bende aylardır gyno ferro sanol kullanıyorum kan değerlerim baya düzeldi...
maşallah canım sana ve bebeğine..
benimde kanım düşük canım 9.2 geçen ay 8.4 dü doktor benim geçen ay ilaçımı değiştirmişti canım yükselmeye başlamış sen hangi ilacı kullanıyorsun ben şuan gyno ferro sanol kullanıyorum geçen ay gynoferon kullandım kan değerlerimi düşürdü 11.2den 8.4 e
aminselam canlar...
bizimde dün kontrolümüz vardı ,şeker yüklememde yapıldı çok şükür herşey yolunda kanım biraz düşmüş sadece.24h 3g olduk bugünüme çok şükür allahım banada isteyen herkesede sağ salim kucağına almayı nasip etsin...
merhaba kızlar nasılsınız bugün doktor kontrolümüz vardı 27+3 olmuşuz herşey yolunda çok şükür şeker yüklemesi de yapıldı sonuç 140 çıktı kızım 1093 gr 35 cm olmuş
kan değerlerimde biraz artış var ama malesef idrar da enfeksiyon çıktı tek kullanımlık ilaç verdi doktorum inşallah geçer
inşallah bu sıkıntıları atlatıcazcanım ferrum fort kullanıyorum 10 gündür ilacım bitti yazdıramamıştım şimdi sağlık ocağındaki doktor ferro sanol yazmış ona devam ediyorum.allahım başka sıkıntı vermesin inşallah sağlıkla gelir kuzular...
maşallah sizede canım enfeksiyon zaten kaçınılmaz gibi bende antibiyotik kullanıyorum 17. haftamda başladım tedbir amaçlı kullanıyorum ilacını kullan allah a emanet olun...
bende aylardır gyno ferro sanol kullanıyorum kan değerlerim baya düzeldi...
monurol mu verdı suya katılandan...bol su iç..enfeksıyona çözüm...
bide taharet suyuna 1-2 damla elma sirkesi damlatmak da mikrop kırıcı diye biliyorum...istersen dr. una sor....sitede yapan bi çok hamile arkadaş var bunu...
desene oğluşun geliyorben oğluma hamileyken hiç mide bulantısı yaşamadım, ama kızıma hamileyken mide bulantısı yaşamıştım, iki hamileliğin farklıysa cinsiyeti de farklıdır demişlerdi, doğru çıktı. hayırlısı olsun
selam canlar...
bizimde dün kontrolümüz vardı ,şeker yüklememde yapıldı çok şükür herşey yolunda kanım biraz düşmüş sadece.24h 3g olduk bugünüme çok şükür allahım banada isteyen herkesede sağ salim kucağına almayı nasip etsin...
merhaba kızlar nasılsınız bugün doktor kontrolümüz vardı 27+3 olmuşuz herşey yolunda çok şükür şeker yüklemesi de yapıldı sonuç 140 çıktı kızım 1093 gr 35 cm olmuş
kan değerlerimde biraz artış var ama malesef idrar da enfeksiyon çıktı tek kullanımlık ilaç verdi doktorum inşallah geçer
merhaba canım
maşallah bebişine inşallah hamileliğin sorunsuz ilerler ve bebişini kucağına alırsın canım
allahım herkesin yardımcısı olsun
inşallah bu sıkıntıları atlatıcaz
sanırım bizde demir eksikliği yok b12 eksikliği var benim demir değerlerim çok yüksekti ama kan değerim düşük çıkıyodu doktora dedim benim demir değerleri yüksek çıkıyor ama kanım hala düşük neden kaynaklanıyor dedim b12 eksikliğinden olabilir dedi hemen ilacımı değiştirdi 1 ay kullandım artış olmuş diğeri tam tersine düşürüyodu
üromyan saşe yazıyo reçetede canım ilacı kullandım attım kutusunu falan okuyabildiğim kadarıyla böyle yazıyo doktor yazısını okumak zor günde en az 3,5-4 lt su içmeye çalışıyorum canım ama akıntım falan normale döndü enfeksiyonu atmaya başladım sanırım allahım başka sıkıntı vermesin benim bi dahaki randevum yine 1 ay sonra canım 2 haftaya düşürmedi daha
Merhaba arkadaşlar ben döndüm, aslında tatilden döneli bir hafta oluyor ama dönüş yolunda arabanın kliması çarptığı için bir haftadır hasta yatıyorum aksi gibi Tolga da döküntülü bir hastalık geçirdi ateş, ishal, huysuzluk derken bizim için zor bir hafta oldu neyseki şimdi o iyi ben de biraz toparlanmaya başladım.
Aramıza yeni katılan melek annelerine üzülerek Allah'tan sabır diliyorum.
Okuyabildiğim kadarıyla hamilelerimizde olumsuz bir durum yok. Maşallah size.
Mulberrycim tebrik ederim hamileymişsin. Allah sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıkla, zamanında kucağına almayı nasip etsin.
Bu arada eskiler iyi bilir aabeyazmelek isimli bir arkadaşımız vardı uzun zamandır yazmıyordu meğer hamileymiş ve doğum yapmış. Ömer isminde bir oğlu olmuş.
Merhaba arkadaşlar ben döndüm, aslında tatilden döneli bir hafta oluyor ama dönüş yolunda arabanın kliması çarptığı için bir haftadır hasta yatıyorum aksi gibi Tolga da döküntülü bir hastalık geçirdi ateş, ishal, huysuzluk derken bizim için zor bir hafta oldu neyseki şimdi o iyi ben de biraz toparlanmaya başladım.
Mulberrycim tebrik ederim hamileymişsin. Allah sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıkla, zamanında kucağına almayı nasip etsin.
Bu arada eskiler iyi bilir aabeyazmelek isimli bir arkadaşımız vardı uzun zamandır yazmıyordu meğer hamileymiş ve doğum yapmış. Ömer isminde bir oğlu olmuş.
oyle mi derler:) hayirlisi olsun! bana da niyeyse oglan gibi geliyor. kaybim kiz oldugu icin kiz olmasini birazcik daha fazla istiyorum ama oglan da olsa gozumun nuru, canimin ici olacak. oyle hasretim ki ben ona, Allah hayirlisiyla kavusmayi nasip etsin. saglikli ve hayirli olsun da cinsiyeti hic onemli degil. Allah hayirlisini versin.
Masallah kizlar bebeklerinize ve size. Cok sukur hersey yolundaymis. Ufak tefek seyler olur, enfeksiyon da nazar boncugu olsun:) ben de bol su ve C vitamini iyi geliyor diye biliyorum. limonata yapip icebilirsiniz mesela.
slm kızlar dün doktora gittim karnımda parça kalmış 20 güne kadar adet olsam kürtaj olmayacam ama olmasam kürtaj olucam yine. birde 6 ay korun dedi 3 yetmezmiydi ya? ben 6 ay nasıl dayanıcam bilmiyorum gerçi 1 ay geçti sayılır ama yinede 5 ay çok geliyor ne yapalım sıkacam dişimi yine aynı şey olmasında sizler ne kadar korunacaksınız?
merhaba melek anneleri,
bugün kontrolümüz vardı. çok şükür herşey yolunda. sat'a göre 10+4, ultrasona göre 11 haftalık. 2 hafta sonra da 2li test olacak inşallah.
hamilelere sağlıklı, zamanında doğumlar; bekleyenlere en kısa sürede müjdeli haberler diliyorum.
PREMETE artık evine döönnn!! topik seni özlediii :)
Kizlar,
Benim mide bulantilarim basladi ama cok sasirdim acikcasi. Kizima hamileyken hic midem bulanmamisti. 20. haftadan sonra mide yanmalarim oluyordu siddetli ama simdi cok farkli. Hamilelikten hamilelige degisir derler de yine de mide bulantisinin onceden olmamasi, simdi olmasi garip geliyor. 5 gundur hasta gibiyim. Surekli halsizim, hicbirsey yemek istemiyorum. Bazi gunler aksamlari duzeliyorum ama dun butun gun boyleydim. Bazen butun gun uyuyorum. Hicbir is yapamiyorum. Neyse, bebegim ve ben saglikli olalim da cekeriz bunlari dert degil. Yalniz, bu hafta izinliyim de haftaya ise nasil gidecegim onu dusunuyorum
ne idi ki hastalığı....?
5.5 aylık doğan bebekler yaşıyor bende onu anlamıyorum..
tanıdığım 28 haftalık doğurdu maşallah yaşıyor...bi sürü örnek var böyle....
bebeklerın gelişimini tamamlaması 36-38 değil mi zaten....bi arkadaşıma prof. 28 i tamamlasın korkma yaşar bebeğin demiş....
demekki kader kısmet tamamen Allahın takdiri...
benım bebeğimde 30 haftalıktı yaşamadı hatta 2 hafta önden gidiyordu...32 hafta görünüyodu gelişimi...
2 yıl önce bugün erken doğurmuştum onu....
rabim kimseye evlat acısı vermesin...bizleri bı daha sınamasın inşallah..
Merhaba. 16 agustosta kontrol ve sezeryan tarihini belirlemek icin dr. A gittigimde ikizlerimden kizin vefat ettigini ogrendim ve acil ameliyata alindim. 1 saat icinde hersey bitt, yikildim cok cok uzuldum buyuk bir travma yasadim ve yasiyorum. 35+ 4 gunluklerdi. Yaklasik 1 hafta 10 gun sonra dogum planlaniyordu.
Kontrolde oglanin kilosunu durumunu soyledikten sonra kiza gelince ölmüse dedi dr. Buyuk sok yasadim. Oglan dogdu su an yaklasik 1 aylik. Cok buyuk aci hazirliklar. Kurulan hayaller, esyalarin kiyafetlerin hemen hemen tum bebek malzemelerinin ikiser tane olmasi. O kadar aci veriyorki insana. Daha kotusu esiniz dahil siziznle hayal kuran tum yakinlarinizizn birkac gun sonra normal hayatlarina donebiliyor olmalari.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor. Cok agladim cok da isyan ettim aslinda niye sevindirdin niye aldin diye ama hersey allahtan tabiki inancimiz var hergun ben ve bebeklerim sana emanetiz diye biner atabama oyle ise giderdim.
7aya kadar yani dogumdam 1 ay oncesine kadar kendim kullandim arabayi. İkiz icin beklenen risk, rahatsizlik faktorlerinin hicbirir yoktu hala carsi avm geziyordum son gune kadar.
Konrtolde boyle birsey olunca acil ameliyata alinmakda beni travmaya soktu. Fotografci olsun bebekler ve kendim icicn yaptigim tum hazirliklar detaylar hepsi bosa gitti. Ozel hastanede kontrollerime gididyorum. Aada gididp odalara bakara hayal kurardim bebekler ve beni ziyarete gelecek olanlari.
2.5 gun kaldim hastanede yasadigim soktan buyuk kismini geleni gideni konusulanlari hatirlamiyorum. O kadar buyuk bir travma ki aslinda ama anlayan pek az.
Hayirlisi boyleymis cumlesinden nefret er oldum belki dogru degil ama.
Odadan besigin birir hemen kaldirirldi o da cok uzuzcuydi. Simdi kiz ve oglan icicn aldigimiz tum esyalari cifter cifter oglan icicn kullaniyoruz odalarina ihtiyac oldukca giriryorum duvar sticker ina kadar ozel siparis vermistim tum detaylari en knce ayrintisina kadar dususnmus ellerimle bez bebekler yapmistim odalarini suslemek icin. Simdi o oda bana o kadar anlamsiz geliyorki.
Butun vaktimiziz park yatakla salonda geciriyoruz.
Bu aciyi ancak yasayanlar yani sizler anlarsiniz allah kimseye yasatmasin. Olum nedeni bilinmiyor sebepsiz olum olarak aciklandi. Biyopsi yaptirdik ayni hastanede birsey de cikmadi ondan.
Ve vefat edeli yaklasik 9 gun olarak dususnulyor son kontroldeki kilosunda kalmis cunku. Hersey o kadar yolundaydiki tarih secme luksune sahipken kontrolde öldü deyince dr. Soka girdim iki gun boyunca hastanede agladim.
Oglani ilk odaya geldigimde klasik anneye getirirler ya havluya sarilmisti cunku ne benim ne onun kiyafetlerimiz bile gelmemisti henuz ben bunu napiyim demisism uzuzntuden ve anestezinin de etkisisyle.
Sonrasi corap söküğü zaten. Acini icicnde tek basina yasamak....
Merhaba. 16 agustosta kontrol ve sezeryan tarihini belirlemek icin dr. A gittigimde ikizlerimden kizin vefat ettigini ogrendim ve acil ameliyata alindim. 1 saat icinde hersey bitt, yikildim cok cok uzuldum buyuk bir travma yasadim ve yasiyorum. 35+ 4 gunluklerdi. Yaklasik 1 hafta 10 gun sonra dogum planlaniyordu.
Kontrolde oglanin kilosunu durumunu soyledikten sonra kiza gelince ölmüse dedi dr. Buyuk sok yasadim. Oglan dogdu su an yaklasik 1 aylik. Cok buyuk aci hazirliklar. Kurulan hayaller, esyalarin kiyafetlerin hemen hemen tum bebek malzemelerinin ikiser tane olmasi. O kadar aci veriyorki insana. Daha kotusu esiniz dahil siziznle hayal kuran tum yakinlarinizizn birkac gun sonra normal hayatlarina donebiliyor olmalari.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor. Cok agladim cok da isyan ettim aslinda niye sevindirdin niye aldin diye ama hersey allahtan tabiki inancimiz var hergun ben ve bebeklerim sana emanetiz diye biner atabama oyle ise giderdim.
7aya kadar yani dogumdam 1 ay oncesine kadar kendim kullandim arabayi. İkiz icin beklenen risk, rahatsizlik faktorlerinin hicbirir yoktu hala carsi avm geziyordum son gune kadar.
Konrtolde boyle birsey olunca acil ameliyata alinmakda beni travmaya soktu. Fotografci olsun bebekler ve kendim icicn yaptigim tum hazirliklar detaylar hepsi bosa gitti. Ozel hastanede kontrollerime gididyorum. Aada gididp odalara bakara hayal kurardim bebekler ve beni ziyarete gelecek olanlari.
2.5 gun kaldim hastanede yasadigim soktan buyuk kismini geleni gideni konusulanlari hatirlamiyorum. O kadar buyuk bir travma ki aslinda ama anlayan pek az.
Hayirlisi boyleymis cumlesinden nefret er oldum belki dogru degil ama.
Odadan besigin birir hemen kaldirirldi o da cok uzuzcuydi. Simdi kiz ve oglan icicn aldigimiz tum esyalari cifter cifter oglan icicn kullaniyoruz odalarina ihtiyac oldukca giriryorum duvar sticker ina kadar ozel siparis vermistim tum detaylari en knce ayrintisina kadar dususnmus ellerimle bez bebekler yapmistim odalarini suslemek icin. Simdi o oda bana o kadar anlamsiz geliyorki.
Butun vaktimiziz park yatakla salonda geciriyoruz.
Bu aciyi ancak yasayanlar yani sizler anlarsiniz allah kimseye yasatmasin. Olum nedeni bilinmiyor sebepsiz olum olarak aciklandi. Biyopsi yaptirdik ayni hastanede birsey de cikmadi ondan.
Ve vefat edeli yaklasik 9 gun olarak dususnulyor son kontroldeki kilosunda kalmis cunku. Hersey o kadar yolundaydiki tarih secme luksune sahipken kontrolde öldü deyince dr. Soka girdim iki gun boyunca hastanede agladim.
Oglani ilk odaya geldigimde klasik anneye getirirler ya havluya sarilmisti cunku ne benim ne onun kiyafetlerimiz bile gelmemisti henuz ben bunu napiyim demisism uzuzntuden ve anestezinin de etkisisyle.
Sonrasi corap söküğü zaten. Acini icicnde tek basina yasamak....
Başın sağolsun arkadaşım Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın.Belki bana kızacaksın ama sen şanslısın.Evet kızın gitmiş.Tıpkı benim meleğim gibi.Ama oğlun var.Sarılabileceğin,koklayabileceğin...Kucağını dolduracak,sıcaklığı ile yüreğini ısıtacak...Aynı acıları ben de yaşadım.Büyük bir hüzün...Yaşam sevincimi yitirdim resmen.Her şey,herkes yabancı ve uzak...Allaha sığınıyorum.Dedim ya sen nisbeten şanslısın oğlun var.Ona sımsıkı sarıl ve ANNEliği doyasıya yaşa.
Başın sağ olsun canım öncelikle kader demekten başka çaremiz yok. Allah diğer evladına uzun ömür versin.. Lütfen diğer bebeğine haksızlık etme üzüntüden sütün kesilebilir.
Burada hepimiz benzer acılar yaşadık. Sütlerimiz kesilsin diye uğraştık. Dediğin gibi eşyalarını hırsızdan mal kaçırır gibi kaldırdı yakınlarımız. Hayallerimiz yıkıldı neden ben diye sorguladık. Sonunca birçoğumuzu rahatlatan onlar bize cennette şefaatçi olacaklar onlar orada bizim yavrularımız olarak kalacaklar oldu, onlara layık anne babalar olmak için isyan etmemeye tabi acımızı yaşamaya çalıştık. Bir süre geçince sen de böyle düşünmeye çalışacaksın...
Valla insan bu aciyi bebegini unutmaktanda korkuyor 1 ay oldu nasil gecti anlamadim anlayacak halimde olmadi bir bakiyorum ilk gunlere gore daha iyiyim insan iyi olduguna bile uzulebilyor vicdan yapiyor
seni anlıyorum canım benim 8 yaşında oğlum var benim yanımda uyur ara ara 2 sene önce de 25 haftalık doğan bebeğimi kaybettim doğduktan 4 gün sonra. Yanımda oğlum yatarken diğer oğlum aklıma gelirdi özellikle yağmurda soğukta biri nerede uyuyor diğeri nerede. Sen belki de bu acıyı daha yoğun yaşayacaksın ikiz diye( Ama kader demekten başka çaremiz yok canım benim. Sen yine de iyi ol diğer bebeğin için onu besleyebilmek için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?