Eşin değişmesinden ziyade alışkanlık haline geliyor çok şey aslında, ondan eşin değiştiği sanılıyor, aynı şey bizler için de geçerli.
Hani bir çocuğa yeni bir oyuncak alırsın çok sevinir ama bir süre sonra görmez bile ya o oyuncağı, insanın fıtratında var belki.
Ben eşimi çok seviyorum, ilk zamanlar küsme huyundan şikayetçi olsam da Allaha çok şükür, şimdi aştık gibi o sorunu, inşAllah hortlamaz. Üstelik ben bu huyunu nişanlıyken ve hatta arkadaşken de bilirdim, sadece görmezden gelirdim. Evlendikten sonra tabiri caizse oyuncağımıza alıştıktan sonra kusurları görür olduk, her ne kadar kabul etmesek te hepimiz böyleyiz.
Şu an eşimin en çok pc başında vakit geçirmesinden şikayetçiyim, ne var ki artık devrimizin hastalığı bu bağımlılık ve ben de az kullanmam pc yi üstelik yani bende de var :)
Eşin iyi yönlerini görürsen bu tarz şeyleri de çok umursamıyorsun aslında, sadece beklentin biraz daha düşük olacak o zaman gerçekten çok mutlu oluyorsun. Eşimin pc başında vakit geçirmesi, mesai saatlerinden dolayı hiç bir zaman aynı anda yatağa giremeyişimiz (ertesi gece çalışacak olunca geç kalkmak adına epey geç yatıyordu) beni üzerdi(hala kafama takarsam üzülüyorum), yalnız ne var ki şimdi hep güzel yönlerini görüyorum, görmeye çalışıyorum ve gördükçe de daha mutlu olup eşime daha çok bağlanıyorum. Mesela geç geliyor yatıyor ama yatınca beni öpüp bana sarılmadan uyumuyor, tabii bu arada beni de uyandırıyor ama
Eşim esasen çok fedakar biri, ev işlerinde pek yardımcı olduğunu söyleyemeyeceğim ama ailesine 2 saat mesafede yaşarken 13 saatlik mesafeye, eşinin memleketine yerleşme fikrine her erkek açık değildir mesela. Ben bunu ondan istememiştim bile, evlenmeye karar verdiğimizde düzenimi bozmak istemedi. Ortaokuldan beri neredeyse günde 1 paket sigara içen adam bana söz verdi ve sigarayı bıraktı evlenmeden önce. Vejeteryanim, ete dokunamam bile, o eti çok sever ama benim yüzümden pek te yiyemez. Çok cömerttir mesela, o öyle olunca hiç bir zaman aramızda senin paran benim param meselesi olmaz (ki çok evlilikte bu problem var ) istediğimde tüm maaşını bile çıkarıp bana verebilir (ben de öğretmenim, para da kazanıyorum o ayrı tabii, o istese ben de ona veririm hepsini). Çok merhametlidir, gözyaşlarıma hiç dayanamaz. Ama her yönüyle mükemmel midir? Hayır tabii ki kimse değil. O yüzden evlilikte bazı şeyleri görmezden gelmek, evliliğin huzuru açısından önemli derim. Burada (bir derdim var köşesinde) bazen öyle şeyler okuyorum ki inan gülümsüyorum, insanlar kendine dert arıyor diye, ha bunu bazen ben de yapmıyor değilim tabii..
İnsanlar neler neler yaşıyor, ufak şeylere takılmazsanız ne eşinizin değiştiğini düşünürsünüz ne de o sizin değiştiğinizi düşünür. Mutlu bir evlilik geçirirsiniz.
Allah tamamına erdirsin.