Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...
ay kızlar bu bişey değil.bi tandığımız oğluna gelin bakarken öğretmen olan aday için kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi die sorguya çekmişti.kadrolu olmazssa olmazmış.yani sadece öğretmen olmak da yetmiyo artık.hatta sınıf öğretmeni ya da okul öncesi olsun die tutturanlar var çocuğa iy bakar die.dadı niyetine yani.
dreamcim şu aralar işsizlik ve evlenememe konularına çok yoğunlaşmış durumdasın canım.inan ki bir çok insan bu yollardan geçiyor.atasan da atanamasan da,evlensen de evlenmesen de mutlaka Allah sana da bir yol çizmiştir.bir yerden kısmetin kapalıysa diğerinden illa ki açıktır canım.kendini asla küçümseme her zaman kuyruğu dik tut.sonuçta gençsin bu yaşlarını evde oturup bunlara üzülmekle geçirme.bir yerlerden başla,iyi kötü bir işe gir bir yandan da başka iş araştır."şans dolaşan insanın ayaklarına takılır" derler.sen aktif ol.mutlaka ki bu zor süreç GEÇECEK.
bide şu var arkadaşlar sözleşmeli kadrolu olayından daha beteri....
öğrenim borcu varmı? diye sorgulayanlarda varmış
bizzat arkadaşım yaşadı bunu....
Aman çalışsak da olmuyor bazen..Boşanmış olmak ,yaşın ilerlemesi menfi olarak yetiyor..Çalışmıyor ama hiç evlenmemiş 25 yaşında olmayı yeğlerdim..
Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...
canım doğru ama eksik tespit. sadece öğretmen olmak yetiyor bazen:)) başımdan geçen bi olayı anlatayım da gülün:)
serbest avukatlık yapıyodum o zamanlar ve eşimle de çıkıyoruz. eşim iş yerime geldi, yaş ufak daha. dolmuşla eve gidip bişeyler alıp işe döncem ki o gün sevgilim gelmiş, bi süs bi püs. dolmuşta arka dörtlüye 3 bayan oturdu, parayı yolladılar benle, üstünü verince bunlar aaa zam mı gelmş faln dediler. evet dedim ben de. tabii yüzümü dönüp söyledim, bizim orası dA küçük yer ya kadınlar başladı bana sorular sormaya: nerelisin, anan kim baban kim fln. en son dediler ne iş yapıon dedim av.ım. bi tanesi tüüüüüüüüüüh dedi. ben şok! noldu teyze dedim. keşke öğretmen olsaymışın kızım tüh tüh, pek de tatlı pek de güzelmişsin dedi:))) güldüm ben de dedim maalesef teyze av.oldum,bilseydim öğretmen olurdum:))
Demek ki kayınvalideler para derdinde olsalardı avukatlar öğretmenlerden daha çok kazanıyorlar onları tercih ederlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?