• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler kadınlaştı mı sanki ?siz ne düşünüyorsunuz ?

Hersey degisti tabi... Turkiyede calisssin para kazansin en iyi sekilde gecinelim derdinde... Yurt disinda ise kadinin oturum izni varmi o ulkenin varandasimi oyle kizlari alacaklarki onun hakkindan oda yararlansin hèle de calisiyorsa yemede yaninda yat... Eskiden ev kadinligi yapabilirmi huyu suyu aile terbiyesi nasil ona bakilirdi simdiki evliliklerde menfaat uzerine kurulu herseyden once.....

arkadasım keske öyle olsa artık ne yapıyorlar biliyor musun lig tv falan degil. artık fiziği düzgün bayanları işe alıp mini hatta bayagı mini etek giydirip öyle çalıstırıyorlar. sırf bunun için oraya gidenler var 5 katı tıras parası ödüyorlar. cok yazık ya.
bide kadınları böyle teşhir olarak kullanmaları hiç hoşuma gitmiyor

Yuh diyorum artık bunudamı yapıyıyorlar ya orda calısan kendını teshır eden kızlara ne demelı

Tum konustuklarınıza aynen katılıyorum bayanlar....cogu erkek ev ve parayla ılgılı sorumlulugun hatta buyuk kısmını kadının uzerıne yıkmayı kendını saglama alma ve uyanıklık goruyorlar...tanısır tanısmaz once 'hımm demek ısın&meslegın bu...' gıbısınden yaklasımlar, sonrasında ahkam kesmeler....zor meslek gruplarından kadın da ıstemıyorlar; hemen 'bana ve cocuklara ayıracak vaktın&enerjın kalmaz' dıyıp kacıverıyorlar....buyuk cogunlugunun hııc de oyle askı, sevgıyı, karakterı baz alarak fln evlendıgı yok, aksıne genel olcutlerı kesınlıkle 'PARA'....acıkcası; somurebıleceklerı, kendılerıne baktırabıleceklerı kadınla evlenıyorlar; hep kendı beklentılerı&cıkarları on planda...ya sız de duymussunuzdur bır de son donemın yenı adetı evlenır evlenmez kadının maas kartına el koyma cıktı...hatta evlılık sonrası kadından bunu talep edıp kabul etmeyenı bosayanını cok duydum ben...bır kısmı da evlendıkten sonra keseler ayrı olsun ıstıyor; cogu erkek ve aılesının cok da guzel ısıne gelıyor boylesi bır tıynıyetsızlık, hayret ya...sonracıma yemeklerı kadına ısmarlatanlar da cogunlukta......hatta soyle 1 sey daha soyleyım; calısan kadını olur da bosanırlarsa nafaka derdınden kurtulabılmek ıcın ısteyenını de cook duydum ben; resmen 'ohhaaa' dıyorum baska da bır sey dıyemıyorum...daha neler neler saymakla bıtmez; Allah'ın utanmaz vampırlerı yaa....bır de bazen soyle de dusunuyorum; dunya nufusunun cogunlugunu kadınlar olusturuyor ya; ee haliyle bunların tercıh sansları daha cok oldugundan; yani tıpık arz&talep meselesı bunlar son donemde ıyıce ukela, eyvallahsız, hukuksuz, kustah, egoıst ve acımasız olup cıktılar....nasılsa bulunur 1 tanesı dıye de bakıyorlar....

azmıymış bu erkek cinsi valla yeni duydum bilmiyordum . haklısın artık eyvallahlarıda yok erkeklerin nasılsa bir balık oltama takılcak diye düşünüryolar . ki takılıyor da yani . kız gibi nazlanıyorlar . kız gibi iyi işi olsun şöle olsun böle olsun diyorlar . talipleri oluyor . kadınlar artık erkeklerin peşinde . yakında istemeye falan gidicez bu erkekleri bence

bende söylediklerinize katılıyorum ama burda biz kadınların suçu çok fazla. ben çalışıyorsam ev işlerinin tamamı ortak yapılacak şimdiki devirde hem kızlar erkekler gibi çalışıyor hem eve para getiriyor hemde evi temizleyen yine biz çocuk doğuran sonrasında bakanda biz ohh paşam ne yapacak bide eve gelip çok yoruldum öldüm bittim demiyolar mı sinirden başka bişey değil oysa kadın gelmiş yemek yapmaya girişmiş adam uzanmış iki seksen çok yoruldum die. özellikle çalışan bayanlar ev işlerini üstünüze almayın herşey ortak olsun . şahsen ben böyle bir erkek bulamazsam evlenmeyi düşünmüyorum elin herifine bakacak halim yok bu saaten sonra. ve birçok arkadaşım.(işten) hem eşinden fazla para kazanıyor hem herşey onların üstüne yıkılmış durumda çok yazık bizde insan evladıyız. ve bayanlar maaş kartını eşine veriyor eşinde duruyor başına bişey gelse para çekemiycek ek kart bile kullanmıyo. bizdede var biraz fazla tölerans gösteriyoruz bence. en kısa sürede adam etmek lazım bu erkekleri. ohh valla rahatladım içimi döktüm bi güzel

Son düzenleme:
çok şükür bu konuda tam istediğim gibi bi sevgiliye sahibim. ne çalış diyor ne çalışma, çalışmazsan benim için daha iyi olur ama sen bilirsin diyor canım benim :16:

günümüz erkekleri bir tuhaflaştı . tamam ayaklarımızın üzerinde duruyoruz çalışıyoruz ediyoruz erkeklere muhtaç değiliz diyoruz ama erkeklerde bunu fırsat bilip sanki biraz değişti . tabi bütün erkekler için demiyorum . gördüklerimden bahsediyorum . özellikle büyük şehirlerde . erkekler önce kızın maaşını sormaya başladı artık . kadrolu devlet memuru ,öğretmen ,doktor güvenilir bir işi olan bir kadını tercih ediyor .karekter vs pek umrunda olmuyor çoğunun . eve giricek para derdinde . bir erkeğin görevi değil mi evi geçindirmek çekip çevirmek anlamıyorum . tutturmuşlar hayat müşterek bilmem ne . ben bu tarz davranışları gördükçe evlenmek istemiyorum .kendimde devlet memuruyum . insanlar güvenilir bir işi var gözüyle bakıyorlar anlamıyorum ben . bugün bir arkadaşımla bunu konuştuk .siz ne düşünüyorsunuz ?

senin gibi düşünüyorum.hatta bunu bir çok erkeğde söyledim.şimdi kızlar erkek,erkeklerde kız oldu filan diye.ama onlarda alıştı artık para yokmu hemen kızlardan iste misali.artık kızlar erkeklere bakar oldu gibime geliyor benim.. (tabi hariç olanlarda var.lafım kesinlikle onlara değil)

çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
hiç unutmuyorum tanıdığım bir teyze oğluna çalışan kadın al dermiş hep.
oğlu hemşire bir kadınla evlendi adamda sağlık memuruydu aynı yerde tanışmışlar.
sırf çalışıyor diye evlenmiş, oğlan bu evlendiği kadından önce başka bir kızla sevgilimiş aynı köydenmiş bunlar
sırf çalışmıyor diye kızı bırakmış.
sonradan oğlan annesine ağlamış sen çalışan kadınla evlen diye başka bir ilden kültürünü huyunu bilmeden bir kızla evlendim diğer kızı çalışmıyor diye bıraktım onun bedduasını aldım,
hergün kahır çekiyorum demiş evlendiği kadının psikolojisi bozukmuş çok sinirlimiş zaten aldığı maaş psikoloğa gidiyor demiş.
bunu kadın ağlayarak anlatmıştı.
yani bence suç bazı erkek annelerinde onlar birazda empoze ediyor gibi geliyor bana ...

Kesinlikle katılıyorum bu başlığa, çok yerinde bir konu açmış arkadaşımız.Şöyle çocukluk yıllarıma gidince daha iyi anlıyorum aradaki farkı,o zamanlar karısına çoluğuna çocuğuna harçlık verememek bile bir koca için utanç kaynağıydı,gömleğimi satar yine okuturum diyen babalar...Şimdi ne oldu fatura kadına, çocukların eğitim masrafları kadına YAPMAYACAKSAN ÇALIŞMA diyen bir zihniyet, ev alınır kocanın üzerine, araba alınır yine kocaya, evlilikler şirketleşmiş sanki yıllık maliyet dökümleri yapılır oldu.Sana şu kadar harçlık verdim, ha bide geçenlerde gittiğin hastahane masrafların vs vs evet yaa erkekler cidden bir garip oldu.
Evlilik bilançosunu çıkarırlarken de kıvırmayı da ihmal etmiyorlar.Pantolonlar daraldıkça daraldı,gömlekler bir beden küçük alınır oldu, kravatlar deseniz ya kırmızı ya turuncu, bazıları traşı öyle abartıyor ki göreceksiniz çok yakında yüzüne epilasyon yaptıranlar bile olacak, bir kaç kişide denk geldim çay içerken serçe parmağı dikiliyor, o ne zerafet o ne bardak tutuş öyle:52:
oturuş şekilleri de değişti bacaklar popolar daha bir ön plana çıktı daha kadınsılar artık...
Kıyametin alametleri içerisinde erkek sayısının azalacağı vardı.Kadınlar daha fazla olacaklarmış demekki erkekleri bu şekilde kaybedeceğiz, varolanlar kadınlaşacak... Allah yardımcımız olsun dünya nereye gidiyor böyle:18:

azmıymış bu erkek cinsi valla yeni duydum bilmiyordum . haklısın artık eyvallahlarıda yok erkeklerin nasılsa bir balık oltama takılcak diye düşünüryolar . ki takılıyor da yani . kız gibi nazlanıyorlar . kız gibi iyi işi olsun şöle olsun böle olsun diyorlar . talipleri oluyor . kadınlar artık erkeklerin peşinde . yakında istemeye falan gidicez bu erkekleri bence

Evet cnm dunya nufusunun cogunlugunu kadınlar teskıl edıyor (savasların dogal sonucu; ınsan neslı kendını koruma amaclı bıyolojık olarak kadın dogumlarına kodlu gıbı bır sey...ilginç ama böyle...) ve de evvettt aynen dedıgın gıbı yakında kadınlar erkeklerı ıstemeye gıdecek sanki!!.....

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum bu başlığa, çok yerinde bir konu açmış arkadaşımız.Şöyle çocukluk yıllarıma gidince daha iyi anlıyorum aradaki farkı,o zamanlar karısına çoluğuna çocuğuna harçlık verememek bile bir koca için utanç kaynağıydı,gömleğimi satar yine okuturum diyen babalar...Şimdi ne oldu fatura kadına, çocukların eğitim masrafları kadına YAPMAYACAKSAN ÇALIŞMA diyen bir zihniyet, ev alınır kocanın üzerine, araba alınır yine kocaya, evlilikler şirketleşmiş sanki yıllık maliyet dökümleri yapılır oldu.Sana şu kadar harçlık verdim, ha bide geçenlerde gittiğin hastahane masrafların vs vs evet yaa erkekler cidden bir garip oldu.
Evlilik bilançosunu çıkarırlarken de kıvırmayı da ihmal etmiyorlar.Pantolonlar daraldıkça daraldı,gömlekler bir beden küçük alınır oldu, kravatlar deseniz ya kırmızı ya turuncu, bazıları traşı öyle abartıyor ki göreceksiniz çok yakında yüzüne epilasyon yaptıranlar bile olacak, bir kaç kişide denk geldim çay içerken serçe parmağı dikiliyor, o ne zerafet o ne bardak tutuş öyle:52:
oturuş şekilleri de değişti bacaklar popolar daha bir ön plana çıktı daha kadınsılar artık...
Kıyametin alametleri içerisinde erkek sayısının azalacağı vardı.Kadınlar daha fazla olacaklarmış demekki erkekleri bu şekilde kaybedeceğiz, varolanlar kadınlaşacak... Allah yardımcımız olsun dünya nereye gidiyor böyle:18:

bir başka nokta da bu...
Yani "modern" erkek diye tabir ettiklerimiz yanlarında çıplak otursak etkilenmeyecekler
Bunu mu istiyoruz gerçekten ?
Hani burası küçük yer, şort giysem dik dik bakıyorlar diye şikayet ediyoruz ama ben mini etek giyince hemcinsim gibi tepkisiz kalan erkekler de bi garibime gidiyor :)
Kadınlaşmasınlar da, sapıklaşmasınlar da, orta yolu bulsunlar
Dışarıda işçi, mutfakta aşçı, yatakta eheheh sustum :D

çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
hiç unutmuyorum tanıdığım bir teyze oğluna çalışan kadın al dermiş hep.
oğlu hemşire bir kadınla evlendi adamda sağlık memuruydu aynı yerde tanışmışlar.
sırf çalışıyor diye evlenmiş, oğlan bu evlendiği kadından önce başka bir kızla sevgilimiş aynı köydenmiş bunlar
sırf çalışmıyor diye kızı bırakmış.
sonradan oğlan annesine ağlamış sen çalışan kadınla evlen diye başka bir ilden kültürünü huyunu bilmeden bir kızla evlendim diğer kızı çalışmıyor diye bıraktım onun bedduasını aldım,
hergün kahır çekiyorum demiş evlendiği kadının psikolojisi bozukmuş çok sinirlimiş zaten aldığı maaş psikoloğa gidiyor demiş.
bunu kadın ağlayarak anlatmıştı.
yani bence suç bazı erkek annelerinde onlar birazda empoze ediyor gibi geliyor bana ...

Gelının aynı koyden veya sehırden olmasının dayatılması yanlıs bır sınıflama bana gore....cunku şahsi fikrim; sevgının&askın hemsehrılıgı,benim köylümcülüğü olmaz, olamaz...haa mlsf guzıde ulkemızde hala bazı cok bılmıs, saglamcı, uyanık kesım evlılık kurumuna 'aman kendı adetlerımızı bılsın, bır anlasmazlık oldugunda dısarı laf tasımasın, mal da bır anlamda dısarı cıkmasın' gıbısınden son derece samımı?, ıyı nıyetlı?, cıkarsız?, hesapsız&kıtapsız? yaklasımlarla adeta pazardan 'elma, armut, h.hangı bır mal' satın alırcasına yaklastıgı ıcın dogal olarak ve ustelıkte ekserıyetle vurgu yaptıgınız gıbı yonlendırmeler, baskı ve mudahaleleler yasanıyor...ne yazık kı cok cahıl ve art nıyetlı bır toplumuz....yasadıgımız su yuz yılda bıle yıkılamamıs ve belkı de hıc bır zmn yıkılamayacak bır dolu tabu, tore cınayetlerı, kumalık v.s. v.s. gıbı cook cıddı toplumsal kanayan yaralar var....erkek hegomanyasına&cıkarlarına hızmet eden anlayıs işte....yani; ister evlılık olsun ıster baska h.hangı bır sosyal konu cogu bakıs acısı 'menfaatcı, maddıyatcı,egoıst, tek taraflı, onyargılı, katı, asırı gelenekcı'....bır kere su cook onemlı bır husus ki; evet ınsanlarımızın buyuk kesımı cok 'paragoz'....yazık dıyorum, ulke olarak sozun bıttıgı yerdeyız aslında; bır cok degerımız de bılındıgı uz. coktan yok olmaya yuz tuttu ztn; bunların kayıplarından dogan boslugu ıse ne acıdır ki; 'pragmatıst&asırı rasyonalıst&materyalıst'bır zıhnıyet hıc gecıkmeden dolduruverdı ... netıce olarak; bu yerlesık mantalıte yok edılmedıkce ve de bır takım ınsanı degerler bu hızla erozyona ugramaya devam ettıgı muddetce sonumuz tabıatıyla hıc de hayırlı gozukmuyor....

Son düzenleme:
Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum.
Kadınlaşmak nedir öncelikle bunu bir sormak gerekiyor kendimize.Kadın olmak nedir ? Maddi anlamda kadının rolü nedir ?
Her toplum için bu farklılık gösteriyor.
Mesela bizim toplumumuzda kadınlara yakından tanışılmasa bile hesap ödetilmez.Farklı bir toplumda bu olay farklı gerçekleşebilir.
Bunların hepsi gelenek ve değerlerimizden kaynaklanıyor.
Ama kabul etmek zorundayız ki dünyada her şey değişir.Geleneklerimizde,değerlerimizde,toplum içindeki rolümüzde.Artık erkek ''evin reisi'' ya da ''evi geçindiren'' modundan çıktı bence.Sırf fiziksel yapıda daha güçlü olduğu için bir erkeğin evi geçindirmesi bana mantıksız geliyor.Kim daha çok söz sahibi oluyorsa o olmalı ya da kriter neye göre belirleniyorsa.
Ya da şu açıdan düşününce kadınların bir çoğu evlenmeden önce erkeklerin mesleklerine muhakkak bakar.Bakmayan çok azdır.Haksız mıyım ? Her kadının aklında muhakkak ki ''rahat edebilir miyim?'' sorusu oluşur.Buna göre seçimlerini yaparlar bu da açık bir gerçek.Değişen dünyada,kadının daha aktif olduğu bir dünyada bunu erkeklerin yapması çok da haksız bir durum olmuyor.
Yanlış anlamayın ben erkeklere bu ''aşırı para isteği'' konusunda katılmıyorum.Aslında bunu sadece erkekler için de değil kadınlar için de diyorum.Para merakı içinde olan insanları hiç sevmem.Ama sonuçta bu bir hırs.Cinsiyeti olmaz bence.Erkeği kızı yok.

günümüz erkekleri bir tuhaflaştı . tamam ayaklarımızın üzerinde duruyoruz çalışıyoruz ediyoruz erkeklere muhtaç değiliz diyoruz ama erkeklerde bunu fırsat bilip sanki biraz değişti . tabi bütün erkekler için demiyorum . gördüklerimden bahsediyorum . özellikle büyük şehirlerde . erkekler önce kızın maaşını sormaya başladı artık . kadrolu devlet memuru ,öğretmen ,doktor güvenilir bir işi olan bir kadını tercih ediyor .karekter vs pek umrunda olmuyor çoğunun . eve giricek para derdinde . bir erkeğin görevi değil mi evi geçindirmek çekip çevirmek anlamıyorum . tutturmuşlar hayat müşterek bilmem ne . ben bu tarz davranışları gördükçe evlenmek istemiyorum .kendimde devlet memuruyum . insanlar güvenilir bir işi var gözüyle bakıyorlar anlamıyorum ben . bugün bir arkadaşımla bunu konuştuk .siz ne düşünüyorsunuz ?

Konunun başlığı ile içeriğini bağdaştıramadım ben .

İçerikteki şikayette haklı olabilirsiniz , insanların bu kadar maddiyatı sorgulaması hoş değil ama bunu kadınlaşmak olarak tabir etmekte bence yanlış.

Hayatın evlilikte müşterekliği konusuna katılıyorum ben ama bunu eşine sende çalış , sende para kazan diyen erkek modeli , sen yorgunsun diyerek ev işine yardım ettiğinde geçerli kabul ediyorum ancak:34:

şimdiki erkekler artik annelerinin yaptigini yapiyor, eskiden anneler derdiki benim oglum ögretmen illaki eşi ögretmen olacak, şimdi ise erkekler öyle diyor yok ben mühendisim eşimde öyle olacak...bazen ilginç geliyor ama artik alişmamiz lazim, ben eşimi çaliştirmam diyenler neredeyse yok..

bu arada her konuda kadinlaştilar, benim çaliştigim yerde 25 yaşinda yani benle yaşit biri var, yemekteyken konu bakimdan falan açildi, diyorki ben kirişiklar için krem kullaniyorum sabahlari, ben kiz oldugum halde kullanmiyorum oysaki :33::33:

İnsani utandırıyor boyle bir toplumun üyesi olmak.. Ne geleneklerimiz kaldı ne kültürümüz. Kadının degerini iyice sıfıra düşüren beklentiler bunlar. Topluca çöpe atılması gerekiyor boyle tiplerin. Hem ondan daha iyi para kazan, hem evin gundelikcisi ol, hem cocuk doğur büyüt yetmezmiş gibi birde onun gönlünü yap! Zaten bunları yapmak yeterince ev işlerinde kariyer sahibi yapıyor kadınları. Tek fark ev işlerinden emeklilik gibi bir durum yok. Bu ne ya? Neden kadinlar buna müsaade ediyor ki? Zaten herseyi kendisi yapacaksa birde senin hizmetciligini neden yapsın ki?

Bu kadınlaşmak değil, sadece önceliklerin değişmesi demektir.
Kadınlaşma gözüyle bakamayız buna.
Ve insanların sosyo-kültürel durumlarına göre değişecek şeyler bunlar.
Yani kişiden kişiye farklılık gösterir bu öncelikler.
Feminenlikle alakası yok.

Kaş almakda nesi ya:).Süslenmek kadına yakışır.Ne o kadın gibi.Manikürü cilt bakımını anlarım,ama kaş almak anlamam

Hayır bence tam tersi kadınlarımız erkekleşti ve bu bağlamda erkeklerimizde aşırı rahatlık oluştu. Erkekler artık çalışan kadın istiyor ki kadınlarımız genel artık üniversite mezunu çoğunluk ile bu çağda hali ile illa çalışan bayan bulabiliyor madem eşitiz oda çalışsın diyorlar ki kadın ev işini tek başına yüklenmek yerine bende çalışıyorum şu işin uçundan tutsana demeli hayat müşterek. Ayrıca erkekler evlenene kadar hayatımı yaşarım demiyor artık kadınlarımızda diyor bunu ve erkek bu doğrultuda da zorluk yaşamıyor evlenene kadar nasıl ise rahat acele etmiyor. Hemcinslerimizi nasıl kıskanıyorsak onlarda hemcinsleri arasında popülerite yarışında ben daha bakımlıyım (yakışlıyım) gibi ve kaş aldırmak lazer epilasyon yaptırma eylemlerini normal görüyorlar eski erkekler yok erkek adamı bozar diyen varsa da çok düşük eee eski kadınlarda yok aman duyarlarsa ne derler diye bakınız parklarda ki küçük kardeşlerimize ben daha modernim daha çağdaşım özgürüm modundalar medyanın tetiklemeside var erkekte bu rahatlık aslında bizdeki rahatlıktan kaynaklanıyor tamam kötümü oldu gayet güzel kadınlarında özgür olması ayakların üzerinde durması ama arkasında durabilseler yaptıkları her eylemin çok daha iyi noktada oluruz

eskiden kadınlar bu kadar hayatın içinde değilken bütün yük erkeğin üzerindeydi o zaman da erkek paranızı ben veriyorum istediğimi yaparım deyip dövmekten tutun aldatmaya kadar her türlü kötülüğü mübah görüyordu eşlerine belli ki buradaki kadınlar da onu istiyor eve tıkılayım erkeğim bana vursun kırbacı diye yani eskiden babalar evi geçindirirdi ama analarımız da tutum bilirdi şimdi öylemi bir giyilen bir daha giyilmez oldu bakıma süse tonla para akıtıldı ee bu şartlarda erkek de neden bütün para işini üzerine alsın ki? enayimi?

sonra başarılı kadınları kaldıramıyorlar bir çeşit özgüven sorunu yaşamaya başladılar o da önemli.

Back
X