• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler kadınlaştı mı sanki ?siz ne düşünüyorsunuz ?

başlıkla içerik birbirini tutmasa da bahsettiğin olaya ben de katılıyorum
ve bu benim de moralimi bozan bişeydi sevgilim varken
çarşıdayım geziyorum dediğimde bana 'çok harcama paraları daha araba alıcaz aşkım' demişti
basit bir cümle gibi gelebilir
şaka yapmış diyebillirsiniz ama Allah aşkına her şakada bir gerçeklik payı vardır
ve bunu asla söylemeyecek erkekler tanıdım hayatımda, başta abim olmak üzere
Bu cümle sonrasında onun cimri biri oldugunu düşündüm
ve araba almak için yanıp tutuşuyordu, ben çalışıyor olsam benim kazandıgım paraya da göz dikip son model araba alacaktı
Ben de çalışıcam elbet ama, lükste malda evde arabada gözü olmayan bir erkek istiyorum ben
ki böylece kazandıgımızı beraber tatlı tatlı yiyelim senin benim param demeden
ve hala 'Erkeğim, ben öderim' diyen bir erkek istiyorum
evde ben cebine sokuştururum paraları :1:

Evet ya erkek dediğin hesabı ben öderim demeli.

eskiden erkekler kadınların onlardan fazla maaş almasını kaldıramazlardı kadınlara hesap ödetmezlerdi.

şimdiki erkekler bırak hesap ödemeyi kadınlardan borç alıyorlar ya ilginç gerçekten.

çarşıdayım geziyorum dediğimde bana 'çok harcama paraları daha araba alıcaz aşkım' demişti
şaka yapmış diyebillirsiniz ama Allah aşkına her şakada bir gerçeklik payı vardır
ve araba almak için yanıp tutuşuyordu, ben çalışıyor olsam benim kazandıgım paraya da göz dikip son model araba alacaktı
Ben de çalışıcam elbet ama, lükste malda evde arabada gözü olmayan bir erkek istiyorum ben

bu konuda cook dertli bayanlar var aslında içerikte bir sorun göremedim ama bayanız sonucta kaydırıyoruz konuyu biraz:52:
bana hiiç basit bir cümle gibi gelmedi calısıyor olsan paranı da nasıl harcadıgının hesabinı sorardı kesin

Off araba demeyin bana çok canım sıkıldı akşam akşam. Bir bekar iş arkadaşlarımdan biri de eee ne zaman araba alıyorsun diye sordu bana. Orada yaşını başını almış adamlar olmasa sen al ben bineyim diyecektim işte diyemedim içimde kaldı. Bu ansıl bir şeydir yaaa? Resmen mal mülk düşkünü olmuşlar.

Normal bir erkek arkadaşımla konuşuyoruz eski çıktığı kız doktordu bu da mühendis ama evlenseler mesela ilk birkaç sene çocuk kızdan az maaş alacaktı dedim ki ya yapamazsın bence olmaz öyle kızın fazla maaş alması sorun olur. Bana 'Sen çok yanlış düşünüyorsun neden sorun olsun ben öyle bir şeyi hiç sorun etmem.' dedi. Sustum kaldım benim de iki abim var ama hiçbir zaman böyle hesaplar peşine düşmediler anlamıyorum bunlar nerde nasıl yetişiyor?

Evet ya erkek dediğin hesabı ben öderim demeli.

eskiden erkekler kadınların onlardan fazla maaş almasını kaldıramazlardı kadınlara hesap ödetmezlerdi.

şimdiki erkekler bırak hesap ödemeyi kadınlardan borç alıyorlar ya ilginç gerçekten.

Hala kaldıramıyorlar ki
iş ciddiye bindi mi kompleks yaparlar

eskiden kadınıın görevi eviydi . fazla birşey sorulmazdı . iyi olsun hanım olsun derlerdi . şimdi çalışan istiyorlar özellikle . yani erkekler kadınlaştı derken toplumda belli görevleri olan erkekler artık görevlerini yerine getirmemeye başladılar . bazı arkadaşlar ban katılmazsada bence hala erkek evi geçindirmeli diye düşünüyorum . kadın katkıda bulunabilir tabi . ama daha lüks yaşayayım diye kadının varını yoğunu elinden almak bana adil gelmiyor

bu konuda cook dertli bayanlar var aslında içerikte bir sorun göremedim ama bayanız sonucta kaydırıyoruz konuyu biraz:52:
bana hiiç basit bir cümle gibi gelmedi calısıyor olsan paranı da nasıl harcadıgının hesabinı sorardı kesin

Evet sorardı
Ayrıldık Allah'tan...

Normal bir erkek arkadaşımla konuşuyoruz eski çıktığı kız doktordu bu da mühendis ama evlenseler mesela ilk birkaç sene çocuk kızdan az maaş alacaktı dedim ki ya yapamazsın bence olmaz öyle kızın fazla maaş alması sorun olur. Bana 'Sen çok yanlış düşünüyorsun neden sorun olsun ben öyle bir şeyi hiç sorun etmem.' dedi. Sustum kaldım benim de iki abim var ama hiçbir zaman böyle hesaplar peşine düşmediler anlamıyorum bunlar nerde nasıl yetişiyor?

neden sorun olsun ki o gelicek paranın hesabını yapıyordur . nede olsa eşitiz yani hayat müşterek .

eskiden kadınıın görevi eviydi . fazla birşey sorulmazdı . iyi olsun hanım olsun derlerdi . şimdi çalışan istiyorlar özellikle . yani erkekler kadınlaştı derken toplumda belli görevleri olan erkekler artık görevlerini yerine getirmemeye başladılar . bazı arkadaşlar ban katılmazsada bence hala erkek evi geçindirmeli diye düşünüyorum . kadın katkıda bulunabilir tabi . ama daha lüks yaşayayım diye kadının varını yoğunu elinden almak bana adil gelmiyor

Erkekler ergenlik döneminden itibaren kadınlara merak salıyorlar
Kadınlardan heveslerini aldıktan sonra yemege yöneliyorlar
Ergen bir erkek ile 28 yaşında bir erkeği göbek ve yanak katman farkından ayırd edebilirsiniz
sonra da maddiyata yöneliyorlar
evim var araba aldım bi daha ev alayım
bu şekilde tatmin olmaya çalışıyorlar
Kimisi de romantizm peşinde, eşiyle mutlu yaşamak istiyor sadece (?)
İşte ben böyle erkek arıyorum :27:

erkeklerde kıskançlık duygusunun azaldığını düşünüyorum. eşinin yarı çıplak fotolarını faceye koyan adamlar çoğaldı. yuh diyorum yani yuuuhhhh

Bencede "erkek" dediğin kadına hesap ödetmez.
Nişanlımda hiçbi zaman onun yanındayken hesap ödettirmez bana.
Bi kaç kere ödemeye çalıştığımda çok kırılmıştı ben de denemiyorum bile.
Çalışıp eve para getireceksin de demez. İster çalış ister çalışma kendi kararını kendin ver der.
Ben de evlendikten sonra çalışmayı düşünüyorum. Sonuçta yıllarca çalışmayı düşündüm üniversiteyi bitirdim kendi ekonomik özgürlüğümü kazanmak isterim tabiki. Ama düğüne az zaman kaldı ve şehir değiştireceğim o yüzden iki ay kadar askıya aldım bu düşünceyi :31:

Birde çalıştığı halde bütün parasını kocasına veren kadınlar var. Bir arkadaşım öğretmen ve maaş kartını eşi kullanırmış haftada buna 5 tl verirmiş. Bir keresinde 5 tl 3 günde bitmiş bi daha istemiş kocasından dayağı yemiş adam " okul yakın otobüse binmiyorsun naptın o 5 lirayı sevgilinle mi yedin" diye hakaret etmiş. Ekonomik özgürlük çok önemli ama karşındaki adamın "adam" olması ondan daha çok önemli bence.

Tum konustuklarınıza aynen katılıyorum bayanlar....cogu erkek ev ve parayla ılgılı sorumlulugun hatta buyuk kısmını kadının uzerıne yıkmayı kendını saglama alma ve uyanıklık goruyorlar...tanısır tanısmaz once 'hımm demek ısın&meslegın bu...' gıbısınden yaklasımlar, sonrasında ahkam kesmeler....zor meslek gruplarından kadın da ıstemıyorlar; hemen 'bana ve cocuklara ayıracak vaktın&enerjın kalmaz' dıyıp kacıverıyorlar....buyuk cogunlugunun hııc de oyle askı, sevgıyı, karakterı baz alarak fln evlendıgı yok, aksıne genel olcutlerı kesınlıkle 'PARA'....acıkcası; somurebıleceklerı, kendılerıne baktırabıleceklerı kadınla evlenıyorlar; hep kendı beklentılerı&cıkarları on planda...ya sız de duymussunuzdur bır de son donemın yenı adetı evlenır evlenmez kadının maas kartına el koyma cıktı...hatta evlılık sonrası kadından bunu talep edıp kabul etmeyenı bosayanını cok duydum ben...bır kısmı da evlendıkten sonra keseler ayrı olsun ıstıyor; cogu erkek ve aılesının cok da guzel ısıne gelıyor boylesi bır tıynıyetsızlık, hayret ya...sonracıma yemeklerı kadına ısmarlatanlar da cogunlukta......hatta soyle 1 sey daha soyleyım; calısan kadını olur da bosanırlarsa nafaka derdınden kurtulabılmek ıcın ısteyenını de cook duydum ben; resmen 'ohhaaa' dıyorum baska da bır sey dıyemıyorum...daha neler neler saymakla bıtmez; Allah'ın utanmaz vampırlerı yaa....bır de bazen soyle de dusunuyorum; dunya nufusunun cogunlugunu kadınlar olusturuyor ya; ee haliyle bunların tercıh sansları daha cok oldugundan; yani tıpık arz&talep meselesı bunlar son donemde ıyıce ukela, eyvallahsız, hukuksuz, kustah, egoıst ve acımasız olup cıktılar....nasılsa bulunur 1 tanesı dıye de bakıyorlar....

Son düzenleme:
iki yakın arkadasım ikisi de cok iyi işlere sahiip kendi yerlerini işletiyorlar

ikisinin de eşleri şuan calısmıyor
calısmayada niyetleri yok
biri işinden istifa etti diğeri zaten calısmıyordu

ikisine de herkes söyledi aman işi sana uygun değil diye
ama dinlemediler
şimdi ikisi de pişman elbette para mutluluk değil
ama evlendikten 1-2 sene sonra eşin senin yıllarca okuyup calısıp edindiğin işin basına geçmeye calısıyorsa
orda bir durup düşüneceksin

ben böyle erkeklere erkek demiyorum
kimse kusura bakmasın

yeni evlenecekler mutlaka dikkat etsin
atalarımız boşuna dememiş

davul bile dengi dengine diye

arkadaşlar bazı yerlere katılıyorum, bazılarına katılmıyorum.
evi erkek geçindirmeli kısmına katılmıyorum çünkü yanlış bir durum ortaya çıkıyor. kadın çalışmasa eve adam para getirse anlarım. ama artık kadınlarda okudukları için kendileri çalışmak istiyorlar. bu sefer kadın çalışıyor adam çalışıyor, adam faturaları ödediği için yada evin direği olarak kendini görüp bütün işi kadına yaptırıyor. kadın gelince bulaşık, yemek, evi süpür, çocuk bak kendi uğraşıyor bunlarla.. ev geçindirmek yada ev işi yapmak ortak olmalı bence..
ama erkeklerin değiştiğini bende düşünüyorum. sanırım kimlik karmaşası yaşıyorlar. önceden ağa, paşa olan erkekler şimdi bir bakıyorlar yanlarında daha başarılı kadınlar. öz güvenlerini de kaybettiklerini düşünüyorum. kendinden fazla para alan kadına karşı bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar.
kaş alımı, oje sürmek gibi yapay duran şeyler erkeklerde hiç hoş durmuyor buna kesinlikle katılıyorum. ama ben manikür yaptırmalarından yanayım. en azından o tırnakların kenarındaki etler gitsin, pis tırnakları olmasın fln.

aynı sizin gibi düşünüyorum. hem manikür yaptırsınlar ya da kendileri tırnak temizliğine dikkat etsinler bence bu çok önemli ya

Back
X