- 21 Temmuz 2013
- 1.129
- 688
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar, uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi ama üye olup konu açmak yeni nasip oldu.
Benim 2 yıldır devam eden ciddi bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 yaşında daha askerliğini yapmadı ama aramızda hiç evlilik lafı geçmiyor. Bunun adı evlilik korkusu veya evlilikten kaçmak olabilir mi? Ne yapmalıyım bilmiyorum. Onu seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. 2 yıldır ciddi denebilecek bir sorunumuz neredeyse hiç olmadı (Büyük kavgalar, ayrılıp barışmalar, yalan, ihanet vs) ama ne hikmetse laf evliliğe söze nişana hiç mi hiç gelmiyor.. Artık kötü hissetmeye başladım. Bu tarz konuları da ben açmak istemiyorum o adını bile anmazken. Bunu yaşayan var mı aranızda? Nedir bu? Ya da nasıl davranmalıyım?
Ben evlenmek için yanıp tutuşmuyorum ki zaten. Yalnızca sorunsuz ilerleyen ciddi birlikteliğimde bunun teklifinin değil hayalinin bile olmaması biraz garip geldi ve sizlere danışmak istedim. Yoksa teklif etse bile 6 ay askerlik üstüne de söz nişan derken 1.5 yılı bulur.![]()
Iki sene kisa bir süre deyil, en azindan evlilik üzerine konusmak icin.
Ama herkesle tanistigina Göre ciddi düsünüyo Bence.
Askerlik, yada parasal durumlari düsünüyor olabilir.
Sonucta babasi yok, zannediyorum kendisi yapmak zorunda herseyi. Kolay deyil.
evlilikten korktugundan emin misiniz?
konusu açılmamış sadece.
ayrıca askerligini yapmadan once konusmaması da bana normal geldi.
ve aradan coook uzun zaman gecmemis ki, ilişkiniz yeni yeni oturmustur, her ne konusulacaksa bundan sonra konusmaya baslarsınız diye dusunuyorum.
fakat bu kadar kafanıza takıyorsanız o açmıyorsa siz açın.... hayal demissiniz pembe panjurlu ev gibi konusmak degil de sen yaşlanınca daha inatçı olursun gibi laf atabilirsiniz meselabuna tepkilerinden bile anlarsınız ne dusunup dusunmedigini.
hatta bunlara da gerek yok, ilişkinizin sonunun nereye varacagını bilmek istemeniz gayet hakkınız.
İlişkinin başlarında başka bir çift olan arkadaşlarla otururken sizin evlilik teklifi hiç romantik olmayacak iki de bir ağzınızda evlilik lafı demişti. Ordan anlamıştım aslında bu tarz şeylerde süpriz sevdiğini, sevinmiştim falan ama pek bi fena çıktı sonradanBu konuyu takipteyim
Bizim de iki yıl doldu ama hayal olarak bile açılmıyo bu konu.
Ama benimki daha yüksek lisans yapıyo, seneye de inşallah asker.
İlişkinin başında bazı şeyleri dillendirmeyelim plan yapınca sanki bozuluyo vs diye bi'karar almıştık.
Almaz olaydık
*Tek dediği ilerde bi'kızım olsun çok istiyorum iki kıza birden aşık olmuş olurum
Sevgili: Bak bitanem bu bardakları aldım nasıl? ben: napıcaksın bunları yaa? O:ileriki eve yatırım yaptım işte. ben:hangi ev
O:tamam sustuk hadi.
Anca böyle net bi'şekilde hiç ağzından duyamadım. Evlenmek istemiyorum ama duymak istiyorum
Bu arada bizde koala modunda olan bi'çiftiz ama yok yani bizde de öyle ilişkinin ikinci ayında "ah evimin sultanı çocuklarımın anası ol" modunda bi'adamAskerliği bekle derim, askerlik döneminde de çıt çıkarmazsa daha da çıkarmasın yani.
Aslında -sen yaşlanınca daha inatçı olursun- sataşması çok hoşuma gitti. Ama ne bileyim hani o açmadan da ben açmayayım konusunu diyorum.![]()
Canim oncelikle merhaba
Evlilik korkusu olmak zorunda degil. Baska planlar olabilir kafasinda. Burda bazi arkadaslar al karsina konus demis filan ama bunu asla yapma. Durduk yere yoksa bile aklina korku sokabilirsin konuyu acarsan, baski altinda hissedebilir.
Eger iki degil de bes alti sene olsaydi flortunuz suphelenebilirdin ama iki sene cok erken henuz. Hele uc sene dolsun,dorde girin hayirlisiyla, hala lafi gecmezse o zaman yeniden dusunursun iki sene cook cok erken. Sen de bu arada tanimaya calis huyunu suyunu iyice.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hak veriyorum canim sana evlilige merakli olman anlamina gelmiyor bu soylediklerin zaten rahat ol
Sen kac yasindasin bir meslegin var mi erkek arkadasinin hem babasiz bir cocuk olup hem de askerligi 26yasina kadar yapmamasi bana garip geldi cunku burada da daha once konusulmus bu adam annesine karsi sorumlu ona bakmak onunla ilgilenmek zorunda ama yasi 26hala askerlik duruyor onunde
Bir arkadasimiz cok dogru yazmis 26erkek icin evlilik soz konusu ildugunda kucuk bi yas ama askerlik soz konusu oldugunda ileri bir yas bu saate kadar bekletmemesi gerekir
Sen simdi evlenmeye karar verseniz 2sene gecer
2sene beklemeye degecek bir adam mi sonu husran olmasin?biz kadinlar erkekler gibi degiliz gereksiz yere vakit kaybetmemeliyiz bence iyi dusun canim ve acik acik soyle eger evlilik onun aklinda yoksa zorla sokacak halin yok bil dusuncelerini onun sonra basinin caresine bakarsin ama bunu once sen konusunu ac konus bosa dunyanin en en en mukemmel erkegi dahi de olsa bekleme derim sevgiler
madem o kadar meraklı istekli degilsiniz neden bu kadar bunu kafanıza takıyorsunuz ki?
bir sataşma icin bile aman konuyu açan "ben" olmayayım diyerek ilişki yaşanır mı...
ya hic dusunmeyeceksiniz ya da aklınıza gelenleri oldugu gibi soylemekten korkmayacaksınız.
direkt evlilik olmasa da agzını aramaktan cekinmeyin bu kadar![]()
Bu benim takıntı haline getirdiğim bir konu değil ki, yani bu konuyla yatıp kalkmadım hiçKafama takmaktan kasıt sadece ağzından teklif olmasa bile lafını duymayı isterdim sonuçta insanlar sevdikleri insanla bebek ismi bile belirliyorlar ki benim öyle bir hedefim de yok
![]()
Askerden geldikten sonra da konusu açılmazsa ağzını tabi ki ararım. Belki burada da arkadaşların dediği gibi bu konuyu açmak için askere gidip gelmeyi bekliyor olabilir, bu tarz konularda süprizden hoşlandığını biliyorum belki de olacak olan bir şeyin süprizini kaçırmak istemediğimden ama yine de cesaret verdiğiniz için çok teşekkür ederim![]()
Canım erkek arkadaşım bilgisayar mühendisi yüksek lisans falan derken bir yolunu bulup bir şekilde gitmedi geciktirip duruyor ama seneye gitme kararı almış çok şükür. Ben 23 yaşındayım hemşirelik okudum geçen yıl bitirdimAma henüz çalışmıyorum bir yerde kısmetse öteki ay işe gireceğim inşallah ailede biraz sağlık sorunları olunca işe giremedim bir türlü. Birbirimizi çok sevdiğimizi biliyorum, çokta saygılı giden bir ilişkimiz var hiç yalan dolan ihanet ayrılıp barışmamız olmadı Allah'ın izniyle. Arada aşk olunca beklemeye değer gibi hissediyorum ama aslında işin doğrusunu zaman gösterecek
![]()
bizim 3yıl oldu ve evliligin adı hic gecmezdi fakat ilişki oturdukca şakalasmalar oluyor zamanla.
mesela benimkinin dedigi sey ilerde senden bir tane daha olursa o ev hic cekilmez... simdi bu cumleye gulsem mi aglasam mı bilemiyorum
hatta evliligin adı geciyor diye sevinsem mi yoksa nikah olmadan siddetli gecimsizligi gorduk diye uzulsem mi :26:
bir ornek daha, evlilik teklifi almadım ama yurtdışı işi vardı... her zaman desteklerim diye bir cumle kurdum, yok turkiyede beklemezsin zaten eş durumunda yanıma alırım orda daha rahat yaşarız dedi ben yine şok.hayalimdeki teklif bu muydu dersin :44:
![]()
yani uzun lafın kısası, eger henüz konuşmadıysanız bu hicbir zaman konusmayacagınız anlamına gelmiyor, ilişkinin dogalında gelişiyor her sey. bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin...
fakat "böyle bir niyeti var mı yok mu bilmem gerek ona göre bende yolumu cizecegim, sanki benimle oylesine vakit geciriyormus gibi hissediyorum" diyorsanız.... o zaman olay başka. zaten onun düşüncelerini bilmek hakkınız, kafanıza takacagınıza konuşun rahatlayın, evlilik cift taraflı bir sey, bunu konuşmak utanılcak birsey degil ki![]()
Hayatım boyunca erteledim evliliği oysa uzun ilişkilerim oldu
Bir kez yalnızlık telaşı sardı, biriyle görüştüm yine caydım
37 yaşında anca cesaretim geldi =))
Evlilik zor bir şey, sorumluluklar bir yana bağlanmak ve kaçma ihtimali olmaması beynini yiyor insanın
Belki o da cesaret edemiyor olabilir ama bu konuyu ona açma sakın
İnsanın önüne konuldukça kaçası geliyor
Olacağı varsa o kıvama geliyor zaten, akışına bırak bence
Herkes iki yıl ilişkiyi uzun bulmuş ama bence değil, düşme üzerine
Anladim canim
Daha cok gencsin olacagi varsa olur kafana takma ama ille de bu adam olacak diye kendini sartlama bence
Demem o ki oyle sakayla falan degil ciddi sekilde oturup seninle niyetini konusmasi gerekir
Sonrasini Allah bilir olur veya olma evlilik
Sakin ama sakin nisanlanip da veya sozlenip de senelerce bekleme
Bekleyeceksen bunlar olmadan bekle
Dunya hali bu belli olmaz ama senin de dusundugun gibi ciddi sekilde konusulup sonrasinin Allaha birakilacagi bir konu bence hakkinda hayirlisi canim