Premature Bebekler erken doğum olur mu kızlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
dozunu falan ayarlamaları lazım canım ya..Ankara'da DR AYDAN BİRİ'yi araştır . bizim rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar forumunda çok methedilmişti.bu tür konularda uzman oldugundan söz ediliyordu. işinin ehli bir doktor oldugu söyleniyordu.

yok yapamaz zaten igneyide dr a kizdigimdan oyle konusuyorum ben

monna nin dedigi dr u arastir ve gitmeye çalis canim , onun hastaneyle falan ilgisi varmiki ozel mi çalisiyor acaba sadeece

merhaba arkadaşlar 17 haftalık hamileyim. demir ve vitamin hapı kullandıktan son ra siyah akıntı geldi normale döndü daha sonra. doktoruma basvurdum sıkıntı yok normal dedi. bugün tekrarladı korkuyorum kızlar benim gb bi durum yasayan var mı aranızda acaba...

yok yapamaz zaten igneyide dr a kizdigimdan oyle konusuyorum ben

monna nin dedigi dr u arastir ve gitmeye çalis canim , onun hastaneyle falan ilgisi varmiki ozel mi çalisiyor acaba sadeece
onu bilmiyorum ama methini çok duydum. riskli gebelikler konusunda.. google dan aratsa bile bulabilir baya ün yapmış çünkü.

kızlar bugün tekrar gidicem doktora ihmal yüzünden bebeğime bişey olur diye aklım çıkıyo.. büyük doğumda bana yenidoğan ünitesi dolu evde dinlen dediklernde 8 aylık bi kadın geldi onu hemen aldılar benim bebeğim küçük diye risk almıyolar resmen türkiyede doktor diye bişey kalmamş vicdansızlar

Aynısını ankara da 26 haftalıkken eltime yaptılar ve o da doktor yolladı diye eve gitti ve evde doğum başladı 26 haftalık dpğdu bebeğimiz aylarca küvezde kaldı çok şükür şimdi ii ama zor zamanlat geçirdi sakın ihmal etme canım

nstde sancı çıkmadı alttan muaynede 2 cm açılman var dendi yatıyorum hiç kalkmadan zorlada olsa kendmi hastaneye yatırtmaya çalışıyorum bugün bi kez daha gidicem hastaneye

Mrb kızlar bende dün muayene oldum buyuk doguma serklaj im var benim rahim boyum 14mm düşmüş dokTor ciger geliştirici igne verdi 2ser doz 24 saat arayla vurdurdum 26. Haftamda yim 28 bi gelsem Rabbimin izniyle ilkleri ikizdi 22 haftada kaybettim raydan hayırlısı buyuk doğumda bırakmıyor lar yatis verirlerdi o açılmaya anlamadım arkadaşım senin durumunu

kızlar sonunda gide gele nedenini buldular aşırı idrar yolu enfeksiyonum varmış. Anlamadğm etlikte 3 gün önce idrarıma bakıp bişey yok demişlerdi büyük doğuma gittim dün tekrar bu sefer sancım da çıktı serum felan verdiler şimdi tedavi görüyorum çok şükür sebebini bulabildiler bu ülkede kendi işini halletmezsen kimsenn yardımı dokunmuyo maaleseff.!

Bende 2 ay önce 22 haftalık bebeğimi erken doğumla kaybettim. Hiçbir problemim yokken, dr.lar herşey yolunda gidiyor derken bir hafta sonu belimde geçmeyen bir kasılma ve sabahında 20 dk bir gelen kasılmalar ve nişan gelmesiyle dr.a gittim. Önce bebek iyi yerinde ve suyu iyi dediler. Ama kasılmalarım var diye yatırdılar. Kasılma önleyici ilaç verdiler ama geçmedi. Sonra bebek inmiş dediler ve doğum. Sadece 1 gün yaşadı. 10 Yıllık evli ve tüp bebek tedavisi ile gebe olduğumu söylememe rağmen dr.um bir kere bile vajinal ultrasonla rahim ağzına bakmadı ( Tüp bebeği Ankarada yaptırdım. D.da çalıştığımdan kontrol için mecbur burda bir dr.a gittim). Başımıza gelenden sonra Ank.daki dr.um Servikal yetmezlik tanısı koydu. Bir sonraki gebelikte serklaj yaparız dedi. Moonna sen bu dönemini nasıl geçirmiştin? hep yatmak mı gerekiyor? işe gidiyormuydun? çok soru sordum ama neden 2. kez hamileliği göze alamadım dedin çok mu zor bir süreçti. Cevaplarsan çok sevinirim. Allah oğlunu sana bağışlasın. Selamlar.

cnm kesnlıkle temzlk dahi ypma bn 28 haftalıkken kanamam olmuştu gttim açılmam yoktu erkn dogum riskn var dedler 2 gun yattım eve geldm 34 e kdr dayandm nasıl olsa geçmştr risk dedm temzlık yaptım kasılmalar oluyodu karnmga gecesı suyum gelmşti oyuzde çok dkkat et

Ilk işin ciğer geliştirici iğneşlerini yaptır hemen yarın hiç bekleme canım açılman varsa mutlaka erken doğum olur Ekim'de doğum yaptım bende 29 haftalık Allah'a şükür 3haftadır Evdeyiz ciğer geliştirici iğneler çok önemli benim riskim olduğunda hemen yapıldı 3 hafta sonra doğum oldu bu iğne yapıldıktan ne kadar süre sonra doğum olursa o kadar iyi biz ciğerlerde 29 haftalık olmasına rağmen hiç sorun yaşamadık o yüzden bence direk konuş doktoruyla yaptır hemen

doktorla konuştum iki gün önce yine acile gitmiştm bu sefer şiddetli bel ağrım vardı sancım çıktı serum bağladılar sancıları durdular ciğer geliştiriciyi söyledm herşeyn bi zamanı var dediler enfeksiyon için tedavi görüyorum 2 gündür.çok söylüyorum her gördüğümde ciğer gelştirici diyorum azarlıyolar artık zorla hastanede tedaviye aldrdm zorla iğneyide vurdurcam inşallah

Bende enfeksiyon tedavisi gördüm ama ilk işleri ciğer geliştirici iğne oldu sonra enfeksiyon için sürekli 6saatte bir iğne vurulmuştum siz nerde oturuyorsunuz herşeyin zamanı var ama acilen alınırsanız iğne yapılıp beklenilse bile bir sorun olmuyor ki gayet iyi sonuçlar veriyor hatta ben iğneden 3hfta sonra doğum yaptım 29haftalık 27 uyumlu 1 hafta içinde kendi başına nefes almaya başladı yoğun bakımdan çıktı ben araştırın iyice bu konuyu derim rlarımı özeleni gidiyorsun eğitim araştırmaların ilk işi bu iğneyi yapmak oluyor o açıklık kapanmaz asla doğumun olur bebeğin için hemen yaptır ne sorumsuz doktormuş

Canım öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin.
rahim ağzı yetmezliği genellikle 1 hatta daha kötüsü bazen 2 kayıptan sonra anlaşılıyor. benim 30 haftalık kaybımdan sonra doktor buji ile ölçüm yaparak tanı koydu. vajinal ultrasonlada tanı konabiliyor. benim daha hamile kalmadan belliydi serklaj olacağım ve 13. haftada serklaj oldum. doktorum bana sürekli yatmana gerek yok demişti. ama tabi daha dikkatli olacaksın dedi. ben genellikle yatıyordum hamileliğimde..ama günlük işlerimi kendim yapıyordum ve çalışmıyordum.kasılma önleyici ilaçlar kullandım,hastanede geçirdiğim günler oldu, 27 haftadan sonra erken doğum ihtimaline karşı ciğer geliştirici iğnelerden oldum.bebeğim 36+2 de doğdu çok şükür şimdi 7 yaşında bir sağlık sorunumuz yok. amaa şimdiki aklım olsaydı asla günlük işlerimi de kendim yapmazdım. çünkü ben aslında onları bile yaparak riske atmışım bilmeden. benim bilinçlenmem buradaki gurup sayesinde oldu. 'rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar' topiğine mutlaka göz at derim. oradaki arkadaşların hemen hemen tamamı serklajlı ve çoğunluğu yemeğini bile yatarak yedi. yatmak kesinlikle gerekiyor bence.. benim korkumun sebebi ilk kaybım, zorlu hamilelik sürecim.. yine aynı şeyi yaşarsam psikolojisi.. aslında önlem alındıgında sonuç güzel olabiliyor ki ben kaybımdan sonra tekrar hamilelik yaşadım ve sonu iyi bitti şükürler olsun.daha dikkatli olmak şart, gerekirse kalkmadan yatmakta... uzun uzun yazdım, belki biraz rahatlarsın diye..çünkü kaygılarını ok çok iyi anlıyorum.bizim facebook gurubumuzda var. oradaki kızların hepsi bizim gibi. kimisi hamile,k imisi beklemede, kimisi doğum yaptılar. dilersen bana özelden mesaj at guruba eklemelerini rica edeyim arkadaşlardan.kapalı gurup oldugu için görünmüyor sanırım.

Moonna gerçektende içim rahatladı. Teşekkür ederim. Bu zor süreçleri benim gibi yaşayan ve sonrasında iyi netice alan biriyle konuşmak benim için çok önemliydi. Neler çektiğimizi sanırım en iyi yaşayan bilir. Hala gebelik haftamı hesaplayıp bebeğim yaşasaydı şimdi böyle olacaktı diye düşünmeden kendimi alamıyorum. 12 Şubat beklenen doğum tarihiydi ama ben onu çoktan gömdüm. Sütüm geldi ama emziremedim kuzumu. Rabbim bir daha yaşatmasın. Dediklerinde haklısın. Ben dr.um her ne kadar ayakta kalmana bağlı değil dese bile kendimi suçlu hissediyorum. Çok ayakta kaldım. Kaybetmeden önceki 2 gün kendimi çok yordum. Çok pişmanım. Ama şartlarım da elvermiyor. Kendi ailemden kilometrelerce uzakta tek başımayım. Haftada bir gelen kadını bile zor bela buluyorum. Sürekli iş bırakıyorlar. Bıktım artık. Gündeliğe birini bulayım işlerimi yapıp gitsin diyorum ama trajikomik fiyatlar talep ediyorlar. Yani kadın bulmak başlı başına bir mesele! Mart gibi kalan embriyolarımla tekrar bir gebelik planlıyorum ama bu sefer sanırım Ankarada kardeşlerimin yanında kalacağım. Bu sefer de evimden, eşimden ayrı kalıyorum. Çok zor ama buna mecburum. Fakat hiç ümitsiz değilim. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin dileyen herkese.

Sen nerdesin hangi hastaneye gidiyorsun ?? Gittiğin hastaneyi ve doktoru acil değiştirmen lazım.ben 1 cm açıklıkla nst de sıfır sancıyla acil yatış yaptım daha yatış işlemlerim bitmeden ciğer geşitirici iğneyi deyim yerindeyse ayakta yaptılar ikinci doz için 24 saatin dolmasını zor beklediler ve yapar yapmaz sezeryana girdim.açılma demek doğuruyorsun demek rahim durduk yere neden açılsın tek sebebi var doğum eylemi.

Aynen arkadaşım bende diğer mesajlarımda aynı şeyî söyledim erken doğum riski varsa asla düzelmez mutlaka erken olur iğnelerin ne zararı varki benim iğnelerim oldu 3 hafta sonra doğuma girdim 7 aylık doğum yaptım 29 haftalık 37 uyumalıydı gelişimi bebeğimin o kadar küçüktü düşün ama yoğun bakımda çok az kaldı 2 hafta bile değil neredeyse solunum desteği hemen kesildi iğne erkenden yapıldığı için ciğerleri gelişmişti bebeğimin hastanede kalmasının tel nedenî düşük kilo ve emme duyusu daha gelişmesini için onlarda geliştikten sonra taburcu olduk Allah'a şükür ciğerleri gelişmesini zaman uzun süre solunum desteği alan bebeklerde gözlerde rop sorunu oluyor bizde Allah'a şükür birinci evrede vardı oda geçti hemen zaten sizin neden erken doğum oldu

Sancı olmadan malesef yatış yapmıyor devlet hastaneleri ki özellere hiç risk almıyor. Bende kasılma şikayetleriyle gittim suan 1-2 cm açılmam var ama sancı olmadigindan yatış yapmadılar evde dinleniyorum bende 35+4 üm çok şükür bebeğim cok küçük değil ama doğum yapıp onu kuvezde bırakıp eve gelme düşüncesi çok korkutuyor beni inşallah bebislerimizi sağ salim zamanında kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…