Erkekler: Tavsiye, oneri artik ne verebilirseniz

uzunince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.211
1.581
133
39
Artik kabul ediyorum. Ben iliski yurutmede cok kotuyum :'( Hayatima pek erkek girmediginden tecrubesiz olmam da cabasi. Yas 33 oldu ne onu birakip onume bakabiliyorum ne de onunla devam edebiliyoruz. Son tartismamizi kisaca anlatayim da boyle beni deli eden bir konu olunca nasil tepki vermeliyim bur akil verin.
Erkek arkadasimin yeni is yerinde gorusmesini kisitladigim biri vardi. Is yerindeki muhabbetlerine kahvalti ve ogle yemeginde birlikte olmalarina karismiyordum ama is sisinda gorusup konusmalarini istemiyordum. Bunun en buyuk nedeni kadinin daha once evli bir erkek ile munasebeti oldugundan. Neyse erkek arkadasim da saygi duyup is disinda iletisimde olmuyordu. Gecenlerde bu kadin annesi ile tartismis esyalarini ve coxuklarini alip evi terketmis. Sonra benim erkek arkadasimi arayip onun bosta olan evini 10-15 gunlugune kullanabilir mi diye sormus. Erkek arkadasim benim tepkimi bildiginden kadini benden habersiz eve koymus. Ben bir hafta sonra tesaduf eseri ogrendim. Duydugumda actim agzimi yumdum gozumu. Hem benden gizli boyle bir sry yapmasina hem de benim gelip kaldigim eve onu getirmesine cok kizdim.
Ama yine suclu ben oldum. Neymis ben onunla olgun olgun konusmaliymisim. Boyle kukreyince kendimden sogutuyormusum. Simdi bana kus, konusmuyor.
Bir de sunu ogrendim ki kadin o eve tasininca arada benim erkek arkadasimla ise gidip gelmisler. Ben bu adamla ne yapacagim? Beni aldatmadigindan eminim ama hem benim hazetmedigim birine boyle davranmasi hem de benim gelip kaldigim eve bir kadini yardim amacli da olsa getirmesini kendime saygisizlik olarak goruyorum ve affedemiyorum. Ote yandan erkek arkadasimi da kaybetmeye cesaretim yok. Yasadigim sehirde kendimi yalniz hissediyorum ve o benim en buyuk manevi dayanagim. 1 haftadir nasil bir ruh hali icindeyim anlatamam size.

Konu uzun aslinda ama bu kadarini ozetleyebildim

Bu konu çok su götürür.

Bu kafayla giderseniz hayatınıza pek erkek de girmez ilişki de yürütemezsiniz. Hayır yaşınız küçük değil. Kimseye bununla şu kadar görüşeceksin diye bir sınırlama getirmeye hakkınız yok. Kadının evli biriyle münasebeti kendini bağlar. Siz görüşmek istemezseniz siz bilirsiniz ama sevgilinize karışamazsınız. Kendi kararlarını kendisi verebilir. Eğer bu şekilde baskı altında tutmaya çalışırsanız aynen böyle yalana itersiniz. Yalan söylemesi yanlış elbette ne olursa olsun savunmuyorum. Dahası kimse birinin karşısına geçip çocuk gibi azarlaması, hesap sorması, bağırmasından hoşlanmaz. Kocam sevgiliyken bir kere bana kükrese şimdi kocam olmazdı. Eğer karşınızdaki insanın size uymadığını düşünüyorsanız ayrılırsınız ama istediğiniz kalıba sokmaya çalışmayın.

Kadinin gecmiste evli bir erkege yurudugunu yazmasaydin ,iyi niyetle bakabilirdim.Belki gercekten zor durumdaydi falan yazardim ama kadinin niyet gunahini almak gibi olmasin ama bozuk olabilir.Kim olsa boyle bir seyi pekde olgunlukla karsilamaz eminim.Erkek arkadasina gelince onunda ya niyeti baska yada cok saf bilemedim...ben olsam cok daha buyuk cingar cikarirdim🤔

Yalan söylemesine mi, arkanızdan iş çevirmesine mi, yaptığı ortaya çıkınca üste çıkmak için saçmalayıp küsmesine mi? Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir durum. Beni aldatmadığından eminim demişsiniz ama aldatma işleri bir tek temasla mı oluyor ki, konuya bakılırsa gayet aldatmış/kandırmış sizi.

Yaşınızın inanın hiç bir önemi yok. Bu sizi ona mecbur hissettirmesin. Yani başkasını bulamam diye düşünmeyin... Erkek arkadaşınızın size yalan söylemesi önemli bi olay. Hem de sizin istemediğiniz birisi için. İnsanlar neden mesafelerini koruyamıyor🤦‍♀️daha yüzsüzlük yapıp sizinle konuşmuyor bide. Bence hiç arayıp sorma. Ve ilişkini bi gözden geçir. Bu adam seni kaybetmeyi göze alıp arkandan bu kadar rahat iş çeviriyorsa, bi düşün derim.

Birini degistirmeye, yasaklar koymaya calismak yerine size uyan biriyle birlikte olsaniz boyle sorunlariniz olmayacak aslinda.
Davranislari size uymayan birinin ensesinde dolanarak ilişki yurutemezsiniz.
Onu degistirmek degil aslinda. Sadece bu ornegi verince onu kadinlardan kiskanan engeller koyan biri gibi anlasilmis olabilirim ama durum oyle degil. Bu kadini da kiskanmadim. O konuda erkek arkadasima da guveniyorum ama sadece o kadindan dolayi bir kisitlamaya ihtiyac duydum ister istemez. Burda anlatmadim ama gece 12den sonra da mesajlar atiyordu. Alisverise gitmek falan istiyordu. En son gorusmemesi istemek durumunda kaldim.onun disinda gorustugu konustugu is arkadaslarina karsi hic bir tavrim olmadi

Sana hak verdim acayip rahatsız edici bir durum. Elin kadınının benim sevgilimin evinde işi ne yani?Sevgilinin de gece klasik evin ihtiyacı var mı diye gitmediği ne malum?

Tepkinizde haklısınız ama sorunla başa çıkma şekliniz yanlış. Kimseyi çocuk gibi bununla görüşme diye baskılayamazsınız. Bu adam bunu YAPIYOR. Kararınızı buna göre vereceksiniz.
Bu şehirde yol arkadaşım diye düşünüyorsan, böyle devam edip çok ses çıkarmamalısın.

Yaşınızın inanın hiç bir önemi yok. Bu sizi ona mecbur hissettirmesin. Yani başkasını bulamam diye düşünmeyin... Erkek arkadaşınızın size yalan söylemesi önemli bi olay. Hem de sizin istemediğiniz birisi için. İnsanlar neden mesafelerini koruyamıyor🤦‍♀️daha yüzsüzlük yapıp sizinle konuşmuyor bide. Bence hiç arayıp sorma. Ve ilişkini bi gözden geçir. Bu adam seni kaybetmeyi göze alıp arkandan bu kadar rahat iş çeviriyorsa, bi düşün derim.
Icinde bulundugum psikoloji o kadar kotu ki. Zaten son bir haftadir hastayim. Bu olay da ustune gelince ne dusunecegimi nasil davranacagimi sasirdim. Aklimdan atamiyorum. Hicbir seye odaklanamiyorum. Onsuz da yapamiyorum. Bunu affetmek de istemiyorum. Dedigim gibi cok tecrubesizim ve bugunlerdr kendimi aciz hissediyorum

Onu degistirmek degil aslinda. Sadece bu ornegi verince onu kadinlardan kiskanan engeller koyan biri gibi anlasilmis olabilirim ama durum oyle degil. Bu kadini da kiskanmadim. O konuda erkek arkadasima da guveniyorum ama sadece o kadindan dolayi bir kisitlamaya ihtiyac duydum ister istemez. Burda anlatmadim ama gece 12den sonra da mesajlar atiyordu. Alisverise gitmek falan istiyordu. En son gorusmemesi istemek durumunda kaldim.onun disinda gorustugu konustugu is arkadaslarina karsi hic bir tavrim olmadi

Anlatamadim galiba. Sizinle benim aramdaki farki anlatayim en iyisi. :)
Ben de esime guveniyorum ve karsidaki kadin nasil biri olursa olsun eşime "şu kadinla gorusme" diye bir cumle kurmadim 5 bucuk yillik evliligimizde gerek olmadi.

Çünkü "bakin burasi onemli" :) eşim neyin normal, neyin anormal oldugunu, beni neyin rahatsiz edecegini ve karsidaki kadinla sınırlarinin ne olmasi gerektigini zaten kendisi biliyor. Karsidaki kadin problem yaratiyorsa eşim zaten gorusmez veya davranmasi gerektigi gibi davranir benim uyarmama gerek yok.

Ayrica erkek arkadasiniz yüz vermese kimse zorla birsey yapamaz, o eve de kiz zorla girmedi.

O kadinla iliskisi olmasa evini vermezdi. Kimse kimseye bedava yardim etmez bu devirde

Anlatamadim galiba. Sizinle benim aramdaki farki anlatayim en iyisi. :)
Ben de esime guveniyorum ve karsidaki kadin nasil biri olursa olsun eşime şu kadinla "gorusme" diye bir cumle kurmadim 5 bucuk yillik evliligimizde.

Çünkü "bakin burasi onemli" :) eşim neyin normal neyin anormal oldugunu, beni neyin rahatsiz edecegini ve karsidaki kadinla sınırlarinin ne olmasi gerektigini zaten biliyor. Karsidaki kadin problem yaratiyorsa eşik zaten gorusmez veya davranmasi gerektigi givi davranir benim uyarmama gerek yok.

Ayrica erkek arkadasiniz yüz vermese kimse zorla birsey yapamaz, o eve de kiz zorla girmedi.
Haklisiniz. Kadina zaten hic suc bulmuyorum. Kizdigim erkek arkadasim. Ne yazik ki HAYIR diyemeyen bir insan. Herkese yardim etmeye calisiyor. Ona kisitlama koymamin sanirim en buyuk nedeni iletisimleri artarsa kadindan bir sekilde etkilenir diye dusunuyorum. Ozellikle geceleri mesaj atmasi bende boyle bir dusunce olusturdu

Haklisiniz. Kadina zaten hic suc bulmuyorum. Kizdigim erkek arkadasim. Ne yazik ki HAYIR diyemeyen bir insan. Herkese yardim etmeye calisiyor. Ona kisitlama koymamin sanirim en buyuk nedeni iletisimleri artarsa kadindan bir sekilde etkilenir diye dusunuyorum. Ozellikle geceleri mesaj atmasi bende boyle bir dusunce olusturdu

Kisitlamayla yurumez işte bugun o kadin olir yarin baska kadin olur. O yuzden dedim kendi sinirlarini kendisi koymayi bilen biriyle birlikte boyle sorunlar yaşanmaz.

Icinde bulundugum psikoloji o kadar kotu ki. Zaten son bir haftadir hastayim. Bu olay da ustune gelince ne dusunecegimi nasil davranacagimi sasirdim. Aklimdan atamiyorum. Hicbir seye odaklanamiyorum. Onsuz da yapamiyorum. Bunu affetmek de istemiyorum. Dedigim gibi cok tecrubesizim ve bugunlerdr kendimi aciz hissediyorum
Onsuz da yaparsın emin ol... Sen aciz oldukça., kendini öyle hissettikçe o senin hiç bir tepkiden çekinmez bildiğini okumaya devam eder. Kararlı dur... O seni seviyor olsa seni kaybetmekten de korkardı. Elalemin kadını için seni karşısına almazdı.

Onsuz da yaparsın emin ol... Sen aciz oldukça., kendini öyle hissettikçe o senin hiç bir tepkiden çekinmez bildiğini okumaya devam eder. Kararlı dur... O seni seviyor olsa seni kaybetmekten de korkardı. Elalemin kadını için seni karşısına almazdı.
Dediginiz gibi onsuz da yaparim belki ama su an icinde bulundugum sartlar geregi hic hazir hissetmiyorum. Bir de hep onu affederek en bastan hata ettim. Artik inandiriciligimi da kaybettim. Bunun da etkisi var galiba

Sevgili ya da evli karşılıklı verilmiş bir söz var. Yani elbette birbirinizin hoşuna gitmeyen şeylerde kişiliğinize zararı yoksa kısıtlama getirirsiniz. Onunla görüşmesini istememeniz sizin açınızdan bence normal bir istek. Sonuçta o kişiyle görüşmese dünyanın sonu gelmez. Seviyeli bir şekilde iş disinda görüşmeyebilirler. Elzem değil. Onu kırmadan halledin cizginizden dönmeyin geri adım atmayın atarsanız butun çaba boşa gider. Tamam evi vermiş olabilirsin olmuş bir kere ama ben bunu kabul etmiyorum ve çok kırıldım lütfen tekrarı olmasın ve verdiği süre dolunca ev bulduğunda evi bosaltsin diyebilirsiniz.

Back
X