Allah sanada sabir versin.
allah kimseye yasatmasin.
Tesekkurler destegin icin
Merhaba. 16 agustosta kontrol ve sezeryan tarihini belirlemek icin dr. A gittigimde ikizlerimden kizin vefat ettigini ogrendim ve acil ameliyata alindim. 1 saat icinde hersey bitt, yikildim cok cok uzuldum buyuk bir travma yasadim ve yasiyorum. 35+ 4 gunluklerdi. Yaklasik 1 hafta 10 gun sonra dogum planlaniyordu.
Kontrolde oglanin kilosunu durumunu soyledikten sonra kiza gelince ölmüse dedi dr. Buyuk sok yasadim. Oglan dogdu su an yaklasik 1 aylik. Cok buyuk aci hazirliklar. Kurulan hayaller, esyalarin kiyafetlerin hemen hemen tum bebek malzemelerinin ikiser tane olmasi. O kadar aci veriyorki insana. Daha kotusu esiniz dahil siziznle hayal kuran tum yakinlarinizizn birkac gun sonra normal hayatlarina donebiliyor olmalari.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor. Cok agladim cok da isyan ettim aslinda niye sevindirdin niye aldin diye ama hersey allahtan tabiki inancimiz var hergun ben ve bebeklerim sana emanetiz diye biner atabama oyle ise giderdim.
7aya kadar yani dogumdam 1 ay oncesine kadar kendim kullandim arabayi. İkiz icin beklenen risk, rahatsizlik faktorlerinin hicbirir yoktu hala carsi avm geziyordum son gune kadar.
Konrtolde boyle birsey olunca acil ameliyata alinmakda beni travmaya soktu. Fotografci olsun bebekler ve kendim icicn yaptigim tum hazirliklar detaylar hepsi bosa gitti. Ozel hastanede kontrollerime gididyorum. Aada gididp odalara bakara hayal kurardim bebekler ve beni ziyarete gelecek olanlari.
2.5 gun kaldim hastanede yasadigim soktan buyuk kismini geleni gideni konusulanlari hatirlamiyorum. O kadar buyuk bir travma ki aslinda ama anlayan pek az.
Hayirlisi boyleymis cumlesinden nefret er oldum belki dogru degil ama.
Odadan besigin birir hemen kaldirirldi o da cok uzuzcuydi. Simdi kiz ve oglan icicn aldigimiz tum esyalari cifter cifter oglan icicn kullaniyoruz odalarina ihtiyac oldukca giriryorum duvar sticker ina kadar ozel siparis vermistim tum detaylari en knce ayrintisina kadar dususnmus ellerimle bez bebekler yapmistim odalarini suslemek icin. Simdi o oda bana o kadar anlamsiz geliyorki.
Butun vaktimiziz park yatakla salonda geciriyoruz.
Bu aciyi ancak yasayanlar yani sizler anlarsiniz allah kimseye yasatmasin. Olum nedeni bilinmiyor sebepsiz olum olarak aciklandi. Biyopsi yaptirdik ayni hastanede birsey de cikmadi ondan.
Ve vefat edeli yaklasik 9 gun olarak dususnulyor son kontroldeki kilosunda kalmis cunku. Hersey o kadar yolundaydiki tarih secme luksune sahipken kontrolde öldü deyince dr. Soka girdim iki gun boyunca hastanede agladim.
Oglani ilk odaya geldigimde klasik anneye getirirler ya havluya sarilmisti cunku ne benim ne onun kiyafetlerimiz bile gelmemisti henuz ben bunu napiyim demisism uzuzntuden ve anestezinin de etkisisyle.
Sonrasi corap söküğü zaten. Acini icicnde tek basina yasamak....
Maşallah canım yakın tarihlerimiz seninle. ben de bir ay önce yaptırmıştık enfeksiyon testi. Ben de elma sirkeli su kullanıyorum baştan beri...
Mrb kızlarr... Benim bugün adetimi geçeli 1 gün oldu, test almaya gidiyorum, yarın evlilik yıldönümümüz inşALLAH güzel haberler veririm eşime.. Dua edin ne olur...
hadi canım inş. hayırlı haberlerini bekliyoruz...Mrb kızlarr... Benim bugün adetimi geçeli 1 gün oldu, test almaya gidiyorum, yarın evlilik yıldönümümüz inşALLAH güzel haberler veririm eşime.. Dua edin ne olur...
canım 100 mg yaptırdın mı şekerin sınırda çıkmış?merhaba kızlar nasılsınız bugün doktor kontrolümüz vardı 27+3 olmuşuz herşey yolunda çok şükür şeker yüklemesi de yapıldı sonuç 140 çıktı kızım 1093 gr 35 cm olmuş
kan değerlerimde biraz artış var ama malesef idrar da enfeksiyon çıktı tek kullanımlık ilaç verdi doktorum inşallah geçer
ikinize de geçmiş olsun çok özledik seni ya...öksüz bırakma bizi..Merhaba arkadaşlar ben döndüm, aslında tatilden döneli bir hafta oluyor ama dönüş yolunda arabanın kliması çarptığı için bir haftadır hasta yatıyorum aksi gibi Tolga da döküntülü bir hastalık geçirdi ateş, ishal, huysuzluk derken bizim için zor bir hafta oldu neyseki şimdi o iyi ben de biraz toparlanmaya başladım.
Aramıza yeni katılan melek annelerine üzülerek Allah'tan sabır diliyorum.
Okuyabildiğim kadarıyla hamilelerimizde olumsuz bir durum yok. Maşallah size.
Mulberrycim tebrik ederim hamileymişsin. Allah sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıkla, zamanında kucağına almayı nasip etsin.
Bu arada eskiler iyi bilir aabeyazmelek isimli bir arkadaşımız vardı uzun zamandır yazmıyordu meğer hamileymiş ve doğum yapmış. Ömer isminde bir oğlu olmuş.
saol canım..kesınlıkle nasipten öteye yol yok...Maşallah canım yakın tarihlerimiz seninle. ben de bir ay önce yaptırmıştık enfeksiyon testi. Ben de elma sirkeli su kullanıyorum baştan beri...
Allah gönlüne göre versin canım...
Canım geçmiş olsun... Tolga da tamamen iyileşir inşallah. şükür biz iyiyiz...
Canım bana da 3 ay dendi biz 7 ay korunduk 2 ay sonra hamile kalmıştım...
maşallah Allah tamamına erdirsin...
bulantı zor olur ben 22 ye dek çektim( uzun sürmez inşallah...
başın sağ olsun nasip işi gerçekten diğer topikte 26 artı 3 ikizlerimiz yaşıyor gayet iyiler maşallah. benim de 25 haftalık oğlum 4 gün yaşamıştı( 800 gram. 500 gramları duyuyoruz yaşıyor nasip...
allah sabrını versın...inşallah ımtıhanı en az hasarla atlatırsın canım...Merhaba. 16 agustosta kontrol ve sezeryan tarihini belirlemek icin dr. A gittigimde ikizlerimden kizin vefat ettigini ogrendim ve acil ameliyata alindim. 1 saat icinde hersey bitt, yikildim cok cok uzuldum buyuk bir travma yasadim ve yasiyorum. 35+ 4 gunluklerdi. Yaklasik 1 hafta 10 gun sonra dogum planlaniyordu.
Kontrolde oglanin kilosunu durumunu soyledikten sonra kiza gelince ölmüse dedi dr. Buyuk sok yasadim. Oglan dogdu su an yaklasik 1 aylik. Cok buyuk aci hazirliklar. Kurulan hayaller, esyalarin kiyafetlerin hemen hemen tum bebek malzemelerinin ikiser tane olmasi. O kadar aci veriyorki insana. Daha kotusu esiniz dahil siziznle hayal kuran tum yakinlarinizizn birkac gun sonra normal hayatlarina donebiliyor olmalari.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor. Cok agladim cok da isyan ettim aslinda niye sevindirdin niye aldin diye ama hersey allahtan tabiki inancimiz var hergun ben ve bebeklerim sana emanetiz diye biner atabama oyle ise giderdim.
7aya kadar yani dogumdam 1 ay oncesine kadar kendim kullandim arabayi. İkiz icin beklenen risk, rahatsizlik faktorlerinin hicbirir yoktu hala carsi avm geziyordum son gune kadar.
Konrtolde boyle birsey olunca acil ameliyata alinmakda beni travmaya soktu. Fotografci olsun bebekler ve kendim icicn yaptigim tum hazirliklar detaylar hepsi bosa gitti. Ozel hastanede kontrollerime gididyorum. Aada gididp odalara bakara hayal kurardim bebekler ve beni ziyarete gelecek olanlari.
2.5 gun kaldim hastanede yasadigim soktan buyuk kismini geleni gideni konusulanlari hatirlamiyorum. O kadar buyuk bir travma ki aslinda ama anlayan pek az.
Hayirlisi boyleymis cumlesinden nefret er oldum belki dogru degil ama.
Odadan besigin birir hemen kaldirirldi o da cok uzuzcuydi. Simdi kiz ve oglan icicn aldigimiz tum esyalari cifter cifter oglan icicn kullaniyoruz odalarina ihtiyac oldukca giriryorum duvar sticker ina kadar ozel siparis vermistim tum detaylari en knce ayrintisina kadar dususnmus ellerimle bez bebekler yapmistim odalarini suslemek icin. Simdi o oda bana o kadar anlamsiz geliyorki.
Butun vaktimiziz park yatakla salonda geciriyoruz.
Bu aciyi ancak yasayanlar yani sizler anlarsiniz allah kimseye yasatmasin. Olum nedeni bilinmiyor sebepsiz olum olarak aciklandi. Biyopsi yaptirdik ayni hastanede birsey de cikmadi ondan.
Ve vefat edeli yaklasik 9 gun olarak dususnulyor son kontroldeki kilosunda kalmis cunku. Hersey o kadar yolundaydiki tarih secme luksune sahipken kontrolde öldü deyince dr. Soka girdim iki gun boyunca hastanede agladim.
Oglani ilk odaya geldigimde klasik anneye getirirler ya havluya sarilmisti cunku ne benim ne onun kiyafetlerimiz bile gelmemisti henuz ben bunu napiyim demisism uzuzntuden ve anestezinin de etkisisyle.
Sonrasi corap söküğü zaten. Acini icicnde tek basina yasamak....
canım 100 mg yaptırdın mı şekerin sınırda çıkmış?
canım benim kızımda adet tarihne göre 2 hafta önden gidiyor doktorum adetten 2 hafta önce hamile kalmışsın ondan 2 hafta önde diyor 2 hafta önde yada geride olması normalmiş benim beklenen doğum tarihi 11 aralıktı şimdi 28 kasıma kadar gerilediperşembe muayenemiz vardı.
bebek 2 hafta önden gititği için dr. şekerimde dengesizlik olduğundan şüphelendi.
dahılıye uzmanına gittim diyet verdi ve şeker ölçüm cihazı aldık.
her gun açlık ve tokluk şekerlerimi ölçüyorum.
cuma kontrolum var hem dahılıyecı hem kadın dıoğumcu sonuçları değerlendirecek.
şeker yüklememde 50 mg yuksek çıkmasına karşın 100 mg düşük çıkmıştı ona rağmen sıkı takipteyim bu tarz bebek iriliği vakalarında şeker var gibi takibe alınıyomuş.
dahılıyecı muhtemelen hormonlarınla ılgılı bı dengesızlık dedi..
diyetime dikkat ediyorum sonuçların güzel çıkıyor elhamdülillah..
kızlar sol yanımda uzun süre oturunca yada ayakta kalınca bı agrı başlıyo yatınca hemen geçiyo ne ağrısı çözemedim...
uzun zamandır hep sola yatıyordum artık sağa ve sırt üstü yatmaya başladım epey azaldı...
birde bebek ciğer gelişimini ne zaman hangi hafta tamamlıyo?eşimin en korktuğu şey bu.
Allah korusun tekrar erken doğum yaparımda ciğer gelişimini tamamlamamış olur diye tedirgin..
rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...herkes bebeğine bebklerine sağlıkla kavuşsun inşallah..
Sonuç negatif(( Yarın evlilik yıldönümümüz ve en büyük hediyem bu olurdu diye düşünüyordum, hayalini bile kuruyordum ama olmadı kızlar.. Sonuç negatif çıktı... KAsıklarımda ağrım var ama gelen gidende yok, bari gelsede kırmızılar stresinden kurtulsam Çok moralim bozuldu, eşim nöbetçi yalnızımda... Off RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH...
Hoşgeldin canım, çok geçmiş olsun sana ve oğluşuna...
çok geçmiş olsun sana ve oğluşuna canım...
Allah razı olsun..duana amin diyorum bütün kalbimle..
inşallah allahım hepimize nasip eder...
Canım geçmiş olsun... Tolga da tamamen iyileşir inşallah. şükür biz iyiyiz...
Hosgeldin Premete!ozlettin kendini.gozumuz yollarda kaldi.umarim tatilin iyi gecmistir.Tolga'ya ve sana cok gecmis olsun.
hoşgeldin premete, topik sensiz boş kalıyor canım :) geçmiş olsun ikinize de..
ikinize de geçmiş olsun çok özledik seni ya...öksüz bırakma bizi..
Valla insan bu aciyi bebegini unutmaktanda korkuyor 1 ay oldu nasil gecti anlamadim anlayacak halimde olmadi bir bakiyorum ilk gunlere gore daha iyiyim insan iyi olduguna bile uzulebilyor vicdan yapiyor
perşembe muayenemiz vardı.
bebek 2 hafta önden gititği için dr. şekerimde dengesizlik olduğundan şüphelendi.
dahılıye uzmanına gittim diyet verdi ve şeker ölçüm cihazı aldık.
her gun açlık ve tokluk şekerlerimi ölçüyorum.
cuma kontrolum var hem dahılıyecı hem kadın dıoğumcu sonuçları değerlendirecek.
şeker yüklememde 50 mg yuksek çıkmasına karşın 100 mg düşük çıkmıştı ona rağmen sıkı takipteyim bu tarz bebek iriliği vakalarında şeker var gibi takibe alınıyomuş.
dahılıyecı muhtemelen hormonlarınla ılgılı bı dengesızlık dedi..
diyetime dikkat ediyorum sonuçların güzel çıkıyor elhamdülillah..
kızlar sol yanımda uzun süre oturunca yada ayakta kalınca bı agrı başlıyo yatınca hemen geçiyo ne ağrısı çözemedim...
uzun zamandır hep sola yatıyordum artık sağa ve sırt üstü yatmaya başladım epey azaldı...
birde bebek ciğer gelişimini ne zaman hangi hafta tamamlıyo?eşimin en korktuğu şey bu.
Allah korusun tekrar erken doğum yaparımda ciğer gelişimini tamamlamamış olur diye tedirgin..
rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...herkes bebeğine bebklerine sağlıkla kavuşsun inşallah..
Sonuç negatif(( Yarın evlilik yıldönümümüz ve en büyük hediyem bu olurdu diye düşünüyordum, hayalini bile kuruyordum ama olmadı kızlar.. Sonuç negatif çıktı... KAsıklarımda ağrım var ama gelen gidende yok, bari gelsede kırmızılar stresinden kurtulsam Çok moralim bozuldu, eşim nöbetçi yalnızımda... Off RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH...
canım benim kızımda adet tarihne göre 2 hafta önden gidiyor doktorum adetten 2 hafta önce hamile kalmışsın ondan 2 hafta önde diyor 2 hafta önde yada geride olması normalmiş benim beklenen doğum tarihi 11 aralıktı şimdi 28 kasıma kadar geriledi
sürekli sola yatmaktan oluyor o ağrı canım bende de var
bebeğin ciğer gelişimi doğumdan sonrada devam ediyo canım anne karnında tamamlanmıyomuş yani ciğer geliştirici iğne oldun mu sen erken doğum riski olanlara yapıyolarmış
amin canım allahım yar ve yardımcımız olsun
bozma moralini canım gelicek sana yavrun belkide seninle bebeğin geç döllenmede belli olmayabiliyormuş idrar testinde kan testi de yaptır derim ben inşallah güzel haberler verirsin bize
Sağolun arkadaşlar çok şükür artık iyiyiz. Ben de sizi özledim. İnşallah yaramaz oğlum müsade ederse daha çok katılım sağlamaya çalışacağım.
Öncelikle kaybettiğin bebeğin için sabır diliyorum. Senin için muhakkak çok zordur ve hep zor olmaya da devam edecek çünkü hayattaki yavrun büyüdükçe hep içinden acaba diğeri de böyle mi olacaktı, böyle mi yapacaktı diye düşünmekten kendini alamayacaksın. Yine de bu topikte ikiz bebeklerinden ikisini de kaybetmiş o kadar çok arkadaşımız var ki onlara göre çok şükredilecek bir durumdasın. Sen bir annesin hayattaki bebeğin için güçlü olmaya mecbursun, bu yaşananlarda onun bir suçu yok ve sana muhtaç. Ne yazık ki anneler her durumda kendilerini unutup yavrularını ön planda tutacak kadar güçlü olmak zorunda. İnsan iyi olduğuna bile üzülebiliyor demişsin ya haklısın bizler de aynı durumları yaşadık insan iyi olduğunu bırak nefes aldığı için bile suçluluk hissediyor bazen ama meleklerimiz bizim iyi olmamızı istemez miydi...
Canım benim dokorum bana ciğer gelişimin büyük ölçüde 34. haftada tamamlandığını ve 34. haftada doğan bir bebekle miyadında doğan bir bebeğin yaşama şanslarının aynı olduğunu söylemişti. Ben hastanede yatarken 34-35 haftalık doğan Tolga dahil pek çok bebek küveze bile girmediler. Yine de riskli gebelerde ciğer geliştirici iğne vuruluyor sen bir doktoruna danış istersen.
Canım çok üzüldüm. Hayalkırıklığını çok iyi anlayabiliyorum. Artık beklemekten yorulduğunu ve umutlarının tükenmeye başladığını düşünüyorum ama işte tam da bu zamanda yani en umutsuz olduğun anda mutluluğa çok yaklaşmış oluyorsun. Senin şafağın çok yakın arkadaşım bunu bütün kalbimle hissediyorum.
dr. umlam konuştum ciğer geliştirici konusunu..
çok şükür alhamdülillah maşşallah diyeyim şu an erken doğuma dair bi belirti yok.
ciğer gelişitirici kortizon içerdiği için gerek görmedi ve her 2 haftada tekrarlamak gerekir etkisi gider dedi..çok istersen için rahat edecekse vuralım dedi..
haftada bir kontrole gıder oldum nerdeyse.
dr. çağırmasa tedirgin olup acilin kapısına dayanıyorum..
inşallah az kaldı şu 5 haftayıda hayırla atlatalım...rabbimin izni ve keremiyle inşallah..
bu dünyada da anne baba olmayı istiyor insan artık..
kendımı anneliğe hazır hissediyorum kalben ruhen hislerimle...
inşallah bu yavrumun acısını görmem..
rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...(amin)
amin..
40. haftayı da görürsün canım allahın izniyle
ben 36. haftayı bi geçsem diyorum ondan sonra istediği zaman gelsin kızım 7 haftam kaldı
Sağolun arkadaşlar çok şükür artık iyiyiz. Ben de sizi özledim. İnşallah yaramaz oğlum müsade ederse daha çok katılım sağlamaya çalışacağım.
Öncelikle kaybettiğin bebeğin için sabır diliyorum. Senin için muhakkak çok zordur ve hep zor olmaya da devam edecek çünkü hayattaki yavrun büyüdükçe hep içinden acaba diğeri de böyle mi olacaktı, böyle mi yapacaktı diye düşünmekten kendini alamayacaksın. Yine de bu topikte ikiz bebeklerinden ikisini de kaybetmiş o kadar çok arkadaşımız var ki onlara göre çok şükredilecek bir durumdasın. Sen bir annesin hayattaki bebeğin için güçlü olmaya mecbursun, bu yaşananlarda onun bir suçu yok ve sana muhtaç. Ne yazık ki anneler her durumda kendilerini unutup yavrularını ön planda tutacak kadar güçlü olmak zorunda. İnsan iyi olduğuna bile üzülebiliyor demişsin ya haklısın bizler de aynı durumları yaşadık insan iyi olduğunu bırak nefes aldığı için bile suçluluk hissediyor bazen ama meleklerimiz bizim iyi olmamızı istemez miydi...
Canım benim dokorum bana ciğer gelişimin büyük ölçüde 34. haftada tamamlandığını ve 34. haftada doğan bir bebekle miyadında doğan bir bebeğin yaşama şanslarının aynı olduğunu söylemişti. Ben hastanede yatarken 34-35 haftalık doğan Tolga dahil pek çok bebek küveze bile girmediler. Yine de riskli gebelerde ciğer geliştirici iğne vuruluyor sen bir doktoruna danış istersen.
Canım çok üzüldüm. Hayalkırıklığını çok iyi anlayabiliyorum. Artık beklemekten yorulduğunu ve umutlarının tükenmeye başladığını düşünüyorum ama işte tam da bu zamanda yani en umutsuz olduğun anda mutluluğa çok yaklaşmış oluyorsun. Senin şafağın çok yakın arkadaşım bunu bütün kalbimle hissediyorum.
canım benim kızımda adet tarihne göre 2 hafta önden gidiyor doktorum adetten 2 hafta önce hamile kalmışsın ondan 2 hafta önde diyor 2 hafta önde yada geride olması normalmiş benim beklenen doğum tarihi 11 aralıktı şimdi 28 kasıma kadar geriledi
sürekli sola yatmaktan oluyor o ağrı canım bende de var
bebeğin ciğer gelişimi doğumdan sonrada devam ediyo canım anne karnında tamamlanmıyomuş yani ciğer geliştirici iğne oldun mu sen erken doğum riski olanlara yapıyolarmış
amin canım allahım yar ve yardımcımız olsun
bozma moralini canım gelicek sana yavrun belkide seninle bebeğin geç döllenmede belli olmayabiliyormuş idrar testinde kan testi de yaptır derim ben inşallah güzel haberler verirsin bize
bayrama oğlun kucağında gireceksin yani ay ne güzel allahın izniyle inşallah sağ salim doğar bebeğinle geçirirsin bayramısezeryan olacağım için dr. bekletmez o kadar .benım tahmınım arefe gunu tam 38 oluyorum..
zaten daha fazla beklemye bende korkarım..
araya bayram tatılıde giriyo.
hayırlısı ne zamansa o zaman gelsınler.
sağlıkla vaktinde inşallah..
tekrar erken doğum ve kuvözden korkuyo insan.
Allahım bı daha sınamasın inş.evlat acısını bı daha kımseye yaşatmasın.
İnşALLAH canım oğlumda da geç döllenme olmuştu, kesede görünmemişti sıpa... Kan testi yaptırmak istemedim bilmiyorum ama zaten adet olmadım halen, bekleyeyim biraz daha tekrar gebelik testi yapayım diyorum..
bayrama oğlun kucağında gireceksin yani ay ne güzel allahın izniyle inşallah sağ salim doğar bebeğinle geçirirsin bayramı
bende korkuyorum canım ama aklıma getirmemeye çalışıyorum başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum ama her gece rüyamda erken doğum yaptığımı görüyorum şu doğum yaptığım haftayı bi atlatsam sanki yine 34. haftada doğum yapacakmışım gibi geliyo
kaç gün gecikti 2 gün mü 2 - 3 daha bekle tekrar yap canım o zaman
inşallah güzel haberler vericeksin bize canım
Canım ben 3 ay progestan son 3 ayda duphaston kullandım, onları kullanırken adetim 26 günde bir oluyordu, ona göre normalde 17 sinde olmam gerekiyordu, aqma ilacı bıraktım bu ay kullanmadım yani, o yüzden de ne zaman olacağımı tahmin edemediğimden testi 26. günde yapmıştım.. Benim sat 21 ağustos du normalde.. Bakalım 21 ine kadar bekleyim diyorum, testi tekrar yaparım olmazsam..
bayrama oğlun kucağında gireceksin yani ay ne güzel allahın izniyle inşallah sağ salim doğar bebeğinle geçirirsin bayramı
bende korkuyorum canım ama aklıma getirmemeye çalışıyorum başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum ama her gece rüyamda erken doğum yaptığımı görüyorum şu doğum yaptığım haftayı bi atlatsam sanki yine 34. haftada doğum yapacakmışım gibi geliyo
kaç gün gecikti 2 gün mü 2 - 3 daha bekle tekrar yap canım o zaman
inşallah güzel haberler vericeksin bize canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?