• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler niye böyle

ben de eşime demiştim onu ilk tanıştığımızda:KK48:
yani problem yok, çok seven evlilikten kaçamaz.
Az seven de defolsun gitsin zaten:KK53:

hayal kurmak güzeldir.

Canım ben kendimin sömürülmesine izin vermem.Sen merak etme ;)
Şimdiye kadar da erkeklere hizmet etmedim şimdiden sonrada niyetim yok .
Evlenince görürsün dersen kocaya yarancam diye kendimden taviz vermem.
Hayatta da en nefret ettiğim konu erkek baskinliğı , ataerkil düşünceler yani hayatımı buna göre şekillendiriyorum.

Canım ben kendimin sömürülmesine izin vermem.Sen merak etme :KK66:
Şimdiye kadar da erkeklere hizmet etmedim şimdiden sonrada niyetim yok .
Evlenince görürsün dersen kocaya yarancam diye kendimden taviz vermem.
Hayatta da en nefret ettiğim konu erkek baskinliğı , ataerkil düşünceler yani hayatımı buna göre şekillendiriyorum.
Kimse evlenirken kocama saçımı süpürge edeceğim diye evlenmiyor zaten,Sömürülme derken kadının evinin işini yapmasını kastediyorsan,evini temizlemeyi,yemek yapmayı sömürülme olarak görmüyorum ben.İnşallah senin kriterlerine uyan birini bulursun ama işin biraz zor.

evlilik erkeklere faydası olan bir şey, buna rağmen ve tam da bu yüzden evliliği kadınların istediği/beklediği bir şey olarak kodlamışlar

profesör bile olsa erkeğin yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk büyütme için kadına ihtiyacı var ama evlilik teklifi bekleyen/isteyen kadın?

daha flört ederken "ben evlilik düşünmüyorum haberin olsun" diyo herif, ya aptal ben senin kirli çoraplarını toplamayı düşünüyo muyum sence?
Yok sen de onun yemeyip içmeyip evlilik düşündüğünü sanıyordun.Böyle tipleri aşık edip bırakmalı cacık gibi :KK45:

evlilik erkeklere faydası olan bir şey, buna rağmen ve tam da bu yüzden evliliği kadınların istediği/beklediği bir şey olarak kodlamışlar

profesör bile olsa erkeğin yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk büyütme için kadına ihtiyacı var ama evlilik teklifi bekleyen/isteyen kadın?

daha flört ederken "ben evlilik düşünmüyorum haberin olsun" diyo herif, ya aptal ben senin kirli çoraplarını toplamayı düşünüyo muyum sence?
Evlilik muessesinin ciddi reformasyona ihtiyaci var. 21. yuyzilda kadin ve cocuklarin ihtiyacini karsilamayan bir sistem bu.
ne maddi ne de manevi, hic bir garantisi yok, yilidiginda da sosyal leke problemi var.
Iste ben kadinlarin aklina sasiyorum. Hayati ekole olarak yasamayip kendinize gore tasarlamalisiniz diyorum.
Bakalim bu duunce kac yuzyil sonra ses bulacak (ozellikle kendinini bile bile sisteme kole eden dogmatik cahil kadinlar oldukca cok zor degisir).

Burada sorun aslında baştan başlıyor. Neden siz evliliği erkeğe fayda sağlayan bir amaç olarak görüyorsunuz. Evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi, her mutluluğu beraber yaşaması , her türlü sıkıntının üstesinden beraber gelmesi , aşık olduğun sevdiğin insanın her zaman yanında olmasıdır. Hayat eşinle paylaşılır. Sen onun belki b*klu donunu yıkarsın , o da senin kaldıramadığın market poşetlerini taşır, uzanamadığın raftan eşyalarını indirir , gece bir tıkırtı duyduğunda içeri gidip bakar. Yanı hayatı paylaşırsın. Şuan karşındaki kişiye çok kızmışsın. Ama o siz birbiriniz için doğru insan olsaydınız eğer ne onun nede senin evlilikle ilgili hiç bir olumsuz düşünceniz olmayacaktı. Demek ki ilişkiniz eksik olan bir şey vardı. O da büyük ihtimalle aşktı....

Kimse evlenirken kocama saçımı süpürge edeceğim diye evlenmiyor zaten,Sömürülme derken kadının evinin işini yapmasını kastediyorsan,evini temizlemeyi,yemek yapmayı sömürülme olarak görmüyorum ben.İnşallah senin kriterlerine uyan birini bulursun ama işin biraz zor.

Kadının evinin işi değil , ev ortak alan kadın erkek yaşıyor o evdeki herkesin işi .
Isten gelince erkeğin tv karşısında yatarken kadının ev işlerini tek başına yapması benim için kadını sömürmektir.
Suyunu bile karısından isteyen , 2 dk çocuğa bakmayanlar var .
Neyse siz böyle düşünmüyorsanız anlaşmamız zor zaten .

19 yaşında evlendım.
1 sene kayınvalidemle yaşadım daha sonra kendı ımkanlarımızla ayrıldım.
O surecten sonra Allah eşimden bınlerce kez razı olsun hep yardım ettı bana hep.
Yemektı Temızlıktı .
Her erkek aynı değil yanı. tabıı şuda var . Eşimin herseye karışmasınıda istemem. Arada yardımcı olsun yeter .
Çünkü ben evimi temızlerken mutlu oluyorum :)

Evlilik muessesinin ciddi reformasyona ihtiyaci var. 21. yuyzilda kadin ve cocuklarin ihtiyacini karsilamayan bir sistem bu.
ne maddi ne de manevi, hic bir garantisi yok, yilidiginda da sosyal leke problemi var.
Iste ben kadinlarin aklina sasiyorum. Hayati ekole olarak yasamayip kendinize gore tasarlamalisiniz diyorum.
Bakalim bu duunce kac yuzyil sonra ses bulacak (ozellikle kendinini bile bile sisteme kole eden dogmatik cahil kadinlar oldukca cok zor degisir).

Duygularıma tercüman oldunuz

Back
X