erkekler evlenince değişiyor mu

canım biz 3yıl çıktık 1,5yıl nişanlı kaldık ve 3yıldır evliyiz çok şükür herşey yolunda bide şimdi 3 aylık bebeğimiz oldu darısı sana arada heyecan yaratacak şeyer aşkı canlı tutar evlilikten korkma derim ben :) hatta sana 2yıllık evlı halımizi yolluyorum $308142_265726590140514_1589042818_n.webp

Eşim değişmedi, ben değiştim.. hem de çok değiştim..

bu arada yorumları şöyle bir okudum da.. arkadaşlar evet anlıyorum, yeni evleniyorsunuz, karşıdaki insanları tanımıyorsunuz tamam ama herşeyi sadece kendinize "hak" görmeyin.. siz nasıl ki "yeni gelinim nazlanmalıyım, hamileyim nazlanmalıyım, lohusayım nazlanmalıyım" diyorsanız, karşınızda ki insan da "k.valideyim, nazlanmalıyım" diyor hepsi bu kadar aslında.. siz "beni yönetmeli" diyorsunuz ama yönetilince de "k.validem beni yönetiyor" diyorsunuz.. şöyle düşünün: özellikle Türk insanında k.valide-gelin sorunu yüzlerce yıldır devam ediyor.. ve emin olun, siz de irrite olunan k.validelerden olacaksınız, oğlunuzu kıskanacaksınız, bazılarınız çoğu şeye, bazılarınız herşeye karışacak, bunu da kendinize bir hak olarak göreceksiniz.. o yüzden size tavsiyem karşınızdaki insanı (kim olursa olsun) ne fazla ciddiye alın, ne de umursamaz davranın.. çok zor birşey değil "tamam, olur" deyip bildiğinizi yapmak, hayat sizin-kararlar sizin-sorumlulukları sizin.. ve emin olun eşin ailesine düşkün olması sizin lehinize bir durum.. :34:

çok değişiyorlar hiçbirşey nişanlılık yada flört deönemi gibi olmuyor haliyle sorumluluklar artıyor aileler devreye giriyor çocuklar vs derken hayat monotonlaşıyor ilk heyecanlar kalmıyor erkek daha ilgisiz ve daha az konuşan biri olluyor tabi biz kadınlarda değişiyoruz bence evlilik kadını olgunlaştırıyor :31:

Değişiyor tabii.Ama kadınlar da değişiyor.
Fakat işin güzel tarafı,değiştiğimiz gibi kalmıyoruz.Değiştikçe değişiyoruz.
Dönemler ve durumlara göre bazı değişimler yaşanıyor.
Sadece olumsuz değil,olumlu değişimler de olabiliyor.
Veya ortak değişimler...

sevgiliyken birbirimize çok bağlıydık :) ama evlenince dahada bi bağlandık hemde eskisi kadar kaliteli zaman geçirmememize rağmen iş yüzünden birbirimizi çok az görüoruz ama şimdi dahada bağlıyız:)

ha şu varmı insanın üstüne bi rahatlık gelio aman saçlarımı böle bonus gibi görmesin demiosun:) yada o sabah kalkınca salyalarım akmışmı diye düşünmüyo yani her halini görüosun:)
yada ne bilim ya 1 dakika arayla tuvalete giriosun :) sevgiliyken yada nişanlıyken kim sevgilisine salyalı görünmek isterki:)ama evli olunca bunları pekde önemsemiosun
örneğin 5 gün banyo yapamadıgın zmanlar oluyo onu o kokusuyla görünüşüyle yağlı saçlarıyla kabul ediosun yada o seni kabul edio:)bu anlamda evet bi rahatlık var:)oda sende değişiosun mesela ağda yaptırcaksın bacağını bi açıosun yarış yapıosun seninkimi daha zn benim kıllarımmı diye sevgiliyken bunu yapan birini bana gösterebilirmisin:)?

ama biz birbirimize dahada çok bağlandık sevgiliyken hatta nişanlıyken sorardım selinsiz asla diyebilirmisin diye diyemem derdi sen olmadanda yada ben olmadanda hayat devam eder derdi:)
şimdi bi gece evden gidiorum 50 kere arıo ya ben nası uyuycam ben nası yemek yiycem ben nası çay içicem diye:)
dengini bulunca evlilik güzel şey korkma:) değişse bile sende değişiosun zamna değişiyo bi kere önemli olan her ikinizde değişirken birbirinize uyum sağlamanız:)

şunu inkar edemem ilk başlarda ailesine düşkün olmayan adam bi anda annem annem diyebilio bizimki yapıodu bunu evde bi cingar çıkardım bidaha gıkı çıkmıyo:)

mesela yemek yapıorum ona bişe soruorum annemi ara o bilir diyo töbeeeeee ıspanağın yanında ne yiycemize annesimi karar vercek:) yada salçanın üstü küflenmesin ne yapabilirim diye annesinimi arıcam internet var benim annem var teyzem var annanem var kaynana son seçenk bu oluyo ama korkma sonra geçiyo:) bazısında 2 ay bazısında 2 sene sürüo ama belli bi zman sonra azalıyo:):49::49::49::49::49:

bence minimum 1 ay aynı evde nişanlıyla yaşanmalı evlenmeden.

sonra baban bacaklarını ikiye ayırsın caaaaaaaaaaart diye annede saçlarını tek tek tek yolsun oh mis sen rahat ben rahat konu sahibi rahat
bide kayanan faktörü v2ar oğlum bu kız evlenmeden önce senle aynı evde yaşadı bu kızın yolu yol diil g.tü başı ayrı oynuyodu zaten ben en baştan anlamıştım gibi yorumlarda bulunsun
aslında dediğin teorikte olması ama pratikte cinayete sebebiyet verebilcek bi davranış :)
türk toplumunda özellikle:) bizim gelenk kaldırsaydı ilk ben yaşardım hatta evlenmezdim birlikte yaşardım:)

Aslında degişmiyorlar.

Evlenmeden önce flört döneminde üzeri örtbas edilen konular,
evlendikten sonra gün yüzüne çıkınca ve karşıdakinin tepkisi sevgiliykenki halinden daha agır olunca
degişti sanılıyor :)

evlendikten sonra eşinin huyları değişen arkadaşlar var mı ben daha evli değilim nişanlıyım ama merak ediyorum ve hatta burdaki yazılanları okuynca korkuyorum evlendikten sonra erkekler değişiyor mu yoksa daha mı bağlı oluyorlar bu konuda görmüş geçirmiş veya başkalarında tanık olmuş bayanlar yazabilir mi cokk merak ediyorum

Açıkçası eşim değişti şöyle oldu böyle oldu diye yakınır durur kadınlar, ama şu bi gerçek ki erkekler değişsin diye de ellerinden geleni yaparlar. Sevgiliyken kavgada alttan alan, her şeye razı gibi olan, mütevazi, ılımlı, anlayışlı kız gidiyor, yerine her şeye bir kulp takan, dırdırcı, tahammülsüz,asabi, mükemmelliyetçi, benci, aileni sevme hep beni sev diyen, laf sokan alttan almayan ikayet edip duran kadın geliyor yerine. Sevgiliyken güzel güzel giyinen, koku süren, kilosunun gramına dikkat eden, saçlarını yapan, makyaj yapan, üstü başı pırıl pırıl, oturmasına kalkmasına dikkat eden, özenli kız gidiyor, yerine yataktan kalkmış saçıyla dolaşan, dizlenmiş pijamayla oturan, makyajsız, özensiz, ağzında yediği sarımsaklı mantının kokusuyla oturan, giderek kilo alan ev hanımı geliyor. Sonra da eşlerin anlayışlı olması, ilk günkü gibi sevmesi, heyecanlanması, arzulaması bekleniyor. Eşim değişiyor diyen kadınlar kendileri aynılar mı acaba? Evlilik karşılıklı özen gerektirir. Siz bu özeni yitirmeye başlarsanız, eşinizin ilk günkü gibi kalmasını beklemek hayalperestlik olur.

bu konuyu genellememek lazım.değişende olur değişmeyende.ama illaki insan değişiyor biz kadınlar bile inan ki.benim eşim nişanlıyken hep derli toplu olduğunu dağınıklığa tahammül edemediğini falan söylerdi bende çok korkardım napıcam bu adamla diye :)evlendik yine napıcam bu adamla diyorum peşinde gezmekten :) anlayacağın erkekler hep farklı yüzlerini gösterir başta

Eşim evlenmeden önce çok hırçın ve çocuk gibi davranıyordu. Hele kıskançlık krizleri... Pfff... Ama evlendikten sonra bambaşka biri oldu, daha olgun davranmaya başladı. Kıskançlıklarından da eser kalmadı. Eşimdeki değişiklikte böyle oldu işte :16: Ama ben de değiştim. Evlenmeden önce daha olgunken gittikçe çocuklaşmaya başladım evin delisi ben oldum :1: İdare edip gidiyoruz işte...

Açıkçası eşim değişti şöyle oldu böyle oldu diye yakınır durur kadınlar, ama şu bi gerçek ki erkekler değişsin diye de ellerinden geleni yaparlar. Sevgiliyken kavgada alttan alan, her şeye razı gibi olan, mütevazi, ılımlı, anlayışlı kız gidiyor, yerine her şeye bir kulp takan, dırdırcı, tahammülsüz,asabi, mükemmelliyetçi, benci, aileni sevme hep beni sev diyen, laf sokan alttan almayan ikayet edip duran kadın geliyor yerine. Sevgiliyken güzel güzel giyinen, koku süren, kilosunun gramına dikkat eden, saçlarını yapan, makyaj yapan, üstü başı pırıl pırıl, oturmasına kalkmasına dikkat eden, özenli kız gidiyor, yerine yataktan kalkmış saçıyla dolaşan, dizlenmiş pijamayla oturan, makyajsız, özensiz, ağzında yediği sarımsaklı mantının kokusuyla oturan, giderek kilo alan ev hanımı geliyor. Sonra da eşlerin anlayışlı olması, ilk günkü gibi sevmesi, heyecanlanması, arzulaması bekleniyor. Eşim değişiyor diyen kadınlar kendileri aynılar mı acaba? Evlilik karşılıklı özen gerektirir. Siz bu özeni yitirmeye başlarsanız, eşinizin ilk günkü gibi kalmasını beklemek hayalperestlik olur.

söylediklerinin yarısın akatılıorum yarısınada katılmöıorum arkadaşım:)
evet aynı eve girmeden önce hep birbirimizin en bakımlı hallerini gördük en anlayışlı hoşgörülü sevgi dolu bakışlarına denk geldik:)
bu dırdırcılık anlayşsızlık konusunda sana dibine kadar katılıorum haklısın... kadınım ama hayatta en nefret ettiğim şey kadın dırdırıdır özellikle sürekli söylemek kaydıyla ve bağırıp çağırıp erkeklere sırf çeneden bıktırdıkları için istediklerini yaptıran kadınlardan nefret ediorum.... inş.bi gün öyle bi kadın olmam......

ama sonuçta biz evlenirken hayatımıza ortak olsun diye evlenmiomuyuz? her haline her halimize şahit lcak çünkü ikimizde birbirimizin hayatına dahil oluyoruzz... her zman kocayı evde pijamalarla saçı başı dağnık karşılak yada yanında öle gezmek olmaz zaten kocayı geç insan kendine tahammül edemez ama hangimiz evdeyken sürekli bakımlı dolşıoruz ben evime girdiğimde pijamalarımı giyip rahat rahat sereserpe dolaşmak istiorum saçımı tepeden toplayıp ayıcıklı pijamalarımla tv izlerken cips yemek istiorum:)
klo konusunda haklısın zaten sağlık için dikkat etmemiz lazım ben daha 6 aylık evliyim yeni yani onun o kadar çok haline denk geldimki sevgiliyken görsem kesinlikle ıysssssss diycem şeylere şimdi güerek bakıorum hatta hoşuma gidio onun kusurlu olması bana insan oldugunu hatırlatıo
ben sevgiliyken bi yerde otururken kafede falan wc ye gidiorum demeye bile utanırdım onu bırak yemek yemeye utanırdım yiyemezdim gel şimdi gör hangimiz çubuk makarnayı daha çabuk hüüüüüüüüp diyerek çekicek diye yarış yapıoruz:))))))) sıkıysa sevgiliyken yapaydım ağzım burnum yağ içinde kalaydı:)

bizim yatak odasından tuvalette nefes alışverişin bile duyulur:)
dalga geçioz şimdi ben seni yendim en güçlü benimkiydi o kurufasulye yokmu hep o yaptı diye:) ki ben wc ye gidiorum demeye utanan insandım:)

bence dizlikli pijamayla onun yanında dolaşmakta güzel ama her zman diil bakımlı halinide paspal halinide görmeli diye düşünüorum hayatına ortak etmek budur zaten:)

ayrıca 2 kişide sarımsaklı yiyince diğerine mucizevi biçimde kokmuyo:))))))):1::1::1::1::1::1:
çünkü ne dioruz hayat arkadaşı eşim benim eskiden sevgilimdi ama şimdi diil o benim hem kocam hem abim en önemlisi arkadaşım:))))) ben çok çok çok samimi bi akadaşımın yanında nasıl rahatsam pijamalrımla oturup ağzım sarımsak kokuyosa onun yanındada otururum ama dediğim gibi her zman diil:)))),
zaten bu onun için diil her zman paspal olmayı önce kendim için yapmam:))))

Son düzenleme:
Cok degisiyorlar, aslinda öncedende sinyallerini verdigi hareketleri tamamen yogunlasiyorda diyebiliriz, ama bazen hic tanimadiginiz bir yüzüde cikiyor ortaya.
Birde flört dönemi, nisan dönemi gercekten cok farkli, birlikte gecirile bilecek zaman cok kIsItlI, hep güzel anlari paylasiyor insan yok sinema, yok gezmek tozmak.

Zaten adam evlenirken kadin hic degismesin istermis, kadinda evlenirken nasil olsa degisir diye umut edermis...
Sana nasil söyleyim...böyle daha rahat davraniyorlar, özellikle ailelerine feci derecede düskünlesiyorlar, evlendigi kadin icin ailesini kirip gecen adam,
evlendikten sonra ailesi icin kendi karisini ve evini kirip gecebiliyor, nisanliyken yine bir sekilde oturup konusabildigin tartisabildigin adam gidiyor,
yerine ya günler boyunca buz gibi olan sizle konusmayan yada bas bas bagiran, üstüne yürüyen bir adam bile gelebiliyor oda ceviz kabugunu doldurmayan sebepler yüzünden...
her erkegin karakter tabii farkli farkli ve cok iyi ciftlerde var, ama gözlemledigim kadariyla hep kadinlarin idare ettikleri icin, yine kadinlar akilli davrandigin icin o evlilikler yürüyor...
tabii herkes öyle degil, ama istisnaler kaideyide bozmaz.

Tabii birde su gercek var: Kadinlarda degisiyor. Bizde nisanli döneminde oldugumuz gibi olmuyoruz, huyumuz suyumuz ayni evde yasarken ortaya cikiyor, bizde ailelerimizi özlüyoruz veya onlarin lafini cok fazla dinliyoruz, bizde evlendikten sonra artik sIk sIk ortada gezmeyip cocuk dogurup kilo alabiliyoruz, tahammülsüz bir evlilik olmuyor maalesef, her iki tarafta biraz karsisindakine ayak uydurunca gecinip gidiyor insanlar bir sekilde...

bacımmm bu ne güzel bir açıklama tek kelime ile sonuna kadar katılıyorum sana :46::46:

Cok degisiyorlar, aslinda öncedende sinyallerini verdigi hareketleri tamamen yogunlasiyorda diyebiliriz, ama bazen hic tanimadiginiz bir yüzüde cikiyor ortaya.
Birde flört dönemi, nisan dönemi gercekten cok farkli, birlikte gecirile bilecek zaman cok kIsItlI, hep güzel anlari paylasiyor insan yok sinema, yok gezmek tozmak.

Zaten adam evlenirken kadin hic degismesin istermis, kadinda evlenirken nasil olsa degisir diye umut edermis...
Sana nasil söyleyim...böyle daha rahat davraniyorlar, özellikle ailelerine feci derecede düskünlesiyorlar, evlendigi kadin icin ailesini kirip gecen adam,
evlendikten sonra ailesi icin kendi karisini ve evini kirip gecebiliyor, nisanliyken yine bir sekilde oturup konusabildigin tartisabildigin adam gidiyor,
yerine ya günler boyunca buz gibi olan sizle konusmayan yada bas bas bagiran, üstüne yürüyen bir adam bile gelebiliyor oda ceviz kabugunu doldurmayan sebepler yüzünden...
her erkegin karakter tabii farkli farkli ve cok iyi ciftlerde var, ama gözlemledigim kadariyla hep kadinlarin idare ettikleri icin, yine kadinlar akilli davrandigin icin o evlilikler yürüyor...
tabii herkes öyle degil, ama istisnaler kaideyide bozmaz.

Tabii birde su gercek var: Kadinlarda degisiyor. Bizde nisanli döneminde oldugumuz gibi olmuyoruz, huyumuz suyumuz ayni evde yasarken ortaya cikiyor, bizde ailelerimizi özlüyoruz veya onlarin lafini cok fazla dinliyoruz, bizde evlendikten sonra artik sIk sIk ortada gezmeyip cocuk dogurup kilo alabiliyoruz, tahammülsüz bir evlilik olmuyor maalesef, her iki tarafta biraz karsisindakine ayak uydurunca gecinip gidiyor insanlar bir sekilde...

kesınlıkle deısıorlar ve arkadsm gercekten cok guzel anlatmıs tamamen

5 aylık evliyiz radikal bi değişiklik görmedim, daha ziyade evliliğe uyum sağlama gibi bişeydi bizimki, zaten eşim tam bir yengeç erkeği evcimen, ilk günden 10 yıllık evli gibiydi sorumluluklar konusunda, bende ona uyum sağladım, uzun bi flört dönemimiz oldu o zamanda bi sıkıntı yaşamadım Allah utandırmasın inşallah böyle devam eder, hepimiz mutlu olalım :16:

merhaba arkadaşlar .bi sorunum var .9 aylık evligiz bebek bekliyoruz .eşimle sorunlarım .birbirimizi cok seviyoruz desem onun adınada konuşmuş olurum .duygularından pek emin degilim son zamanlarda .eşim benle konuşmak muhabbet etmek istemiyor .geyik muhabbeti en son nezaman yaptık bilmiyorum gözumun içine en son nezaman baktı unutdum .işe gidiyor gece eve geldıgindede yemegini çayını önune koyuyorum yiyor banyosunu fln yapıyor gidip yatıyor .yatmasına bişe demiyorum yorgun yatmali tabiki.fakat benle konuşmuyor .gün içinde hiç aramıyor ben aradıgımda kestirip atıyor işim var yogunum falan diye.alıp karşıma konuşmak istiyorum kavga çıkıyor .en son ben suçlu oluyorum huzur vermiyorum hatda dırdır yapıyormuşum .ne yapacagımı şaşırdım benle hiç ilgilenmiyor .ne yapa bilirim .bitirmek istiyorum evliligimi .fakat herkese karşı cıkarak evlendik şimdi ne derler maskara olurum üstelik hamileyım 8aylık .gecen kavga etdik böle yapacaksan seni istemiyorum dedim öfkeyle .istemiyosan bebegi dogur bana ver ne istersen yap sonra dedi cok şaşırdım .acıkcası bütün günü oturup düşünmekte aglamaktan sinirlerim bozuldu.ne yapa bilirim :14: :14:

evlendikten sonra eşinin huyları değişen arkadaşlar var mı ben daha evli değilim nişanlıyım ama merak ediyorum ve hatta burdaki yazılanları okuynca korkuyorum evlendikten sonra erkekler değişiyor mu yoksa daha mı bağlı oluyorlar bu konuda görmüş geçirmiş veya başkalarında tanık olmuş bayanlar yazabilir mi cokk merak ediyorum

evet değişti benim eşim ama tamamen olumlu yönde. Hayallerimin ötesinde evliliğim devam ediyor. Mutluluktan uçanlardanım. Olumsuz düşünme evlilik çok güzel. Umarım hersey senin için güzel olur...

Canım her erkek olumsuz değişecek diye bir şey yok.Buraya yazan bazı arkadaşlarımın olduğu gibi benim eşimde olumlu değişti.Kıskançlıktan saçmalayan,küstüğüm zaman tınlamayan adam gitti yerine daha olgun,üzerime daha çok titreyen,kılıma zarar gelse dünyayı yakacak bir adam geldi:)
Olumlu düşün,inşaAllah çok mutlu olursunuz.

eskiden o benim peşimden koşar bana yalvarırdı şim ben yapıyorum cok kötüyüm bıktım valla sürdüremiycem daha fazla bu evliligi:50::50::50::50:

merhaba arkadaşlar .bi sorunum var .9 aylık evligiz bebek bekliyoruz .eşimle sorunlarım .birbirimizi cok seviyoruz desem onun adınada konuşmuş olurum .duygularından pek emin degilim son zamanlarda .eşim benle konuşmak muhabbet etmek istemiyor .geyik muhabbeti en son nezaman yaptık bilmiyorum gözumun içine en son nezaman baktı unutdum .işe gidiyor gece eve geldıgindede yemegini çayını önune koyuyorum yiyor banyosunu fln yapıyor gidip yatıyor .yatmasına bişe demiyorum yorgun yatmali tabiki.fakat benle konuşmuyor .gün içinde hiç aramıyor ben aradıgımda kestirip atıyor işim var yogunum falan diye.alıp karşıma konuşmak istiyorum kavga çıkıyor .en son ben suçlu oluyorum huzur vermiyorum hatda dırdır yapıyormuşum .ne yapacagımı şaşırdım benle hiç ilgilenmiyor .ne yapa bilirim .bitirmek istiyorum evliligimi .fakat herkese karşı cıkarak evlendik şimdi ne derler maskara olurum üstelik hamileyım 8aylık .gecen kavga etdik böle yapacaksan seni istemiyorum dedim öfkeyle .istemiyosan bebegi dogur bana ver ne istersen yap sonra dedi cok şaşırdım .acıkcası bütün günü oturup düşünmekte aglamaktan sinirlerim bozuldu.ne yapa bilirim :14: :14:

Keşke evliliğiniz tam oturmadan bebek yapmasaydınız daha evliliğiniden birbirinizden emin bile değilsiniz ne bu acele anlamıyorum açıkçası.

Back
X