Erkekler kadınları arkadaş olarak görmüyor mu?

Kanka olmakla alakası yok, insan olmakla alakası var. Karşıt cinsle aynı evde kalma, sohbet etme, bu kişi çok yakışıklı da olsa, arada bir şeyler olacağı anlamına gelmez. Yurtdışında kaldım, ev arkadaşım erkekti. Sevgilisi de vardı. Gelirdi, beni bilirdi ama kızda böyle kaçınma, kıskanma gibi bir şey sezmedim. Çok kibarlardı. Ne o bana baktı, ne de ben ona. Çok da yakışıklıydı. Yani, kanka olmaya da gerek yok.
Ben biliyorumda bunu.. bizim toplumumuzda imkansiz bunlar. Yurt disinda oyle.. yani bu kadar abaza degiller cunku..turkiyede sokakta herkes laf atabilirken baska avrupa ulkelerinde kimsenin umrunda degilsin. Yani sen normal bakiyorsunda toplum bozuk bu konuda ve bunun erkegi kadini yok. Eslerini kiskanan kadinlarda hakli cunku artik kadinlarimizda evli ninsanli demiyor.. kisaca dusunce olarak haklisin ama Turkiyede pratige dokmek mumkun degil cogu zaman

Ben biliyorumda bunu.. bizim toplumumuzda imkansiz bunlar. Yurt disinda oyle.. yani bu kadar abaza degiller cunku..turkiyede sokakta herkes laf atabilirken baska avrupa ulkelerinde kimsenin umrunda degilsin. Yani sen normal bakiyorsunda toplum bozuk bu konuda ve bunun erkegi kadini yok. Eslerini kiskanan kadinlarda hakli cunku artik kadinlarimizda evli ninsanli demiyor.. kisaca dusunce olarak haklisin ama Turkiyede pratige dokmek mumkun degil cogu zaman
Ben yaptıkları davranıştan şunu anladım: ''Biz aslında seni hiçbir zaman bir kardeş gibi görmedik, elimize fırsat geçse bu durumu kullanacaktık.'' Ben ailemden ayrı yaşıyordum, çalışıyordum. Bunlar da ya bize gidelim, parti yapalım, sen de arkadaşlarını getir derlerdi. Ben de ya bunlara benim arkadaşlarım bakmaz, bunlar nasıl birini bulacak derdim ama zaten varmış sevgilileri. Kız arkadaşlarımla tanıştırmış olsaydım, onlarla da aram bozulacaktı. Bir şeylere alet etmiş olacaktım onları.

Benim erkek arkadaşım olsa, onlarla tanışıp arkadaş olsunlar isterdim. Saklasaydım, bu yukarıdaki anlama gelirdi.

Mesela bir başka iş arkadaşım, onla da çok yakındık. Benden bahsetmiş nişanlısına. İkisi beraber düğün davetiye vermeye geldiler. Düğünlerine de gittim. Eşine saygısızlık olmasın diye facebooktan ona yazarım mesela, arkadaşıma yazmam.

Yani, ben zaten, onların yanında da bir erkek görünce dibi düşen, erkeklerden bahseden biri olmadım. Zihniyetlerinin bu yönde olması üzücü oldu.

Ben yaptıkları davranıştan şunu anladım: ''Biz aslında seni hiçbir zaman bir kardeş gibi görmedik, elimize fırsat geçse bu durumu kullanacaktık.'' Ben ailemden ayrı yaşıyordum, çalışıyordum. Bunlar da ya bize gidelim, parti yapalım, sen de arkadaşlarını getir derlerdi. Ben de ya bunlara benim arkadaşlarım bakmaz, bunlar nasıl birini bulacak derdim ama zaten varmış sevgilileri. Kız arkadaşlarımla tanıştırmış olsaydım, onlarla da aram bozulacaktı. Bir şeylere alet etmiş olacaktım onları.

Benim erkek arkadaşım olsa, onlarla tanışıp arkadaş olsunlar isterdim. Saklasaydım, bu yukarıdaki anlama gelirdi.

Mesela bir başka iş arkadaşım, onla da çok yakındık. Benden bahsetmiş nişanlısına. İkisi beraber düğün davetiye vermeye geldiler. Düğünlerine de gittim. Eşine saygısızlık olmasın diye facebooktan ona yazarım mesela, arkadaşıma yazmam.

Yani, ben zaten, onların yanında da bir erkek görünce dibi düşen, erkeklerden bahseden biri olmadım. Zihniyetlerinin bu yönde olması üzücü oldu.
Dogru olan ornekteki arkadasin ama bu bahsettigin arkadaslarin asil sevgilileri varken sana: arkadaslarini cagir beraber parti yapalim teklifi yaptilarsa.. bence senin uzulmeni gerektirecek birsey yok. Bundan sonrada karilari dusunsun, cunku heriflerin zihniyeti pis ve boyle insanlar eslerini aldatir -ki zaten aldatmak niyetindelermis.. belki aldattilar.. uzucu olsada kabul etmek gerekir, toplumumuzdaki genel bakis acisi bu

Benim de sinirim bozulurdu açıkçası. Arkadaş olduğumuzu düşünüyorduysam sevgililerini evlendiklerini bana söylememeleri ve evlendikten sonra ilişkiyi kesmeleri bana da beni sevgililerinden habersiz parti içme s.cma ve kız bulma aracı olarak gördüklerini dusundururdu ve baya üzülürdüm. Bence bütün erkekler böyle değil. Siz arkadaşlarınızın zihniyetini fark edememissiniz bu da sizin suçunuz değildir muhtemelen bosverin sağlık olsun.

Onla görüşme bununla buluşma konuları çiftler arasında karşılıklı oluyor. Muhtemelen bu tarz kişiler ve bu yüzden mesafe koydular. Üzerinde zerre düşünmeye değer bir konu değil. Siz de silin her yerden herkes kendi hayatına baksın. Benim ilişkilerimde tercih ettiğim bir durum değil bu ama genelde böyle takılıyor insanlar. Size arkadaş mı yok :)

Sizin önceki konunuzu hatırlıyordum zaten şimdi tekrar okudum.

Siz arkadaş olarak görüştüğünüz kişiyle sonradan beraber olmuştunuz ve adamın sevgilisi olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Burada millete özgüvensiz, eşlerine çirkin diyene kadar dönüp biraz kendinize bakın nerede hata yapıyorum diye.

Ayrıca arkadaşım diye bahsettiğiniz adamları da aslında arkadaşınız olarak görmediğinizi düşünüyorum. Erkeklere laf atıyorsunuz ama siz de zamanında arkadaş dediğiniz insanla bir şeyler yaşamışsınız. Konunuzu hatırlama sebebim de yine buradaki gibi çirkin bir üslup kullanmanızdı. Adam için 'pasaklı, kariyersiz' demiştiniz, insanlar da o zaman ne işin vardı diye tepki göstermişti size. Tuhaf ilişkilerinize yorum yapmak istemiyorum ama kullandığınız kelimelere biraz dikkat etseniz daha iyi olur. Önceki sayfalarda bir üyeye özgüvensiz demişsiniz ama özgüven konusunda problem yaşayanın siz olduğunu düşündüm ben.

Sizin önceki konunuzu hatırlıyordum zaten şimdi tekrar okudum.

Siz arkadaş olarak görüştüğünüz kişiyle sonradan beraber olmuştunuz ve adamın sevgilisi olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Burada millete özgüvensiz, eşlerine çirkin diyene kadar dönüp biraz kendinize bakın nerede hata yapıyorum diye.

Ayrıca arkadaşım diye bahsettiğiniz adamları da aslında arkadaşınız olarak görmediğinizi düşünüyorum. Erkeklere laf atıyorsunuz ama siz de zamanında arkadaş dediğiniz insanla bir şeyler yaşamışsınız. Konunuzu hatırlama sebebim de yine buradaki gibi çirkin bir üslup kullanmanızdı. Adam için 'pasaklı, kariyersiz' demiştiniz, insanlar da o zaman ne işin vardı diye tepki göstermişti size. Tuhaf ilişkilerinize yorum yapmak istemiyorum ama kullandığınız kelimelere biraz dikkat etseniz daha iyi olur. Önceki sayfalarda bir üyeye özgüvensiz demişsiniz ama özgüven konusunda problem yaşayanın siz olduğunu düşündüm ben.
Onunla tanışma şeklimiz farklıydı bu bir. İlişkinin ilk başında flört amaçlı buluşmuştuk bu iki. Sonra da ben, böyle biriyle sevgili olamam şeklinde düşünmüştüm.

''Siz arkadaş olarak görüştüğünüz kişiyle sonradan beraber olmuştunuz ve adamın sevgilisi olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Burada millete özgüvensiz, eşlerine çirkin diyene kadar dönüp biraz kendinize bakın nerede hata yapıyorum diye.''

Bir insan özel hayatını saklıyorsa, ben nasıl bilebilirim? Sevgilisi varmış, benden gizlemiş, ben öğrenmesem benle devam edecekmiş. Bu benim hatam mı? Sizin ataerkil zihniyetiniz mi? Ben ortaya bir laf attım, genel bir yorumda bulundum. Bazıları sanki onları gerçek hayatta görmüşüm gibi yorum yapmış.

''Ayrıca arkadaşım diye bahsettiğiniz adamları da aslında arkadaşınız olarak görmediğinizi düşünüyorum.''
Arkadaşım olarak görmesem neden gidip kendi arkadaşlarımla tanıştırmaya çalışayım?

Bu bahsettiğim kişiler arkadaşımın arkadaşıydı. İki olay farklı kişiler, farklı zaman dilimlerinde oldu. Yukarıdaki kişiyle yanyana oturup film izlerken, bunlarla öyle bir yakınlığım olmadı. Evime bile gelmediler.

Uslubuma dikkat ederim, karşımdaki uslubuna dikkat ettiği sürece.

@ W Wurstria , konu arkadaşsızlık değil, bana olan bakış açılarını görmem. Hayatımda olmamaları bir eksiklik değil.

Son düzenleme:
Benim üniveristede bir sözde arkadasim yaklasik iki sene benden kiz arkadasinin oldugunu sakladi. Sakladigi gibi bana da yaklasmaya calismis, ama ben ona hic o gözle bakmadigim icin anlamadim 🤷‍♀️Alman Arkadaslarimdan bir tanesi zaten ben duymadan gözdagi vermis "O kiza bir kötülügün dokunsa agzini burnunu kirarim" diye. Ben bunlari nasil mi ögrendim? Bahsettigim kisinin kiz arkadasi hamile kaldi. Bir gün üniversiteye gelip baba oldugunu söyledi 🤷‍♀️ Diyecegim: Böyle erkekler var. Size yan gözle bakmadiysalar bile, yaninizda rahat flirt edebilmek icin söylememislerdir. Yani gözleri öyle veya böyle disarda. Sizi silmeleri kadinlarin kocislerini kiskanmasindan degil. Orasini yalnis anliyorsunuz: Siz bu adamlarin sevgililerini uzun zaman sakladigini bilen kisisiniz? Yani bunu kadinlarin yaninda bir söyleseniz bomba etkisi olur. Sizi silmek daha kolay

Benim üniveristede bir sözde arkadasim yaklasik iki sene benden kiz arkadasinin oldugunu sakladi. Sakladigi gibi bana da yaklasmaya calismis, ama ben ona hic o gözle bakmadigim icin anlamadim 🤷‍♀️Alman Arkadaslarimdan bir tanesi zaten ben duymadan gözdagi vermis "O kiza bir kötülügün dokunsa agzini burnunu kirarim" diye. Ben bunlari nasil mi ögrendim? Bahsettigim kisinin kiz arkadasi hamile kaldi. Bir gün üniversiteye gelip baba oldugunu söyledi 🤷‍♀️ Diyecegim: Böyle erkekler var. Size yan gözle bakmadiysalar bile, yaninizda rahat flirt edebilmek icin söylememislerdir. Yani gözleri öyle veya böyle disarda. Sizi silmeleri kadinlarin kocislerini kiskanmasindan degil. Orasini yalnis anliyorsunuz: Siz bu adamlarin sevgililerini uzun zaman sakladigini bilen kisisiniz? Yani bunu kadinlarin yaninda bir söyleseniz bomba etkisi olur. Sizi silmek daha kolay
Ya aslında, ben kadınların beni kıskandığını düşünmedim. Benden haberleri yoktur bence de. Ben orada bir üyenin söylediğine cevap verdim ya da yanlış aktardım ama evet haklısınız, ben ''bekar arkadaşın var mı'' diye ağzımı aradıkları kızım. Kızlara uyuyorum derken muhtemelen bardalardı. Şöyle benden içeri girmek için kendilerine eşlik etmemi rica ederlerdi, ben içeri girdikten yarım saat sonra onları orada bırakıp eve gider uyurdum.

Bana bir erkek arkadaşım demişti ki, erkekler kadınlarla yakın arkadaş olur ama seçicidirler bu konuda. sadece sevgili olmak isteyebileceği potansiyelde kızlarla arkadaş olmak isterler. Bu tespitin hayatımın ilerleyen dönemlerinde doğru çıktığı oldu. Ama genelleme yapılacak bir durum değil.

Bu bahsettiğim kişiler arkadaşımın arkadaşıydı. İki olay farklı kişiler, farklı zaman dilimlerinde oldu. Yukarıdaki kişiyle yanyana oturup film izlerken, bunlarla öyle bir yakınlığım olmadı. Evime bile gelmediler.
başından beri arkadaşının arkadaşları için mi yaygara kopardın? Senin arkadaşın bile değillermiş sanki 30 yıllık yakın arkadaşlarınmış gibi anlattın.

ayrıca ben seni hatırladım. Arkadaşlık anlayışın bir tuhaf. Erkek bir arkadaşınla aynı yatakta film izleyordunuz, birbirinize gidip geliyordunuz. Sonra biz arkadaşız, bunları arkadaşca yapıyoruz diyordun. Kimse kocası/sevgilisinin böyle arkadaşlık anlayışı olan biriyle arkadaş olmasını istemez kusura bakma. O kadınların senin varlığından bile haberleri olduğunu sanmıyorum zaten ama olsaydı bile istememeleri gayet doğal olurdu.

Son düzenleme:
@ W Wurstria , konu arkadaşsızlık değil, bana olan bakış açılarını görmem. Hayatımda olmamaları bir eksiklik değil.
evet eksiklik değil salla gitsin.
karşındaki karşı cins kişisinin sevgilisi olduğunu senden saklaması tamamen art niyetli bir davranış bu arada.
ek olarak bana bugüne kadar arkadaş ayağı ile yaklaşan erkeklerin başının altından bugüne dek ya duygusal ya da cinsel bir amaç çıktı, kendi hayat deneyimim. gerçekten arkadaş dost olan vardır ama az diye düşünüyorum.
çevremdeki çoğu kadın için de durum maalesef böyle.
mesela kız arkadaşlarımdan biri, bir iş yapmayı düşünüyordu. bir erkek arkadaşı kendisini ortağı ile tanıştırdı. işle alakalı konuştular anlaştılar vs ama sonradan bi öğreniyor ki o ortak bizim kızı beğenmiş, ancak sevgili gözüyle bakma durumu olursa iş yaparmış falan dünyada ne insanlar var...

başından beri arkadaşının arkadaşları için mi yaygara kopardın? Senin arkadaşın bile değillermiş sanki 30 yıllık yakın arkadaşlarınmış gibi anlattın.

ayrıca ben seni hatırladım. Arkadaşlık anlayışın bir tuhaf. Erkek bir arkadaşınla aynı yatakta film izleyip öpüşüyordunuz. Sonra biz arkadaşız diyordun. Kimse kocası/sevgilisinin böyle arkadaşlık anlayışı olan biriyle arkadaş olmasını istemez kusura bakma. O kadınların senin varlığından bile haberleri olduğunu sanmıyorum zaten ama olsaydı bile istememeleri gayet doğal olurdu.
Gerçekten mi ?😳 Ne kadar tezatlar ve üslup kötü . Sonra eslerinizi kıskanmayin oluyor .

eh gerçek arkadaşlarınız değillermiş demek ki. size farklı gözle bakmışlar, evlenince de haliyle irtibat kesilmiş. zaten bir tanesinin eşi gidince sizi araması vs bunu gösteriyor.

ayrıca ben seni hatırladım. Arkadaşlık anlayışın bir tuhaf. Erkek bir arkadaşınla aynı yatakta film izleyordunuz, birbirinize gidip geliyordunuz. Sonra biz arkadaşız, bunları arkadaşca yapıyoruz diyordun. Kimse kocası/sevgilisinin böyle arkadaşlık anlayışı olan biriyle arkadaş olmasını istemez kusura bakma. O kadınların senin varlığından bile haberleri olduğunu sanmıyorum zaten ama olsaydı bile istememeleri gayet doğal olurdu.
Mirta arkadaşların, sadece sınıf arkadaşlarından ibaret herhalde. İnsan sosyal bir varlıktır, arkadaşım aracılığıyla başka insanlarla tanıştım, onlar da aynı şekilde. Birisiyle 10 diğerleriyle 6 yıllık arkadaşığımız var. Ama senin kafa yapına göre normal olmamasına şaşırmadım.

Ben evli barklı değilim, arkadaşımın omzuna yaslanıp film izlerim, ne var bunda? Sevgilisi olduğunu bilsem zaten yapmazdım. İkincisi; her ikisiyle farklı ortamlarda tanıştım. Aynı yatakta film izlediğim kişi zaten yeni insanları tanımak için gittiğim bir etkinlikti. İlk gün içim kıpırdadı sonra kıpırdamadı. 3 yıl sonra evet, onun da bir şey hissettiğini düşündüm.

Bu arkadaşlarımla tanışma amacım, ''flirt'' amacı olmayan bir etkinlik vasıtasıyla oldu. Konuyu da söyleyeyim merak etme; eğitim. Dolasıyla öyle dokunma, sarılma vs, mıç mıç bir arkadaşlığımız olmadı.

Sevgilisi olup, benden gizleyip, kendilerini başka arkadaşlarımla rica eden arkadaşlarım normal, ben anormalim öyle mi?

Son düzenleme:
Mirta arkadaşların, sadece sınıf arkadaşlarından ibaret herhalde. İnsan sosyal bir varlıktır, arkadaşım aracılığıyla başka insanlarla tanıştım, onlar da aynı şekilde. Ama senin kafa yapına göre normal olmamasına şaşırmadım.

Sevgilisi olup, benden gizleyip, kendilerini başka arkadaşlarımla rica eden arkadaşlarım normal, ben anormalim öyle mi?
Madem bu kadar rezalet insanlardı neden seninle arkadaşlıklarını bitirmelerini buraya konu açacak kadar dert ettin ki kendine?

ayrıca söylediklerimde sadece o kısma mı takıldın? Sen arkadaşım dediğin insanlarla sınırlarını bilmiyorsun. Aynı yatakta film izliyorsun, sana cinsellik teklif etmesine rağmen arkadaşlığına devam ediyorsun. Burda başka kadınlara saydıracağına arkadaşlık nedir öğrenmen gerek.

Ekleme: o kişiyle yeni insanlarla tanışmak için gittiğim bir etkinlikte tanışmıştım demişsin sonradan ekleme yapıp. Ama sonuçta iki yıldır arkadaştınız aranızda hiçbir şey yoktu.

Son düzenleme:
Yaşadıklarınıza yorum yapmayacağım, konu başlığındaki sorunuzu yanıtlamak istedim.

Erkeklerin kadınları arkadaş olarak görüp görmemeleri 1- Erkeğin kişiliğine, medeniyetine, yetiştiği ortama ve niyetine göre değişiyor. 2- Sizin sergilediğiniz ve yansıttığınız kişiliğe, tavırlara, tarza ve insanlarda yarattığınız algıya göre değişiyor.

Madem bu kadar rezalet insanlardı neden seninle arkadaşlıklarını bitirmelerini buraya konu açacak kadar dert ettin ki kendine?

ayrıca söylediklerimde sadece o kısma mı takıldın? Sen arkadaşım dediğin insanlarla sınırlarını bilmiyorsun. Aynı yatakta film izliyorsun, sana cinsellik teklif etmesine rağmen arkadaşlığına devam ediyorsun. Burda başka kadınlara saydıracağına arkadaşlık nedir öğrenmen gerek
1-Ben rezalet insanlar diye nerede dedim. İyi niyetli olduklarını düşünmüştüm.
2-Buraya hangi konuyu açacağımı sana mı soracağım Ms. Mirta?
3- ''Aynı yatakta film izliyorsun, sana cinsellik teklif etmesine rağmen arkadaşlığına devam ediyorsun. '' Demek ki, ben de hoşlanmışım ama o an bir şey olsun istememişim ve olmamış. Sana mı hesap vereceğim? Zaten bu olaydan dersimi aldım, başkalarıyla böyle yakınlaşmadım.
4-Beğenmediğin konulara girmeyebilirsin.
5-''başından beri arkadaşının arkadaşları için mi yaygara kopardın? Senin arkadaşın bile değillermiş sanki 30 yıllık yakın arkadaşlarınmış gibi anlattın.'' Sana göre arkadaş sadece sınıf arkadaşların ya da mahalle arkadaşların.

Konuyu beğenmediysen başka konular var, oralara gidebilirsin. Tutup kolundan ben mi açtım sayfayı? Engelleme butonu olmadığı için seni engelleyemedim. Ama artık sana cevap vermeyi düşünmüyorum.

1-Ben rezalet insanlar diye nerede dedim. İyi niyetli olduklarını düşünmüştüm.
2-Buraya hangi konuyu açacağımı sana mı soracağım Ms. Mirta?
3- ''Aynı yatakta film izliyorsun, sana cinsellik teklif etmesine rağmen arkadaşlığına devam ediyorsun. '' Demek ki, ben de hoşlanmışım ama o an bir şey olsun istememişim ve olmamış. Sana mı hesap vereceğim? Zaten bu olaydan dersimi aldım, başkalarıyla böyle yakınlaşmadım.
4-Beğenmediğin konulara girmeyebilirsin.
5-''başından beri arkadaşının arkadaşları için mi yaygara kopardın? Senin arkadaşın bile değillermiş sanki 30 yıllık yakın arkadaşlarınmış gibi anlattın.'' Sana göre arkadaş sadece sınıf arkadaşların ya da mahalle arkadaşların.

Konuyu beğenmediysen başka konular var, oralara gidebilirsin. Tutup kolundan ben mi açtım sayfayı? Engelleme butonu olmadığı için seni engelleyemedim. Ama artık sana cevap vermeyi düşünmüyorum.
Ben sana konu açma demedim ki. Sen istediğin konuyu açmakta, ben de istediğim yorumu yapmakta özgürüm 😂

arkadaşım dediği insanla sevgili olan, ona yan gözle bakan bir insan gelip burda kadınlara kocanızın kadınlarla arkadaş olmasını istemiyorsanız özgüvensizsiniz vs demesi çok komik ve çelişkili. Ben o evlenen şahıslara yan gözle bakmamıştım diyorsun ama öteki adamla da 2 yıllık arkadaşlığın sonunda sevgili olmuştun.

Back
X