erkeklere bakamıyorum

Arkadaşlar ortada 17 yaşında ergenlik döneminde küçük bir kız var. Lütfen yorumlarınızı daha dikkatli yapar mısınız? Bu yorumlar onun psikolojisini emin olun daha kötü yönde etkiliyor. Üstelik ortada annesi de yok. Bu yaşlarda psikolojinin bu şekilde bozulması ve garip davranışlar daha olası.
Konu sahibi senin annenle yaşama imkanın yok mu? Ve arkadaşlar hep söylemişler. Neden gitmiyorsun psikologa tatlım? Konuna gelince erkekler de biz gibi gayet normal insanlar. Sapik olanları da var tabiki ama tanımadan bilmeden bakamıyorum demen çok normal değil. Bunların babanın baskısından kaynaklandığını düşünüyorum. Biz kadınlar cinsel obje değiliz emin ol ve her erkek bu niyetle bakmıyor bize. Umarım babanın yanından bir an önce kurtulursun.

Psikolojinizi bozmuşlar, erkeklerle sağlıklı ilişkiler kuramıyorsunuz. Ben sağlıklı analiz edemem ama erkeklerin hepsini cinsellikle bağdaştırıyorsunuz sanırım.

Bakanın başı belaya giriyor. Bakmamak daha iyi.
Ayrıca yaş ilerledikçe farklı ortamlara girildikçe değişir bu durum.

Annem uzakta bana bakamaz maddi olarak

Babam yüzünden kapandım demişsin baskıdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Psikolojik destek al derim..

kucukken cokmu bastirildin .erkeklerden sakindirildin. belki biraz mesafe koyabilirsin ama bakamamk cok uc birsey

Baba zoruyla kapandım diyenlere inanmıyorum . Bir nevi provakasyon olduğnu düşünüyorum. Şayet öyleyse “ hayır “ demeyi öğren. Zamanı değil baba de okul bitince ‘ de. bi şekilde ertele sonra onlarda umudu kesiyor

Erkeklere bakamaman normal bnde öyleydim evlenince ay çiçeği gbi açıldım Eşime anlatırım inanmaz . Bi erkekle gözgöze gelince domates olurdum.

Bu zamanda böyle kız kadıysa ne güzel seni tebrik ediyor ve kucaklıyorum.Babanın güzel görme düşüncesine takılmak normal değil çünkü babalar kızlarını sever ve beğenebilir iltifat ederler ve biz mutlu oluruz ama baban dışındakilerden utanıp ar duyman güzel birşey ,şimdi kızların gözleri erkeklerden fazla oynar oldu ne yazık ki

İnanmazsan inanma baban hoca olsaydı anlardın abla neyse

Senin cidden psikolijinin iyi degil ve herkes destek almani oneriyor her konunda
Ciplak foto atman bile hic normal degil baskidan falan diyorsun diyelim ama bu baskida olsan bile mantiken yapmaman lazim baban uzerinde cok etkili tamam ama birda gayet cevap verebiliyosun babana da tepkini ver napicak alt tarafi kizicak annenle ayriysa annenle yasamaya basla git annenin yanina bunaldm de istemiyorum de ama mutlaka sen destek al bir doktordan hic mi akraban yok destek olsunlar sana

Ailende baski varsa bu özguvenini etkiler belki ondan da bakamiyosundur.
Kendine güvenin yoktur.

Bunun tek sebebi baski...en basiti zorla kapanman bile baski sonucu zaten... karsi cins beyninde degisik bir algi olarak varolduğu icin bunu yasiyorsun. Biraz rahat ol. Kuzeninle bile konusamaman ilginc onların sana ne gbi artniyeti olabilir sanki.bakis acin her ne ise onu dregistirmelisin.Ve Bunu asman icin biraz ozguven sahibi olman gerekiyor.

Insanlara bakmamaniz buyuk 1 problem.karsinizdaki kisiyi cinsiyeti ile degil insan diye gormeniz lazim.
Babam bana guzel kizim fistik kizim der ben kosar kucagina ziplarim bu arada ben 33 babam 70 yasinda yani.
Baskici bir aileniz varsa belki kendinizi bulamamissinizdir.

Babam kendisine sarıldırtmaz bile nedense

Canım benim :) bu utangaçlıkta babanın rolünün büyük olduğunu düşünüyorum. Evet bir baba kızını korumak ister. Ama bu aşırı korumacı tavır, sende erkeklere karşı bir duvar örmüş. Bu çok korkunç bir duygu değil aslında.. Ama seni strese sokar. Diken üstünde gibi hissedersin, gerek yok. Sanki hepsi sana bakıyormuş da, sen bir kuzucukmuşsun herkes kurtmuş gibi hissedersin :) herkesin gözüne gözüne bakma tabi. Ama mesela bir kuzenin sana halini hatrını sorarsa yüzünü ona dönerek cevap ver :) sonra ilgilenmen gerekmiyor. Yoksa insanlara egolu, kendini beğenmiş gözükebilirsin. Nezaket kuralları olarak düşün. Sonra yine kendin ol :)

e ne var ben de bakamıyorum dışarda vs.

çok beğensem bile birini öyle bakamam yani. anca kendi ortamımdan biriyse zamanla kaçamak bakmaya kendimi zorlayabilirim denk geldikçe vs.

öyle yolda dışarda birilerine bakmak abes geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…