Erkeklerin Önyargıları

lisaderde

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2020
28
22
3
35
Gerçekten iyi diye tabir ettiğim erkekler de kadınlara karsı güvensiz bir ön yargı var. Çoğu yorgun mu desem ne çözemedim ama daha önceki kötü ilişki tecrübelerinin faturasını bütün kadınlara çıkartıyorlar
Kadınları genelliyorlar
30 yaş ve üzeri erkekler kendi yaşıtı olan kadınlarla evlilik düşünmüyor daha genclere bakıyorlar
Kadınları neden et parcası olarak görüyorlar ?

Bu bana göre toplumsal bir sorun, neden böyle oldu ? Çoğunda kadınlara karşı bir kin var hissediyorum.
Neden böyleler ? Sosyolojik açıdan degerlendirmeye çalışıyorum çözemiyorum ? Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

Çünkü insanlar ve değerlerle birlikte ilişkiler de yüzeyselleşti. Aşk, sevgi, hayatı paylaşmak bunların bir önemi kalmadı. Erkekler için genç ve güzel olması kadınlar için kariyerli ve varlıklı olması kafi. Ben iki tarafa da kızmıyorum artık öyle başa böyle tarak.

Kimlerle karşılaştınız bilmiyorum ama ben cevremde tam tersi şeylere rastlıyorum erkekleri eşlerini yada sevgililerini ezikleyen onları dize getirilip sindirilmesi gereken yaratıklar olarak gören o kadar kadın görüyorum ki

Belki de erkekler bu benim anlattığım gibi kadınlarla çok karşılaştıkları için önyargılı ve güvensizdir

Birde yaş konusu sadece erkekler için geçerli değil pekala kendinden büyük ve yaşıtı kişilerle ciddi ilişki yaşayan evlenen insanlar çok fazla hatta eskiye göre daha fazla
Yanı bir kadin da isteye bilir kendinden küçük yada yaşıt biriyle evlenmek o zaman erkeği et parçası olarak görmüş olmuyor erkeği yani

Bir ilişkiden bir ilişkiye atlayan erkeklerin "kadınlara güven yok yaaac demelerini ciddiye almami bekleyemez kimse. Hem iliski nasıl kurulur, nasıl sürdürülür bi haber ortaya atılıp dururlar, sonra" kadınlar söyle böyle" ehe tamam. Kadınlar zaten bu tip erkeklere bayılıyor.

Sen şu yurtdışında biriyle konuşan üye değil misin? Hani türk kadınıyla gelecek düşünmüyordu aldatılmıştı falan...Önyargısını falan kırmaya çalışıyordun. :işsiz: :kahve:Oydun sanırım.Sen iyi diye tabir ediyorsun ama iyi değiller demek ki önyargılı olduklarına göre.Bütün kadınlardan çıkartmıyorlar faturasını.O yalanlarına inanan kadınlardan çıkartabilirler anca.Gücü yettiklerine kısaca;) Kendini bilen kadın o erkeğe tekmeyi basar çünkü.Daha gençlere bakıyorlar çünkü daha çıtır istiyorlar sanırım.Erkeklerin geç olgunlaştığını bilen ya da öyle olduğunu düşünen kadınlarımızda o tiplere ilgi gösteriyorlar.Buda o tip erkeklerin işine geliyor tabi ki.Size bir tavsiye vereyim.Sosyolog ya da o erkeklerden herhangi birinin şahsi psikoloğu değilseniz bu tip erkeklerden uzak durun.Hayatınız ve siz bunlara harcanmayacak kadar değerlisiniz.

O toplumsal psikolojik sorun dediğinizin kaynagı dediğiniz anne-baba-cocuk iliskisinden kaynaklı. Kosulsuz anne sevgisini tam görememis, ihmale ugramıs, terk edilmis ya da kaybetmis biri yetiskin oldugunda ne o sevgiyi bi daha bulabilir ne de verebilir. Kadın düsmanlıgı o sevgiye ulasamama yüzündendir bir sürü kadın pesinde kosması da o sevgiyi olabildiğince fazla kisiden ele gecirmek istemesiyle ilgili. Yani korkunc bi paradoks icinde geciyor ömürleri. Kendine verilmeyen, kendinde eksik olanı bulmak icin ugras verip, bulduklarında da alamıyolar ve düşmanlasıyolar. Bazı seyler icin artık cok gec. Hele ki 30 üstü bi adam cıks, düzelmez. Bunun dısında bi sürü sağlıklı erkek/kadın var. Milleti bırakıp kendimizi iyileştirmeliyiz. Neden bu adamları hayatımıza cekiyoruz diye düsünmeliyiz.

Kesinlikle dediğinizize katılıyorum. Hatta ne 30 u bazı erkeler 25 li yaşlarda bile 18 lik kızları düşürmeye çalışıyor artık. İşimiz zor

Sizinkisi on yargı değil mi?
Bence çok saçma bir genelleme. Benim kendisinden 5 yaş buyuk kadınla evlenen 2 kuzenim var, arkadaşlarım var.
Çevremdeki erkekler de hiç güvensiz falan değil. Tam tersine 'biri çıksa da aşık olup evlensem' diye sağa sola bakiniyorlar.
Ben şahsen hiç denk gelmedim bu saydığın çevreye - yaşım 29, çevrem de hemen hemen bu yaşlarda

Bun ön yargılar ilkel insanlarda kadının savaşçı yada avcı olmayı bırakıp oturmasıyla başladı
Çok geriye mi gittim acep :KK70: :KK70:
Dünya alevden bi toptu döne döne soğudu 🤪
Konu sahibi ön yargı değil o seni istemiyorumun farklı bahanelerle dile getirilmesi.

O et parcasi gibi gormekten degil , genc kadin tercih etmelerinin sebebi susar , ben ne dersem onu yapar , otorite kurarim kole ederim dusuncesi
Zaten normal bir adam yasi kac olursa olsun karsisinda akilli , guclu ve yasiti ( birkac yas asagi yukari fark etmez) kadin ariyor
Ve boyle cok erkek var , sadece dogru yere bakmasini bilin

Ablacim adam seninle olmayi dusunmuyor. Bak akil var mantik var seni bir kez yuz yuze gormemis, yuz yuze konusmamis, alakasiz netten yazan birisin. ne evlenmesi, ne guveni? Bu sekilde bir arkadaslik icin fazla genelleme yapip fazla istatistik uretmemis misin? Adam kilometrelerce otede yasiyor, sence bu iliskinin adam acisindan mantigi ya da oluru var mi??

Gerçekten iyi diye tabir ettiğim erkekler de kadınlara karsı güvensiz bir ön yargı var. Çoğu yorgun mu desem ne çözemedim ama daha önceki kötü ilişki tecrübelerinin faturasını bütün kadınlara çıkartıyorlar
Kadınları genelliyorlar
30 yaş ve üzeri erkekler kendi yaşıtı olan kadınlarla evlilik düşünmüyor daha genclere bakıyorlar
Kadınları neden et parcası olarak görüyorlar ?

Bu bana göre toplumsal bir sorun, neden böyle oldu ? Çoğunda kadınlara karşı bir kin var hissediyorum.
Neden böyleler ? Sosyolojik açıdan degerlendirmeye çalışıyorum çözemiyorum ? Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?
Bu konu yıllardır turnusol oldu. Konu nerden ne açıdan bakıldığı ile alakalı değişir. Bu duruma erkek penceresinden de kadın penceresinden de bakılması gerek. Toplumsal bir sorun olması için bunun toplumun çoğunda görülmesi gerek. Ben sadece liseden bir arkadaşımda bu fikre denk gelmiştim oda çok lafı dikkate alınacak kapasitede değildi. Hayatımıza giren insanlar üzerinden genel yargılarda bulunmamız doğru olmaz diye tahmin ediyorum

Dünya alevden bi toptu döne döne soğudu 🤪
Konu sahibi ön yargı değil o seni istemiyorumun farklı bahanelerle dile getirilmesi.
Erkekler basit canlılardır
Erkekler tarafından bulunan
Seni istemiyorumun en iyi bahanesi
Sen daha iyilerine layıksın

İşin ciddi yorumuna dönersek
Gelenekler örfler kadınların biyolojik saatleri falan erkekler için belirleyici olabiliyor
Malesef çok karmaşık bir coğrafyanın insanıyız
Çoğrafyamızda kadına bakış açısı kadının doğuran erkeğin arkasını toplayan ikinci sınıf bireyler olması
Bu bakış açısı bölgeye sosyoekonomik çevreler farklılıklar göstersede algı bu yönde
Bu durumun değişmesi güncellenmesi için bedel ödememiz ve zaman gerekli değişimler bir günde olmuyor

O et parcasi gibi gormekten degil , genc kadin tercih etmelerinin sebebi susar , ben ne dersem onu yapar , otorite kurarim kole ederim dusuncesi
Zaten normal bir adam yasi kac olursa olsun karsisinda akilli , guclu ve yasiti ( birkac yas asagi yukari fark etmez) kadin ariyor
Ve boyle cok erkek var , sadece dogru yere bakmasini bilin

Ben katılıyorum

Lakin bu durum bence üst eğitim grubundan, kendini geliştirmiş erkeklerde var

En son flört ettiğim kişi 38 yaşında mesela, benden 6 yaş büyük. bana dedi ki maximum 5 yaş benim için mantıklı daha fazlasında konuşacak bir şey bulamıyorum.

Daha önce flört ettiği kadınları sordum, hepsi muhabbet edebildiği bir şeyler paylaşabildiği insanlarmış. Biri pek çekici değildi mesela, Alman, tombişçe bir kızçeydi fotosunu gördüm tip benim için o kadar önemli değil anlaşmak daha öenmli dedi.

Gayet tekrar evlenmeyi , çocuk sahibi olmayı isteyen bir insan. Bu yıl tanıştık 3 yıl önce boşanmış, sonra da anca kendine gelebilmiş işte ortak arkadaşımız öyle dedi.

Biz de aynı okuldan mezunuz mesela, benden daha uzun süredir yurtdışında mesleklerimiz de benzer

Karşısında mal, et parçası değil de bir şeyler paylaşabileceği insan arayan erkekler var yani. Var kardeşim ben denk geldim :KK48:

Ben katılıyorum

Lakin bu durum bence üst eğitim grubundan, kendini geliştirmiş erkeklerde var

En son flört ettiğim kişi 38 yaşında mesela, benden 6 yaş büyük. bana dedi ki maximum 5 yaş benim için mantıklı daha fazlasında konuşacak bir şey bulamıyorum.

Daha önce flört ettiği kadınları sordum, hepsi muhabbet edebildiği bir şeyler paylaşabildiği insanlarmış. Biri pek çekici değildi mesela, Alman, tombişçe bir kızçeydi fotosunu gördüm tip benim için o kadar önemli değil anlaşmak daha öenmli dedi.

Gayet tekrar evlenmeyi , çocuk sahibi olmayı isteyen bir insan. Bu yıl tanıştık 3 yıl önce boşanmış, sonra da anca kendine gelebilmiş işte ortak arkadaşımız öyle dedi.

Biz de aynı okuldan mezunuz mesela, benden daha uzun süredir yurtdışında mesleklerimiz de benzer

Karşısında mal, et parçası değil de bir şeyler paylaşabileceği insan arayan erkekler var yani. Var kardeşim ben denk geldim :KK48:
Niye ayrildin ayol ondan

Back
X