl.satjımız vardı.
okulumuzun müdürü de çok gençti.
okul müdürünün bizim bölümle ilgilendiği yoktu.
biz de zaten işlerimizi sorumlu müdür yardımcısıyla hallediyorduk.
neyse birgün müdür yardımcımızın yanına gittik.
işte sorular sormaya başladı hakkımızda.
gülüyor böyle durup durup birşeyler düşünüyor.
sonra biz odasından çıktık.
1 saat sonra müdür ve diğer idareci, öğretmenler kalabalık bir grup olarak anasınıfını geldiler.
tabii sınıflarımızda etkinlik yapıyorduk.
hiç birşey demeden sınıfları tek tek gezip sadece bize bakıp gitti.
kendimi o kadar kötü hissettim ki.
sonra tabii aynı şeyi hocalarımızdan gördük.
akraba, oğul fotoğrafları gelmeye başladı.
hatta bir arkadaşıma öğretmeni inatla ''bırak sevgilini sana daha yakışıklı, daha zengin bulalım'' diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…