erkekler evlenince değişiyor mu

sugibiym

seyirlik değil ömürlüksün
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
213
1
46
Adana
evlendikten sonra eşinin huyları değişen arkadaşlar var mı ben daha evli değilim nişanlıyım ama merak ediyorum ve hatta burdaki yazılanları okuynca korkuyorum evlendikten sonra erkekler değişiyor mu yoksa daha mı bağlı oluyorlar bu konuda görmüş geçirmiş veya başkalarında tanık olmuş bayanlar yazabilir mi cokk merak ediyorum

Iyi geceler. ilk cevap benden. :34: esimle birbirimizi cok severek evlendik. melek ayol bu adam derdim nisanliyken sevgiliyken :1: ama malesef degisti canim :42::42: eskisi kadar uzerime titremez daha rahat daha az konusan bi adam oldu :27:

Cok degisiyorlar, aslinda öncedende sinyallerini verdigi hareketleri tamamen yogunlasiyorda diyebiliriz, ama bazen hic tanimadiginiz bir yüzüde cikiyor ortaya.
Birde flört dönemi, nisan dönemi gercekten cok farkli, birlikte gecirile bilecek zaman cok kIsItlI, hep güzel anlari paylasiyor insan yok sinema, yok gezmek tozmak.

Zaten adam evlenirken kadin hic degismesin istermis, kadinda evlenirken nasil olsa degisir diye umut edermis...
Sana nasil söyleyim...böyle daha rahat davraniyorlar, özellikle ailelerine feci derecede düskünlesiyorlar, evlendigi kadin icin ailesini kirip gecen adam,
evlendikten sonra ailesi icin kendi karisini ve evini kirip gecebiliyor, nisanliyken yine bir sekilde oturup konusabildigin tartisabildigin adam gidiyor,
yerine ya günler boyunca buz gibi olan sizle konusmayan yada bas bas bagiran, üstüne yürüyen bir adam bile gelebiliyor oda ceviz kabugunu doldurmayan sebepler yüzünden...
her erkegin karakter tabii farkli farkli ve cok iyi ciftlerde var, ama gözlemledigim kadariyla hep kadinlarin idare ettikleri icin, yine kadinlar akilli davrandigin icin o evlilikler yürüyor...
tabii herkes öyle degil, ama istisnaler kaideyide bozmaz.

Tabii birde su gercek var: Kadinlarda degisiyor. Bizde nisanli döneminde oldugumuz gibi olmuyoruz, huyumuz suyumuz ayni evde yasarken ortaya cikiyor, bizde ailelerimizi özlüyoruz veya onlarin lafini cok fazla dinliyoruz, bizde evlendikten sonra artik sIk sIk ortada gezmeyip cocuk dogurup kilo alabiliyoruz, tahammülsüz bir evlilik olmuyor maalesef, her iki tarafta biraz karsisindakine ayak uydurunca gecinip gidiyor insanlar bir sekilde...

nişanlım ailesiyle hiç anlaşamaz hiç te düşkün değildir evlenince de zaten ailesine düşkün olursa hiç katlanamam çok zor olur çünkü ben zaten şimdiden annesi ile ablası ile anlaşamıyorum o zaman gerçekten çok zor olur inş aile düşkünlüğü olmaz ya

nişanlım ailesiyle hiç anlaşamaz hiç te düşkün değildir evlenince de zaten ailesine düşkün olursa hiç katlanamam çok zor olur çünkü ben zaten şimdiden annesi ile ablası ile anlaşamıyorum o zaman gerçekten çok zor olur inş aile düşkünlüğü olmaz ya

nişanlının ailesine düşkün olmaması ve onlarla anlaşamaması aslında olumlu birşey değildir. bir erkek için aileye düşkünlük, "aile" kavramına ne kadar önem verdiğini gösterir. çünkü bir erkek aile kavramına ne kadar önem verirse, seninle o kadar çabuk bir "aile" olmayı öğrenir. hele hele çocuklarınız olunca, ailesine sahip çıkmayı, yetiştiği ve değer verdiği ailesinden öğrendiği şekilde uygular.

birçok kadın ailesine düşkün erkekten korkar. bu çok yanlış. yarın öbürgün bizler de evlat sahibi olunca inşallah, sahip olmak için bile bu kadar emek verdiğimiz bir evlatla evlenecek kadının "ailesine düşkün olsa hiç çekemem" demesini asla istemezdim. aile demek onca emek demek, sabır demek, gözyaşı demek, uykusuz geceler demek, fedakarlık demek.. elbette bu adam ailesine düşkün olacak. siz ailenize düşkün değil misiniz?

bir erkek ailesine ne kadar düşkünse karısına o kadar sahip çıkar. aile, bir erkeğin sorumluluğunun ölçüsüdür bana kalırsa. akıllı bir erkek, ailesinden aldığı eğitimi kendi yuvasında uygulayarak, yeni ailesi ve yetiştiği ailesi arasında optimum dengeyi sağlayabilen kişidir. yani sizin anlayacağınız ailesiyle anlaşamamasına sevinmeyin derim.

şunu da belirteyim, erkek ne kadar ailesiyle anlaşamazsa da evlendikten sonra ailesi kıymete biner, siz olumsuz bir laf etseniz, bozulur. bu normal bir süreçtir. ne olursa olsun, onlar onun hayattaki en değerli varlıkları arasındadır. siz de bu varlıklar arasında olmaya ve eşinizin ailesi olmaya bakın. daha şimdiden rakip görmeyin kendinize ablasını, annesini. evlilik böyle bir sorumluluktur.

Son düzenleme:
nişanlının ailesine düşkün olmaması ve onlarla anlaşamaması aslında olumlu birşey değildir. bir erkek için aileye düşkünlük, "aile" kavramına ne kadar önem verdiğini gösterir. çünkü bir erkek aile kavramına ne kadar önem verirse, seninle o kadar çabuk bir "aile" olmayı öğrenir. hele hele çocuklarınız olunca, ailesine sahip çıkmayı, yetiştiği ve değer verdiği ailesinden öğrendiği şekilde uygular.

birçok kadın ailesine düşkün erkekten korkar. bu çok yanlış. yarın öbürgün bizler de evlat sahibi olunca inşallah, sahip olmak için bile bu kadar emek verdiğimiz bir evlatla evlenecek kadının "ailesine düşkün olsa hiç çekemem" demesini asla istemezdim. aile demek onca emek demek, sabır demek, gözyaşı demek, uykusuz geceler demek, fedakarlık demek.. elbette bu adam ailesine düşkün olacak. siz ailenize düşkün değil misiniz?

bir erkek ailesine ne kadar düşkünse karısına o kadar sahip çıkar. aile, bir erkeğin sorumluluğunun ölçüsüdür bana kalırsa. akıllı bir erkek, ailesinden aldığı eğitimi kendi yuvasında uygulayarak, yeni ailesi ve yetiştiği ailesi arasında optimum dengeyi sağlayabilen kişidir. yani sizin anlayacağınız ailesiyle anlaşamamasına sevinmeyin derim.

şunu da belirteyim, erkek ne kadar ailesiyle anlaşamazsa da evlendikten sonra ailesi kıymete biner, siz olumsuz bir laf etseniz, bozulur. bu normal bir süreçtir. ne olursa olsun, onlar onun hayattaki en değerli varlıkları arasındadır. siz de bu varlıklar arasında olmaya ve eşinizin ailesi olmaya bakın. daha şimdiden rakip görmeyin kendinize ablasını, annesini. evlilik böyle bir sorumluluktur.

Kesinlikle katılıyorum size. Ailesini bilmeyen, yarın eşini, çocuğunu da bilmez.

evet söylediklerinizde haklısınız ama ben rakip falan görmüyorum aslında bana iyi olsalar iyiyim ama nedense sanki onlar gelin nazlanıyorlar asıl gelin benim nazlanacak biri varsa benim birçok kere hatalı olmadığım halde bile büyükler dedim gittim özür diledim ama onlar gerçekten değişikler ya insanları terslemeyi çok seviyorlar iyiliğine bile konuşsan ters cevap veriyorlar herşeyi kötü yorumluyorlar bu yüzden zaten nişanlım da anlaşamıyor yoksa tabikide anne baba kardeş kutsaldır vazgeçilmezlerimizdir ama onlarında bizlere yönetebilecek olgunluğa erişmiş olması lazım çünkü biz gençiz hata yapabiliriz istemeden de olsa onların bunu yadırgamayıp uyarmaları lazım aam onlarda bu yok :)

evet söylediklerinizde haklısınız ama ben rakip falan görmüyorum aslında bana iyi olsalar iyiyim ama nedense sanki onlar gelin nazlanıyorlar asıl gelin benim nazlanacak biri varsa benim birçok kere hatalı olmadığım halde bile büyükler dedim gittim özür diledim ama onlar gerçekten değişikler ya insanları terslemeyi çok seviyorlar iyiliğine bile konuşsan ters cevap veriyorlar herşeyi kötü yorumluyorlar bu yüzden zaten nişanlım da anlaşamıyor yoksa tabikide anne baba kardeş kutsaldır vazgeçilmezlerimizdir ama onlarında bizlere yönetebilecek olgunluğa erişmiş olması lazım çünkü biz gençiz hata yapabiliriz istemeden de olsa onların bunu yadırgamayıp uyarmaları lazım aam onlarda bu yok :)

anlıyorum seni, gerçekten canını sıkıyor olabilirler. seni kırmış olabilirler. ama sen akıllı bir kadın olacaksın. kadın, evliliği yöneten kişidir, bu gerçekten böyle. ve her erkek içinde bir çocuk taşır. eşim ya değişirse korkusu taşıma. değişebilir de. ama mesele senin bu değişimi nasıl yöneteceğindedir.
ben ailesini hiç arayıp sormayan ama evlendikten sonra şehirdışındaki ailesini ayda bir mutlaka ziyaret eden erkekler gördüm arkadaşlarımın evliliklerinde. erkeklerin aileleri evlendikten sonra daha çok kıymetlenir. bunun birçok sebebi olabilir.
toplumumuzda kadını buldu, ailesini unuttu muamelesi yapılır. buna maruz kalmamak için olabilir.
ailenin ne demek olduğunu seninle öğrenince aileyi önemsemeye başlıyor olabilir.
kel ölür, sırma saçlı olur misali evlenince onlara özlemi artabilir.
ve bence en önemlisi senden ufacık bir olumsuzluk sezse, eleştirel bir laf duysa, senin haklı olduğunu bilse de ailesini korumaya geçebilir.

sen akıllı bir kadın ol ve ne yap biliyor musun.. ailesine düşkün olmasa da, sanki onları ondan çok sen düşünüyormuşsun gibi, bayramda, seyranda, özel günde, aileni aradın mı canım, ihmal etmeyelim, ya da bir hafta alo demezse, onlar anne baba, arayıp sormak lazım de. onlara kızarsa, idare et hayatım, olabilir böyle şeyler de.. zamanla senin zaten onlara olan ilgi ve düşüncenden emin olacak ve sen birşeye gerçekten kırılırsan sana sahip çıkacak. ama ilk günden şikayetçi olursan, her daim önyargı ile yaklaşır sana. erkekler bu konuda çok önyargı sahibidir. naçizane görüşlerim bunlar tatlım, mutlu bir evlilik dilerim :)

çok değişti daha uysal,daha üstüme titreyen,daha sevgi yumağı bi adam oldu :1:nişanlıyken paranoyaktı doğru düzgün elbise falan giydirmezdi evlendikten sonra izin vermeye başladı benimki iyi yönde değişti şükürler olsun...

eşim değişmedi,bekarkende evine düşkündü,evlenince de evine ailesine düşkün:16:

ama bekarken ailesine düşkün olmayanlar,evlenince daha kıymet veriyor:34:

herkes değişir bence .erkeklerde değişiyor tabi .ilk günkü gibi peşinden koşmalar süprizler şunlar bunlar azalır ben daha yeni evliyim ama 5-10 yıl sonra heyecan yavaşlar bence .sonuçta o insana alışıyorsun ama aile oluyorsun oda güzel .ilk günkü heyecanı beklemek ütopik olur .

Çoğunluğu olumsuz yönde değişiyor..
Azınlığı olumlu yönde değişiyor..
Bir diğer azınlığı aynı halıyor..
Bana çoğunluğa giren denk geldi malesef:ssz:

Eşin değişmesinden ziyade alışkanlık haline geliyor çok şey aslında, ondan eşin değiştiği sanılıyor, aynı şey bizler için de geçerli.

Hani bir çocuğa yeni bir oyuncak alırsın çok sevinir ama bir süre sonra görmez bile ya o oyuncağı, insanın fıtratında var belki.

Ben eşimi çok seviyorum, ilk zamanlar küsme huyundan şikayetçi olsam da Allaha çok şükür, şimdi aştık gibi o sorunu, inşAllah hortlamaz. Üstelik ben bu huyunu nişanlıyken ve hatta arkadaşken de bilirdim, sadece görmezden gelirdim. Evlendikten sonra tabiri caizse oyuncağımıza alıştıktan sonra kusurları görür olduk, her ne kadar kabul etmesek te hepimiz böyleyiz.

Şu an eşimin en çok pc başında vakit geçirmesinden şikayetçiyim, ne var ki artık devrimizin hastalığı bu bağımlılık ve ben de az kullanmam pc yi üstelik yani bende de var :)

Eşin iyi yönlerini görürsen bu tarz şeyleri de çok umursamıyorsun aslında, sadece beklentin biraz daha düşük olacak o zaman gerçekten çok mutlu oluyorsun. Eşimin pc başında vakit geçirmesi, mesai saatlerinden dolayı hiç bir zaman aynı anda yatağa giremeyişimiz (ertesi gece çalışacak olunca geç kalkmak adına epey geç yatıyordu) beni üzerdi(hala kafama takarsam üzülüyorum), yalnız ne var ki şimdi hep güzel yönlerini görüyorum, görmeye çalışıyorum ve gördükçe de daha mutlu olup eşime daha çok bağlanıyorum. Mesela geç geliyor yatıyor ama yatınca beni öpüp bana sarılmadan uyumuyor, tabii bu arada beni de uyandırıyor ama :1:

Eşim esasen çok fedakar biri, ev işlerinde pek yardımcı olduğunu söyleyemeyeceğim ama ailesine 2 saat mesafede yaşarken 13 saatlik mesafeye, eşinin memleketine yerleşme fikrine her erkek açık değildir mesela. Ben bunu ondan istememiştim bile, evlenmeye karar verdiğimizde düzenimi bozmak istemedi. Ortaokuldan beri neredeyse günde 1 paket sigara içen adam bana söz verdi ve sigarayı bıraktı evlenmeden önce. Vejeteryanim, ete dokunamam bile, o eti çok sever ama benim yüzümden pek te yiyemez. Çok cömerttir mesela, o öyle olunca hiç bir zaman aramızda senin paran benim param meselesi olmaz (ki çok evlilikte bu problem var ) istediğimde tüm maaşını bile çıkarıp bana verebilir (ben de öğretmenim, para da kazanıyorum o ayrı tabii, o istese ben de ona veririm hepsini). Çok merhametlidir, gözyaşlarıma hiç dayanamaz. Ama her yönüyle mükemmel midir? Hayır tabii ki kimse değil. O yüzden evlilikte bazı şeyleri görmezden gelmek, evliliğin huzuru açısından önemli derim. Burada (bir derdim var köşesinde) bazen öyle şeyler okuyorum ki inan gülümsüyorum, insanlar kendine dert arıyor diye, ha bunu bazen ben de yapmıyor değilim tabii..

İnsanlar neler neler yaşıyor, ufak şeylere takılmazsanız ne eşinizin değiştiğini düşünürsünüz ne de o sizin değiştiğinizi düşünür. Mutlu bir evlilik geçirirsiniz.

Allah tamamına erdirsin. :nazar:

Back
X