Premature Bebekler erken doğum olur mu kızlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

chicaloca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
313
74
38
26. haftamdym 3 gündür durup durup giren kasılmalarm var. bundan 2 gün önce acile gittim alttan muaynede 2 cm açılma var dediler hemen nst istediler. nstde sancı çıkmadı. Zaten sancı değilde ara ara giren kasılmalarımın olduğuu söyledim.Büyük doğuma yolladılar ordada muayne oldum açılma var sancı yok evde dinlen dediler durup durup giriyo kasılma. Böyle karnım semsert oluyo rahmim tolanıyo sancı değilde aşırı rahatsızlık veriyo sonra gevşiyo.. erken doğum riskin var dediler hiç bişy yapmadılar erken doğururmuyum endişeleniyorum bu durumu yaşayan var mı?

25 haftalıkken aynı kasılmalar bende de basladı. karnım sertlesiyodu nefes alamıyordum bazen.
doktorum hic bisey dememisti sadece dinlen yorma kendini dedi.
31 haftalıkken sancılarım basladı hastaneye yattım.
31+6 da dogum yaptım .
cok dikkat etmelisin mumkun olmadıkca ayaga bile kalkma derim erken dogum cok zor

kalkmıyorum yatıyorum günde kaç defa kasılman oluyodu?

bu haftada 2 cm açiklik çok ama çok fazla, sen nerde yasiyorsun, neden hastaneye yatirmadilar ..
moralini bozmak istemem ama su içmeye bile kalkma , cigerleri gelissin diye igne yapmadilarmi ?
, kasilmalari engellmek için ilaç vermedilermi ? ..

durumun çok onemli gittigin hastane bastan savmi$ seni bence eve gondermekle
Allah yardimcin olsun, 30 haftaaya kadar olsun tutabilsen keske bebegi .. ne kadar erken dogarsa yasama $ansi o kadar azalir ..

nstde sancı çıkmadığı için yolladılar ankarada yaşıyorum 2 hastanede yolladı canım evde yat dediler aniden doğum başlarmı çok korkuyorum

nstde sancı çıkmadığı için yolladılar ankarada yaşıyorum 2 hastanede yolladı canım evde yat dediler aniden doğum başlarmı çok korkuyorum
korkma , panik yapma , stres herseyi çok etkiler, butun gun yatsan senin açilmani bile etkiler ..
akil alicak bi olay deil, sanci var yada yok ne onemi var
açilma mevcut sende , senin hastanede yatman gerekiyordu : (
insallah baslamaz dogumun, sakin kalkma yatakdan ve bol bol dua et bebegin için . ..

arkadaşım sana kasılmaların için herhangi bir ilaç vermedi mi doktorun? nidilat yada prepar..vs.. gibi ?

bol bol dua ediyorum canım nolur dua edin sizde.. Okadar çok hastaneye yatmak için uğraştımki anlatamam.. 2 büyük hastanede başından savdı sancı yok diyerek.. Onlara sancımın olmadığını arada giren kasılmalarımn olduğunu söylemiştim üstelik

uni hastanesine gittinmi ankaradaki
o bebege bisey olursa Allahlarindan bulsunlar, dunden beri aklimdasin vallla
insalllah 30. haftayi olsun gorebilirisniz, ciger gelistricii ignedemi yapmadilar ?

uni hastanesine gittinmi ankaradaki
o bebege bisey olursa Allahlarindan bulsunlar, dunden beri aklimdasin vallla
insalllah 30. haftayi olsun gorebilirisniz, ciger gelistricii ignedemi yapmadilar ?
ankaradaki iki en büyük doğum hastaneside geri yolladı illa sancımın çıkması lazımmış.. ciğer geliştiricide vurmadılar doğumun olmasını bekliyolar resmen

ankaradaki iki en büyük doğum hastaneside geri yolladı illa sancımın çıkması lazımmış.. ciğer geliştiricide vurmadılar doğumun olmasını bekliyolar resmen
TR de saglik dr duzeni nasil anlamiyorum ki
sen simdi kalkip uni ahstanesine gitsen sana bakmazlarmi,imkanin varsa ozel ambulansla gitmeyi falan densen, bi yerden sevkmi lazim illa
belki onlar daha vijdanlidir

bunu soylerken içim aciyor ama nasil olsa duzelmeyecek basimizdan gitsin demisler resmen : (((

6 aydir tasiyorsun karnindakini, hareketlerini hissediyorsun ne deyim bilmiyorumki

sevk istiyo ambulanns pazartresi muayneye gidip anlatıcam bide derdimii inşallah bu sefer beni anlarlar

canım ben doktor ihmali yüzünden 30 haftalık bebeğimi kaybettim 2006 senesinde. 2. hamileliğim de bu yüzden hep endişeyle stresle üzüntüyle geçti. öyle ki şimdi çok istememe rağmen oğluma bir kardeş vermekten çok korkuyorum. aynı şeyleri yaşarsam diye hep bir korku var içimde. çok acı çektim çünkü. kasılmalarım oluyordu nedeni rahim ağzı yetmezliğiymiş ve 2. hamileliğimde serklaj yapıldı.çok şükür oğlum 36+2 de doğdu şimdi 7 yaşında. o nedenle bu konularda hep çok endişelenirim.rahim ağzı uzunluğuna baktı mı doktor? nts ye bağlandın mı acaba? lütfen çok dikkat et gerekirse hiç kalkmadan yat ve kasılma önleyici ilaçları dr una sor mutlaka.beni yanlış anlama korkutmak endişelenmek istemem ama ben yaşadım kimse yaşamasın isterim. çok çok zor bir durum.. sadece daha temkinli yaklaş.. inşallah vaktinde gelir bebeğin...

sevk istiyo ambulanns pazartresi muayneye gidip anlatıcam bide derdimii inşallah bu sefer beni anlarlar
çikma o hastaneden kapida yat gerekiyorsa yalvar yakar ama bisey yapsinlar, ciger ignesi yapsinlar, kasilmlar için ilaç versinler o çocugu bu haftada doguma terketmesinler , sancin olursada premeture servisi olan bi hastaneye git mutlaka , kuvez yok diye seni yolda dogurtur bunlarin isi belli olmaz ..

canim benim 2 cm açilma var diyor arkaadas
rahimde uzunluk falan kalmamis yani ((( , kisaala kisala bitmis ve açilmsi rahim agzi

canim benim 2 cm açilma var diyor arkaadas
rahimde uzunluk falan kalmamis yani ((( , kisaala kisala bitmis ve açilmsi rahim agzi
off ben orayı atlamışım..senin yatman lazım canım mutlaka yat hastanede.. bunlar nasıl doktor ya lanet edesim geliyor bazen

ciğer geliştirici iğneleri sor mutlaka... erken doğum olsa da çok faydası olur bebeğine.. ben 2. bebeğimde olmuştum 2 doz.erken doğsa bile artık yaşama şansı yüksek dedi doktor.çok şükür 36 haftayı geçmiştik bi sorun yaşamadık. bir de mutlaka kasılma önleyici ilaçları sor canım.

ya o igneyi ilaci gidip kendi alamazmi eczaneden
baska zaman bi dolu egreksiz ilaç yazarlar reçeteye bu nasil is
al su igneyi kasina vur diyesim geliyor valla : ((
tanidik falan yokmu canim hastanede çalisan : ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…