Premature Bebekler Erken doğum ve Manda yoğurdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Fuxsxyamanya

benim de olacak mı?
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2007
250
0
96
47
İzmir
Merhaba arkadaşlar,

Forumu dolaşırken bir yerde satır arasında "manda yoğurdu"nun erken doğumu önlediğini okumuştum.

Bende de servikal yetmezlik olduğu için şimdiden manda yoğurdunu nasıl bulurum diye araştırırken, günü geçenlere doğum yapsın diye yedirildiğini öğrendim ve kafam karıştı.

Bunu daha önce duyan var mı? ya da uygulayan var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim..
Teşekkürler....

ya işte bilmiyorum.. bir rivayete göre de erken doğum riski varsa geç doğum yapmanı sağlıyo, günün geçmişse de doğumu başlatıyormuş.. ayrıca değişik bir yoğurtmuş.. çok katı oluyormuş, bıçakla kessen kesilirmiş...

kimse bilmiyo mu yaa?

canım hiç duymadım..pek bi etkisi olucağınıda sanmıyorum..ben prapar diye bi hap kullanmıştım doğumu geciktirici..inşallah gününde doğum yaparsın tatlımda hiç erken doğan bebek zorluğuyla karşılaşmazsın...çoook zor prametüre annesi olmak..

zor tabi canım bilmez miyim.. ben 10 günlük prematüre bebeğimi kaybettim... 30 haftaya kadar dayanmıştım nidilat ve tractocille.. gerçi ölüm nedeni bambaşka bişey çıktı.. kalp damarlarıyle ilgili.. ama o küvöz günleri bile başlı başına çok zordu...

merhaba arkadaşım prepar kullanınca erken dogum geciktimi bende prepar kullanıyorum oyüzden sordum kaç haftalık dogum yaptın

başın saolsun canım erken doğumu bu ilaçlar durdurmadılar mı?bende prepar kullanıyorum ve 29+1 hafatlığım bu yüzden merak ettm rahim ağzında incelme varmış benimde krkyorum.

başın saolsun canım erken doğumu bu ilaçlar durdurmadılar mı?bende prepar kullanıyorum ve 29+1 hafatlığım bu yüzden merak ettm rahim ağzında incelme varmış benimde krkyorum.

sağol canım.... benim ilk erken doğum tehlikem 23. haftada oldu.. kese dışarıya çıkmıştı.. tesadüfen farkedildi ve hemen dikiş atıldı.. tam 7 hafta ilaçlarla dayanabildim.. bebek 1.5 kilo olunca ve kasılmalar artınca dikiş de olduğundan kanama oldu.. doğum yapmam kaçınılmazdı...
7 hafta dayandım yani bu ilaçlarla.. hep yattım bu 7 hafta boyunca...
sen de ilaçlarını kullan ve mümkün olduğunca ayakta durma.. hep yat..
eğer kalple ilgili sorun çıkmasaydı (ki bu da başka bir doktor hatası oldu) bebeğim yaşayacaktı.. ilk doğduğunda durumu iyiydi... sonradan oldu ne olduysa...

aklıma gelmedi değil hanii
ama hiç inanmam böyle şeylere keşke işe yarasada yesek
erken doğurmak istemiyorum neyseki riskli haftaları atlatıyorum bebeğim için artık gelişimini tamamlamış sayırlır yaşama olasılığı çok daha yüksek

bişey sorcam serviks uzunlugunu biliyomusun bide kaçıncı haftandasın merak ettim bende aynı sorunla karşıkarşıyayım :a015:

Sezen henüz hamile değilim, kötü bir deneyimim oldu.. onu da az önce buraya yazdım, bu ay tekrar hamile kalmak için uğraşmaya başladım.. ama bildiği kadarıyla serviks uzunluğu 3 cm. in altında olmaması gerekiyor... benimkinde 0.5 cm bile değildi....
senin tam olarak sorunun nedir? yatıyor musun? bu işi durdurabilecek tek şey yatmak....

yani rahim ağzın 1 santim bile değil öylemi

ben 29. haftama girdim son ölçümde rahim ağzı uzunlugu 25 mm idi üzerinden neredeyse bir ay geçti önümüzdeki hafta kontrolüm var bakalım ne durumda bilmiyorum istirahat verdi şimdilik
kendini yormıcaksın ayakta fazla kallmıcaksın yürüyüş yapmıcaksın ilişki yasak vs uygulamaya çalışıyorum

hayırlısı olsun sezen....
doktorunun sözünden çıkma, içini ferah tut..
dediğim gibi en önemli şey bol bol yatmak..
sağlıklı doğumlar diliyorum...

çok acı tecrübelerden sonra insan her şeyden medet umuyor canım...
vardır belki bir hikmeti diyorsun ve araştırıyorsun...

cnm işe yarayacak olsa da yesek ama bilemiyorum

ben rahim ağzı yetmezliğine bağlı olarak 6 tane bebeğimi kaybettim

acısını çok iyi bilirim sorunu çözecek olsa neden yemeyelim ama inanmıyorum

ibrahim saraçoğluna mail yolladım ve durumumu anlattım oda bana geri döndü ve henüz

size önereileceğim bir kür yok diye mail yolladı onun için inanmıyorum böyle şeylere

RABBİM İNŞ derdimize çarelerde verir hepimize aminnnnnnnnnn

Allah bi daha yaşatmasın canım...çok üzüldüm:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…