Ben de eleştiri alınca üyeliğini pasiflestirenleri anlayamıyorum. Konu zaten tutarsızlıklarla doluydu, eleştirmesinde ne yapsın insanlar? Prezervatif demekten utanıp, sevgili yapmak da ne bileyim? Bunu diyen boşanmış bir kadın üstelik. Normal değil mi bu kadar eleştiri alması?
bir de, konu açılıyorsa burada, çelik gibi sinirler lazım. Çok alakasız eleştiri de, hakkı eleştiri de gelebiliyor ve bunu sakince yumuşatmak lazım.
ornegin ben. Kayınvalidemin hastalığını umursadigim ve yardımcı olmaya çalıştığım için, almadigim eleştiri kalmadı ama ben ne yaptım, sakin sakin, durgun bir su gibi, dalgalanmadan cevaplar verdim. Dalgalansaydim, gelen eleştirilerin dozu daha da artacak, iş linç yemeğe kadar gidecek çünkü, olaya hakimim, biliyorum. Kimler geldi kimler geçti, ne lincler gordu bu gözler, biz de pistik az çok.
Dün sevgilisinin kızı ile ilgili konu açan arkadaş mesela, yorumları umursamıyorum dedi bir ara, sonra baktım, hem üyeliğini pasiflestirmis hem de konuyu kapattirmis. Bu da ne kadar umursadiginin bir gostergesi aslında. Adamı kızından bile kıskanan, paylaşamayan bir kadındı, bir de çocuğu vardı üstelik.
Konu açacak olan arkadaşlara tavsiyemdir, kışkırtmalara karşı temkinli ve sakin olun, tongaya düşmeyin. Beni kıskanıyorlar, ben superim, evleneceğim adamin çocuğu şöyle böyle, evlendigim adamın çocuğu şöyle böyle, sevgilimi takip ediyorum, eski sevgilimi unutamıyorum, evli adama aşık oldum, eltim kiskaniyor, kocam dövdü düzelir mi, kocam aldattı bir şans daha verdim türü konuları açmadan önce de iki kere düşünün.