Erkeklerin yogun anne sevgisi

Dressed to kill

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
47
38
34
Kadinlar kulubunde bunu ogrendim, az bucuk bir tecrubem ve cevremdende
Nedir bu erkek evlatlarin analarina olan duskunlugu, ve kayinvalidelerimizin erkek cocuklarina olan bagimliligi
Benim nisanlimda bir ana kuzusu

Kiz anne iliskisisi daha yakin olur diye bilirdim ama degilmis ana-ogul iliskisi gibi gormuyorum hic nerden ileri geliyor bu anlayamiyorum

Bekarken, nisanliyken, evliyken ailelerinin ihtiyaci olmasa bile hep ailelerine maddi destek sagliyorlar erkekler
Bende Allah nasip eder anne olursam buyuk konusmayayim evladimin parasini yemem, daha ben ona vermeye calisirim 1 lira dahi olsa

Bu konuda yorumunuz ne kizlar, sizce ne yapmali?

İnsan kendisini okutan annesine babasına karşı yaşı kaç olursa olsun kendini sorumlu görüyor. Ben annemin yüzündeki gülümsemeyi hiçbir şeye değişmem. İçinden geldiğinde alınmalı. Tabi zorlama olmamalı bu çok saçma. Ama insan annesine de almazsa kime alır ki???

İnsan kendisini okutan annesine babasına karşı yaşı kaç olursa olsun kendini sorumlu görüyor. Ben annemin yüzündeki gülümsemeyi hiçbir şeye değişmem. İçinden geldiğinde alınmalı. Tabi zorlama olmamalı bu çok saçma. Ama insan annesine de almazsa kime alır ki???
insan annesinede alirda canim, borca girerek borc oderken annesinin luks hayat biciminin masraflarini karsilamak neyin nesi mesela
herseyin bir siniri var, herkes annesini sever ama kurdugun kuracagin bir aile varsa onuda dusunmeli

boyle erkekler hic evlenmesin evde oturup ailesini beslesin, yeni aile kurmasinlar, dengeyi saglayamiyorlar cunku goruyoruz
benimkide boyle bir aday aslinda en cok canimi sikan bu ve ben bunun icin ayrilamam cok seviyorum ama kendime dert ediyorm bir yandanda

Ana-oğul arasındaki bağlılığı ana-kız ilişkisinden ayrı tutmak lazım, zira ana -> oğul yönündeki bağlılığın adama 'başka bi kadının sahip olması' nedeniyle tamamen kadınsal ve egosal bir savaştan, oğul -> ana yönündeki bağlılığın da 'başka bir kadına sahip olmak' nedeniyle vicdani bir yükümlülükten kaynaklandığını düşünmek gerekir.

nisanlandiktan sonar farkettim :KK70:
ayril diyebilirsinde oyle kolay olmuyor iste, nesine asik oluyorsak artik olup bitiyoruz :KK70:
üzülme canım o kaynana sürekli senin dibinde olup evinin iğnesine kadar karışıp evde pişen yemekte bile adı geçince aşkın da biter, sevgin de.
bu arada sevgilinin hakkaten anne kuzusu olma durumuna göre yazdım, yoksa ailesine bağlı olması elbette güzel bir şey. ayrılmayacaksan sana tavsiye asla anneyle yarışmaya kalkma kaybedersin. tez elden bi tane doğur onunla oyalan, bırak onun annesi de kazık kadar olup da henüz büyümemiş oğlunu büyütmeye devam etsin.

Ana-oğul arasındaki bağlılığı ana-kız ilişkisinden ayrı tutmak lazım, zira ana -> oğul yönündeki bağlılığın adama 'başka bi kadının sahip olması' nedeniyle tamamen kadınsal ve egosal bir savaştan, oğul -> ana yönündeki bağlılığın da 'başka bir kadına sahip olmak' nedeniyle vicdani bir yükümlülükten kaynaklandığını düşünmek gerekir.
inanmiyorum nekadar dogru ve yerli yerinde bir yorum hic boyle dusunmemistim
not edicem bu yorumu bir koseye cunku yorum degil resmen kanitsal bir gercek, filozof dusuncesi gibi birsey canim
cok dogru dedin vallaha

şu bugüne kadar okuduğum en iyi tespittir bence, böğürtlen :KK9:

insan annesinede alirda canim, borca girerek borc oderken annesinin luks hayat biciminin masraflarini karsilamak neyin nesi mesela
herseyin bir siniri var, herkes annesini sever ama kurdugun kuracagin bir aile varsa onuda dusunmeli

boyle erkekler hic evlenmesin evde oturup ailesini beslesin, yeni aile kurmasinlar, dengeyi saglayamiyorlar cunku goruyoruz
benimkide boyle bir aday aslinda en cok canimi sikan bu ve ben bunun icin ayrilamam cok seviyorum ama kendime dert ediyorm bir yandanda

Ya tabiki borç harç varken alınmamalı. Orası ayrı bir konu..
Ama var öyle insanlar. Dengeyi siz kuracaksınız..

ben nisanli degil evli olsam ne yapacagimi cok iyi biliyorumda su an bana dusmuyor daha, agzimi kapali tutmam gerek halen ailesine karsi
hir gurlede nereye kadar varilir bilmiyorumda asla susup kosemde oturmayi dusunmuyorum

Bu derdi cekmemek yada hiç başina sarmamak diye bir secenek var birde azicik kafa calistirip sadece mic mic yerine adamin bu ozelligini onceden gorup karar vermek var biraz daha aklini kullanip adami degistirebilecegini veya zamanla degisecegini sanmamak var yada suruye uyup kabul edip yasamak var yani esim ,sevgilim,nisanlim ana kuzusu neden boyle veya napabilirimden once birsuru sey var ama biraz mantik lazim oda herkeste yok

Bu derdi cekmemek yada hiç başina sarmamak diye bir secenek var birde azicik kafa calistirip sadece mic mic yerine adamin bu ozelligini onceden gorup karar vermek var biraz daha aklini kullanip adami degistirebilecegini veya zamanla degisecegini sanmamak var yada suruye uyup kabul edip yasamak var yani esim ,sevgilim,nisanlim ana kuzusu neden boyle veya napabilirimden once birsuru sey var ama biraz mantik lazim oda herkeste yok
seviyorum mesela, ayrilmak istemiyorum
kabullenmekte istemiyorum

baska yolu yok mu bunun, ya ayrilacaz ya deveyi gudecez oyle mi

Ben şanslıyım eşim ana kuzusu değildir KV çok şikayetçi bu huyundan :63:Abisiyle annesi altlı üstlü oturuyor eşim abisine çıkıyormuş annesine uğramıyormuş:KK12:Buda hiç güzel değil işi olmasın hemen eve gelir ya adam bi anana uğra yok uğramıyor annesinede öle itibar etmez her dediğine inanmaz :KK43:Bi güven sorunu var aralarında sanırım.Beni bi gün annemi aramadan duramam.Yani böle tiplerde var yokdeğil:KK64:

seviyorum mesela, ayrilmak istemiyorum
kabullenmekte istemiyorum

baska yolu yok mu bunun, ya ayrilacaz ya deveyi gudecez oyle mi

Zaten sorun burda "seviyorum ayrilamam,istemiyorum" aslinda insanin kendi kendine yaptigini kimse yapamaz .. bir insani degistirmek zordur onunla ugrasirken omrun oyle gecer anlamassin bile ..
Burda bicok kadin sevgiyi ,varini yogunu evlilige vererek ,surekli fedakarlik yaparak gosterdigini saniyor oda yetmiyor kendi icinde firtinalarda kopsa bile aman huzurumuz kacmasin diye bunu dile bile getirmiyor halbuki ortada huzur olsa kendiside huzurlu olurdu zaten bence sirf evli kalabilmek icin kendini parcalamak mutlu bir evlilik degildir
Sen ya deveyi gudeceksin ya gideceksin bu boyle malesef degisecegini dusunmek cok yanlis ..

Nedense şu bdvde açılan konularda gelinler pek bir hanım pek bir masum, kocalar-nişanlılar anne bağımlısı, kayınvalideler de hep lüks harcama yapıyor. Refah seviyesi ne yüksek bir milletiz ki anneler oğullarından lüks harcamaları için para isteyebiliyor. Negzel....

Nedense şu bdvde açılan konularda gelinler pek bir hanım pek bir masum, kocalar-nişanlılar anne bağımlısı, kayınvalideler de hep lüks harcama yapıyor. Refah seviyesi ne yüksek bir milletiz ki anneler oğullarından lüks harcamaları için para isteyebiliyor. Negzel....
bircok kayinvalide teknolojiden uzak bilenlerde belki KKdan habersizdir yoksa burasi coooook kotu gelin konulariyla dolardi :KK70:

Anne ve eş arasında ki dengeyi kurduktan sonra annesine düşkünlüğü niye dert olsun ki benim eşim de annesine çok düşkün...anne ya ötesi varmı...eşim annesine gitmediği zaman ki her gün gider...sen nasıl evlatsın anneni ara,git eksiği varmı,hastamı,git diye eşime kızarımm...anne değilim ama rabbim nasip ederse Bi gün anne olacağım..evlatla,anne arasında ki bağı sorgulamak hakkımız degil yani,eşini de ihmal,etmiyorsa annesine olan sevgisi ve elinde de varsa maddi desteği olmalı.....bencil olmamalıyız o annenin gözünden bakmalıyız....

Son düzenleme:
X