Premature Bebekler erken doğum olur mu kızlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar merhaba. Başlığa yakında yazılmamış, insallah bütün bebişler ve anneler iyidir. Ben 33+2 deyim kasılma ve hafif açılma var. Kaç kere nst ye girdim çıkmadı sonunda 50 lerde göründü sancı. Ciğer geliştirici yaptık 2 doz biri de haftaya insallah dayanırsa. Hastaneye yatmadım evde dinleniyorum. Ne olursa tekrar gitmeliyim bilemedim. Sizlerde mutlaka kanama mı oldu yoksa sadece sancı mı benim gibi? Bir de ben sadece progestan ve (uzun süredir) magnezyum kullanıyorum.

Canim bende 33+1 im 25 haftadan beri bendede erken dogum riski var 3 gunde bir progestoron ignesi vuruluyodum ama benim bebegimin esi assagidaydi erken dogum ve kanama sebebim buydu simdi iae bebegim kanala girmis 28 gaftadan beri bas assagi dogum pozisyonunda ve bu beni inanilmaz zorluyo onceki dogumumda 21 yasindaydim ve uzerinden 10 sene gecti hamilelik simdi zor geliyor bana belkide ama onda saat oglen 12 de ufak bir kanamayla birlikte suyum gelmisti ve saat 4 de hastaneye gitmistim 20 dk sancilarla aksam 6 dada dogum yapmistim cokkolay olmustu diyebilirim ama bu beni cok zorliycak gibi duruyo bu arada korkma 34 haftayi atlatirsak Allahin izniyle bir problem olmaz...Kendini fazla dinleme ye ic yat...

Canım ben acil sezeryanla doğum yaptım 33+3 te çok şükür küvezde olması haricinde bor sıkıntı yok

Canım ben acil sezeryanla doğum yaptım 33+3 te çok şükür küvezde olması haricinde bor sıkıntı yok
Ne zaman oldun sezeryan canim insallah bir an once bebisini saglikla alirsin kucagina..kilosumu dusuktu kuveze girdi..yoksa farkli bir problemmi..boyle paylasimlar cok ise yariyo bilgileniyoruz...Bebisini Allahım size sizide ona bagislasin..

Ne zaman oldun sezeryan canim insallah bir an once bebisini saglikla alirsin kucagina..kilosumu dusuktu kuveze girdi..yoksa farkli bir problemmi..boyle paylasimlar cok ise yariyo bilgileniyoruz...Bebisini Allahım size sizide ona bagislasin..
Çok sağol canım. Kilosu ve haftasından dolayı küveze girdi yoksa farklı bir sorun yok çok şükür.
Hiç bir problem yoktu en son kontrolde sadece kasılmalarım artmıştı magnezyum kullanıyordum zaten. Sonraki kontrolde hem açılmam olduğu hem de bebeğin suyunun çok azaldığı belirlendi. Ayrıca son kontrolden sonra hic gelisim göstermemis 10-12 gün gerideydi. Öyle olunca beklemek daha da kötüleştirecek diye aldılar sezeryanla. Iki gün öncesinden olası bir erken doğuma karşı ciğer geliştirici vurulmuştu. Şimdilik bu kadar erken olmasına rağmen çok şükür iyi gidiyor. 1800 gr doğdu.

Canım cok mutlu oldum ben ciger gelistirici igne olmadim herhalde doktor gerek duymadi ondan yapilmadi igne ama ben endiseliyim cunku kasilmalarim var sancim oluyo su anda 33+3 um insallah 34 bitirsem ondan sonra gelsin herkes karnin dusmus diyo ama adet sancisi gibi sancilarim olmaya basladi beldende vuruyo bu ara o yuzden korkuyorum acikcasi sendeki belirtileri nerak ediyorum..Musayit oldugunda yazarsan sevinirim canim..Allaha emanet olun bebisinizle birlikte..

Canım şimdi gördüm. Herkeste belirtiler farklı olur, endişelendirmek de istemem ama bendeki belirtiler bahsettiğin sekildeydi. Önceki haftalardaki kasilmalarda ağrı yokken son zamanlarda adet ağrısı şeklinde ağrılar baslamisti. Bebegin başı da aşağıya baskı yapmaya başlamıştı. Ama bende muayenede açılma tespit ettiler ayrıca suyum da azalmıştı yani farklı bir durum olabilir sende. Yine de ciğer geliştirici konusunda doktoruna danış bence tekrar çünkü bende aktif sancı yokken vuruldum, ona rağmen ikinci dozdan 24 saat sonra sezeryana alınmam gerekti.
Rabbim en kolay ve sağlıklı şekilde, hem senin için hem de bebeğin için en doğru zamanda doğum yapmani nasip etsin..
Iyi haberlerini bekliyorum

Insallah canim guzel haberler veririm bende burdan sana..Bu arada bebisinin sagligi iyidir umarim..Zaten onlar melek Allahımın bızlere emanetleri ben inaniyorumki cok iyidir..Allaha emanet olun canim..

Kızlar 23+6 dayim ve kasilmalarim basladi. İki defa nstye girdim sancı çıkmadı ama dr rahimde yumuşama var dikkatli olmalısın dedi. İki tane ilaç verdi eve gönderdi yatak istirahati verdi. Ctesiden beri progesteron tablet ve endol fitil kullanıyorum ama durumum aynı. Yarın ben dayanamayıp tekrar gidicem dra. İnşallah düzelme vardır pek sanmasam da. Sizce çok endişe etmeli miyim?

Canım geçmiş olsun öncelikle insallah bebişin gününe kadar seninle kalır. Benim de kasılmalarım o haftalarda başlayıp arttı ve 33+3 te doğum yaptım. Tabii ki herkeste aynı olacak diye birşey yok ama doktorunun önerilerini ciddiye al. Magnezyum başlatmıştır muhtemelen, risk var ise ciğer geliştirici de tavsiye edecektir. Fakat kasılmalar düzenli olmadığı ve sıklaşmadığı müddetçe canını sıkma. Insallah hersey yolunda gider. Bol bol yatarak dinlen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…