erken bebek hareketleri

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
bebek hareketlerini en erken ne zman hissettiniz? ve ne tarafta oldu? dün sanki göbek deliğimin tam ütünde bi kaç defa bişiler oldu ama. bebek henüz o kadar yüksekte değildir di mi:S

tam senin haftalarındayken hissetmiştim, göbeğimin hizasında, solda pır pır etmişti:) şöyle diyeyim, kelebeği elinde tuttuğunu düşün, o da kanadını çırpsın. o hissi karnımda yaşamıştım. sonra o hareketler gitgide güçlendi. düzenli değildi başta,üç gün hissedemediğim olurdu.muhtemel bebeğini hissetmişsin. bana o bağırsak hareketi diyen de çok oldu. hatta bir kez dr muayenesinde şu an hissediyorum demiştim, o da hissettiğini ultrasonda algıladım diye yanıt vermişti. çırpı bacaklarına kurban olduklarım, allah hareketlerini eksiik etmesin!

artık galiba be3nde hissediyorum.bugün 19+5 olduk.2 3 gündür bi patlama gibi bişey oluyo karnımda ama yan taraflarda değil.göbeğimin altında omudur acaba?bende yan taraflarda olur die anlamıyorum.ara ara 2 3 kere oluyo .sanki bağırsak larda patlama var gibi .ama tam anlatamıyorum işte.sizinde öylemiydi?

bence kesinlikle odur. 20. haftandaymışsın canım. doğru hissediyosun . ille yan taraflarda olacak die bişi yok. bebeğin konumuna bağlı.
benim kafamı karıştıran, göbek deliğimin hemen üstünde hem de bu haftada olması. yani bu kadar yukarıda değil diye biliyorum bu haftalarda.

patlama dediğin, kolanın ya da sodanın baloncuk çıkarması gibiyse, bebeğin o:)

bebek hareketlerini en erken ne zman hissettiniz? ve ne tarafta oldu? dün sanki göbek deliğimin tam ütünde bi kaç defa bişiler oldu ama. bebek henüz o kadar yüksekte değildir di mi:S

20. haftada rahim göbek deliği hizasına geliyor. Şu an hissettiklerin bence bebiş değil. Ben ilk 17+1 de hissetmiştim.

17. haftadan sonra hissettiklerimlerimle kıyaslayınca "acaba cidden karnım mı gurulduyodu dedim" :))))) ama olada bilir biliemiyoruz ki :) şuan 20. haftamdayım sabah göbegimi izledim artık gözle bile anlaşılıyor muhteşem bişeymiş :)

ben 15 den sonra hissetmişdim arkadaslarım gazdır saçmalama demişdi o hafta doktora gittiğimizde annesi çok hareketli sende hissediyosun demi demişdi içimde garip bi sevinç evet bebegimiz hareketi diye gururlanmışdım şimdi 31 haftalık oldu sermen ani tekmelerine maruz kalıyorum canımda acımıyo değil ama o hareket ettikce ben daha bi mutllu oluyorum canım oglum

baska bir konu basliginada yazmistim bunu.. burayada yaziyorum aynisini:

evet cok güzel ve unutulmaz bir duygu.. banada 17. haftamda doktor sormustu, birsey hissediyormusun diye. Ben birsey hissetmemistim ozamana kadar.

Bir kaç gün sonra, cok hafif bir hareket - sanki birsey kipirdiyor. Varmi yokmu tam belli degil. Hayal da olabilir dedirten birsey. Gün gectikce bu kipirti daha belirgin oluyor ama hala bebek degildir demistim kendi kendime. Yani kendimi kandirmak, bosuna kendimi sevindirmek istemiyordum. Bu hal 21. haftanin sonuna kadar sürdü. 21. haftada ilk kez teptigini hissettim ve o an bebegin harekti oldugundan emin oldum. Cok ama cok sevinmistim ve hala seviniyorum o tepmeleri hissedince. Simdi 24+2 haftalik hamileyim ve o hareketler, tepmeler daha belirgin daha "siddetli". Hele sirt üstü yatinca. Hatta elimi karnima koyunca hissediyorum. Ister istemez insanin yüzünü inanilmaz güldürten, cok sevindirici ve seni bebegine daha da baglayan bir duygu :)))
Baslarda her gün o haraketler hissedilmiyordu. Cok endiseleniyordum aceba neden kimildamiyor diye.. ama hep kimildiyorlar bebekler, biz sedece her hareketi hissetmiyoruz.. bu ultrasondada belli oluyor. Bebek haraket ettigi halde - gürdügüm halde - hissetmiyordum birsey.. Demekki bosuna endiseleniyoruz bazen ...

Ben 14.haftada hissetmiştim benim de göbek deliğine yakındı.Göbek çevresi hassas olduğu için oraya yansıyor olabilir kıpırtılar.Ama asıl 16.haftada daha belirgin hissetmiştim

bende 14. haftadan itibaren hissetmeye başladım.doktorum zayıf ve göbek çeveresinde yağ az olan kişilerin bebek hareketlerini çok erken hissedebileceğini söylemişti. bana hep karnımda bir gezinti varmış gibi geliyordu. kocaman oldu hala geziniyor içeride :86:

14. haftadan sonra gece yatarken dikkat edin :) ben yatarken hissediyordum önceleri. şimdi dışardan bakanlar bile benim oğlanın hareketlerini izleyebiliyor. Karnım bir o tarafa bir bu tarafa gidiyor.

14+4 te karnımın sol tarafında kanat çırpar gibi bişi hissettim

denz kenarındaydık ayaklarım kumda keyfim yerimde :) o gün bikaç defa üstüste hissettim kesin bebekti diyorum çünkü hiç gaza benzemiyo pırpır ediyordu içimde bişi

ama ondan sona hep dinlemeye çalıışıyorum tık yok bi daha

yakında pır pır etmeden daaha çok şey hissedicen merak etme :) benim ki içerde savaş yapıyor artık :)

ben de ilk 18+1 de hissetmiştim. 3 dilim baklavanın üzerine 3 tane tekme atmıştı. Çok güzel bir duygu, gözlerim dolmuştu. Sırf o tekmelesin diye sürekli baklava yiyebilirdim Ama benim hissettiklerim kelebeğin kanat çırpmasına benzemiyordu. Sanki iç organlarımı biri dürtüyor gibiydi. Her tekmelediğinde acayip huylanıyordum. Hatta bazen yerimden zıplıyordum. 2-3 hafta sonra hareetleri iyice kuvvetlenince benim de huylanmam kayboldu.

ne güzl şeydr bu annelik benim hissetmeme daha var babası merakla bekliyo hele bi tekmelesin babasını ozamn inanacak herhalde bi bebeği olacağını ilk defa götrcem ultrasona daha önce götrmedim biraz büyümesini bekledim 7 yılın ardından onca şavaştan sonra bebeğni görünce ne yapcak acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…