Erken Anne Olmak Nasıl Bir Duygu?

annelik bence hiç geçmeyen bir vicdan azabı. 2 tane kıymetlim var. acaba yetiyormuyum ona dün akşam kızmamda haklımıydım çok mu üzerine gittim azmı sarıldım azmı konuştum bla bla bla

Şu an 23 yaşındayım,25 yaşında okul bitecek Allah nasip ederse 27'sinde falan anne olurum.İnternette görüyorum çoğu anne benden önce anne olmuş.Bu duygu nasıl bir duygu?Erken evlilik nasıl bir duygu?
Not:Okulum uzadı özel nedenlerden dolayı ve 25 yaşında mezun olacağım nasipse.Herhangi bir kıskançlık yok içimde okul olmasa 20'li yaşlarda evliliği isterdim yalan değil sadece merak ediyorum.
ben 22 de anne oldum. suanda 27 olucam kasımda 20 li yaşlarda yaşamak lazım hayatı ev temizlik çocuk iş derken 20 li yaşlarım bitti. bitiyor. 30 da anne olsaydımda 30 lu yaslarım bıterdı. anne olmak fedakarlık demek malesef.

Evet haklısınız kızlar 25'inde okul bitecek 27'sinde çocuk derken tabiki de bu işler kader ama ben kendimce tahmin yürüttüm.Ben özgürlüğüme düşkün bir kadınım.Bir de ayıptır söylemesi arada alkol kullanırım daha kendi paramı bile kazanmıyorken çocuk benim neyime bu işler zamanla olacak işler kader kısmet ben sadece o duyguyu merak etmiştim özeniyor muyum düzenli bir hayatın oluyor seni seven bir eşin oluyor (belki de bana öyle geliyordur) bir bunlara özeniyorum.Okulum her şeyden önemli elalemin erkeğinin eline bakmak istemem şu an bile bizimkilerden para isterken çok çok utanıyorum.

Bu durum herkese göre farklıdır.
30umda anne oldum. Ve illa şu yaş vs. demedim.
Öncelik evliliğimin giidşatıydı.

valla bilmiyorum yaşamadım
ama 21 yaşında evlendim 6 sene aklım gitti yanlışlıkla hamile kalacağım diye.
işi gücü olan, evliliğinin iyi gittiğini düşünen ve yaşıtlarıma göre olgun bir insanım. ama hamilelik ve çocuk meselesi beni o yıllarda çok korkutuyordu.
hamilelik şüphesi yaşadığım 1-2 defa sonrasında testler negatif çıkınca yaşadığım o rahatlık hissini hiç unutamam :)
benim için kendimi nispeten daha hazır hissettiğim yaş 28 oldu
23 de evlendim. İlk 4 sene aklım çıktı hamile kalırsam diye:) şimdi de 1 yıldır deniyoruz yine aklım çıkıyor neden olmadı diye:))

Ben 27 yaşında bekar olmayı anlatayım
Cooook güzel birşey,
Paranı sadece kendine harcıyorsun, kimseye hesap vermiyorsun, bütün arkadaşlarınla hala lisede gibi bulusabiliyorsun, yıllık izinleri de yurt dışına gidebiliyorsun, evde seni bekleyen bir mutfak yok, büyük borçların altına girmemissin, kendinden başka kimsenin donu ütüsü konusunda endiselenmiyorsun...
Gerçekten çoook güzel birşey!
Erken evlenenlerin neyine ozendin ben de onu anlamadım.
Türkiye'de evlilik kadının sırtına kocaaaa bir yük, sorumluluk .
Sevgiliyken aynı evde yaşayıp beraber mutfağa giren arkadaşlarım bile nikah masasından sonra isten gelip erkek TV izlerken mutfakta koşturan kadına evriliyorlar.... Bebek desen zaten tamamen annenin sorumluglugunda...
Elbet bir güzelliği vardır ama nasılsa yaşayacaksın, neden bir an önce olsun derdindesin ki?
Önce bir kendi keyfine bak, yalnızlığın tadını çıkar, elbet evlenirsin...
Evlendim , 4 yıl tadını çıkardım hemen hemen her şeye doydum. Tatil gezme vs . Şu an bebek diye çıldırıyorum:) yaş oldu 28.

Gerçekten hazır mısınız ? 26 yaşındayım 4 yıl oldu olacak evleneli hiç hazır hissetmiyorum ya deniyorum öyleymiş gibi yapıyorum ama olmuyor. Bebekleri de çok severim ama sanki bu his hiç olmayacak gibi korkuyorum artık

Bir bebeğe bakım verebileceğimi, bunun için kendi kişisel zaman ve bazı zevklerimden fedakarlık yapabileceğimi hissediyorum. Hazır olmak bu mu bilmiyorum aslında.
Bu kafaya bu düşüncelere asla ama asla kapılmam sanmıştım. Hamileyken zaten vücuda gerekli hormonu pompalıyor beyin :) -istenen hamilelikler için böyle bence-
ama hamile kalmaya karar verme aşaması bayağı ikilemli ve korkular içinde olabiliyor insan
Zaman gelince hissedersin diyorlardı öyle oldu benim

Evlendim , 4 yıl tadını çıkardım hemen hemen her şeye doydum. Tatil gezme vs . Şu an bebek diye çıldırıyorum:) yaş oldu 28.
Di mi,ne güzel gençliğini doya doya yaşadıktan sonra hazır olup çocuk dusunmek :) konu sahibi okurken evlenen ve yirmisinden hemen sonra anne olan kadınlara özeniyor... Yani etrafında kocasıyla bebeğiyle hava atan insanlar var,mutluluğu o zannediyor:duduk:

inşallah olur cnm Allah gönlüne göre versin aynı durumdayım şu an evliliğimin tadını dibine kadar çıkardım gemi turları tatiller başbaşa geziler pişman değilim şu an çocuk için uğraşıyorum olmazsa da kader artık kubaya giderim seyahata devam insan istiyor ama sevdiği adamdan bebek bir süre sonra..ama olmazsa da kader hayatın tadını çıkarmalı

inşallah olur cnm Allah gönlüne göre versin aynı durumdayım şu an evliliğimin tadını dibine kadar çıkardım gemi turları tatiller başbaşa geziler pişman değilim şu an çocuk için uğraşıyorum olmazsa da kader artık kubaya giderim seyahata devam insan istiyor ama sevdiği adamdan bebek bir süre sonra..ama olmazsa da kader hayatın tadını çıkarmalı
İşte aynen ben de böyle düşünüyorum ya. İçim gidiyor bebeğe şu an ama gezmeseydim, yemeseydim, giymeseydim. Kariyerime yatırım yapmasaydım şu an olduğum kişi olamazdım.

Bazen kızıyorum keşke daha önce bıraksaydım korunmayı ama kısmet:)

İnşallah gönlümüze göre olur. Umarım en kısa zamanda bu tatlı haberi alırız.

Şu an 23 yaşındayım,25 yaşında okul bitecek Allah nasip ederse 27'sinde falan anne olurum.İnternette görüyorum çoğu anne benden önce anne olmuş.Bu duygu nasıl bir duygu?Erken evlilik nasıl bir duygu?
Not:Okulum uzadı özel nedenlerden dolayı ve 25 yaşında mezun olacağım nasipse.Herhangi bir kıskançlık yok içimde okul olmasa 20'li yaşlarda evliliği isterdim yalan değil sadece merak ediyorum.

22 yaşımda evlendim 23 yaşımda anne oldum. Plansız gebelik yaşadım. Eksi yönlerini çok yaşadım daha evliliğim tam oturmadan maddi sorunlarımizi halledemeden hamile kalmak zorladı beni. Artı yonleri şuan 24 yaşımdayım gençken enerjim yerindeyken peşinden koşturabiliyorum ki bazen yorulduğum da oluyor. Ayrıca aramızda çok fazla yaş farkı yok ilerde oğlum genç delikanlı olduğunda yanında genç durucam :) tabi ki herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama suda bi gerçekki 30'dan sonra artık 20li yaşlarındaki gibi enerjik olmuyorsun daha oturaklı oluyorsun. O cağlara geldiğimde yetişkin çocuğum olmuş olacak ( tamamen bana bağlı olmayacak) ufak çocuk derdiyle uğraşmicam:) geceleri daha rahat uyucam mesela :)

Tabi bazen de keşke hiç evli olmasam tek derdim kendim olsam dediğim zamanlarda oluyor. Insan kendisinde olmayan şeyi arzularmış ya hep. En güzeli hayatı akışına bırakmak. Olduğu gibi yaşamak.

Ben 27 yaşında bekar olmayı anlatayım
Cooook güzel birşey,
Paranı sadece kendine harcıyorsun, kimseye hesap vermiyorsun, bütün arkadaşlarınla hala lisede gibi bulusabiliyorsun, yıllık izinleri de yurt dışına gidebiliyorsun, evde seni bekleyen bir mutfak yok, büyük borçların altına girmemissin, kendinden başka kimsenin donu ütüsü konusunda endiselenmiyorsun...
Gerçekten çoook güzel birşey!
Erken evlenenlerin neyine ozendin ben de onu anlamadım.
Türkiye'de evlilik kadının sırtına kocaaaa bir yük, sorumluluk .
Sevgiliyken aynı evde yaşayıp beraber mutfağa giren arkadaşlarım bile nikah masasından sonra isten gelip erkek TV izlerken mutfakta koşturan kadına evriliyorlar.... Bebek desen zaten tamamen annenin sorumluglugunda...
Elbet bir güzelliği vardır ama nasılsa yaşayacaksın, neden bir an önce olsun derdindesin ki?
Önce bir kendi keyfine bak, yalnızlığın tadını çıkar, elbet evlenirsin...
Eşimi çok seviyorum, bir daha dünyaya gelsem gene onunla evlenmek isterdim o derece, ama bu yazının altına imzamı atarım arkadasım. Hep derim keşke evlenmeden önce atanabilseydim, bi bu gezdiğim kadar daha bekarken gezebilseydim. Evlendikten sonra yapılabilenlerle -hele ki çocuktan sonra- evlenmeden yapılabilenler farklı...

Erken anneliğin ne albenisi olabilir anlamıyorum.

Okulunu bitirirsin, mesleğine başlarsın. Paranı kazanırsın, kenara 3-5 lira atarsın. Dünyada kimseye eyvallahı olmayan yetişkin bir birey olursun önce. Sonra evlen, çocuğunu yap.

29 yaşındayım, bekarım. Çocuk fikri aklıma gelince ben bu çocuğa ne verebilirim diye düşünüyorum. Mesela küçük çocuklar çok soru sorar. Gördüğü her şeyi sorgular. Bunu bilmek bile benim için kendimi geliştirip çocuk yapmalıyım deme sebebi. Çocuğun soruları karşısında apışıp kalmayayım, annesinden öğrenebilsin dünyayı diye. 10 sene önce bunlar aklıma gelmezdi mesela. Ben 19 yaşında ne biliyor muşum ki doğurduğum çocuğa ne verebilirmişim... Besleyip büyütmeyi herkes yapıyor, bunun için bilinç, olgunluk gerekmiyor. Ama insan yetiştirmek bambaşka bir boyut.

Kapasitesi her daim düşük olan insanları hariç tutuyorum ama olgunlaştıkça insanın sorumluluk bilinci, kendisinin ve düyanın farkındalığı, sabrı, vizyonu gelişiyor diye düşünüyorum.

Arkadaşlar çevremde bana gıcık olan birkaç insan senin yaşındakiler doğuruyor bile diyor bu da psikolojimi bozuyor artık.Çocuk bile düşünmeyen biriydim.
Yurdum insani kiskanmasa da yapar o mahalle baskisini.calisip kendi parani kazanmanin keyfi paha bicilemez.24 yasimda ise basladim.30 yasimda evlenmek icin kucuk oldugumi dusunuyordum:)))) bekar insan yaslanmaz hama gore:) 31 yasim dolunca evlendim.35 imde anne oldum.evliligimde de mutluyum

Back
X