onu bilmiyorum ama methini çok duydum. riskli gebelikler konusunda.. google dan aratsa bile bulabilir baya ün yapmış çünkü.yok yapamaz zaten igneyide dr a kizdigimdan oyle konusuyorum ben
monna nin dedigi dr u arastir ve gitmeye çalis canim , onun hastaneyle falan ilgisi varmiki ozel mi çalisiyor acaba sadeece
canım ben doktor ihmali yüzünden 30 haftalık bebeğimi kaybettim 2006 senesinde. 2. hamileliğim de bu yüzden hep endişeyle stresle üzüntüyle geçti. öyle ki şimdi çok istememe rağmen oğluma bir kardeş vermekten çok korkuyorum. aynı şeyleri yaşarsam diye hep bir korku var içimde. çok acı çektim çünkü. kasılmalarım oluyordu nedeni rahim ağzı yetmezliğiymiş ve 2. hamileliğimde serklaj yapıldı.çok şükür oğlum 36+2 de doğdu şimdi 7 yaşında. o nedenle bu konularda hep çok endişelenirim.rahim ağzı uzunluğuna baktı mı doktor? nts ye bağlandın mı acaba? lütfen çok dikkat et gerekirse hiç kalkmadan yat ve kasılma önleyici ilaçları dr una sor mutlaka.beni yanlış anlama korkutmak endişelenmek istemem ama ben yaşadım kimse yaşamasın isterim. çok çok zor bir durum.. sadece daha temkinli yaklaş.. inşallah vaktinde gelir bebeğin...
Bende 2 ay önce 22 haftalık bebeğimi erken doğumla kaybettim. Hiçbir problemim yokken, dr.lar herşey yolunda gidiyor derken bir hafta sonu belimde geçmeyen bir kasılma ve sabahında 20 dk bir gelen kasılmalar ve nişan gelmesiyle dr.a gittim. Önce bebek iyi yerinde ve suyu iyi dediler. Ama kasılmalarım var diye yatırdılar. Kasılma önleyici ilaç verdiler ama geçmedi. Sonra bebek inmiş dediler ve doğum. Sadece 1 gün yaşadı. 10 Yıllık evli ve tüp bebek tedavisi ile gebe olduğumu söylememe rağmen dr.um bir kere bile vajinal ultrasonla rahim ağzına bakmadı ( Tüp bebeği Ankarada yaptırdım. D.da çalıştığımdan kontrol için mecbur burda bir dr.a gittim). Başımıza gelenden sonra Ank.daki dr.um Servikal yetmezlik tanısı koydu. Bir sonraki gebelikte serklaj yaparız dedi. Moonna sen bu dönemini nasıl geçirmiştin? hep yatmak mı gerekiyor? işe gidiyormuydun? çok soru sordum ama neden 2. kez hamileliği göze alamadım dedin çok mu zor bir süreçti. Cevaplarsan çok sevinirim. Allah oğlunu sana bağışlasın. Selamlar.canım ben doktor ihmali yüzünden 30 haftalık bebeğimi kaybettim 2006 senesinde. 2. hamileliğim de bu yüzden hep endişeyle stresle üzüntüyle geçti. öyle ki şimdi çok istememe rağmen oğluma bir kardeş vermekten çok korkuyorum. aynı şeyleri yaşarsam diye hep bir korku var içimde. çok acı çektim çünkü. kasılmalarım oluyordu nedeni rahim ağzı yetmezliğiymiş ve 2. hamileliğimde serklaj yapıldı.çok şükür oğlum 36+2 de doğdu şimdi 7 yaşında. o nedenle bu konularda hep çok endişelenirim.rahim ağzı uzunluğuna baktı mı doktor? nts ye bağlandın mı acaba? lütfen çok dikkat et gerekirse hiç kalkmadan yat ve kasılma önleyici ilaçları dr una sor mutlaka.beni yanlış anlama korkutmak endişelenmek istemem ama ben yaşadım kimse yaşamasın isterim. çok çok zor bir durum.. sadece daha temkinli yaklaş.. inşallah vaktinde gelir bebeğin...
cnm kesnlıkle temzlk dahi ypma bn 28 haftalıkken kanamam olmuştu gttim açılmam yoktu erkn dogum riskn var dedler 2 gun yattım eve geldm 34 e kdr dayandm nasıl olsa geçmştr risk dedm temzlık yaptım kasılmalar oluyodu karnmga gecesı suyum gelmşti oyuzde çok dkkat et26. haftamdym 3 gündür durup durup giren kasılmalarm var. bundan 2 gün önce acile gittim alttan muaynede 2 cm açılma var dediler hemen nst istediler. nstde sancı çıkmadı. Zaten sancı değilde ara ara giren kasılmalarımın olduğuu söyledim.Büyük doğuma yolladılar ordada muayne oldum açılma var sancı yok evde dinlen dediler durup durup giriyo kasılma. Böyle karnım semsert oluyo rahmim tolanıyo sancı değilde aşırı rahatsızlık veriyo sonra gevşiyo.. erken doğum riskin var dediler hiç bişy yapmadılar erken doğururmuyum endişeleniyorum bu durumu yaşayan var mı?
doktorla konuştum iki gün önce yine acile gitmiştm bu sefer şiddetli bel ağrım vardı sancım çıktı serum bağladılar sancıları durdular ciğer geliştiriciyi söyledm herşeyn bi zamanı var dediler enfeksiyon için tedavi görüyorum 2 gündür.çok söylüyorum her gördüğümde ciğer gelştirici diyorum azarlıyolar artık zorla hastanede tedaviye aldrdm zorla iğneyide vurdurcam inşallahIlk işin ciğer geliştirici iğneşlerini yaptır hemen yarın hiç bekleme canım açılman varsa mutlaka erken doğum olur Ekim'de doğum yaptım bende 29 haftalık Allah'a şükür 3haftadır Evdeyiz ciğer geliştirici iğneler çok önemli benim riskim olduğunda hemen yapıldı 3 hafta sonra doğum oldu bu iğne yapıldıktan ne kadar süre sonra doğum olursa o kadar iyi biz ciğerlerde 29 haftalık olmasına rağmen hiç sorun yaşamadık o yüzden bence direk konuş doktoruyla yaptır hemen
Canım öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin.Bende 2 ay önce 22 haftalık bebeğimi erken doğumla kaybettim. Hiçbir problemim yokken, dr.lar herşey yolunda gidiyor derken bir hafta sonu belimde geçmeyen bir kasılma ve sabahında 20 dk bir gelen kasılmalar ve nişan gelmesiyle dr.a gittim. Önce bebek iyi yerinde ve suyu iyi dediler. Ama kasılmalarım var diye yatırdılar. Kasılma önleyici ilaç verdiler ama geçmedi. Sonra bebek inmiş dediler ve doğum. Sadece 1 gün yaşadı. 10 Yıllık evli ve tüp bebek tedavisi ile gebe olduğumu söylememe rağmen dr.um bir kere bile vajinal ultrasonla rahim ağzına bakmadı ( Tüp bebeği Ankarada yaptırdım. D.da çalıştığımdan kontrol için mecbur burda bir dr.a gittim). Başımıza gelenden sonra Ank.daki dr.um Servikal yetmezlik tanısı koydu. Bir sonraki gebelikte serklaj yaparız dedi. Moonna sen bu dönemini nasıl geçirmiştin? hep yatmak mı gerekiyor? işe gidiyormuydun? çok soru sordum ama neden 2. kez hamileliği göze alamadım dedin çok mu zor bir süreçti. Cevaplarsan çok sevinirim. Allah oğlunu sana bağışlasın. Selamlar.
doktorla konuştum iki gün önce yine acile gitmiştm bu sefer şiddetli bel ağrım vardı sancım çıktı serum bağladılar sancıları durdular ciğer geliştiriciyi söyledm herşeyn bi zamanı var dediler enfeksiyon için tedavi görüyorum 2 gündür.çok söylüyorum her gördüğümde ciğer gelştirici diyorum azarlıyolar artık zorla hastanede tedaviye aldrdm zorla iğneyide vurdurcam inşallah
Sen nerdesin hangi hastaneye gidiyorsun ?? Gittiğin hastaneyi ve doktoru acil değiştirmen lazım.ben 1 cm açıklıkla nst de sıfır sancıyla acil yatış yaptım daha yatış işlemlerim bitmeden ciğer geşitirici iğneyi deyim yerindeyse ayakta yaptılar ikinci doz için 24 saatin dolmasını zor beklediler ve yapar yapmaz sezeryana girdim.açılma demek doğuruyorsun demek rahim durduk yere neden açılsın tek sebebi var doğum eylemi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?