• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde Evlilik Korkusu? Lütfen Yorum Yapın :(

Elizsavas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2014
247
20
38
İstanbul
Merhabalar, uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi ama üye olup konu açmak yeni nasip oldu.
Benim 2 yıldır devam eden ciddi bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 yaşında daha askerliğini yapmadı ama aramızda hiç evlilik lafı geçmiyor. Bunun adı evlilik korkusu veya evlilikten kaçmak olabilir mi? Ne yapmalıyım bilmiyorum. Onu seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. 2 yıldır ciddi denebilecek bir sorunumuz neredeyse hiç olmadı (Büyük kavgalar, ayrılıp barışmalar, yalan, ihanet vs) ama ne hikmetse laf evliliğe söze nişana hiç mi hiç gelmiyor.. Artık kötü hissetmeye başladım. Bu tarz konuları da ben açmak istemiyorum o adını bile anmazken. Bunu yaşayan var mı aranızda? Nedir bu? Ya da nasıl davranmalıyım?

Merhabalar, uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi ama üye olup konu açmak yeni nasip oldu.
Benim 2 yıldır devam eden ciddi bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 yaşında daha askerliğini yapmadı ama aramızda hiç evlilik lafı geçmiyor. Bunun adı evlilik korkusu veya evlilikten kaçmak olabilir mi? Ne yapmalıyım bilmiyorum. Onu seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. 2 yıldır ciddi denebilecek bir sorunumuz neredeyse hiç olmadı (Büyük kavgalar, ayrılıp barışmalar, yalan, ihanet vs) ama ne hikmetse laf evliliğe söze nişana hiç mi hiç gelmiyor.. Artık kötü hissetmeye başladım. Bu tarz konuları da ben açmak istemiyorum o adını bile anmazken. Bunu yaşayan var mı aranızda? Nedir bu? Ya da nasıl davranmalıyım?

Ailesiyle falan tanıştırmadı mı? İstemiyorsa zorla olmaz olsa da hayır gelmez o evlilikten. Bir konu arasında gelecek planlarını sor evlilik yoksa yavaştan topukla..:31:

Ailesiyle falan tanıştırmadı mı? İstemiyorsa zorla olmaz olsa da hayır gelmez o evlilikten. Bir konu arasında gelecek planlarını sor evlilik yoksa yavaştan topukla..:31:

Yok canım ailesiyle tanıştırdı geçen yıl, babası 6 yaşındayken vefat etmiş kardeşi de yok. Bir annesi var onunla da tanıştım zaten annesi beni sever bende annesini severim çok şükür. Bütün yakın arkadaşları, kuzenleri, teyzeleri falan hepsini tanıyorum ama şaşırdım ne yapacağımı? :(

Evlilik sorumluluk demek.
Her ne kadar tanısan da, sevsen de bir yerden sonra huyu, suyu, alışkanlıkları, görgüsü, göreneği farklı biriyle aynı evi, aynı geleceği paylaşmak demek.
Alışık olduğun düzenden, özgürlüğünden vazgeçmek demek.
Dahası çocuk demek..

İlk evliliğimde de korkmuştum. İkinci ödümü koparıyor.
Ben erkeklerdeki bu korkuyu anlıyorum da..
Kızlarımızdaki bu evlenme hevesini... anlayamıyorum doğrusu.

Evlilik sorumluluk demek.
Her ne kadar tanısan da, sevsen de bir yerden sonra huyu, suyu, alışkanlıkları, görgüsü, göreneği farklı biriyle aynı evi, aynı geleceği paylaşmak demek.
Alışık olduğun düzenden, özgürlüğünden vazgeçmek demek.
Dahası çocuk demek..

İlk evliliğimde de korkmuştum. İkinci ödümü koparıyor.
Ben erkeklerdeki bu korkuyu anlıyorum da..
Kızlarımızdaki bu evlenme hevesini... anlayamıyorum doğrusu.

Hiçbir zaman ilişkimdeki amacım evlenmek olmadı tamamıyla tabi ki. Heves olduğunu düşünmüyorum. Sadece uzun süreli sorunsuz ilişkimde konusunun bile açılmaması beni şaşırttı o kadar. Yani teklif değil kastım evlilik hayali bile kurmadık. Tabi ki sorumluluk olduğunun bende farkındayım, isteğim de yarın evlenmek değil :61:

Babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, ailesine karşı sorumlulukları olabilir mi? Belki bu yüzden erteliyor. Annesiyle tanıştırması çok güzel..
Biraz daha sabret canım, hakkınızda hayırlıysa tez vakitte kavuşursunuz inşallah.. Askerliği de engel görüyor olabilir. Erkekler bizden çok daha geç olgunlaşıyorlar bu yüzden evlilik aklına şuan için gelmiyor olabilir..

Babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, ailesine karşı sorumlulukları olabilir mi? Belki bu yüzden erteliyor. Annesiyle tanıştırması çok güzel..
Biraz daha sabret canım, hakkınızda hayırlıysa tez vakitte kavuşursunuz inşallah.. Askerliği de engel görüyor olabilir. Erkekler bizden çok daha geç olgunlaşıyorlar bu yüzden evlilik aklına şuan için gelmiyor olabilir..

Rahatlatıcı cevabın için çok teşekkür ederim canım :61:
Evet annesine çok düşkün ve babası olmadığı için yaşı da 26 olduğu için ona bakmak onun işi. Yani o öyle hissediyor. İnşallah hayırlısıysa olur :61:

Rahatlatıcı cevabın için çok teşekkür ederim canım :61:
Evet annesine çok düşkün ve babası olmadığı için yaşı da 26 olduğu için ona bakmak onun işi. Yani o öyle hissediyor. İnşallah hayırlısıysa olur :61:

Geç olsun güç olmasın canım.. :)

Askerliğini bitirmeden evlenmeyi düşünmüyodur bence
E doğal olarak evlilik lafı etmiyodur
Ayrıca artık erkek için 26 küçük bi yaş bence ve her uzun ilişki yaşayan erkek evlilik teklif etcek diye bişey yok

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

benım erkek arkadaım vardı bes sene cıktık ne evlılık dedı ne bısı askerlıgınıde bekledım

adam 31 yasına geldı da yenı evlenmeyı dusunuyor
artık ben ıstemıyorm
cıddı dusunmuyorsan bu adamla oncelıkle karsına al gec benımle alakalı ne dusunuyorsun ıkerıye yonelık daha dorusu bızımle alaklı sor bunları yoksa benım gbı yıllarca bekler sonu husran olabılır haaaa onla ayrıldık sonra karsıma mükemmel bırısı cıktı :)))

ona gelınce hala bekar evlenmeyı dusunuyomus komık sey
:) gerceklerle yüzleş derım

Askerliğini bitirmeden evlenmeyi düşünmüyodur bence
E doğal olarak evlilik lafı etmiyodur
Ayrıca artık erkek için 26 küçük bi yaş bence ve her uzun ilişki yaşayan erkek evlilik teklif etcek diye bişey yok

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben evlenmek için yanıp tutuşmuyorum ki zaten. Yalnızca sorunsuz ilerleyen ciddi birlikteliğimde bunun teklifinin değil hayalinin bile olmaması biraz garip geldi ve sizlere danışmak istedim. Yoksa teklif etse bile 6 ay askerlik üstüne de söz nişan derken 1.5 yılı bulur. :61:

benım erkek arkadaım vardı bes sene cıktık ne evlılık dedı ne bısı askerlıgınıde bekledım

adam 31 yasına geldı da yenı evlenmeyı dusunuyor
artık ben ıstemıyorm
cıddı dusunmuyorsan bu adamla oncelıkle karsına al gec benımle alakalı ne dusunuyorsun ıkerıye yonelık daha dorusu bızımle alaklı sor bunları yoksa benım gbı yıllarca bekler sonu husran olabılır haaaa onla ayrıldık sonra karsıma mükemmel bırısı cıktı :)))

ona gelınce hala bekar evlenmeyı dusunuyomus komık sey
:) gerceklerle yüzleş derım

5 yıl da baya uzun bir süre canım, 31 geç bir yaş değil ama uzun süreli güzel giden sorunsuz bir ilişkide de evlilik düşünülmeli bence. Kafalar ve aile uyuyorsa bir de arada aşk varsa tamamdır yani ama kısmet tabi. 5 yıllık uzun bir ilişkinin ardından da mükemmel dediğin biriyle tanıştığın için de çok sevindim umarım bunun sonu mutlu biter :61:

5 yıl da baya uzun bir süre canım, 31 geç bir yaş değil ama uzun süreli güzel giden sorunsuz bir ilişkide de evlilik düşünülmeli bence. Kafalar ve aile uyuyorsa bir de arada aşk varsa tamamdır yani ama kısmet tabi. 5 yıllık uzun bir ilişkinin ardından da mükemmel dediğin biriyle tanıştığın için de çok sevindim umarım bunun sonu mutlu biter :61:

koca 5 uüyılda bır tartısmamız dahı olmadı daha ne olsun olmayınca olmuyor ıste
bu konuda arkadasını al aklındakıkerı belırt yoksa benım gbı olursun sonu olmayan bı yol

aman ıykıde gıtmıs sımdı cok mutluyum :)

Son düzenleme:
benim arkadaşım da erkek arkadaşı ile 5 yıl çıktıktan sonra çocuk evlilik düşünmediği için ayrıldı,çocuk sonra başkasıyla çıktı,çocuk evlenmeyi düşünmediği için yeni kız arkadaşı da bu sebepten ayrıldı, çocuk şu an yalnız,29 yaşında,hala evlilik düşündüğünü sanmıyorum:1:

koca 5 uüyılda bır tartısmamız dahı olmadı daha ne olsun olmayınca olmuyor ıste
bu konuda arkadasını al aklındakıkerı belırt yoksa benım gbı olursun sonu olmayan bı yol

aman ıykıde gıtmıs sımdı cok mutluyum :)

Tecrübeni ve önerini paylaştığın için çok teşekkür ederim canım, Rabbim mutluluğunu bozmasın inşallah :61:

benim arkadaşım da erkek arkadaşı ile 5 yıl çıktıktan sonra çocuk evlilik düşünmediği için ayrıldı,çocuk sonra başkasıyla çıktı,çocuk evlenmeyi düşünmediği için yeni kız arkadaşı da bu sebepten ayrıldı, çocuk şu an yalnız,29 yaşında,hala evlilik düşündüğünü sanmıyorum:1:

Anlatışın çok yerinde ve sevimli olmuş canım anlatış tarzına bayıldım, arkadaşına mutluluklar :61:

Back
X