Bizim ilişkide yaptığımız en yaygın hata birçok şeyi erkeğin belirlemesine izin vermek. Daha önceden plan yapmasa da cuma akşamı arar ve evet deriz. Hemen dünyanın en hızlı göz makyajını yapıp giyiniriz. Hiç bir zaman işimiz olmasa bile "hayatım ben seninle plan yapmadığımız için arkadaşlara söz vermiştim. Tam çıkmak üzereydim. Eğer sen de dilersen yarın akşam buluşabiliriz..." gibi bir açıklama yapmıyoruz. Bazen yapmamız gerekiyor. Bu kurnazlık değildir. O hayatımızda olsa da olmasa da bizim bir hayatımız var, arkadaşlarımız var demektir. Çünkü erkekler bunu doğalında hep yaparlar. Bence hanımefendiliği ve nezaketi hiç bozmadan sevecen bir ses tonuyla hayır diyebilmek gerekiyor. Bir kadın olarak kendimizi ne kadar önemli ve özel bulduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Biz bunu yapmıyoruz. Telefonla konuşurken, günümüzün nasıl geçtiğini anlatırken bile çok detaya giriyoruz. Ne yaptık, kiminle yaptık, eve ne zaman geldik vs. Gerek yok ki. "Arkadaşlarla biraz vakit geçirdim, uzun süredir onlara da vakit ayıramamıştım. Çok iyi geldi" gibi bir cevap bazen tahmin etmeyeceğiniz kadar gizem yaratabiliyor, ilgi çekebiliyor. Arkadaşlar kim sorusuna, ""aaa doğru ya sen onlarla tanışmadın, tanışsan çok seversin. Senin günün nasıl geçti tatlım?" Ben bunları ilişkim başladıktan sonra hergün ve hergün yaptım. o yüzden baştan alıştırmak gerekiyor. O zaman size ve hayatınıza çok daha fazla saygı duyuyorlar. Bir deneyin...